Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני חדשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע כי לא יצא לי לשבת או לנהוג ברכב צרפתי חדיש יותר מה206, לכן ציינתי את הרכב הספציפי כולל דגם משנה (נדמה לי המושבים שונים מהדגם הפשוט), הרכב היה משנת 2002 אם זה משנה, יש להוסיף כי 206/הוולקן זה 2 הרכבים הכי נוחים שהיו לי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הוא קבע.

ובכלל, נראה שבכל פעם שיש דיון שמוזכרת בו המילה פאביה, יש כמה מגיבים קבועים שחייבים לכתוב משהו ביחס לרכב הזה, לטוב או לרע. לא נמאס כבר מכל ההתנצחויות האלה? :?

הוא קבע? אה הבנתי. אוקיי. אז אם לי תהיה M6, ולו תהיה C63 AMG, והוא יטען שהרכב שלו יותר טוב מה-M6 בגלל מספר יתרונות שיש למרצדס (ולא ביחס ל-M6!), אז זה אומר שהמרצדס טובה יותר? הבנתי. בסדר. ממש הגיוני.

מה שאני יודע, זה שאנחנו נמצאים בפורום, ויש לכם כל כך הרבה טענות, כאילו חרגתי מהכללים. אני בסה"כ הבעתי את הדעה שלי על הפאביה ואת כל מה שאני חושב (בניגוד לכאלה שחושבים כמוני, אך נמנעים מלהגיב, כדי שלא "תתקפו" אותם ואת היפניות ה"זבל" שלהם). ובשביל זה קיים הפורום, לא כך? אלא אם כן אתם חושבים אחרת, ובפורום הזה רק אנשים מסויימים יכולים להגיב ופשוט "לשחוט" מכוניות אחרות (יפניות, כל הפורום הזה שוחט יפניות על ימין ועל שמאל). אז פתאום קם מישהו, עם דעה מנוגדת, וישר קופצים עליו. אלעד, אני מגיב קבוע כנגד הרכב הזה? איפה אתה היית ש-RS וכל חבורת בעלי האירופאיות היו שוללים ופשוט "מספידים" יפניות על ימין ועל שמאל?!

בזמנו אני שתקתי. עכשיו כבר לא. לתשומת ליבך, לפני שאתה תופס צד בשירשור הזה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם לשים בצד אירופאיות או יפניות (ואת המוניטין של כל אחד מהן בנושאים שונים),

אפשר לסכם את הויכוח (המיותר, בחייכם - שכל אחד יעשה מה שמתאים לו, וזהו)

בכך שהפאביה היא יותר בוגרת ו"מנומסת" והמאזדה 2 מבחינתה יותר תזיזתית וקלילה.

זה נכון שבזמן האחרון יש מעין מבול פאביות שהפך למעין שטיפת-מוח כלשהי.

בסדר - קניתם פאביה, קניתם מאזדה 2, אבל מכאן ועד להמליץ לכל אחד על שלכם

ולשלול את כל השאר על הסף?

המאזדה מצד אחד יכולה להוביל בבטיחות או במשקל נמוך יותר, ומנגד הפאביה יכולה להוביל מבחינת איכות בנייה גבוהה יותר.

אין הכי טוב בעולם בקטגוריות האלה ואולי בעולם הרכב בכלל

(צפוף מדי, רחב מדי, ארוך מדי, חסר תחושות, מיושן, חסר הנדסת אנוש, תא מטען צפוף והרשימה יכולה להמשיך).

אדם שבא לרכוש רכבים צריך להתאים את הרכבים שקיימים בהיצע לדרישות שלו ולא שלכם.

התפקיד שלכם בשרשור הזה - הוא במידה וקיים רכב בקטגוריה שמתאים לדרישות של השואל,

הוא להראות את החיוב והשלילה (כן, אני בטוח שקיימים גם כאלה אצל כל אחד מהרכבים שלכם)

ולא לנסות למכור לאנשים (אתם לא אנשי מכירות סמויים, לפחות אני מקווה שכך...) את מה שיש לכם.

מכאן והלאה זה תפקידו של השואל לקחת את הנתונים - ולראות מה מתאים לו.

ומעבר לזה,

אמנם אנשים לא אוהבים להגיד דברים שליליים על משהו שהם קנו,

משהו והם חייבים אולי לטפוח לעצמם על השכם ולא להראות צדדים שליליים,

אבל תתעוררו - לכל רכב יש את הצדדים הגרועים שלו, ואף בחירה לא מושלמת.

