Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשמר - חיבור טורי במבנה שהצגת אומר שהמים החמים מהקולט ה"פעיל" (זה שבכיוון השמש) יזרמו דרך הקולט השני, שבצל, ויאבדו חלק מחומם. נראה לי שעדיף חיבור מקבילי.

לארז - ברור לי שהזוית משתנה כל הזמן. מצאתי בחיפוש בגוגל שזוית השמש בישראל משתנה מ-30 עד 80 מעלות מהאופק. קולט המוצב בזוית שטוחה של 15 מעלות יהיה מאוד יעיל בקיץ אבל לא בחורף. גם בלי מערכת בקרה מתוחכמת שתשנה את הזוית בהתאם לתאריך (ואת האזימוט, בהתאם לשעה :wink:) אומר המאמר שבלינק שכדאי לבחור בזוית גדולה יותר, שתשפר את היעילות בחורף, על חשבון הפחתת היעילות בקיץ. אני השתכנעתי.

:turn-l:
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ארז, תודה רבה על ההסבר, ברשותך כמה הערות ושאלות:

1. לגבי סוגי הצנרת - כמו שהסברת, ה-SP הוא צינור העשוי שכבת פוליאתילן (PE) מצולבת, כלומר המולקולות של הפולימרים משולבות ביניהן, ליצירת מעטפת אחידה. שכבה זו נקראת PEX.

את הPEX עוטפים בצינור אלומיניום, אשר נותן חוזק מבני כמעט כמו של צינור מתכת (סקדיול או נחושת), ביחד עם גמישות קרובה לזו של צינור פלסטיק. כל זה נעטף בשכבה נוספת של PEX.

SP הוא השם המסחרי של המפעל בקיבוץ מצר, אשר נקרא מצרפלס.

מתחרה נוסף, זהה כמעט לגמרי, הוא המולטיגול של מפעל "גולן", השייך לקיבוץ שער הגולן.

מפעל זה הוא גם היצרן הגדול של צנרת PEX, ושמו המסחרי פקסגול.

2. לגבי שינוי הזווית, מתקן כזה לא צריך להיות מסובך מדי, מנוע קטן ומוט תבריג, כמו שעושים באנטנות לוויניות - יפתרו את העניין (כמובן שצריך יחס העברה שונה, יותר כח ופחות מהירות, אבל העיקרון זהה). עם זה- כפי שציינת - תוספת האנרגיה תהיה שולית, כי גם כך ברוב השנה כמות האור והאנרגיה בישראל (מיקום ביחס לקו המשווה ואקלים כמעט מדברי) מספיקה מעל ומעבר.

3. ציינת שהתקנה של שני קולטים באותו צד תהיה יותר אפקטיבית עבורי (מקובל ואפילו מתקבל בברכה, כי לא בא לי להרים רעפים של חצי גג), אבל עם זאת דיברת על התקנת "שסתום צללית נמוכה". השאלה - למה? כיום יש לי מערכת שעובדת ללא השסתום הנ"ל (עם קולט אחד), ואני לא עומד לשנות את יחס הגבהים, אלא להציב קולט נוסף ליד הקיים. האם בכל זאת צריך?

4. לגבי הצנרת - אם אני באמת שם שניים צמודים במקביל - אז אני יכול להשתמש בצנרת הנחושת הקיימת, ובמקום להביא את שני הצינורות לקולט, אני מביא אותם ל-2 מחברי ה-T בהתאמה - לא?

5. האם כדאי לפני כל חורף לרוקן את הדוד ולשטוף את האבנית שמצטברת (מנסיון, בדודים עם חימום מהיר מצטברת וואחד כמות של אבנית)? האם זה פוגע באחריות (כרומגן, השם ייקום דמם).

6. שאלה לסיום - איך מתקינים שני דוודים (כ"א עם קולט משלו) וגורמים לשניהם לספק את המים לאותה מערכת? באיזה אופן מונעים ממים קרים בדוד אחד (בהנחה שהשתמשנו בכל המים החמים שהיו בו) לזרום לכיוון הבית, אלא שהמים החמים מהדוד השני יעברו עכשיו?

פורסם

ואללה, בשאלה האחרונה הפתעת גם אותי, שאלת ארזארז?

תחליף את הדוד ל 200 ליטר, תוסיף קולט מקביל (ועם ההצעה הבאה שלי לא תהיה לך בעיית היסתמות) ותשכח גם משסתום הצללית הנמוכה, אתה לא צריך את זה ע"פ מה שציירת.

