Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד ,כחודש לפני שהקיץ נכנס באופן רשמי , אני ננוהג לכתוב בכל טופס בדיקה של רכב לפני קניה את המשפטים הבאים:

ניקוי מערכת הקירור + רדיאטור + החלפת תרמוסטט יזום ! ,בכל בדגמי מכוניות משנת יצור 2003 ומטה ! אלא אם המוכר הוכיח לי על ידי הצגת חשבוניות שטיפל במערכת הקירור.

ומה עונים על כך מוכרי המכוניות "אתה מכסה את התחת שלך" , עובדות החיים ,יום אחד של חום 40 מעלות והנה הרכבים קורסים ,נתקעים ,רותחים וכו', ראו שרשורים בפורום זה , אז מה אני מכסה את התחת שלי ? או שומר על המנועים של המכוניות שהם רכשו !, כל מי ששמע לעצתי לא הפסיד .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דוד, אתה יודע בדיוק את המוניטין שיש למכוני בדיקה, אי אפשר להתעלם מזה.

ולמה מכון הבדיקה רושם על הגיר שיש בלאי בדיסקיות וכו', מה הם פותחים את הגיר? זו דוגמא אחת למיני רבות.

הסיבה היחידה שאנשים לוקחים את הרכב לבדיקת מכון זה ע"מ לוודא שאין פגיעות שלדה או מרכב רציניות .

מסכים איתי?

פורסם
תמיד ,כחודש לפני שהקיץ נכנס באופן רשמי , אני ננוהג לכתוב בכל טופס בדיקה של רכב לפני קניה את המשפטים הבאים:

ניקוי מערכת הקירור + רדיאטור + החלפת תרמוסטט יזום ! ,בכל בדגמי מכוניות משנת יצור 2003 ומטה ! אלא אם המוכר הוכיח לי על ידי הצגת חשבוניות שטיפל במערכת הקירור.

ומה עונים על כך מוכרי המכוניות "אתה מכסה את התחת שלך" , עובדות החיים ,יום אחד של חום 40 מעלות והנה הרכבים קורסים ,נתקעים ,רותחים וכו', ראו שרשורים בפורום זה , אז מה אני מכסה את התחת שלי ? או שומר על המנועים של המכוניות שהם רכשו !, כל מי ששמע לעצתי לא הפסיד .

כיסוי תחת של המכון ולא שום המלצה ידידותית.

אני מכרתי את הגולף הקודמת שגמעה 40K ואני ביוזמתי החלפתי נוזל קירור מקורי G12-PLUS כול שנתיים ומערכת הקירור היתה חדשה כביום היוולדה ובטופס הבדיקה נרשם המשפט הידוע לשימצה.

פניתי אל מנהל המכון וביקשתי הוכחה למשפט ולצרי הבחור לא ידע מה להגיד לי ולאחר וויכוח מר הוא מחק את המשפט.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצטער - מסכים עם פולו.

מערכת הקירור ברכב שטופל במקום סביר אמורה להיות תקינה בכל טמפ'. ובכלל, לא אמורה לצבור קורוזיה וכו' גם אחרי 5 ויותר שנים, כי בדיוק עבור כך הומצאו כל החומרים שאתם קוראים להם G12, PARAFLU וכו'.

פורסם

גם אני לא מבין מדוע משפט כזה צריך להיות רשום בטופס הבדיקה. הרי אם רכב טופל באדיקות לפי הוראות היצרן אין סיבה שיהיה פגם או כשל למערכת הקירור.

במהלך הבדיקה במכון רואים שיש נוזל קירור נקי, אין סימני קורוזיה ,ירוקת או צינורות מנופחים, פתח מיכל עיבוי ומכסה רדיאטור נקיים וכנ"ל מצב שמן המנוע, נסיעה על הדינמומטר-שלדה שמהווים עומס נאה על המנוע, נסיעת המבחן ועבודת המאוורר בזמן זה צריך להספיק כדי לקבוע שמצב מערכת הקירור תקינה.

לסיכום, בעל מקצוע מנוסה ומיומן יוכל לזהות מערכת קירור מוזנחת שמצריכה טיפול בהקדם האפשרי.

וכל המכוניות שרואים בימי חול המועד עם מכסה מנוע פתוח, רובם פשוט רכבים מוזנחים או שבעליהם חסכו בהוצאות התחזוקה הנדרשות.

יש כאלו שמבינים בדרך הקשה שתחזוקה "חסכונית" או מינימאליסטית של רכב, יוצאת בסוף אותו מחיר או יותר יקרה מאשר תחזוקה ייקית/ קפדנית למהדרין.

• תוכן חדש...