תתחילו להיות אובייקטיביים ותפסיקו עם מגמת "שלי הכי טוב".

פורסם

גיא, אתה מתעצבן על פארש.

הרי בשורה התחתונה זה פורום, הוא נועד לעזור לאנשים שזקוקים לו, קיימים כאן אנשים לתת עזרה, הפורום הוא מקום דמוקרטי, אוראל, אלעד, גיא וכל משתמש/מנהל אחר, לא יכולים לסתום לך את הפה, כל עוד הבעת דעתך החופשית.

בהתאם לזאת, היות ואתה חבר פורום בעל דעה, הבע דעתך כפי שהנך חושב/רואה את הדברים וזהו, בשביל מה להתייחס לבנאדם שיש לו רשיון במשך שנתיים בערך, וידע ברכב בוא נניח 4 שנים, כאשר כל הזמן הזה היה להם 3 פאביות ואיביזה אחת.

אני אישית נותן יחס לדעתו של אדם שיש לו נסיון רב יותר בסוגי רכב שונים, לא בנאדם שמחליף רכב אחד ברכב זהה רק כדי להתקדם בשנתון, לדעתי כל הכיף ברכבים זה לגוון.

וולוו ידידי, אתה מוזמן לחפש תגובות שלי בפורום היעוץ, על רכבים שהיו לי, בכל רכב כתבתי את הדברים הלא טובים שידעתי עליו, אני לא מתכחש לרכבים שאני נוסע בהם, מה גם שאני בטוח שאין רכב ללא בעיות, בין אם יפני אירופאי קוראני או צרפתי, אבל יש רכבים עם יותר בעיות יש רכבים עם פחות בעיות.

בברכה, אור, שנפגע מאוד מסתימת הפיות כאן בפורום ע"י אנשים שונים, אני מצטט:

RS כתב:

את הדעות הקדומות שלך תשאיר לעצמך ותחסוך מאיתנו. תודה.

(למען הסר ספק אוראל הוא לא היחיד שעושה את זה)

פורסם
הוא קבע? אה הבנתי. אוקיי. אז אם לי תהיה M6, ולו תהיה C63 AMG, והוא יטען שהרכב שלו יותר טוב מה-M6 בגלל מספר יתרונות שיש למרצדס (ולא ביחס ל-M6!), אז זה אומר שהמרצדס טובה יותר? הבנתי. בסדר. ממש הגיוני.

בהסתמך על כך שבמקרה אני גם מכיר את הכותב, ובהתחשב בעובדה שהוא מבוגר ממך "רק" בכמה שנים בודדות, ועם ותק על הכביש שעה יותר ממך (כולל נהיגה למשך דקות ספורות על מכוניות מעניינות מאוד), דעתו מקובלת עלי יותר מדעתך. אני בטוח שאם היית במקומי, היית עושה את אותה בחירה בדיוק.

אלעד, אני מגיב קבוע כנגד הרכב הזה? איפה אתה היית ש-RS וכל חבורת בעלי האירופאיות היו שוללים ופשוט "מספידים" יפניות על ימין ועל שמאל?!

בזמנו אני שתקתי. עכשיו כבר לא. לתשומת ליבך, לפני שאתה תופס צד בשירשור הזה.

אתה יודע מה - בוא נקרא שוב פעם מה כתבתי:

ובכלל, נראה שבכל פעם שיש דיון שמוזכרת בו המילה פאביה, יש כמה מגיבים קבועים שחייבים לכתוב משהו ביחס לרכב הזה, לטוב או לרע. לא נמאס כבר מכל ההתנצחויות האלה?

אתה רואה שאפילו ברמז הזכרתי אותך? על כך נאמר: "על ראש הגנב בוער הכובע".

לתשומת לבך, לפני שאתה משחק אותה נעלב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
דעתו מקובלת עלי יותר מדעתך. אני בטוח שאם היית במקומי, היית עושה את אותה בחירה בדיוק.

כן, רק שזה נוגע לדגם היוצא, בעל מנוע דיזל.

איך זה מתקשר לדגם החדש, שמתבסס על פלטפורמה חדשה ומנוע בנזין?

פורסם
הרי בשורה התחתונה זה פורום, הוא נועד לעזור לאנשים שזקוקים לו, קיימים כאן אנשים לתת עזרה, הפורום הוא מקום דמוקרטי, אוראל, אלעד, גיא וכל משתמש/מנהל אחר, לא יכולים לסתום לך את הפה, כל עוד הבעת דעתך החופשית.

