Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעשה את זה קצר - אני מעוניין ברכב שנראה טוב ומתאים לי כחייל, לא בעל ביצועים מטורפים אבל שלא ירגיש עייף, אמין יחסית ועם צריכת דלק סבירה (קיימת עדיפות לרכבים בעלי 3 דלתות).

ההתלבטויות העיקריות שלי היו:

1) איביזה מהשנים 2000-2002

2) 206XS מהשנים 2000-2002

3) פונטו ספייס ELX מהשנים 2001-2003 או HGT 2001

אני לא בטוח שאני צריך רכב כמו הHGT וממש מפחד ליפול עם רכב חמוץ בתיקונים יקרים לאחר הקניה, אבל פשוט ELX לא פשוט למצוא ואני לא בטוח גם עד כמה היא חזקה, ועל SX אין בכלל מה לדבר.

בכל אופן, אני מחפש באופן דיי עיקבי את אחד מהרכבים האלה אבל עקב כך שאני כבר דיי צריך את הרכב לשימוש יום יומי החלטתי להתייעץ כאן לגבי האופציות שבחרתי ולגבי אופצייות נוספות שעולות בדעתכם.

אשמח לקבל ייעוץ/הארות/הערות לגבי הדגמיים שציינתי ודגמים אחרים.

פורסם

hgt בעלת מנוע 1.8 אתה מודע לזה שצריכת הדלק תהיה גבוהה קצת יותר ממה שאתה מצפה ברכב יומיומי?

אם אתה באמת מחפש להנות מנהיגה וגם לחסוך, דבר ראשון גיר ידני.

דבר שני, xs ממש קשה למצוא שמורות במיוחד הדגם של ה110 כ"ס, לעומת זאת את מוזמן לשקול איביזה סיגנו 100 כ"ס.

אני אישית יותר הייתי מעדיף את האיביזה.

פורסם

תודה רבה לשניכם על התגובות המהירות.

מהHGT ירדתי.

נכון להיום אני נוהג בפאסאט TDI 2005 של ההורים, הרכב במצב מצויין ועם קילומטרז' נמוך מאוד כך שלדעתי רובם הגדול של הסוסים מתוך ה100 שהיו עדיין במנוע. אבל למרות כל זה, בנסיעה על הרכב, בכל האצה במהירויות נמוכות הרכב מרגיש כבד ואיטי אם לא לוחצים הרבה מאוד על הגז. ברמזורים זה אפילו מבייש שאתה חייב ממש ללחוץ בשביל לא להיות אחרון ושיתחילו לעקוף אותך.

ועכשיו לשאלה - אם אקנה 206 או איביזה מדגמי ה1.4 בעלי ה75 כ"ס, הרכבים יהיו זריזים יותר בהאצות מהפאסאט?

עקב זה שאני נפטר מהגיר האוטומטי של הפאסאט כבר יעשה לי טוב ולהאצות בטח, אך השאלה אם הרכבים האלה בעלי 75 הסוסים או הפונטו בעלת ה80 יאיצו טוב יותר וירגישו קלילים יותר?

פורסם

קלילים יותר בהחלט, לגבי שאלת ה"מי ייקח ברמזור" אני לא יכול לענות מניסיון, אבל עם אתה מתפעל את הגיר בצורה טובה אתה תאבד את הפאסט, מה שבטוח אתה תאבד אותה בסיבוב עם איביזה או 206 למרות שאני עדיין ממליץ ללכת על דגם ה100 כ"ס.

פורסם

בקשר פאסאט - מדובר ברכב דיזל, לכן כדי להאיץ צריך ללחוץ קצת יותר על הגז.

אם אתה מחפש מכונית עם מנוע 1400 סמ"ק ומעדיף אותה קצת יותר חזקה - יש לך את רנו קליאו,

במודל 2002 מנוע 1400 סמ"ק 16V בא עם 98 כ"ס.

רכב נח, בטיחותי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
206 xs גם יפה גם אופה ולא מציקה בכיס,אם תמצא רכב שמור במודלים הראשונים לך על זה.

מחיפושים והמון טלפונים הגעתי למסקנה שXS שמורה לא תימכר מתחת ל35-37 אלף ש"ח כך שזה אפילו מעל מה שאני יכול לחרוג אליו.

והאמת? מהאיביזות אני מאוד נרתע מהעניין של המערכת המובנת שכן אין בכוונתי לזרום עם עניין ה"מערכת מתחת להגה" מטעמי בטיחות ואני מאמין שתוך זמן דיי קצר ארצה להתקין CARPC, מה שגובל בהמון עבודה קשה ומסובכת בהתקנת המסך עם המערכת המובנת של האיביזות.

כך שעכשיו אני מתלבט בין 3 אופציות:

1. 206 1.4.

2. איביזה 1.6.