בקשר לאבנית - אני במקומך הייתי קונה מסנן אבנית (נגיד של קיבוץ עמיעד) ושוכח מרוב האבנית בצנרת המים בבית כולל זו של הדוד. אצלי כבר קרוב לעשור, פתחתי פעם אחת לפני כמה שנים להחליף גוף חימום נוזל (הדוד היה כמעט נקי מאבנית) וחוץ מזה יש לי שקט תעשייתי מהכיוון הזה.

דבר אחרון - דיברו פה על טמפ' של המים? - אצלי בבית הצנרת היא SP עם מחברי לחיצה, לפני כמה שנים התרמוסטט החליט שנמאס לו והודיע על כך חגיגית בחורף בסביבות 3 לפנות בוקר. אצלי הדוד מותקן בתוך הבית בשכיבה, מעל התקרה הפתוחה של הקומה השנייה שעדיין לא בנויה ולכן הדוד חשוף לחלל הקמה השנייה. ההודעה החגיגית הגיעה בצורת התפוצצות של צינור ה SP ויציאת אדי מים שמילאו את חלל הקומה השנייה לחלוין כמו ענן שהחליט לחנות אצלי ללילה. אני רצתי עטוף בשמיכה בלבד החוצה כדי לסגור את הברז הראשי של המים ואח"כ עליתי לקומה השנייה כדי לפתוח חלון. אף טיפת מים לא טיפטפה בחלל הקומה השנייה וכל האדים התנדפו החוצה. מי אמר שהמים לא יכולים להגיע לרתיחה בדוד?

בריאות לכולם!

פורסם

אני רק מתאר לי דמות עטופה בשמיכה, אפופת אדים, רצה על הדשא בלילה. מה חשבו השכנים? :roll:

אגב, לא גוף החימום נזל לך, אלא הפלאנג'.

חוץ מזה - בוודאי שאפשר להרתיח מים בדוד, וזה קרה כי התרמוסטט שלך לא הפסיק את המתח המזין את גוף החימום (כפי שתיארת).

מה שקרה אצלך הוא שהקיטור שבדוד יצר לחץ גדול יותר מגבול היכולת של הצינור, והוא התפקע.

הטענה שמים בדוד לא ירתחו - דיברה על חימום מאנרגיית השמש, ולא חימום חשמלי. זה ברור שאם תשים גוף חימום שיעבוד באופן רצוף המים ירתחו (כמו שמים בקומקום רותחים, בין אם תשים כוס אחת או 1.7 ליטר).

יש לך דגם ספציפי של המסנן? היה אצלי מסנן רשת שלהם, עזר כמו כוסות רוח למת (לא עצר גם את הלכלוך, לא ציפיתי לעצירת אבנית).

פורסם

במסגרת עבודתי ישבתי לא מעט עם ראשי איסול ובהחלט דוד שמש יכול לעבור את ה 100 מעלות ואף להגיע לרתיחה (בלחץ המים בדוד הרתיחה היא מעבר ל 100 מעלות) זו גם הסיבה שכשקניתי את הבית שלי דבר ראשון שעשיתי היה להחליף את צינור הפקס שהוביל את המים החמים מהדוד לצינור סקדיול מגולוון והוספת ברז ערבוב שהולך להיכנס בקרוב בכל בית חדש בגלל דרישת התקן לטמפ' מים חמים שלא תעבור את ה 55 מעלות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שמר היקר ,

3. בכל התקנה בה חלקו העליון של הקולט גבוה מחלקו התחתון של הדוד , דרוש שסתום צללית נמוכה. לצורך המחשה , ללא שסתום, רק המים שנמצאים בדוד, החל מהנק' הגבוהה שאליה מגיע הקולט ועד לקצה העליון של הדוד מתחממים.

העיקרון מסתמך על "מה שחם עולה למעלה" , ואם יש שווי טמפ' בין הנק' העליונה של הקולט, לנק' אליה הוא מגיע בדוד , הזרימה של המים נחלשת משמעותית. הקצנה: אם הקולט מגיע ממש לחלקו העליון של הדוד , שום מים לא יתחממו , אם הוא מגיע לאמצע הדוד, חצי מכמות המים תתחמם , וכן הלאה. ייתכן כי הפרש הגבהים במערכת הקיימת אינו כזה גדול , בצורה שבה תרגיש שינוי משמעותי. בכל מקרה , אם חלקו העליון של הקולט מגיע לגובה של 30 ס"מ (או יותר) בדוד, התקן את השסתום. הוא לא יקר.

