Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שרק אומר שאם היית נותן ל""JBL"" את התשתית שהוא זקוק לה - הוא היה עובד הרבה יותר יציב ונותן את התוצאה האמיתית שלו.

סביר להניח שהמגבר אנדרייטד בכל מובן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מגבר חזק לSQ זה רק הגברת קלאס A/B.

מגברים כמו A6 של DLS כפי שגורל העלה.

אודיסון LRX1.1K.

ודברים כאלו.

הרבה מגברי קלאס A/B בהספקים הללו- אין.

ובמחיר הזה בכלל אין הרבה.

כי מגברים אחרים כמו ג'נסיס סידרה III זה מגבר קלאס A/B אבל הוא יעלה לך לפחות כפול.

או הHAMMER של טרו-טק הוא גם קלאס A/B אבל גם יעלה כפול.

-----------

מכוון שמדובר על IDMAX ואתה מחפש מגברים שהם קלאס D- אני ממליץ על מגברים של סאן-דאון SAE-1000D או הSAE-1200D יעשו את העבודה והמחיר שלהם הוא אטרקטיבי עם אחריות.

ניר, למה הנחרצות לקבוע שSQ זה רק A/B?

לי אמנם אין ניסיון אבל מקריאה בפורומים בחו"ל ניתן לראות שהדעות מתחלקות חצי חצי.

לדעתי אפשר לעשות מבחן כזה במפגש הבא באוטו של צביקה (אם הוא יסכים) lrx 1.1k נגד saz 1000d אם מישהו ינדב אחד כזה.

ואם כבר אתה מציין את דיוויד אדוורדס מ HAT TEAM באשכולות אחרים, אז תרשה לי לצטט אותו בקשר לנושא המדובר מתוך caraudio.com:

Re: A/B vs Class D for Subwoofer SQ

Your ears will not be able to tell a differance.

I ran a class D amplifer in my world champion system all last season and I never had one judge say,"that sounds like a class D sub amp"

BTW my season average was over 83 points on a 100 point scale.

פורסם

צביקה חושב שזה מיותר, כי מראש הוא יודע שזה לא הולך להיות שמיע..

אבל תכל'ס, עדיין רוב המערכות מוכוונות SQ משתמשות במונואים קלאס AB, ועדיין המונואים היותר 'איכותיים' ברמות היותר גבוהות, הם קלאס AB, רק כמו שניר אמר, מונואים כאלו הם יקרים הרבה יותר, ולכן לא תמיד מוצדקים.

למעשה, היתרונות במונו קלאס D, ברוב הסטאפים ה'נורמליים', עולים על ה'חסרונות'.

פורסם
ניר, למה הנחרצות לקבוע שSQ זה רק A/B?

לי אמנם אין ניסיון אבל מקריאה בפורומים בחו"ל ניתן לראות שהדעות מתחלקות חצי חצי.

לדעתי אפשר לעשות מבחן כזה במפגש הבא באוטו של צביקה (אם הוא יסכים) lrx 1.1k נגד saz 1000d אם מישהו ינדב אחד כזה.

ואם כבר אתה מציין את דיוויד אדוורדס מ HAT TEAM באשכולות אחרים, אז תרשה לי לצטט אותו בקשר לנושא המדובר מתוך caraudio.com:

מכיוון שלי כן יש נסיון, אני חושב אחרת.

זה לא עניין של מבחן כזה או אחר, כי זקוקה גם מערכת חשמל טובה בשביל להפעיל מגבר קלאס A/B.

עובדה מוגמרת שכל החברות האיכותיות בין אם זה אודיסון,ג'נסיס,טרו-טק,מקינטוש,זאפקו,ארק-אודיו,DLS וכו' כולם משתמשים בהגברות מונו של A/B או במגברי 2 ערוצים חזקים שבגישור הופכים להיות מונו וגם הם קלאס A/B.

ועם כל הכבוד(ויש כבוד) לדייויד אדוארדס, הוא לא המציא מחדש את המגבר.

