Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכלל חברי הפורום :-)

הנני בעליה הגאה של פג'ו 306 שנת 2000.

שלשום נסעתי עם הרכב בשעות הערב ובמהלך הנסיעה שמעתי לפתע רעש מתכתי, הסתכלתי במראה וראיתי חתיכת מתכת נופלת מהאוטו שלי (נראה כמו פחית קולה שחצו אותה לאורך), מאותו רגע האוטו שלי נשמע כמו אוטו משנות ה-70 (נשמע כאילו שמתי לו אגזוז free flow)

שאלתי הראשונה היא זו - האם אתם מכירים בעל מקצוע באיזור חולון/ראשון/תל-אביב (כמובן מישהו מקצועי אמין וזמין) לצורך טיפול בבעיה הספציפית הזאת.

שאלתי השניה - האם זה מזיק לאוטו שאני נוסע איתו במצב כזה (אין שינוי מורגש בהתנהגות הרכב)

שאלה נוספת - האם אתם מכירים מוסך כללי שמתמחה/בעל ידע יסודי ברכבי פג'ו, את הטיפול הראשון ברכב עשיתי במוסך "אלן" בחולון וחוץ מהבגדים שלי לא נשאר לי כלום אחרי הטיפול שם (4,500 ש"ח לטיפול גדול כולל החלפת תושבת מנוע לתושבת משופצת)

אודה מראש על כל עזרה בנושא.

בברכה,

אמיר

פורסם

ראשל"צ, מוסך "זברה" (צמוד למכון שיפוץ מנועים "סמוך", מול קומפיוטסט).

גם אצלי נשר האגזוז בשבוע שעבר, כנראה ש-306 סובלת מהרוחות החזקות שפוקדות אותנו לאחרונה ונמצאת בשלכת.

הנחמה - החלק לא יקר.

אין השפעה על הרכב, יש השפעה על עור התוף שלך ושל הסובבים אותך.

אגב - מה זה תושבת משופצת? לא מכיר חיה כזו, וגם תושבת חדשה (היקרה מבין השלוש) עולה בערך 300 ש"ח.

מה עוד כלל הטיפול (חוץ מחוקן ו-וזלין) ?

פורסם

מה עוד כלל הטיפול (חוץ מחוקן ו-וזלין) ?

חחח אכן וזלין

תכולת הטיפול:

א. טיפול גדול - שמנים, מצתים, פילטרים, רצועות.

ב. הח' רצ' טיימינג.

ב. הח' תושבת מנוע.

ג. החלפת צלחות ברקסים קדמיות.

זהו למיטב זכרוני.

באוטו הקודם שלי טיפלתי במוסך מורשה של פיאט (הייתה לי פיאט בראבה) ומעולם לא שילמתי מחירים כאלה עבור טיפולים מהסוג הזה.

תודה על העזרה שמר

פורסם

מוזר מאוד. תוכל לסרוק את החשבונית ולהעלות אותה? על פי הפירוט שלך, זה מחיר יקר, אבל אם תעלה את הפירוט, ניתן להתייחס קצת יותר ברצינות.

פורסם

רק כדי לסבר את האוזן, אלה המחירים שאני מכיר (אפשר להשיג יותר בזול, אבל חלפים מעט נחותים. אני לוקח מקדמי בטחון):

שמן - 150 ש"ח.

פילטר שמן מקורי - 60 ש"ח.

פלגים מקוריים - 80 ש"ח לסט.

רצועת טיימינג - 100 ש"ח.

רצועת אביזרים - 60 ש"ח.

פילטר אוויר - 50 ש"ח.

תושבת מנוע (לא הברזל, אלא חלקי הגומי) - 300 ש"ח לעליונה, 70 ש"ח לתחתונה, 150 ש"ח לתושבת גיר.

צלחות ברקס טובות (לא מקוריות, אבל לא זבל סיני) - 300 ש"ח.

רפידות טובות (MINTEX,LUCAS,BENDIX) - בערך 250 ש"ח.