4. אם הקולטים זהים (קו תחתון) , הן מבחינת החיבורים והן מבחינת גובה היציאות שלהן , כך שכאשר תשים את הקולטים אחד ליד השני ניתן יהיה לחברם ע"י מחבר T , כמובן שניתן לעשות זאת , ואז יהיו רק 2 צינורות מהדוד לקולטים , מזרים לקולטים ומזרים מהקולטים (בדיוק כפי שניתן לראות בהתקנת מערכת בעלת 2 קולטים קטנים במקום קולט אחד גדול).

אם הקולטים לא עונים על תנאים אלה , חסוך המון כאב ראש ובצע את חיבור ה-T שהוסבר קודם לכן , וחבר כל קולט בנפרד עם הצנרת שלו. כבר נתקלתי בקולטים זהים לחלוטין, שלא היתה התאמה מלאה בגובה היציאות שלהם , סרט רע מאוד :?

דגש חשוב: אם אלו קולטי נחושת, השתמש במחברי נחושת ולא ברזל! זהו כלל אצבע חשוב ביותר, שרבים חוסכים עליו. על קולט נחושת שמים חלקי נחושת ולא ברזל, הברזל יגמור על הקולט ו/או היציאות מהר מאוד.

5. דוד כרומגן הוא דוד מצויין , הקולטים שלהם קצת פחות (שוים לת**). מומלץ בכל דוד, להחליף חמם קומפלט אחת לשנתיים , או פחות , תלוי כמה מדליקים את הדוד , כמה משתמשים יש בבית ובכלליות , כמה אבנית מצטברת בדוד. הנסיון מלמד שבממוצע כל שנתיים מומלץ להחליף חמם, לנקות קולטים ודוד, ולעשות בדיקה כללית למערכת. זה מאריך את חייה רבות.

אם מבצע את העבודה מתקין שאינו "מורשה כרומגן" , כמובן שהאחריות תישלל, אבל זה יותר אזהרה מאשר חוק יסוד. על מערכת החשמל יש בד"כ שנה אחריות , ואם הדוד יתפוצץ אחרי 3 שנים , לרוב עדיין החברה תחליפו. תעשה עבודה יפה ומקצועית, ואל לך לדאוג. אם קנית את הדוד ממתקין ותיק וידוע ולא איזה חאפר מזדמן , לא צפויה לך בעיה (מימוש האחריות בכרומגן פועל דרך המתקין/סוכן , ולא ישירות מול החברה).

6. שאלה מסובכת , ותלויה מאוד באופי דיירי הבית. ככלל, אם אתה מתקין מערכות זהות על אותו גג, הן אמורות לספק את אותה התפוקה , ואז גם אם תצרוך משתיהן בו זמנית ע"י חיבור מקבילי, לא תרגיש בהבדל. הבעיה היא כאשר במערכת אחת יש תקלה כלשהי , ואז מתחילות הצרות. החיבור הכי יעיל הוא לחבר כל דוד למקלחת נפרדת , זהו החיבור האופטימלי , כי כל מערכת נשארת עצמאית ולא תלויה אחת בשניה (ככה עשיתי אצלי בבית :wink: ). אפשרות נוספת היא, לחבר את 2 הדודים בטור , כאשר דוד אחד מספק מים לדוד השני , והדוד השני מספק מים לצריכה הביתית. גם מערכות כאלו תכננו והתקנו , והן עובדות יופי. כמובן שגם בהתקנה כזו, תקלה בדוד השני תורגש מיד בפגיעה בחום המים המתקבל, ואילו תקלה בדוד הראשון תתבטא בפגיעה בכמות המים החמים.

PS - מהיכן אתה בארץ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אם כבר בדוודים עסקינן, האם קיים דוד מחליף חום למערכת סולארית שהוא שוכב ? או שניתן להתקין את הדוד העומד גם כשוכב ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא קיים דוד כזה.

לא, לא ניתן להשכיב דוד עומד במערכת סולארית, אלא אם כן אתה מוכן להסתפק בכ-1/3 מכמות המים החמים שהדוד העומד יכול לספק.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

3. בכל התקנה בה חלקו העליון של הקולט גבוה מחלקו התחתון של הדוד , דרוש שסתום צללית נמוכה.

אם מהשרטוט שלי משתמע אחרת, אז למען הסדר הטוב, חלקו העליון של הקולט נמוך בערך במטר אחד מחלקו התחתון של הדוד. אני מניח שאין צורך בשסתום.

