Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

ברצוני לספר לכם סיפור שקרה לי היום . החלטתי לעשות טיפול לבלנו שלי . בדרך כלל אני עושה לבד , כי אני פשוט אוהב לגעת באוטו בעצמי וכמובן מבחינה כלכלית אני מעדיף לשים את הכסף בחלקים איכותיים יותר.

אז הלכתי וקניתי פלגים NGK ,פילטרים שמן ואוויר = 100 ש"ח

וגם שמן 10/40 של LIQUI MOLY קופסה צבע זהב ,וגם K44 = שילמתי 220 ש"ח בהום סנטר (היו לי תווים).

ואז הלחטי לעשות טיפול , החלפתי את הפלגים , פילטר אוויר ונשאר לי רק השמן עם הפילטר.

מכיוון שאני לא אוהב לזרוק את השמן בכל מקום אמרתי שאני אנסה ללכת למוסך ולשלם עבור ריקון שמן והחלפת הפילטר.

אז ניגשתי למוסך כלשהו והצעתי לבעל המוסך אם הוא רוצה תמורת 50 ש"ח לעשות את זה והוא הסכים, אני חוזר הוא הסכים.

הוא שלח בחור צעיר לעשות את העבודה ולאחר כמה דקות קצרות הכל נגמר. אני יצאתי מן המוסך וגיליתי שהמזגן לא עובד . פתחתי את מכסה המנוע וגיליתי שהבחור קרע כבל שמחובר ליונית של המדחס. כנראה כאשר פתח את הפילטר משך איתו גם את הכבל.

אני כל כך כעסתי על עצמי שעשיתי את זה , ואני יודע שרובכם תגידו שזה בגלל שניסיתי לחסוך , אבל לדעתי זה לא קשור . אני לא בטוח שכל מי שעושה טיפול לבד רץ

לשפוך את השמן במוסך קרוב. לי אישית זה מאוד מפריע ואני מנסה לשמור על הסביבה.

פשוט ברוב המוסכים הרגילים עובדים אנשים שלדעתי לא כל כך מקצועיים, כמו נערים צעירים מהמגזר (בלי שום קשר לגזענות , זאת עובדה).

בקיצור חזרתי למוסך והראתי את הבעיה לבעל הבית . הוא בהתחלה לא כל כך אהב את מה שראה וחשב שאני עובד אליו כנראה.

אבל למזלי המזגן השתין לו על הרצפה וזאת כהוכחה שהוא עבד.בעל המוסך איכשהו הצליח להלחים אותו בחזרה והכל עובד כרגע.

ולסיכום השאלה , האם אתם חושבים שכדאי לעשות טיפולים לבד אם יש אפשרות, או שרק במוסך מורשה כי לדעתכם שם זה לא היה קורה?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אני עושה הכל לבד,כל הכבוד שאכפת לך כך מאיכות הסביבה!וגם אם היית עושה שם מנוע יכול להיות שהיו קורעים לך חוט בטעות,חפיף,יכל לקרות גם לך...

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

ט.ל.ח.

אגב, מה שעשית לאוטו זה לא טיפול, זה מקסימום סיכה. איפה בדיקת בלמים, מתלים, היגוי, צמיגים (לחץ אויר והצלבה?), מערכת קירור - צנרת, מפלס, פקק רדיאטור, משאבת מים, רצועות, נזילות, בלם יד- ניקוי וכוון, אורות - בדיקה וכוון, שימון צירים, בדיקת שמן גיר, נוזל בלמים, מתיזים ועוד ועוד.

פורסם

עשית טיפול וגם שמרת על סביבה נקיה,

תשים לב שהמוסכניק סבל בגלל טעות אנוש, ה50 ש"ח עלו לו בזמן עבודה יקר. לא יודע אם מקובל לשלם עוד במקרה כזה,

אבל אפשר לחשוב על פתרון יצירתי (כמו קפה ועוגיות), כדי שפעם הבאה יטפלו בך בכיף.

פורסם
ט.ל.ח.

אגב, מה שעשית לאוטו זה לא טיפול, זה מקסימום סיכה. איפה בדיקת בלמים, מתלים, היגוי, צמיגים (לחץ אויר והצלבה?), מערכת קירור - צנרת, מפלס, פקק רדיאטור, משאבת מים, רצועות, נזילות, בלם יד- ניקוי וכוון, אורות - בדיקה וכוון, שימון צירים, בדיקת שמן גיר, נוזל בלמים, מתיזים ועוד ועוד.