עבודה - אפילו ניקח יום שלם (זה לא, אבל נניח) X מאתיים ש"ח לשעה - 1600 ש"ח.

הייתי מאוד נדיב, והגעתי ל-3000 (גם, בהגזמה די פראית). משהו חסר לי כאן.

אגב, אני מניח שהרכב אוט'.

פורסם

לצערי לא אוכל לסרוק את החשבונית היום משום שהילד נרדם והסורק של המחשב עושה רעש חזק, אשתדל לסרוק אותה מחר.

אני שותף להערכה שלך שמר, בפרט לאור העובדה שטיפול דומה מאוד לפיאט בראבה במוסך מורשה עלה לי כ-2,700 כולל מע"מ (אמנם בפיאט חלפים יותר זולים אבל בכל זאת מדובר בהפרש אדיר).

יחד עם זאת ולמען ההגינות ברצוני לציין שביום שלקחתי את האוטו לבדיקה בטרם קנייה, ניגשתי לאלן והם עשו לי בדיקת מחשב לתקינות הגיר ללא תשלום (מדובר בגיר הרגיש al4).

עכשיו אחרי שהייתי הוגן אני יכול לציין בלב שלם שאלן גבו ממני מחיר מופרז, מחר אמצא את החשבונית ואסרוק אותה לאתר.

המשך ערב נעים לכולם.

אמיר

פורסם

בוקר טוב

בשעה טובה תיקנתי היום את מערכת הפליטה אצל "סלינס" בחולון.

השירות היה מצוין והמחיר סביר מאוד.

לעניין החשבונית הסוררת, אני מצרף תמונה של החשבונית - לשיפוטכם.

בברכת יום נעים,

אמיר

Untitled-1.jpg

פורסם

קודם כל, החליפו לך גם שני משולשים, מה שעלה לך עוד כמעט 1000 שקל.

כמו כן - חגורה 1253 - מה זה? האם יש אצלך שתי רצועות אביזרים?

לגבי התמחור - המחיר לחלקים סביר למדי, ודי דומה למה שציינתי (אם מדובר על חלקים מקוריים, אז זה יכול להיות קצת יותר יקר). שים לב שקיבלת גם הנחה נוספת על החלקים בסוף החשבונית.

לגבי העבודה - לדעתי פה די ניקנקו אותך, כי חייבו אותך עפ"י שעתון יצרן עבור כל פעולה ופעולה, בלי להתחשב בעובדה שבחלק מהעבודות נחסך זמן עבודה כי גם כך הכל מפורק. מוסכניק קצת יותר נחמד היה מתחשב בכך ומוריד (לדעתי) לפחות 300 ש"ח לפני מע"מ.

עם זאת - אין כאן עבירה או רמאות כלשהי, ולכן לא נראה לי שיש לך על מה לבוא בטענות יותר מדי, לצערך. האם המוסך הוא מורשה חברה?

פורסם

כן, זה מוסך מורשה היבואן. בסה"כ יש בחשבונית התחשבות בצורת הנחה גם בעבודות וגם בחלקים.

מחיר של 200 ש"ח לשעת עבודה לפני מע"מ, זה סביר כי נתקלתי גם במחירי שעת עבודה יקרים יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם מדובר במוסך מורשה היבואן (וכן מוסיפים את עלות החלפת שני המשולשים), העניין הופך מעט הגיוני יותר, אבל עדיין לדעתי די קרעו את הבחור (40 דקות להחלפת נוזל קירור? כמעט שעה וחצי להחלפת תושבת תחתונה? 45 דקות לכיוון גלגלים?).

לא דיברתי על עלות שעת עבודה. זה תמחור סביר למוסך מורשה. כפי שכתבתי - אפשר לחיות עם זה, אבל זה סתם משאיר טעם רע.

פורסם

שלום לכולם,

אין לי טענות למחירי החלקים, כן יש לי טענות למחיר העבודה.

שימו לב שמחיר העבודה הוא יותר מחצי מהסכום.