4. אם הקולטים זהים (קו תחתון) , הן מבחינת החיבורים והן מבחינת גובה היציאות שלהן , כך שכאשר תשים את הקולטים אחד ליד השני ניתן יהיה לחברם ע"י מחבר T , כמובן שניתן לעשות זאת , ואז יהיו רק 2 צינורות מהדוד לקולטים , מזרים לקולטים ומזרים מהקולטים (בדיוק כפי שניתן לראות בהתקנת מערכת בעלת 2 קולטים קטנים במקום קולט אחד גדול).

אם הקולטים לא עונים על תנאים אלה , חסוך המון כאב ראש ובצע את חיבור ה-T שהוסבר קודם לכן , וחבר כל קולט בנפרד עם הצנרת שלו. כבר נתקלתי בקולטים זהים לחלוטין, שלא היתה התאמה מלאה בגובה היציאות שלהם , סרט רע מאוד :?

שני קולטים זהים, כרומגן נחושת (לצערי). אחד מהם מפונצ'ר כרגע, אבל משהו קטן מאוד (נזק מהקרה הגדולה שנה שעברה. הקולט עצמו במצב חדש).

דגש חשוב: אם אלו קולטי נחושת, השתמש במחברי נחושת ולא ברזל! זהו כלל אצבע חשוב ביותר, שרבים חוסכים עליו. על קולט נחושת שמים חלקי נחושת ולא ברזל, הברזל יגמור על הקולט ו/או היציאות מהר מאוד.

למדתי כבר מנסיון כואב. זוית 90 מעלות ברזל שמחוברת בין הדוד לצינור נחושת. עלה לי בדוד חדש, כמובן לא מכוסה באחריות.:-( פשוט לא יאומן איזו הצטברות של קורוזיה ומשקעים נוצרת בין נחושת לברזל. תוך שנתיים נחסם לי מעבר צינור של 3/4 צול.

5. דוד כרומגן הוא דוד מצויין , הקולטים שלהם קצת פחות (שוים לת**).אתה לא הראשון שאומר לי את זה, המליצו לי על קולטים של "טל סחר". כרומגן הזונות, טוענים פתאום שקולט נחושת אינו מתאים לאיזור המגורים שלי. חכמים בלילה, איפה זה כתוב? (רמז, לא באתר שלהם). מומלץ בכל דוד, להחליף חמם קומפלט אחת לשנתיים , או פחות , תלוי כמה מדליקים את הדוד , כמה משתמשים יש בבית ובכלליות , כמה אבנית מצטברת בדוד. הנסיון מלמד שבממוצע כל שנתיים מומלץ להחליף חמם, לנקות קולטים ודוד, ולעשות בדיקה כללית למערכת. זה מאריך את חייה רבות. הבעייה היחידה שבכרומגן לא ניתן לשים פלאנג' וגוף חימום סטנדרטיים, אלא רק מקוריים, ומקורי עולה פי 3.

6. שאלה מסובכת , ותלויה מאוד באופי דיירי הבית. ככלל, אם אתה מתקין מערכות זהות על אותו גג, הן אמורות לספק את אותה התפוקה , ואז גם אם תצרוך משתיהן בו זמנית ע"י חיבור מקבילי, לא תרגיש בהבדל. הבעיה היא כאשר במערכת אחת יש תקלה כלשהי , ואז מתחילות הצרות. החיבור הכי יעיל הוא לחבר כל דוד למקלחת נפרדת , זהו החיבור האופטימלי , כי כל מערכת נשארת עצמאית ולא תלויה אחת בשניה (ככה עשיתי אצלי בבית :wink: ). אפשרות נוספת היא, לחבר את 2 הדודים בטור , כאשר דוד אחד מספק מים לדוד השני , והדוד השני מספק מים לצריכה הביתית. גם מערכות כאלו תכננו והתקנו , והן עובדות יופי. כמובן שגם בהתקנה כזו, תקלה בדוד השני תורגש מיד בפגיעה בחום המים המתקבל, ואילו תקלה בדוד הראשון תתבטא בפגיעה בכמות המים החמים. השאלה אמורה לגבי המקרה שלי - כלומר בית בודד. במקרה שלי - כנראה שרק חיבור טורי ישים, אבל די לשעה בצרתה.

PS - מהיכן אתה בארץ?

מרכז, ליד לטרון.