כמעט את כל מה שכתבת,

אפשר לבדוק עצמאית

פורסם

האמת שיש לנו את אותו הרכב (באלנו ידנית 98') ואני מאוד רוצה לטפל בו לבד ומאוד מעריכה את מי שמצליח לעשות זאת. לצערי, אצלינו עד עכשיו היו יותר טיפולי חירום מאשר טיפולים שוטפים/מנע, אבל מה שאפשר אני כן משתדלת שלא להגיע למוסך. אז בעיניי לוותר על ה"מגע" עם הרכב בגלל הנושא של שמן משומש זה מחיר גבוה מדי, עדיף פשוט לברר מול הרשות המקומית שלך איפה אפשר להפטר ממנו מבלי להזיק לסביבה.

פורסם
כמעט את כל מה שכתבת,

אפשר לבדוק עצמאית

אולי, הוא לא פרט שזה מה שהוא עשה ולכן כתבתי שהוא עשה רק סיכה.

בכל מקרה, דרושה עין מקצועית עם נסיון לדעת איך ומה לבדוק בכל מכלול, לאתר כשלים אפשריים או קיימים ולטפל בהם במעמד הטיפול.

פורסם
ט.ל.ח.

קודם כל זה כן טיפול , והוא בדיוק הטיפול שמקבלים ברוב המוסכים . אני עוד לא פגשתי מכונאי שבדק את כל הדברים הללו בטיפול שוטף .

אני כן בודק את רוב הדברים שרשמת, עד גבול מסויים .

אני מכיר גם מכונאים שהבדיקות שלהם נועדו על מנת להוציא כסף נוסף מהלקוח או הלקוחה שאין להם ידע במכונאות , ואז מספרים להם סיפורים מפחידים על מנת להגדיל את העבודה, למרות שלא היה צורך ממשי לביצוע התיקון.

אין רכב שאין בו מה לשפר , אולי חוץ מרכב עם 0 ק"מ.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב!

כל הכבוד לבעל הבלנו, כל הכבוד על שמירת איכות הסביבה, וכמוון כל הכבוד על זה שהנך רושם כאן את המקרה, איכפתיות שלך נוגעת ללב (חייב להגיד ), ממש.

אני אחד שגם בנוסף פדנט ועקשן וכשהלכתי בצעירותי למוסכים מורשים חוץ מזה שהיו שוחטים אותי במחיר עוד היו הורסים את הרכב, והמקרה שלך פשוט מדגיש את זה !!!

ואני רוצה לספר לכם משהו אישי אשר קרה גם לי אף יותר אפילו לא בטיפול , אלא בבדיקת חורף שלכאורה בדיקה פשוטה וחמודה ברכבי. אז אני מגיע למוסך , חייב להגיד בעל המוסך מאוד התלהב על רכבי השמור יחסית לשנתון והציאה לי קפה ועוגה וישיבה תחת מזגן אך אני סירבתי ואמרתי שאני רוצה להיות לייד רכבי בזמן הבדיקה , הוא אישר.

בדקו את הרכב לא מצאו כלום למרות שחייב להגיד הפכו ובדקו כל מיני דברים (מדובר ב C5 CITROEN אחד הרכבים המרבים מערכות למיניהן ) וראו שהכל תקין להפליא ואין מה לעשות, אף יותר החלו לעשות הדרכה על רכב לעובדים מתלמדים על מערכות שברכב ופעולתו .ואז אחד העובדים איך שהו נשחל עבר ופוספס על ידי בשברירית שניה בא וממלא מיים מג'ריקן (מה זה מלוכלך) ואזז אני אומר לו למה? הוא אומר "זה רק מיים חסר לך קצת". אמרתי אין צורך תפסיק ברגע זה ! הוא אכן הפסיק אך הלך לדווח למנהל, בא מנהל ואמר סליחה למה הנך לא רוצה שימלאו לך מיים, ואז אמרתי לו את סיבתי עקב הג'ריקן המלוכלך, ושזה יכול להזיק לצנרת ואף לסתום אותה ( וכך אכן זה קרה לאחר שהשפרצתי מיים יוזמתית) ואכן התפוצץ צינור ואכן כבר בעצמי החלפתי אותו ואכן בעצמי סידרתי את מיכל מיים מחדש אחרי ריקון והחזרה. מנהל רצה לעשות זאת לבד ועל חשבונו אך לא הרשתי להם יותר לגעת ברכב.

מאז אני לא הולך בכלל למוסכים ובמיוחד מורשים. אם היה לי איפה שהו ספק בכך אז בעל הבלנו פשוט מדגיש את זה עוד יותר.

והינך לא ראשון, מלא סיפורים שכאלו שמעתי מחברי והמסקנה שיוצאת מכל העניין הזה :

אם אתה רוצה משהו לעשות טוב- תעשה את זה בעצמך !!! זה משפט שפשוט לא יוצא לי מהראש והאמת לא רק ברכב

אלא גם בכל הקשור לחיי יום יום שיש לנו...

תודה למקשיבים וחברי הפורום

מברך את כולם על ניסיונתיהם ושיפור חייכם

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

• תוכן חדש...