Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב במהלך המחקר שלי על מנוע המיני מיינור המסכנה שלי

גיליתי שיש לי קרבורטור - עוד לא גיליתי מה התפקיד שלו אבל יש לי כזה

עכשיו השאלה שלי היא כזאת

מה יותר עדיף לרכב קרבורטור אחד או 2 קרבורטורים מה תפקידו \דם

אשמח לשמוע יתרונות חסרונות ושאר ירקות

בנוסף יש לי פילטר אוויר הוא לא פתוח

ואני מנסה להחליף אותו לפתוח ראיתי שכל בעלי המיני החליפו לפילטר פתוח ואני רוצה להחליף גם

הבעיה היא שאני יודע שפילטר מסנן אוויר שמגיע למנוע ולפילטר המקורי שלי יש זרוע כזאת שמושטת קדימה כדי ( ככל הניראה )לקבל אוויר שמגיע דרך הגריל אם אני אחליף לפילטר אוויר פתוח זה יהיה בלי הזרוע ואז המנוע למעשה לא יקבל אוויר או שאני טועה

מישו מוכן לעזור לי הכנסתי את עצמי לבעיה שאני לא יודע איך לצאת ממנה !!!!!

הנה התמונה של המנוע

בתמונה בעיגולים

משו שאני מת לגלות מהו ?

הפילטר אוויר שהיום איננו כבר !

מה שאני חושב שהוא הקרבורטור ואם לא תקנו אותי ?

הקורוזיה ברדיאטור שלי ממה זה ?

p3260001bb6.jpg

פורסם

אההההההההההה כמעט שכחתי הסיבה שבגללה פתחתי את האשכול

מתחת לזרוע הזאת

יש משו שניראה כמו דוד שחור שבזמן שפירקתי אותו גיליתי שהוא על סף שבירה

מה זה ?

פורסם

תשובות לשאלות שלך:

1. קרבורטור מבצע תהליך שנקרא קרבורציה (שוק!!) - ערבוב האוויר שנכנס דרך הפילטר עם תרסיס של דלק ביחס מסויים. התערובת הזאת מוצתת במנוע ויוצרת כוח. אתה יכול לעשות חיפוש על הדברים האלה, אני בטוח שתמצא הסבר מפורט.

2. קרבורטור מותאם למנוע לפי הצרכים. מנוע חזק יצטרך קרבורטור גדול או מספר קרבורטורים (למשל אחד לכל צילינדר). הדבר הזה לא עובד הפוך: 16 קרבורטורים לא יגרמו למנוע שלך לנסוע טוב יותר או חזק יותר או באופן חסכוני יותר, אם לא תשפר אותו קודם.

3. מהתמונה אני מזהה מיני חדשה יחסית, אחרי 1988, ואני חושב שזה מנוע 1275. אם ככה יש לך קרבורטור מסוג HIF38 שהוא מעל ומעבר למה שאתה צריך. שני קרבורטורים לא יתרמו לך שום דבר מלבד משקל מיותר ועלויות.

4. הפילטר זה הדבר שיושב בתוך הקופסא השחורה שסימנת כקרבורטור. הקרבורטור עצמו זה מה שיושב באמצע. כשמחליפים לפילטר פתוח, מחליפים את המסננת שיושבת בתוך הקופסא השחורה (בית הפילטר). אני מציע לך לקנות רק את הסוג הנכון (K&N) ולא לבזבז זמן עם אילתורים. יש גם אפשרות להחליף את כל בית הפילטר לפילטר מובנה. זה לא בהכרח יוציא יותר כוח, אבל כן בהכרח יעשה יותר רעש. כך או כך לעולם אל תיסע בלי פילטר אוויר במנוע, אתה תהרוס אותו.

5. הזרועה נועדה להרחיק את פתח היניקה מסעפת הפליטה (הצינורות שמתחת לקרבורטור), שהם מאוד חמים. אוויר חם גורם לכך שהמנוע יוציא פחות כוח.

6. הקורוזיה זה בסך הכל ג'יפה במערכת קירור. אם תעשה פלאשינג (תריץ חיפוש) תוציא את כל הג'יפה החוצה.

7. ה"מה זה" השמאלי ביותר זה משאבת הבלם המרכזית והסרבו. צריך לוודא שהנוזל בלמים הוא בין המינימום למקסימום. חוץ מזה אל תיגע אם אתה לא יודע.

8. הדוד השחור הזה קיים בשני צידי המנוע, גם ליד הרדיאטור. הוא מיכל איסוף לאדי שמן שיוצאים מבית גל הארכובה. מהמיכלים יש צינורות שמובילים אל הקרבורטור, שם השמן נשרף יחד עם התערובת כי אין מה לעשות איתו. גם בזה אין מה לגעת.