פורסם

תוספת האנרגיה תהיה שולית, כי גם כך ברוב השנה כמות האור והאנרגיה בישראל (מיקום ביחס לקו המשווה ואקלים כמעט מדברי) מספיקה מעל ומעבר.

אני מקווה שלא עשיתי טעות מביכה בחישוב: כשזוית השמש 32 מעלות מעל האופק, קולט בזוית 60 מעלות יהיה ביעילות מקסימלית, כלומר יקלוט את מלוא האנרגיה שניתן. בזוית 50 מעלות - 98%, 40 מעלות - 93%, 30 מעלות - 86%, 20 מעלות - 76%, 15 מעלות - 70%.

אצלי בבית, מערכת איכותית, בת שנתיים, פונה לדרום (זוית עוד לא מדדתי :-) אבל נראה לי שכ-30 מעלות) מספקת מים חמים ללא צורך בחימום חשמלי ברוב השנה, אבל בחורף צריך לחמם. מעניין כמה מעלות נוספות בטמפ' המים בחורף יתנו כמה מעלות נוספות בזוית הקולטים. אין לי בעייה לוותר על כמה מעלות בקיץ.

פרוייקט עתידי.

:turn-l:
פורסם

אחח שמר שמר , אתה בסדר אתה.

לא, על פי הנתונים אינך זקוק לשסתום צללית נמוכה.

כרומגן צודקים חלקית במה שאמרו לך , ואסביר: באיזורים כמו שלך, וכמו איזור לכיש וכד' , המים המסופקים לבתים מקורם בשאיבת מי תהום , והם רוויים מאוד באבנית. כרומגן יודעים שהקולטים שלהם טובים לזמן קצר, אך נסתמים מהר מאוד (!) ביחס לקולטים אחרים בשוק, על כן אמרו לך שהקולטים שלהם לא מתאימים לך , מן גירסת כיסוי לכך שהתכנון שלהם לא הכי יעיל.

תתנחם בעובדה שאתה לא היחיד שספג מכה בקרה שהייתה.

בנוגע לפלאנז' המיוחד של כרומגן (שכחתי להזכיר אותו) , אם תסתבך דבר איתי בפרטי , אומר לך מה לעשות, הסגרתי מספיק סודות מקצועיים פה על דפי הפורום :wink:

טיפ לך ולכל השאר בנוגע לקרה: על היציאה התחתונה של הקולט (לא זו שמתחבר אליה הצינור מהדוד , אלא זו עם הפקק) , וותר על הפקק, ושים מחבר מתאים וצינור ארוך שיגיע עד לגינה (אבל די גבוה שילדים לא יגיעו אליו), בקצה הצינור חבר ברז (שיבר). בזמן קרה , עליך לפתוח את הברז הזה ממש מעט , כך תהיה זרימה קבועה דרך הקולטים והם לא יקפאו בקרה. זה הפתרון הכי קרוב ל-100% הגנה עבור הקולטים. נכון, יש אלמנט של בזבוז מים אז אסוף את המים להשקיה או משהו.

מעבר לכך , אחת לכמה חודשים אתה פותח את הצינור במלואו ונותן לכל האבנית והחלודה לזרום מהקולטים החוצה , שומר עליהם נקיים ומאריך את חיי הקולט.

פורסם
שמר;

איזה מסנן אבנית היה לך, של עמיעד?

לא מסנן אבנית, אלא מסנן רשת דקה, של עמיעד. אין לי טענות על אי סינון האבנית, הוא לא מיועד לכך - אלא על כך שהרשת נשארה נקייה אפילו מחתיכות אבנים וכו', שנעצרו במעדני הזרימה של הכיורים.

פורסם
אחח שמר שמר , אתה בסדר אתה.

לא, על פי הנתונים אינך זקוק לשסתום צללית נמוכה.

כרומגן צודקים חלקית במה שאמרו לך , ואסביר: באיזורים כמו שלך, וכמו איזור לכיש וכד' , המים המסופקים לבתים מקורם בשאיבת מי תהום , והם רוויים מאוד באבנית. כרומגן יודעים שהקולטים שלהם טובים לזמן קצר, אך נסתמים מהר מאוד (!) ביחס לקולטים אחרים בשוק, על כן אמרו לך שהקולטים שלהם לא מתאימים לך , מן גירסת כיסוי לכך שהתכנון שלהם לא הכי יעיל.

הטענה שלהם הייתה שנחושת אינו מתאים לאיזורים בהם הטמפ' יורדת מתחת לאפס, ללא קשר לכמות האבנית ההיסטרית שיש לנו.