דבר ראשון, לא זכור לי מתי נערכו אותן בחירות דמוקרטיות בהן נבחר צוות הניהול של הפורום. פורום דמוקרטי? סליחה? על איזו החלטה אסטרטגית כלשהי הקשורה לניהול מהלך העסקים הרגיל של האתר הזה הצבעת לאחרונה?

מעבר לכך, אני לא מכיר מקרה כלשהו שבו גיא או אני סתמנו למישהו את הפה, אלא אם היה לו ריח ממש רע (וגם זאת, לא לפני שהצענו לו מסטיק אורביט).

אני יותר ממזמין אותך לגבות את הדברים שכתבת, אחרת אני מצפה שתחזור בך מהרפש שהטלת עלינו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
כן, רק שזה נוגע לדגם היוצא, בעל מנוע דיזל.

איך זה מתקשר לדגם החדש, שמתבסס על פלטפורמה חדשה ומנוע בנזין?

שים לב שהתגובה שלי נכתבה בהתייחס לדבריו של alon123456 בנוגע לדגם הדיזל. הדגם החדש הרי עבר עדכונים ביחס לקודם, ואם זוהי הביקורת על הקודם, תסיק לבד את המסקנות בנוגע לדגם החדש.

פורסם

אלעד, כאשר מנסים להרגיע אותי, כשלא אמרתי שום דבר אלא הבעתי חוו"ד, זה סתימת פה.

אני לא זוכר איפשהו שקראתי בפורום חוק "אסור להגיב בדעה שלילית/דעה מעורבת על סקודה פאביה החדשה", גם אם זה לא פורום דמוקרטי.

אני סתם הזכרתי את השם שלך או של גיא, אין לי בעיה לא איתך ולא איתו, הבעיות שלי עם אנשים אחרים (אוראל לדוגמא) שמאיימים עלי "אני אדאג שיחסמו אותך", כאן אני מניח שאתה במקרה יודע במה מדובר, עכשיו אני יכול לגלות סוד קטן לפורום, לי אישית לא מפריע אם אחסם, כאשר אני אצטרך את עזרת הפורום יש לי כאן מספיק חברים שיעלו עבורי הודעה (כבר הייתי חסום אם זכור לך), אני יותר תורם מידע לפורום מאשר זקוק למידע.

כמו כן אני רוצה לשאול, לא אותך ספציפית אלא בכללי: משהו בתגובות שלי על פאביה לא בסדר ? (מתייחס גם לשרשורים אחרים ואחד בינהם שאתמול ננעל על ידך)

אני אישית לא חושב שמשהו לא בסדר, סה"כ אני די מסמפט את הרכב, רק חשוב לי שאנשים שבאו לקבל עזרה ידעו, הפאביה אינה מושלמת, בדיוק כמו מאזדה 2 או כל סופר מיני אחרת ובכלל כל רכב, תמיד נוכל למצוא פאקים קטנים שלא היינו רוצים ברכבינו, אבל מכאן ועד להטחה נגדי "את דעותיך תשמור לעצמך" או "היינו מעדיפים שתישאר בבית ולא תגיע למפגש" הדרך רחוקה, מאוד רחוקה.

פורסם

אלעד,

יכול להיות.

דגם חדש לא בהכרח "טוב יותר".

לדוגמא -

נניח שלרכב מסויים נוסף תגבור הגה חשמלי שלא היה קיים בדגם הקודם - יכול לגרוע מהפידבק.

או רכב מסויים שסובל מעלייה במשקל מכל סיבה שהיא על אותו מנוע תגרום לאיטיות מהדגם הקודם.

צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

ויכול להיות שהפאביה החדשה טובה יותר מהקודמת.

ואתה יודע מה? אפילו יכול להיות שהפאביה החדשה יכולה להוביל את כדאיות הרכישה בקטגוריה כיום.

א-ב-ל

אף דעה היא לא מוחלטת, ויודע מה?

אם אני מחפש 5 כוכבי בטיחות, יש סיבה שאני אסתכל לכיוון הפאביה? כנראה שלא.

ומנגד - אם אני מחפש איכות בנייה, ואיכות הבנייה (שלא בדקתי, לכן אני לא חורץ גורלות) של המאזדה 2 לא מצאה חן בעיניי, אני ארכוש אחת? גם לא.