פורסם

SE7EN התינשא לי ?

אתה לא מבין כמה עזרת לי ... עכשיו כמה דברים נוספים

איזה נוזל אני ממלא במיכל של הבלם ? נוזל בלמים ? המלצה על נוזל מסוים ?

חחח אני מתנצל שאני נישמע כזה דביל אבל אני מעדיף לשאול וללמוד מאשר לשתוק ולהישאר דביל לנצח

המיני היא מיני משנת 1992 ורציתי להחליף מנוע למנוע 1300 (עיגלתי קצת ) אבל עכשיו אתה בא ואומר לי שזה מנוע 1300 שזאת הפתעה גמורה בשבילי ומאפשר לי להשקיע את הכסף שחסכתי להחלפת מנוע לטיפול בזה הקיים .

אבל על סמך מה אתה אומר שזה מנוע 1300 ? הייתי שמח לדעת

מה זה קיט היי - לו של מיני והאם כדאי לקנות אותו מה הוא עושה ?

אני רוצה להחליף דיסטריביוטר שלי ממש על סף התפוררות איזה אמפר\וולטג' אני צריך

ואיך אני מחליף את הבלמים לבלמי דיסק במקום התוף שיש לי ?

פורסם

1. לא.

2. נוזל בלמים רגיל (לא סיליקון ושטויות). DOT3 או DOT4

3. אתה לא נשמע דביל, אתה נשמע כמו אחד שהולך לעשות שטויות ולפרק חצי אוטו בלי לדעת איך להחזיר. אם זה המצב אז באמת כדאי שתשאל כמה שיותר שאלות כי חבל על המכונית. אני ממליץ לך בתור התחלה לקנות ספר היינס למיני. הדבר הבא לעשות זה לקנות סט כלים במידות אינצ'יות. אם תשתמש במילימטרי אתה תהרוס את הברגים.

4. בשנת 92 כבר לא יצרו מיני עם מנוע 998, אבל עם רובר הכל יכול להיות. יכול להיות שהאוטו לא באמת 92 אלא שזו רק שנת הרישום/יבוא, יכול להיות שהיה להם 998 זרוק במפעל ולא היה להם מה לעשות איתו אז תקעו באוטו הזה. הכל יכול להיות. לי זה נראה 1275 כי למנועים הקטנים לא היה מיכל לשמן על בית הקלאצ', אבל זו רק תמונה ויכול להיות שאני טועה. הדרך הודאית לגלות היא להסתכל על מספר המנוע, שנמצא על הבלוק מעל לאלטרנטור (הגוש הכסוף בצד ימין למטה) וממש מתחת לראש. יכול להיות שזה מלוכלך שם ותצטרך לנקות. אם מתחיל ב-12 אז זה הגדול, אם מתחיל ב-9 אז זה הקטן. או יותר פשוט - אם זאת הקבריולט של שי אז זה מנוע 998.

5. קיט HI-LO מאפשר לך להעלות ולהוריד את גובה הרכב. נשמע מאוד טוב אבל בעקרון לא כזה טוב. אם אתה לא יודע כלום על האוטו אז זה פריט מספר 573 ברשימת הקניות שלך.

6. למה אתה חושב שאתה צריך דיסטריביוטר חדש? אם זה המנוע הגדול אין סיכוי שאתה צריך חדש, כי הוא אלקטרוני והוא יחזיק מעמד לעד.

פורסם

פותח התרד', התחל בקריאת "ההכרזה" בראש הנושאים של הפורום הטכני.

להבא, פעל על פי הכללים. בבקשה.

ננעל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הקפצה לאשכול ועוד כמה שאלות

1. נתקלתי לאחרונהבמדריכים לשיפוץ מיני בקרבורטורים 1.50 1.75 וכיוב' מה זה אומר , ומה לי יש ?

2. SE7EN רשם שיש דודים שאליהם נפלטים אדי השמן שלאחר מכן נכנסים לקרבורטור ונשרפים עם התערובות בהרבה מיני משופצות שראיתי אנשים שמו פילטר , בקצה הנשם הזה שבמקום שהאדים ילכו לקרבורטור הם ילכו לאבדון או לאן שלא הולכים אדי שמן אחרי 120 שנות חיים. (ראה תמונה ) יש היגיון בדבר ... בעד נגד וטענות ?

3. מהסרבו של הבלמים יוצאים שתי חוטים היום אחרי שניקיתי את המיכל של הסרבו , גיליתי שהחוטים לא היו מחוברים בכלל ,מישו יודע לאן הם מתחברים והאם זה הכרחי שהם יהיו שם?