אני מסכים שמונו D טוב! נשמע בדיוק כמו AB על סאב

פשוט מאוד, בתדרים שסאב מנגן אין הבדל

גורל,

אני לא יודע איך אתה קובע שזה לא שמיע, אבל מה ששמיע לוופרים שמיע גם לסאבים.

אין פה עניין של תדרים כיווניים או משהו דומה.

רבותיי, עקרון הפעולה של מגבר קלאס D הוא פחות איכותי מהתכנון שלו לעבודה, מה לעשות, זאת עובדה.

בקצרה, עקרון הפעולה הוא מה שמנחה.

קלאס D לא מעביר זרם לרכיבים כל עוד אין סיגנאל, ובכך הם לא נשמרים "חמים" ובטמפ' העבודה שלהם ולכן לא יכולים להפיק את המקסימום שלהם.

קלאס A/B כן מעביר זרם רק שהוא ממתגד אותו בצורה חסכונית יותר, על מנת לא להגיע לעומס יתר שלמעשה זה חום-יתר.

קלאס A, מעביר זרם באופן רצוף ושומר את הטרנזיסטורים חמים כל זמן, ולכן הוא הכי איכותי מבין כולם, הבעיה נוצרת כאשר בקלאס A יכול להגיע מצב של חום-יתר הרבה יותר מהר.

בנוסף, קלאס A יהיה מזללה של חשמל ביחס לאחרים ולכן הוא לא נציל באותה צורה.

למעשה, קלאס A/B הוא הפשרה האולטימיטיבית בין צליל איכותי ואמין לבין צריכת חשמל סבירה.

קלאס D, לא נוצר למטרות איכות, אלא לחסכון בחשמל ואת זה הוא עושה מצויין.

תחשבו על זה כמו מנוע של רכב.

הוא לא עובד טוב כשהוא קר, שהמנוע בחום-יתר זה סכנה לנזק למנוע והוא עובד הכי טוב כאשר הוא בטמפ' עבודה, מאוד פשוט ומאוד הגיוני.

אבל שמישהו מבקש המלצה מקצועית למונובלוק SQ חזק, ההמלצה המקצועית תהיה קלאס A/B, לגבי ההבדלים השמיעים? את הנושא של שמיע או לא אני שומע כבר שנים- ובכל זאת יש אנשים של שינוי של 5 אחוז מוכנים להשקיע הון.

בין זה לבין לקבוע שזה לא שמיע? זה כבר עולם אחר לגמרי.

under construction..

פורסם

אבל תכל'ס, עדיין רוב המערכות מוכוונות SQ משתמשות במונואים קלאס AB, ועדיין המונואים היותר 'איכותיים' ברמות היותר גבוהות, הם קלאס AB, .

עובדה מוגמרת שכל החברות האיכותיות בין אם זה אודיסון,ג'נסיס,טרו-טק,מקינטוש,זאפקו,ארק-אודיו,DLS וכו' כולם משתמשים בהגברות מונו של A/B או במגברי 2 ערוצים חזקים שבגישור הופכים להיות מונו וגם הם קלאס A/B.

.

רבות מהחברות האלו, מבצעות דברים לצורכי מיתוג, וכדי ליישר קו עם הדרישות בשוק

הרבה פעמים השיקול של חברות HI END זה לספק את הסחורה שדורשים מהם גם אם זה לא באמת מה שהם מאמינים בו

אני מאמין שחלק גדול מהחברות מספקות מונו קלאס A\B כי זה פשוט מה שהציבור האודיופילי דורש, והן לא רוצות להשאר מאחור

אנחנו רואים אלפי מוצרים בשוק ולא רק בתחום שלנו שכוללים פיצ'רים לא נחוצים רק כדי שיהיה רפרטואר מרשים בקטלוג

**וזאת דעתי בכל אופן**

פורסם

גורל חברי היקר, דווקא הדוגמה שניר הביא מעולם הרכב המוכר לנו, יכולה להסביר זאת היטב. כל בדיקת אינדיקציה תהיה בטמפ' עבודה ייעודית, אז המצב אופטימלי. היה ניתן גם לתת דוגמה מגוף האדם, לו טמפ' עבודה נמוכה/גבוהה "פוגעת בביצועים".