אני לא בעל מקצוע ולכן לא יודע בדיוק איך צריך לתמחר כל פעולה ופעולה, אבל אני כן בעל ידע טכני מספיק בכדי לדעת שכדי להוריד שמן מאוטו ולהחליף פילטר שמן לא צריך יותר מ 10 דקות עבודה.

לפי הפירוט שלהם לקח להם 35 דקות לעשות את זה.

אותו כנ"ל לגבי נוזל קירור.

גם אם תקחו בחשבון שהוחלפו משולשים ותושבת מנוע ועוד שאר מיני ירקות, הרבה מהרכיבים פה הוחלפו באופן חופף ואין לכך ביטוי בתמחור שעות העבודה.

אני יודע שהכל חוקי ולכן אני בכלל לא מתווכח בנקודה הזאת אבל זה שזה חוקי זה לא אומר שזה הוגן.

את ההנחה אגב קיבלתי רק אחרי שהתלוננתי על המחיר המוגזם.

טיפלתי ברכב הקודם שלי במוסך מורשה במשך כמעט שלוש שנים ומעולם לא הגעתי לסכומים כאלה (רכב עם שנתון דומה).

בסיכומו של דבר שילמתי את הכסף עד השקל האחרון, אבל זה בהחלט השקל האחרון שאלן יראו ממני.

ובלי כל קשר תודה על עזרתכם.

אמיר

פורסם

נראה שמספרי הפעולות האלו הנן משעתון היצרן ומעניין אם זמניהן אכן מה שמופיע בשעתון היצרן, או שהמוסך שינה אותן.

אולי איציק נ. יוכל לבדוק זאת.

נדיר היה שבעבודתי בעבר חייבתי לקוח, בזמן רכישת מצבר, על כל פעולות שעתון הבאות שמתבצעות בפועל:

1. בדיקת מצבר, מתח ואלקטוליט 0.2 שעה

2. בדיקת טעינת אלטרנטור, מתח וזרם מירבי 0.2 שעה

3. בדיקת זליגות זרם 0.15 שעה

4. החלפת מצבר (וניקוי כבלים ותא מצבר) 0.20 שעה

סה"כ 0.75 שעה

בהרבה מדינות בחו"ל כך בדיוק מחוייב חשבון הלקוח וראיתי חשבון (בשוייץ) עם חיוב של 5 פרנקים עבור חיזוק אום זרוע מגב קדמי אל הציר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני לא בעל מקצוע ולכן לא יודע בדיוק איך צריך לתמחר כל פעולה ופעולה, אבל אני כן בעל ידע טכני מספיק בכדי לדעת שכדי להוריד שמן מאוטו ולהחליף פילטר שמן לא צריך יותר מ 10 דקות עבודה.

לפי הפירוט שלהם לקח להם 35 דקות לעשות את זה.

פירוט זמני העבודה לא נקבע ע"י המוסך, ואפילו לא ע"י היבואן, אלא על ידי היצרן, בהסתמך על בדיקות שעשה במוסכיו, בהסתמך על כח אדם מקצועי ומיומן.

מן הסתם - הח' השמן אינה הזמן היחיד שהוקדש לך, אלא גם על קבלת הרכב, שחרורו וכו'. תסכים איתי שאם תבקש הח' שמן בלבד, אין זה הגיוני שהמוסך יחייב אותך על עשר דקות (כ-30 ש"ח בלבד). הוא לא ישרוד בצורה כזו.

עם זאת - כאשר מדובר בעבודה גדולה ויש חפיפה בזמנים, ראוי ומקובל שהמוסך לא יחייב עבור כל פעולה ופעולה, כיוון שכמו שהסכמנו - חלק מהזמן נחסך לו, בוודאי ובוודאי זמני קבלת ושחרור האוטו.

לטעמי המוסך הרוויח עליך כמה מאות שקלים הפעם, אבל הפסיד לקוח.

*****עריכה - אני רואה שרפי הקדים אותי, אבל זה רק מחזק את מה שכתבתי*****

• תוכן חדש...