4.החלפתי את הכיסוי ראש מנוע לכיסוי מכרום וראיתי שהאטם של עשוי שהם .. והוא כולו מפורר מה כדאי , להכין חדש משהם או להזמין אחד מסיליקון אני חושב שזה יפתור לי את בעיית הליכלוך המאסיבית של שמן שנוזל משם לא?

5. איך אני מרכיב את פילטר האוויר הפתוח שיש לי ראיתי מישהו כאן בפורום שהרכיב 2 כאלה במיני שלו ....

תודה על העזרה סורי על השגעת .

מצורפת תמונה של הדודים לסילוק אדי שמן עם נשמים פתוחים עליהם

ebee1xd4.jpg

פורסם
הקפצה לאשכול ועוד כמה שאלות

1. נתקלתי לאחרונהבמדריכים לשיפוץ מיני בקרבורטורים 1.50 1.75 וכיוב' מה זה אומר , ומה לי יש ?(לך יש בסבירות גבוהה 1.5).

2. SE7EN רשם שיש דודים שאליהם נפלטים אדי השמן שלאחר מכן נכנסים לקרבורטור ונשרפים עם התערובות בהרבה מיני משופצות שראיתי אנשים שמו פילטר , בקצה הנשם הזה שבמקום שהאדים ילכו לקרבורטור הם ילכו לאבדון או לאן שלא הולכים אדי שמן אחרי 120 שנות חיים. (ראה תמונה ) יש היגיון בדבר ... בעד נגד וטענות ?(יש הסבורים שהם לא הולכים לאבדון, אלא האדים נפלטים לאטמוספירה, וגורמים להגברת זיהום האוויר, במקום שימוחזרו מחדש, ודרך הקרבורטו ישרפו מחדש ויפלטו מצינור הפליטה, אלא מה במנועים ישנים, הזיהום הנפלט מדודי הנשם, גורם לזיהום הקרבורטור וללחצים במנוע, במידה והנשמים סתומים, ולכן יש המרכיבים מסנן אוויר קטן, כמו זה הנראה בתמונה, שגם מסנן את האדים הנפלטים, וגם נראה יפה לעין).

3. מהסרבו של הבלמים יוצאים שתי חוטים היום אחרי שניקיתי את המיכל של הסרבו , גיליתי שהחוטים לא היו מחוברים בכלל ,מישו יודע לאן הם מתחברים והאם זה הכרחי שהם יהיו שם?( יתכן והם חוטים המפעילים נורת אזהרה עם ירידה במפלס נוזל הבלמים, התמונה לא ברורה, לכן השכרתי בגדר ניחוש).

4.החלפתי את הכיסוי ראש מנוע לכיסוי מכרום וראיתי שהאטם של עשוי שהם .. והוא כולו מפורר מה כדאי , להכין חדש משהם או להזמין אחד מסיליקון אני חושב שזה יפתור לי את בעיית הליכלוך המאסיבית של שמן שנוזל משם לא?

5. איך אני מרכיב את פילטר האוויר הפתוח שיש לי ראיתי מישהו כאן בפורום שהרכיב 2 כאלה במיני שלו ....

תודה על העזרה סורי על השגעת .

מצורפת תמונה של הדודים לסילוק אדי שמן עם נשמים פתוחים עליהם

ebee1xd4.jpg

יש להשיג אטם מקורי העשוי משעם הגזור היטב, ובעל אטימה מושלמת למניעת נזילה או הזעת שמן, אם תשיג מסיליקון מה טוב.

המלצתי להמנע מהרכבת מסנן אוויר פתוח, אשר לא תרם דבר לשיפור בנסיעה, מגביר את צריכת הדלק, ומשמש למראה"אסטטי" בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה בעקרון צודק, אני רק אוסיף הערות שלי.

1. המספרים שרשמת מציינים את קוטר לוע הקרבורטור באינצ'ים. בניגוד לסברה הרווחת אין שום הבדל בין השניים, משום שהקטן מבינהם יעיל עד 90 כ"ס ויותר, והמנוע שלך לא מיצר שום דבר שמתקרב לזה. אם תצלם את תא המנוע בלי קופסת האוויר אוכל לומר לך איזה דגם זה.

2. בנושא אדי השמן צביקה ציין נקודות נכונות, אבל יש עוד שתי נקודות משמעותיות. האחת היא שאדי שמן, לפחות בחלקם, מתעבים ויורדים בחזרה לכביש. בשל הסכנה הכרוכה בכך במדינות מסויימות היתה חובה לשרוף את האדים דרך היניקה, ואסור היה להתקין נשמים כמו בתמונה (נקראים breathers באנגלית). הדברים האלה יעילים בעיקר במכוניות מירוץ שם שריפת אדי שמן תבוא על חשבון תערובת (זניח במכונית כביש). הנקודה השניה היא שלמנועים מסדרה A יש נטיה לפתח עודף לחץ בחלק התחתון ובשל כך הם זקוקים להרבה איוורור. חיבור הפתחים לקרבורטור שואב את העודפים בתת לחץ אל היניקה, בעוד ששימוש בנשמים חושף אותם ללחץ אטמוספרי בלבד, מה שבהכרח יגרום לפינוי פחות יעיל. לסיכום זה אולי נראה טוב, אבל זה בזבוז כסף במכונית כביש.