מאידך ניר, כולנו יודעים, שבשונה מרכבים ישנים בעלי מאיידים/הזרקות מכניות, בהם היית משחק עם הצ'וק ידנית או בצורה קצת יותר מתוחכמת לאחר מכן, וכל עוד הרכב לא היה בטמפ' עבודה אופטימלית היינו מרגישים את זה מאד [שמיע, לצורך הענין]

אך היום, אתה נכנס לרכב שלך ב5 מעלות, או ב0 מעלות, מניע, נותן גז ונוסע. בלי בק'פיירים, בלי חיתוכים, בלי גמגומים ובלי שיקשוקים, בגלל טכנולוגיות שונות כמו יחס/לחץ שונה וטוב יותר [מונו 'טוב' קלאס D, לצורך הענין]

כלומר, הכל טוב ויפה ונכון, תכל'ס ברכב, לרוב האנשים, ברוב הסטאפים ה'נורמליים', זה לא יהיה להם שמיע, בטח לא בצורה שמצדיקה זאת.

באופן כללי, "שמיע" זה מונח די טעון בכל מה שקורה אצלנו, וניתן לפרשנות. זה קצת מתחיל להזכיר לי את דיוני הכבלים האינסופיים.. או את דיוני האנלוגי/דיגיטלי למינהם.

אני ח"ו לא מזלזל באלו שזה כן שמיע להם, אלו שמשקיעים ממון רב בשינויים של 5 אחוז, אודיופיליים אמיתיים ששואפים לשלמות.

בינתיים, רובנו לא שם [עדיין].

פורסם

אפשר לסכם את זה בקלות

ככל שהטכנולוגיה משתפרת הפערים נסגרים

וספק אם במערכת שלא מבוססת קופרים עם F1 בחזית וג'ניס אבסולוט בקיק פאנל - יש מה להתעקש על מונו קלאס AB

דווקא היתרונות של מונו קלאס D טוב, קורצות הרבה יותר

פורסם

יש הרבה שמסתרר מאחורי מילה כמו "שמיע".

יש אפקט פסיכולוגי.

יש אפקט מעשי.

יש אפקט אינדיבידואלי משום שלא כל אחד שומע באותה הצורה ואם הזמן גם החושים שלנו מתכהים קצת.

יש מעבר להגדרות של שמיע הגדרה של מטרה.

ויש מעבר להגדרה של מטרה גם רמת פרפקציוניזם שגורמת למטרה מסויימת לפעמים - להיות בלתי נגישה.

סה"כ פותח הת'רד ביקש המלצה למונובלוק לצורך של שימוש במערכת SQ - השאלה היא באיזה תקציב?

האם בתקציב הנתון שלו יהיה אולי עדיף לקחת מגבר שני ערוצים ולגשר אותו? או בהתחשב גם בכל המסביב כגון תשתית מערכת חשמל ומגברים קיימים - ללכת על מונובלוק קלאס D שאולי באותה רמת תקציב - באמת לא יהיה הבדל שמיע וגם אם יהיה עד כמה זניח ועד כמה משתלם?

צריך לראות את כל התמונה ולא רק את הבלוק :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גורל וצביקה.

התחלתם בכך ש100% אין הבדל.

משם הגעת למסקנה ש"פערים מצטמצמים".

אבל עדיין לקחתם את הדוגמא שלי לא באופן שבו התכוונתי.

בסופו של יום ומבחינה סופית, מנוע של רכב לא יפיק את המירב שלו לא בחום-יתר ולא כאשר הוא קר.

המנוע יתן את מירב ביצועיו כאשר הוא עובד בטמפ' עבודה.

זה משנה כמה מערכות יהיו מורכבות ככל שהמנוע מודרני יותר, כל זה רק נועד להביא אותו למצב של טמפ' עבודה כמה שיותר מהר.

אבל זה לא ישנה כלום באותם עובדות שתיארתי בהתחלה.

