Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן הוא לא טוב למנועים האלה הוא דליל מידי

הבדיקה מאד פשוטה שימו שמן 20W50 הכי מעפן שיש בשוק הוא ישמור על לחץ שמן גבוה במנועים הללו מאשר ה 10W40

(אומנם ברוב הרכבים שלכם הסטנדרטים אין שעוני לחץ שמן אבל לרוב חברי יש שעונים של אוטומטר בתור פריט חובה)

במיוחד אחרי נסיעה רצופה ושהמנוע חם מנסיון עם משאבות שמן משופרות הלחץ שמן לא יורד מ 30 PSI

ושהמנוע עולה לטורים הוא מגיע אפילו ל 60+

שבוע שעבר איציק עשה טיפול לחבר עם מוסטאנג 69 עם מנוע 351W משופר קלות המכונאי הקודם השקיע בשמנים מאד איכותיים 10W40 , לאחר החלפת השמן לחץ השמן עלה ברכב משמעותית ואחרי מאמץ לא יורד 40PSI!

למשל ל LA1234 יש במנוע 20W50 RACING של valvoline

סינטטי מלא.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאוד מענין מה שאתה אומר על השמן, יש לי כמה השגות ושאלות.

קיבלתי את אותה עצה לגבי שמן למנוע הפורשה שלי. מישהו שהתייעץ עם מהנדס שמנים אמר לו להחליף ל 20 50, וזה עזר לו מאוד למנוע עם לחץ שמן נמוך.

אבל, וזה אבל ג ד ו ל לחץ שמן זה לא הכל.

רוב שמני ה 20 50 הם בעלי דרגת איכות נמוכה מאוד, מה שאומר שאולי בטווח הקצר הם יעלו קצת את לחץ השמן אבל הם "יאבדו צורה" בתנאי מאמץ כשהטמפרטורה שלהם תעלה, ולכן הסמיכות שלהם תרד דווקא שם כשזה הכי מסוכן. חוץ מזה, הם לא יתנו הגנה מתאימה למנוע, ולא יספחו את מה שצריך. במקרים יותר גרועים, הם עלולים להשאיר אחריהם בוצה רצינית במנוע, ואם יש רדיאטור שמן הם יוכלו עם הזמן לסתום גם אותו.

בקיצור, שמן "מעפן" מכל סוג, בשום פנים ואופן לא.

שמן כזה ברמת איכות גבוהה הוא נדיר מאוד כי כמעט שלא משתמשים בו במנועים מודרניים. היחיד שמצאתי הוא קסטרול גי טי אקס. מענין מאוד הוולוליין שהומלצת, כי אני צריך במיוחד שמן לטמפרטורות גבוהות, ושמן רייסינג צריך לענות על הצורך הזה. אשמח לשמוע עליו עוד.

בקיצור, ניסיתי את הפתרון הזה ותכלס לא היה שום שינוי, אפילו לא מילימטרי. לחץ השמן נותר בדיוק אותו דבר.

במרצדס 71 אני משתמש באופן קבוע בליקווי מולי 10 40. מאחר והמנוע במצב טוב, אין בעיית לחץ שמן, אין עשן, ובתכלס הכל בסדר כמו ברכב מודרני. המסקנה שלי היא שאם המנוע במצב טוב ורינגים (או יותר מזה) לא עייפים, אין שום צורך בשמן צמיג, זה אולי גורע יותר ממה שזה מוסיף.

נראה לי שהמצב היחיד שיש בזה טעם הוא כאשר המנוע חלש ומנסים למשוך קצת, אחרת אני לא רואה טעם בזה. עוד דבר, ברכב בעל קמשפט עילי, שלא לדבר על שסתומים הידראוליים, נראה לי ששמן צמיג מידי יהיה חסרון בחלק העליון של המנוע גם אם לחץ השמן יעלה, כי השמן לא יגיע במהירות לחלק העליון, ויהיה מצב בקלות של סתימות חלילים וכו'.

בקיצור, למה כתבתי את כל זה? כי זה נושא שמעסיק גם אותי. לפי מה שהבנתי, כל הפורשה הישנות סובלות מלחץ שמן נמוך גם כשהמנוע יחסית בריא. מאחר ובמנוע קירור אויר לחץ שמן הוא קריטי לקירור המנוע, העלאת לחץ שמן בפורשה תגרום לתוצאה הרבה יותר חשובה מברכב בעל קוררור מים. ניסיתי, ואצלי זה לא הוסיף כלום, אשמח לשמוע את דעתם המלומדת של חברים אחרים.

האמת, היה צריך לפתוח לזה שרשור משל עצמו...

פורסם

אצלי הלחץ בסרק כשהמנוע חם עומד על 250KPA בערך.

עם השמן 20-50 הוא היה על כמעט 750 (סוף השעון)

אז אתה אומר להחליף ל20-50?