3. בנושא הבלמים, צביקה צודק. אם תביט בלוח המתגים שמתחת לדש בורד, תראה שיש שם מתג אחד עם נורה אדומה (זה שתהית מה הוא עושה). הנורה אמורה להאיר כשמפלס הנוזל נמוך, והמתג עצמו משמש לבדיקת תקינות הנורה. אם אתה מטפל ברכב כהלכה המערכת מיותרת לחלוטין (נוזל DOT4 אגב).

4. תקנה אטם מקורי אחרת זה ימשיך לנזול. עוד לא ראיתי שמתקינים שם אטם מסיליקון.

5. בנושא הפילטר הפתוח אני חולק על צביקה.

המנוע הזה יכול להציג שיפור די מרשים בכוח בעזרת פילטר פתוח ושיפורי פליטה, כל עוד מדובר בסוגים הנכונים. חלק מהפילטרים רק יעשו יותר רעש ולא ישפרו את ההספק בכלל. הפילטר המוצלח ביותר, כפי שנבחן על flow bench ע"י David Vizard בספרו על המנוע הזה הוא פילטר של K&N שמתאים לקופסא המקורית. מוצלח, כלומר מזרים הכי הרבה אוויר ומסנן הכי טוב. אגב אם מעניינים אותך שיפורי מנוע זה הספר הראשון לקנות.

החלפת הפילטר תגרום לכך ש"מפת הדלק" שלך כבר לא תתאים למנוע, משום שהוא ירוץ עני. תצטרך להחליף למחט אחרת. בחו"ל מקובל לרכוש קיט stage one שכולל פילטר, סעפות פליטה ויניקה נפרדות, צינור פליטה שנקרא RC40 ומחט שמתאימה לשילוב הזה.

פורסם

היום פירקתי את מיכל הקרבורטור (מסגרת אדומה בתמונה) הוא היה מלא בנוזל וכשפתחתי את הברגים כל נשפך החוצה אני מניח שזה רק דלק וששום נזק לא יגרם , עכשיו אני שולח אותך לניקוי , לחדש לו את הברק אגב מה עדיף, לשפשף אותו ואז ללטש ולהבריק אותו במשחזת או לצפות אותו בכרום פשוט ? האם ציפוי בכרום מעבה את עובי המתכת ?

578712td1.jpg

איך אני מחבר את הפילטר כמו שהוא חיבר או שאולי יש בניה להרחיק את הפילטר מהצינורות של הסעפת שאני יכול להשיג איפהשהוא?

לאט לאט אני מתחיל להבין שלפרק חלק חלק באוטו יקח לי שנים וגם אז השיחזור לא יהיה טוב כנו שאני דורש מעצמי שהוא יהיה

כמה לדעתכם יקח לי בני ל. לפרק את המנוע ולהרכיבו מחדש ?

פורסם

שלום רב!

הנוזל שנשפך לך במידה והוא היה שמנוני, זהו נוזל הדראוליאושמן בצמיגות 10, ולא דלק.

אין טעם להבריק ולצחצח את הקרבורטור ולעבות אותו, יש לשפצו במכון קרבורטורים בלבד.

מדוע אתה רוצה לפרק את המנוע ולהרכיבו מחדש?

לגבי עלות פנה לבני ל. בפרטי לגבי עלות.

מורכב בקרבורטור מסנן אוויר פתוח, כך ששאלתך הקודמת לגבי מסנן אוויר פתוח לא אקטואלית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הקרבורטור בתמונה הוא לא הקרבורטור שלי בשלי לא מורכב פילטר אוויר פתוח ולמעשה לא מורכב בו כרגע שום פילטר

אין ברצוני לעבות את הקרבורטור אלא רק לצחצח את המיכל הזה ע"מ שיראה טוב ויזואלית .

התושבת הזאת שניראת כמו צירים של סקייטבורד אותה אני בהחלט הייתי שמח לפרק לשיפוץ אך אין ברשותי את הידע שיאפשר לי לפרק את כל היחידה ולהרכיבה חזרה.

ולשאלתך מדוע אני רוצה לפרק את המנוע ? כי גיליתי הרבה מרכיבים חלודים אך בהחלט במצב שניתן לריפוי ואם אזניח אותם סביר להניח שתוך שנה שנתיים הם כבר לא יהיו שמישים.

• תוכן חדש...