Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה אתה אומר.?.שמחיר של מוצר הוא לא דבר בר השוואה ? אני חולק עליך

גם אם מחיר של מוצר ירד בצורה דרמטית הוא עדיין יהיה בר השוואה אבל לסטים בעלי מחיר נמוך יותר.

אם קלארוס יעלה פתאום בארץ 1000 שקל הוא יעמוד בקטגוריה של סטים "עד 1000 שח"

שוב צליל הוא דבר סובייקטיבי ,ללא קשר למחיר.

לא אחת ניתקלתי בסטים שנישמעו לי הרבה יותר טוב מסטים שעולים כפול

כאשר אדם בא לפורום ומבקש המלצה לקומפוננט מה הדבר הראשון ששואלים אותו.?..."תן תקציב".

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכן הוויכוח הזה לא יוביל לשום תוצאה. בסופו של דבר אפילו המחיר הוא לא נתון הסופי,אלה הטעם אישי!

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

המחיר הוא לא הנתון הסופי הוא הנתון הראשוני .!

בא אדם לפורום מחפש סט באזור 2000 שח ,ימליצו לו על סטים באזור התקציב ומבניהם הוא יבחר את המתאים לו ביותר

מבחינת הצליל שהוא הנתון הסופי.!

אך במקרה שלנו הקלארוס עולה 2100 ה-MLK עולה 3000 ולכן לא יבוא בחשבון גם אם ה-MLK מוצא חן יותר בעיניי הקונה.

במידה ושני הסטים היו מתומחרים פחות או יותר באופן זהה בארץ ניתן היה להשוות בניהם בתור נתון ראשוני.

פורסם

חבל מאד שאנחנו ממחזרים כאן שוב ושוב את נושא התמחור הסופי והאמיתי של כל אדם ואדם כאן.

רכיבי אודיו לרכב, כמו דברים רבים אחרים, אינם מסובסדים. כל בר-דעת יבין שלא הרי רכישה של מוצר יחיד כהרי רכישה מרוכזת של מספר דברים. לא הרי רכישה במזומן כהרי רכישה במספר תשלומים רב העולים לבעל העסק עמלה. לא הרי רכישה עצמאית של מוצר לרכישה משולבת התקנה.

יעשה בעל העסק חשבון פשוט לעצמו, על מנת להכניס את העבודה ישמח לנגוס מעט יותר מנתח הרווחים שלו - העיקר שימכור את העבודה, או את המוצר הנוסף בחבילה. כמה פשוט ואלמנטרי, כך לגיטימי ופופולרי.

משום כך אין זו אינדיקציה לומר ראה כמה פלוני שילם, ראה כמה אלמוני שילם. הפערים בסופו של דבר, בייחוד במוצרים לא זולים - גבוהים.

יש כן בסיס להשוואות של מוצרים במחירי MSRP דומים, אך כפי שציינתי המחיר איננו הפרמטר היחידי. ישנם מוצרים איכותיים וטובים יותר ממוצרים יקרים מהם, ולכן המחיר נכלל גם בשקלול. זה ממש ממש לא שהכי יקר הוא הכי טוב. למרות שבד"כ הכי טוב מאד יקר - אבל לא תמיד הכי..

פורסם

בקשר להספק - תקרא עוד קצת חומר בנושא, ותחזור אלינו :smile:

יש לך הסבר פיסיקלי לגבי הטעות שלי? את האמת אני לא אלקטרונאי, פעם שאלתי חברה מאוד מכובדת בארץ ובעולם לגבי הסוגייה של חלוקת העוצמה בקרוס, מצ"ב שאלה ותשובה של נציג החברה.

שאלה:

שלום.

האם מישהו יודע איך מתחלקת העוצמה בקרוס MX-22.2 של מורל?

כלומר, נניח שהסט מחובר בצורה רגילה (עם הברידג' ג'אמרס) למגבר 2 ערוצים, שמספק לכל ערוץ 150

וואט RMS

כמה אחוזים מה 150 וואט רמס האלה הולכים לטויטר, וכמה למידבאס?

תודה.

תשובה:

לבוריס שלום,

נתוני עצמה אינם מתחלקים בין היחידות השונות.

הנתונים מתייחסים לכל רכיבי המערכת, דהיינו 150W למידבאס, ו- 150W לטוויטר.

ההבדל הוא בתחומי התדר המופנים לכל יחידה ע"י הקרוסאובר.

בברכה

זיו פרלמן

מוראל

ולגבי הסטים, כל אחד והטעם שלו, אך כאשר אין מספיק תקציב לרכוש MLK165, אז הולכים וקונים קלארוס.:beerchug:

ולפותח השרשור, אני משתמש במגברי גנסיס, מה שנותן לצליל גוון "מתוק" ו"צבעוני" לטעמי, שמעתי כמה סטים של הרץ על מגברי אודיסון - וזה היה נשמע מדהים, צלול, נקי, LOUD וכו', לדעתי LRX4.1K יתאים לך בול לבי אמפ.