3. איביזה 1.6 מהדור הקודם - דבר שישאיר לי המוון כסף ליישורי קו, מערכת וכו'. בנוסף הקונסולה המרכזית שם דיי נוחה להתאמה אישית וחוץ מזה, זה אוטו שלדעתי יהיה לי יותר נוח להלחליף אחרי הצבא למשהו מתקדם יותר.

ההתלבטויות מסודרות בערך לפי סדר העדיפויות שלי.

אני מקווה שכבר בשבוע הבא אהיה סגור על עצמי ואחרי העברת בעלות...

בקשר פאסאט - מדובר ברכב דיזל, לכן כדי להאיץ צריך ללחוץ קצת יותר על הגז.

אם אתה מחפש מכונית עם מנוע 1400 סמ"ק ומעדיף אותה קצת יותר חזקה - יש לך את רנו קליאו,

במודל 2002 מנוע 1400 סמ"ק 16V בא עם 98 כ"ס.

רכב נח, בטיחותי. ומכוער :lol:

סתם, עקב ניסיון עבר (והווה) עם מספר מכוניות של רנו שננהגו מאוד בעדינות, טופלו רק במורשה ודי איכזבו, אני באמת משתדל להימנע ממגעים עם המכוניות האלה. וזה גם למרות שכבר הוצעו לי מס' אופציות אטרקטיביות מאוד בעבר.

פורסם

רנו קילאו rsi אולי לא כל כך חסכוני אבל זריר מאוד וקטן.

סיטרואן סקסו vts מנוע 1600 ידנית או אוטומט. 120 כוח סוס עם אני לא טועה. אחלה אוטו.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
למה לא 206 1.6? אחת ידנית תהווה רכב מעולה.

כימעט (או כל?) ה1.6 שראיתי ביד2 אלה XS, ועליהן דורשים מחיר של כמה וכמה אלפים מעל מה שאני יכול לשלם...

פורסם
רנו קילאו rsi אולי לא כל כך חסכוני אבל זריר מאוד וקטן.

סיטרואן סקסו vts מנוע 1600 ידנית או אוטומט. 120 כוח סוס עם אני לא טועה. אחלה אוטו.

קודם תמצא סקסו vts, ולגבי הקליאו המודל יחסית נמוך ופותח השירשור לא בכיוון של רכב ספורט, מה שגם שrsi נסחרת בהרבה פחות מהתקציב של מבקש הייעוץ.

כימעט (או כל?) ה1.6 שראיתי ביד2 אלה XS, ועליהן דורשים מחיר של כמה וכמה אלפים מעל מה שאני יכול לשלם...

גם 1.4 מעולות שלא תבין לא נכון, חפש אחת שמורה.

פורסם

חבר'ה נכנסה מועמדת חדשה להתלבטות - סיוויק האצ'בק 1.4 משנת 98 בערך - מה אתם אומרים?

אני מאמין שהמחיר יהיה סביב ה26K, כשהמחירון בסביבות ה22.5K... קצת מעל המחירון אבל הייתה לנו פעם סיוויק, SR 99 מנוע 1.6 (עד שנגנבה...). הרכב הזה אמנם לא ממש חסכוני בדלק אבל כשהוא מטופל כמו שצריך - זה אחד הרכבים האמינים.

אני מאוד מאוד מתחבר לאיך שהרכב נראה ולפשטות בבקרת אקלים מכאנית ולא למסכים ומערכות חשמל מתוסבכות (בד"כ אני מאוד אוהב חידושים, אבל למערכות בקרת אקלים האלה אני פשוט לא מצליח להתחבר...).

אני מקווה שסיוויק 1.4 במרכב קל כמו של ההאצ'בק ובעלת גיר ידני תהיה חסכונית יחסית (אגב, איך היא ביחס לHGT?).

מה אתם אומרים? יש אופציות מעניינות אחרות שכדאי להעיף מבט לפני שהולכים לכיוון של הונדה?

פורסם

לגבי ההונדה במיוחד בדגמי ההאצ'בק הסבירות שתמצא אחת שמורה הוא נמוך מאוד עד כדי קח שאני ממליץ לך מראש לרדת מזה.

גם תקבל שנתון נמוך ואם כל הסטיגמה של האמינות שדובקת בהונדה סיויק עדיין זה רכב ישן יותר ויש בלאי טבעי.

אני מציע לך לחפש לך 206 ידנית.

פורסם

הקטע הוא שאני מנסה לרדת מאיזור ה30K, ומהמון חיפושים שעשיתי, על 206 (אפילו 1.4!) במצב טוב ועם נתונים סבירים של יד וק"מ, דורשים מעל ה30 שנכון לעכשיו איני יכול לחגור מהסכום הזה, מה גם שאני מנסה לרדת ממנו.

הקטע של הסיוויק הוא שאני חושב שמצאתי אקזמפלר דיי טוב ואני כניראה מחר אקפוץ לבדוק את זה. מקווה שיהיה טוב, ואם יש הצעות לרכבים אחרים שמחירם יותר לכיוון ה25K מאשר לאיזור ה30K אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...