תתנחם בעובדה שאתה לא היחיד שספג מכה בקרה שהייתה.

צרת רבים, נחמת טפשים. באותה קרה ראיתי כמה עשרות קולטים שנזלו. רובם המוחלט (אם לא היו רקובים וישנים) נפגעו בפקק, שמיועד בדיוק למטרה זו. הפקק הוא מעין כיפת מתכת (פליז) שהנק' החלשה שלו היא בסוף ההברגה. לחץ עודף (עקב הקפיאה והתפשטות המים, הפקק נשבר בנק' החלשה, והמים יצאו החוצה בששון. 5 שקלים לפקק, חצי דקה החלפה.

כרומגן הם ילדים מיוחדים. במקום לעשות יציאות מהקולט בצורת צינור עם הברגה חיצונית, הם עשו יציאה עם הברגה פנימית. לתוכה נכנס פקק מחוזק היטב, אשר אינו נשבר בזמן לחץ. נחש מי התפרק במקום הפקק? :evil:

בנוגע לפלאנז' המיוחד של כרומגן (שכחתי להזכיר אותו) , אם תסתבך דבר איתי בפרטי , אומר לך מה לעשות, הסגרתי מספיק סודות מקצועיים פה על דפי הפורום :wink:

טיפ לך ולכל השאר בנוגע לקרה: על היציאה התחתונה של הקולט (לא זו שמתחבר אליה הצינור מהדוד , אלא זו עם הפקק) , וותר על הפקק, ושים מחבר מתאים וצינור ארוך שיגיע עד לגינה (אבל די גבוה שילדים לא יגיעו אליו), בקצה הצינור חבר ברז (שיבר). בזמן קרה , עליך לפתוח את הברז הזה ממש מעט , כך תהיה זרימה קבועה דרך הקולטים והם לא יקפאו בקרה. זה הפתרון הכי קרוב ל-100% הגנה עבור הקולטים. נכון, יש אלמנט של בזבוז מים אז אסוף את המים להשקיה או משהו.

האם סגירת הזנת המים ופתיחת אחד הברזים בבית (בזמן קרה) לא נותנת אפקט זהה? או שאין לקרח (ולמים מוצא אמיתי בצורה כזו? מה לגבי התקנת שסתום אל-חוזר על הקולט במקום פקק? הרי יש שם קפיץ שנפתח בלחץ (כמו פקק של רדיאטור במכוניות).

זה לא יכול להיות מעין הגנה אוטומטית?

מעבר לכך , אחת לכמה חודשים אתה פותח את הצינור במלואו ונותן לכל האבנית והחלודה לזרום מהקולטים החוצה , שומר עליהם נקיים ומאריך את חיי הקולט.

אני עושה את זה פעמיים בשנה ע"י פירוק הפקק ושחרור המים מהקולט (בנוסף לניקוי הזכוכית מאבק).

דו רה מי פה סול (בדיוק 5 תווים).

פורסם

אהה , התכוונת לכך שהקולט התפוצץ בקרה? טוב, זה נכון לכל היצרנים ולא רק לכרומגן. קולטי הנחושת פחות עמידים לקרה , מכיוון שהנחושת היא מתכת יותר גמישה ביחס לברזל , אבל הקרה לא חסכה שבטה גם מקולטי ברזל רבים, בעיקר בישנים , קולטי ברזל שהיו יחסית חדשים (וגם נחושת , לפחות אצל לקוחותינו) , אכן לא נפגעו בזכות כך שהפקק נפרץ ושחרר את הלחץ.

פתיחת המים בבית נותנת אפקט הרבה יותר חלש, כי אתה לוקח מים מהדוד, ובעצם מה שחשוב לך זה שתהיה זרימת מים בקולט ולא בדוד, אבל בעת צרה ניתן להסתפק גם בזה, עם זאת אין לסגור את הזנת המים לבית, כי אחרת לא תהיה כלל זרימת מים , לא בקולט ולא בדוד.

אינך יכול להתקין שסתום אל חוזר על הקולט, כי יש לך רק 2 כיוונים אפשריים להתקין אחד כזה על הקולט , בכיוון הראשון , מים יזרמו מהקולט דרך השסתום החוצה , ברור שאפשרות זו לא באה בחשבון ,בכיוון השני , תקבל אטימה טובה וחזקה אף יותר מפקק, לכן הרעיון אינו יעיל.

• תוכן חדש...