עקרון הפעולה של הגברת קלאס D היא לא משתנה, יש נסיונות לעשות זאת מהר יותר ופחות לפגום בסאונד, כמו שאנחנו רואים עם מעבדי טרייפאט(קלאס T), יש חברות שמשתמשות בכל מיני טכניקות על מנת להקל את תהליך ולזרז אותו- אבל התוצאה הסופית עדיין לא ברמה של קלאס A/B.

החברות לא מייצרות מגברי קלאס A/B כי השוק האודיופילי רוצה.

הם עושות זאת כדי לשמור על רמת איכות גבוהה כפי שמוניטין שלהם גורם לציפיה.

99.999% מהמגברים האיכותיים לרכב וגם לבית זה הגברת קלאס A/B, היחודיים שבינהם שמתיימרים להיות היי-אנד(איכות ללא פשרות) עובדים עם הגברת קלאס A או קלאס A משולב מנורות(הייבריד) וכמובן גם מגברי מנורות נטו.

מכאן להפוך את זה לגימיק שיווקי או מענה על דרישות קיצון של אודיופילים זה כלל לא נכון, והסיבה היא שכרגע זה מה הכי טוב שיש בשילוב איכות +יעילות ובמחיר נמוך.

קלאס A/B זה המענה האולטימטיבי כרגע ממה שיש בהיצע.

אם בעתיד יהיה פתרון אחר? מי יודע וזה כרגע לא רלוונטי.

עד אז, הגברת קלאס A/B תהיה איכותית יותר מאשר קלאס D.

ולא חייבים F1 סטאטוס ברכב על מגברי קופר של טרו-טק וסט של בראקס מטריקס פרו בכדי להצדיק רכישה של הגברת קלאס A/B, יש מספיק מגברי קלאס A/B במחירים הגיוניים ותמורה סופר פנטסטית למחיר.

הרי מה הופך מערכת סופר איכותית לאחת כזאת? כל השדרוגים שנותנים את הטאצ' הקטן ביותר עושים זאת.

under construction..

פורסם

אינני חושב שהגברת class AB היא לצורך הרפרטואר ו/או גימיק שווקי. אני כן חושב וכתבתי זאת מפורשות שהגברה כזו איכותית יותר, ברמה גבוהה יותר, ועדיין ברוב המערכות היא קיימת. אצלי יש מונו קלאס AB.

הדיון היה מבחינתי על המונח 'שמיע' ביחס להבדלים בין class AB לclass D, במונו, על סטאפ זהה. אתה אומר שזה שמיע, מצוין. אני מאמין לך ואין לי בעיה עם זה.. אני אומר, ואולי לא הדגשתי זאת בתגובתי הקודמת כפי שצריך, שלרובנו, ואני בתוכם זה לא יהיה שמיע, או לא שמיע בצורה שמצדיקה זאת, ברכב. זה לא אומר ולא אמרתי שאין הבדל. דווקא 'פערים מצטמצמים' מקובל עליי.

האנלוגיה ממנוע הרכב בפרשנות שלי היתה מדוייקת, אכן אתה צודק שהטכנולוגיות נועדו לזרז את תהליך חימום המנוע והגעתו לטמפ' עבודה בזמן קצר יותר, אבל אני הדגשתי נקודה שונה. שבתכל'ס, כשאתה נכנס לרכב ומניע אותו כשבחוץ הטמפ' קרה, הרכב מגיב לך כמעט באותה צורה, למרות שהוא עדיין לא במצבו האופטימלי, וזוהי האנלוגיה. משום שגם כאשר ההבדלים בין הקלאסים קיימים, וגם כאשר קלאס D הוא לא המצב האופטימלי, עדיין המע' תגיב לך כמעט באותה צורה, כך לפחות לרובם זה יישמע.

ולכן לדעתי, עדיין היתרונות בהגברת קלאס D במונו, עולים על החסרונות, בשקלול הסופי. זה לא אומר שAB לא איכותי יותר ממנו. למרות שלא חסר מונואים קלאס D 'ממוצבים' כמו הFP1.800 של פוקאל למשל, ומן הסתם לא יהיו חסרות דוגמאות נוספות.