פורסם

ולגבי הסטים, כל אחד והטעם שלו, אך כאשר אין מספיק תקציב לרכוש MLK165, אז הולכים וקונים קלארוס.:beerchug:

אתה מתכוון אלי או אל דני ?

כי אם לדני, איך בעיות התקציב מסדרות עם בילט סיקס + F1STATUS מלא ?

ואלי - אתה יכול לראות את הציוד בחתימה, תקציב לא היווה שיקול - ואם הייתי חושב שההרץ הנ"ל טוב יותר, אז אולי הוא היה אצלי ברכב.

הקלרוס פשוט טוב יותר נקודה !,

אבל עזוב לא נכנס לוויכוח הזה, לא נעים לדרוך לך על הפצעים, אף פעם זה לא כייף לגלות שיבואן עשה עליך קופה ושילמת יותר על פחות :beerchug:

***אגב - היבואן לפחות הזמין אותך לג'קוזי החדש שקנית לו ? :) אם לא שומעים להיט ברכב, לפחות תהנה מהמים***

פורסם

אין שום פצעים נשמה, אני שלם עם הרכש שלי (שד"א לא עלה כל כך הרבה) ומאוד מרוצה מאיך שהמידבאסים נשמעים, ואני בטוח ומשוכנע שפותח השרשור יהנה מהסט לא פחות ממה שאתה נהנה מהHAT, אבל לקבוע חד משמעית ובנחרצות שהקלרוס יותר טוב בכל הפרמטרים מהMLK165 זו טעות.

את הטעם האישי שלך אתה לא יכול להכליל על כולם נקודה.

פורסם
אין שום פצעים נשמה, אני שלם עם הרכש שלי (שד"א לא עלה כל כך הרבה) ומאוד מרוצה מאיך שהמידבאסים נשמעים, ואני בטוח ומשוכנע שפותח השרשור יהנה מהסט לא פחות ממה שאתה נהנה מהHAT, אבל לקבוע חד משמעית ובנחרצות שהקלרוס יותר טוב בכל הפרמטרים מהMLK165 זו טעות.

את הטעם האישי שלך אתה לא יכול להכליל על כולם נקודה.

גורל לא מכליל כלום.

הוא כותב לך שלפי דעתו הקלארוס יותר טוב בכל פרמטר מהMLK165.

זאת דעתו האישית וזכותו לחשוב כך, אתה לא יכול לקבוע שזאת טעות.

אני גם לא מסכים עם הקביעה לגבי התקציב, הMLK165 נמכר באיזור המחיר של הקלארוס, וגם אם הקלארוס יהיה זול ב500 ש"ח או יקר ב500 ש"ח הוא עדיין יתן תחרות לכך, כי זה פחות או יותר באותה מסגרת תקציב.

under construction..

פורסם
יש לך הסבר פיסיקלי לגבי הטעות שלי? את האמת אני לא אלקטרונאי, פעם שאלתי חברה מאוד מכובדת בארץ ובעולם לגבי הסוגייה של חלוקת העוצמה בקרוס, מצ"ב שאלה ותשובה של נציג החברה.

שאלה:

שלום.

האם מישהו יודע איך מתחלקת העוצמה בקרוס MX-22.2 של מורל?

כלומר, נניח שהסט מחובר בצורה רגילה (עם הברידג' ג'אמרס) למגבר 2 ערוצים, שמספק לכל ערוץ 150

וואט RMS

כמה אחוזים מה 150 וואט רמס האלה הולכים לטויטר, וכמה למידבאס?

תודה.

תשובה:

לבוריס שלום,

נתוני עצמה אינם מתחלקים בין היחידות השונות.

הנתונים מתייחסים לכל רכיבי המערכת, דהיינו 150W למידבאס, ו- 150W לטוויטר.

ההבדל הוא בתחומי התדר המופנים לכל יחידה ע"י הקרוסאובר.

בברכה

זיו פרלמן

מוראל

ולפותח השרשור, אני משתמש במגברי גנסיס, מה שנותן לצליל גוון "מתוק" ו"צבעוני" לטעמי, שמעתי כמה סטים של הרץ על מגברי אודיסון - וזה היה נשמע מדהים, צלול, נקי, LOUD וכו', לדעתי LRX4.1K יתאים לך בול לבי אמפ.

בואו נחזור רגע לנושא הקרוס

איך בדיוק רכיבים אלקטרוניים בקרוס לא "מבזבזים" הספק? זה מה שאפשר להסיק מהתשובה שקיבלת

http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_crossover#Passive_crossovers

ציטוט:

On the negative side,

* Passive networks may be bulky and cause power loss.

* Networks are not only frequency specific, but also impedance specific. This prevents interchangeability with speaker systems of different impedances.

פורסם

משהו אומר לי לפי סגנון הכתיבה, שלצביקה יש רקע כלשהו במשפטים... הרבה דוחות צביקה? :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...