יש דרך לנסח דעה על רכב שלך (או לא שלך), ולא צריך לעשות את זה בכך שאתה פשוט פוסל את כל המתחרות,

כי כפי שאמרתי אין מושלם בנושאים האלה.

שכל אחד יציג את הדעה שלו בנושא - לחיוב ולשלילה, וזהו.

לא צריך "לעקוץ" אף רכב - ואף בעל רכב.

ידוע לך על בעיה או חסרון בדגם אחר? בכיף - תשתף.

אבל מכאן ועד להתנצח?

פורסם

פשוט לא יואמן. אני בהלם מכם אנשים. יש לי הרגשה שהפורום מלא בילדי שמנת מתלהבים. גילוי נאות מחייב להגיד שגם אני בגיל 20 נסעתי על סיוויק האטצ'בק מהניילונים. אבל פוזות עשיתי ליד בחורות ולא בפורומים :lol:

אני שללתי את הפאביה בהתחלה. היא כבדה ושותה דלק. הייתה לאישתי בורה 2001 בעלת אותו מנוע 1600 של גולף דור חמש דומני (לא TSI). אצלה בעיר זה היה אוכל מיכל ל300 ק"מ. אולי פאביה קצת יותר קלה אבל לא נראה לי שהיא מסוגלת לתת 1:10 בעיר אפילו בזכות הטיפטרוניק המצויין שלה.

אבל משום מה, ולמרות רמיזה די בוטה מצידי שיש פה התעסקות בעניין גודל הכלי (רכב כמובן :wink:) הויכוח המיותר הזה ממשיך ומסיט למקומות הזוים את הדיון שהוא מאוד חשוב עבורי. אני בסה"כ רציתי לדעת על תצרוכת הדלק ובעיות אחרות של שני רכבים שציינתי בפתיח. אולי איזה נקודה לכוון שלא חשבתי עליו בכלל, כמו קליאו III לדוגמה. את הנתונים האלה מצאתי בשירשורים אחרים.

פורסם

היי, יש לציין כי לפאביה דגם "ספורט" יש מנוע 1.6 בעל 16 שסתומים שמספק 105 כ"ס ו"על הכביש" מאיץ באופן לא רע בכלל (מתייחס לנסיעה ברכב עם גיר רגיל).

לגבי תצרוכת הדלק אין לי מושג כי לא החזקתי כזה, אבל אני אגלה לך סוד קטן: המושג אוטומט + חסכוני הוא לא קיים, אוטמט גורע הרבה מתצרוכת הדלק, אבל מציע נוחות שאין לה תחליף.

פורסם

תשמעו- יצאתם מפרופרציות.

לוולוו 240 שציטט אותי בשרשור אחר שאמרתי שהמאזדה 2 זהו רכב מצויין וכ': הרושם הראשוני מטעה.

ישבתי ברכב איך שהוא נחת בארץ ולא שמתי לב לאיכות הפלסטיקים.

כיום, אחרי ששחררתי את הפאביה החדשה שלי מהחברה בצהריים אני יכול להגיד שאיזה מזל שקניתי פאביה!

מבחינתי המאזדה 2 היא צעצוע קטן לנהגים חדשים/ צעירים וזהו זה (ומצטער מראש לכל מי שנפגע אם יש כאלה). העיצוב בפאביה הרבה יותר צנוע, זהו עיצוב לאנשים בוגרים שמבינים שהעיצוב לא קובע, אלא הרכב.

אגב- המושבים בפאביה הרבה יותר נוחים מה- 2.

פורסם

אגב- המושבים בפאביה הרבה יותר נוחים מה- 2.

ואת זה אתה יודע מ"הרושם הראשוני" שלך? או שיש לך מאזדה 2 שאתה נוהג עליה קבוע? ואני לא טוען שהמושבים שלי איכותיים או שהם הכי טובים והכי תומכים. אבל אני אומר שלא כך גם בפאביה. לכן, לא מה שנוח בשבילי נוח בשבילך.

בכל מקרה, יש קצת הבדל בין להלל את המאזדה בזמנו (וזה לא כזה ממזמן) ובין להשמיץ אותה כפי שעשית לפני יום יומיים. קצת בגרות אמרת, לא? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גיא (STIO), תתחדש על הרכב :)

אני מקווה שממך יבוא פידבק על הרכב, בצורה אובייקטיבית, כדי לנפץ את כל הויכוחים והמיתוסים.

• תוכן חדש...