איזה חברה מומלצת ?אני שם דלקול בחיפושית ובמרצדס אך פה המנוע שמור אז כדי לי להשקיע..(האוטו על 150000 ק"מ)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

למשל ל LA1234 יש במנוע 20W50 RACING של valvoline

סינטטי מלא.

valvoline שמן מעולה, אבל אצלי יש דווקא 10W40 של AC DELCO. הכי מתאים לטמפרטורות בארץ לקורבט.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם
valvoline שמן מעולה, אבל אצלי יש דווקא 10W40 של AC DELCO. הכי מתאים לטמפרטורות בארץ לקורבט.

אתה לא קנית את המנוע שאיציק בנה?

יכול להיות שטעיתי בבן אדם

פורסם

אני מצטער על התגובה המאוחרת כאן - קובי לאחר שהחלפתי לשמן של ליקווי מולי קריאת השמן של השעון הפכה טובה יותר כאשר כשהמנוע קר החיווי הוא מקסימלי בטורים גבוהים ובשלושת רבעי הסקאלה בסרק .

כאשר המנוע חם ולהזכירך שלי עובד חם מדי כרגע הלחץ יורד לאיזור ה60-70 בטורים גבוהים ו30-40 בסרק.

את השמנים של וולולין אני מכיר ולעומת זאת את עם אלו של AC DELCO לא יצא לי להישתמש . בכל מקרה המלצה כמו שלך שמעתי גם מאיציק בנוגע לצמיגות של השמן אבל השאלה היא האם היא עדין רלבנטית כאשר אין לי בעיה של לחץ שמן בשום מצב?

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

עדכון אחרון לשרשור זה.

לשמחתי תם ונשלם פרק החום מנוע וכיוון ההצתה והקרבורטור.

בסופש החלפתי את מכסה הרדיאטור לאחד חדש זה שלח את מד החום לאיזור הנורמלי אני מעריך שבאיזור ה190F .

היום התייצבתי מוקדם מאוד בבוקר אצל חרמון קרבורטורים אני חייב לציין שהייחס היא מאוד אדיב עם המון רספקט לרכבים קלאסיים .

בסוף היום הנסיעה הביתה היתה מאוד חלקה ונראה שהמנוע עובד עגול יותר בכל קשת הסלד והוא גם מושך חזק מאוד.

יותר מזה - עופר הבחין שהמנוע אצלי שופר והוא בעל "קאם שאפטים" חמים מה שישר העלה אצלי חיוך דיי גדול .

בקיצור אני מאוד מרוצה וממליץ בחום על עופר מחרמון קרבורטורים לבחור יש סבלנות נדירה וידע של שנים.

סוף סוף אני יכול לנסוע בשקט למפגש השבועי בלי דאגות מחום מנוע.

RACING

ONE BALL

פורסם
עדכון אחרון לשרשור זה.

לשמחתי תם ונשלם פרק החום מנוע וכיוון ההצתה והקרבורטור.

בסופש החלפתי את מכסה הרדיאטור לאחד חדש זה שלח את מד החום לאיזור הנורמלי אני מעריך שבאיזור ה190F .

היום התייצבתי מוקדם מאוד בבוקר אצל חרמון קרבורטורים אני חייב לציין שהייחס היא מאוד אדיב עם המון רספקט לרכבים קלאסיים .

בסוף היום הנסיעה הביתה היתה מאוד חלקה ונראה שהמנוע עובד עגול יותר בכל קשת הסלד והוא גם מושך חזק מאוד.

יותר מזה - עופר הבחין שהמנוע אצלי שופר והוא בעל "קאם שאפטים" חמים מה שישר העלה אצלי חיוך דיי גדול .

בקיצור אני מאוד מרוצה וממליץ בחום על עופר מחרמון קרבורטורים לבחור יש סבלנות נדירה וידע של שנים.

סוף סוף אני יכול לנסוע בשקט למפגש השבועי בלי דאגות מחום מנוע.

יפה מאוד טום. עכשיו תביא אותה קצת למפגשים...

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם
איך הוא בדיוק קבע את העובדה הזאת

אחרי כיוון ושיפוץ של הקרבורטור ומערכת ההצתה המנוע עדין לא עובד עגול ומושלם בסרק - לטענתו זה בגלל שהמנוע משופר.

היה עוד הסבר שאינני זוכר .

בכל מקרה כשהגעתי הביתה בדקתי את מסמכי הקניה של הרכב ובאמת שם מצויין שהמנוע מצוייד בקאם שאפטים חמים .

RACING

ONE BALL

פורסם

קאמשפט יש רק אחד.

תעלה פה את הפירוט נראה אם מותקן משהו מעניין כי סה"כ עם היחס דחיסה המקורי של המנוע שקאמשפט זה כמו כוסות רוח למת

פורסם

אתה צודק.

בכל מקרה חפשתי אבל לא מצויינת חברה או דגם אלה רק ציון שהמנוע מצוייד בכאלו משופרים כנ"ל לגבי ההדרס רק שאת אלו אני מזהה שהם של "הוקר הדרס"

בנוגע ללחץ דחיסה - הרכבה שלי מצויד בL82 שמגיע מהמפעל עם יחס דחיסה גבוה יותר .

בכל מקרה עד כמה שיפור זה או אחר משפיע אני בטח שלא אוכל לדעת כי לא נסעתי בלי השיפורים.

RACING

ONE BALL

• תוכן חדש...