אולי באמת אארגן בדיקה כזו אצלי, על מגוון סוגי מוסיקה, ולאורך מספר ימים, כדי לאשש/לשלול זאת.

פורסם

אני מסכים עם ניר בעניין, אני לא מכיר חברה שתייצר רק מגברי CLASS D כי זה גם יפגע ברמה שלהם ובמוניטין שלהם ליצור מגברים טובים, כי הכי קל וזול לייצר מגברי CLASS D לא רק מונואים.

דוד

פורסם

אני מסכים עם ניר בקשר לנקודת העבודה של טרנזיסטור. הגברת CLASS D הינה פחות איכותית כביכול מהגברה CLASS A/B לפחות לפי התיאוריה בשל מיקום נקודת העבודה של הטרנזיטור באמצע האופיין ולא בהתחלה שלו כמו בCLASS D.

לגבי אם זה שמיע או לא? לפי דעתי השינוי הוא לא כזה משמעותי, אבל לא ערכתי יותר מידי השוואות בין מגברי קלאס D לקלאס A/B לכן אני לא אוסיף בעניין. בקשר לטמפרטורה, אני לא מסכים. ההקבלה פה לא נכונה, כי זה שהטרנזיסטור מתחמם יותר ממש לא גורמת לו לעבוד יותר טוב, זה לא מנורות שצריכות להתחמם. טרנזיסטור שמתחמם הוא טרנסיטור פחות יעיל, יותר אנרגייה מתבזבזת על חום מאשר על הגברה( בהשוואה לקלאס D) וזה כמובן נובע בצורה ישירה מנקודת העבודה של הטרנזיסטור.

רכיב שמתחמם גם עובד בצורה לקויה ולכן מושקעים כ"כ הרבה מאמצים בקירור של רכיבים בזמן עבודתם.

מעבר לזה אם מדברים כבר על חימום רכיב בתור יתרון, שאני לא רואה אותו כיתרון.

במוסיקה שבה יש באסים ולא קטע באס קצר כל 5 דקות, אני לא מאמין שיהיה שינוי משמעותי בחום הרכיב בין קלאס A/B לקלאס D.

זאת דעתי.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אמיר,

תקרא שוב את ההודעה שלי, כנראה לא הבנת אותי נכון.

לא מדובר על התחממות הרכיב= יותר איכות.

דובר על כך שלכל רכיב אלקטרוני יש 3 מצבים:

1.רכיב קר, ולא בטמפ' עבודה.לא מומלץ.

2.רכיב בטמפ' עבודה.מומלץ

3.רכיב בחום-יתר, מעל טמפ' העבודה.לא מומלץ

כל הרכיבים האלקטרונים בעולם כולל אלו במגברי קלאס A, A/B וגם בקלאס D יש להם טולורנס מסויים של טמפ' העבודה.

כל רכיב שיעבוד במצב קר או במצב של חום-יתר, יפגע באיכות שלו.

בגלל שבקלאס D, הרכיבים ממותגים באופן מלא, כתלות בכניסת הסיגנאל הם לרוב לא מגיעים לטמפ' עבודה.

under construction..

פורסם

אני לא יודע מה להגיד.

מבחינה אחת מה שאתה אומר נשמע פחות או יותר הגיוני, מצד שני אני לא כ"כ חושב שטרנזיסטור שעובד ב30-35 מעלות

עובד פחות טוב מטרנזיסטור שמתחמם ל50 מעלות למשל.

הטרנזיסטור וסוג הטרנזיסטור מותאמים למגבר שהם אמורים להיות מחוברים בו ולטמפרטורת העבודה שהם יגיעו אליה בו.

תחום העבודה היעיל של טרנזיסטורים ( בטווח של טמפרטורות) הוא בד"כ מאוד רחב לא והאופיין שלהם לא כ"כ מושפע מהטמפרטורה(אלא אם היא באמת קיצונית) בד"כ זה מאיזה כמה מינוסים עד 50-60 מעלות בשקט.

לפחות אלה הטרנזיסטורים שיצא לי לעבוד איתם.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תוכן חדש...