Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור תושב אשקלון (בסופ"שים אמנם, אבל עדיין) יש לי רעיון: במקום להשמיע צבע אדום - פשוט לשגר טיל לעזה. הכל ממוחשב - ולא אנחנו מבצעים פשעי-מלחמה (טרמינולוגיה מכובסת להגנה עצמית מוצדקת) אלא הם במו ידיהם. מה דעתכם? פשוט מאוד - כל טיל עושה U-TURN לכיוונם.

למה הממשלה שלנו חסרת-אונים?!

אגב, בצפון-ת"א החיים כרגיל. אף-אחד לא מדבר על זה אפילו. הסטודנטיות ממשיכות להאכיל את החתולים (השמנים גם-ככה :-P) ולרחם על האכזרים, במקום להיות הומניטריים כלפי עצמינו, קודם כל.

אביעד

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בעיה עם ירי לכיוון אוכלוסיה אזרחית לא משנה איך תקרא לזה בשורה התחתונה זה אלמנט שמכתיב מדיניות לחימה

פורסם

אם כבר מישהו התחיל לדון בנושא,

לדעתי, כדי ליפתור את הבעיות עם הערבים, צריך קודם לפתור את הבעיות בתוך המדינה,

והכוונה פה היא לשלטון שלנו.

כל העם רואה את השחיטות ואיך הכל מתנהל פה מהתח*

אז למה לא עושים משהו?

למה שאנחנו, העם, לא נשנה את השלטון? (אנחנו עדיין בדמוקרטיה נכון?)

כי אני לא רואה שום סיבה להשאיר חצי מחברי הכנסת איפה שהם יושבים עכשיו.

או בכלל, הקטע עם אולמרט שמבקר במפעל של NISSAN בזמן שעלינו (גם אני אשקלוני) נופלים קסאמים/גראדים.

לדעתי, מדינת ישראל צריכה שליט חזק, ולשטון פחות או יותר אמין.

ככה לא הייתה שום בעיה,

היינו הופכים את עזה לאפר עוד מהטיל הראשון ולא הופכים את זה לשיגרה (שדרות למשל).

הייתי רוצה ליראות מה היה קורה אם היו שולחים טיל על רוסיה/ארה"ב/UK וכו'.

פה הערבים יודעים שהם יכולים לשלוח טילים ואז להכריז על הפסקת אש, ואז שוב להמשיך עם הטילים,

הם יודעים שישראל תכבד את ההסכם.

אנחנו מצידנו מרגישים כאילו אנחנו באמריקה או באירופה, אז צריך להתעורר, אנחנו במזרך התיכון,

והגיע הזמן להתנהג כמו מדינה כזו.

עבור כל טיל שיורים עלינו, ללא הבחנה, אנחנו צריכים לשגר טיל לאותו כיוון.

אז מה, מי בה איתי לנתק את החשמל לעזה? :wink:

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם
יש בעיה עם ירי לכיוון אוכלוסיה אזרחית לא משנה איך תקרא לזה בשורה התחתונה זה אלמנט שמכתיב מדיניות לחימה

אבל לא אנחנו יורים. בעצם הם יורים על עצמם, כל טיל שנורה עלינו אוטומטית 10 טילים יוצרים עליהם.

אם הם לא ירו עלינו=הם לא ירו על עצמם.

חיים רמון הציע את זה , כל קסאם שינחת, נירה טילים לאזור הירי אוטומטית.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

שמעתי שמישהו הציע לחלק את עזה לריבועים ואז כל קאסם שהם משגרים אלינו לפי האזור שהם פגעו בו לקבוע כמה ריבועים יהרסו טוטאלית בעזה(1 לשדה 2 לשטח בנוי או משהו כזה)

to finish first first you have to finish

פורסם

הממשלה הזו דווקא עושה עבודה די סבירה בהתמודדות עם מצב בלתי אפשרי שהורישו לה 41 שנות שלטון ישראלי ברצועת עזה.

הרפלקס המותנה שלנו כישראלים הוא להאשים את כל העולם, ואז לחפש פתרון אינסטנט מסוג "זבנג וגמרנו" (או במקרה הנוכחי "פצצת 1 טון וגמרנו").

אין פיתרון שכזה, ובכל מקרה, כל פתרונות הקסם האלה טובים רק כדי לאפשר לכולנו להדחיק את העובדה שאנחנו הבאנו את זה על עצמנו, במו ידינו. כל התנהלותנו שם, מזה 41 שנה, מתאפיינת בפתרונות טקטיים, קצרי טווח, בלי שום ראיה אסטרטגית לטווח ארוך.

זה לא מועיל לנו, זה רק מסבך אותנו במציאות קשה יותר ויותר, אבל זה לא גורם לנו להחליף דיסקט.

להיפך. התיאבון שלנו לפתרונות אינסטנט רק גדל.

והכוכב התורן: ירי אוטומטי לתוך ריכוזי אוכלוסיה.

בדיוק. זה יעבוד. בטח כל החמאס יתגייר ברגע שנעשה את זה.

גם בכפר כנא זה עבד מעולה. יש שם היום קהילה יהודית גדולה, וחיזבאללה החליט לפרק עצמו מרצון. (למאותגרי הסטוריה: במבצע ענבי זעם ירינו לשם פגזים בעקבות שיגור קטיושה מתוך ריכוז אוכלוסיה. נהרגו מעל מאה אזרחים, ישראל נקברה תחת גינויים חריפים מכל מדינות העולם ונאלצה לסיים את המבצע. עשר שנים אח"כ, במלחמת לבנון השניה, ישראל הפציצה בניין שנחשד כמשמש לאחסון נשק. הבניין קרס על כשלושים ילדים ומבוגרים. ישראל נאלצה לעצור את הלחימה ל-48 ולהתמודד עם שטף גינויים עצום שהיווה את נקודת המפנה במלחמה, והוביל לניסוח הסכם הפסקת האש באו"ם).

פורסם

פתרון יותר טוב. משחקים איתם "צוללות".

הם יורים על ישראל - אנחנו יורים עליהם.

אז מה אם הקאסמים שלהם לא מדוייקים בעליל, והפצצות שלנו יהיו מונחות GPS/לייזר/WHATEVER ובמשקל של 3 טון כ"א? :roll:

נחלק את עזה לריבועים, נעשה הגרלה בערוץ 11, כמו הגרלת הלוטו, איזה קוביה תקבל את הפצצה היום.

אל תשכחו שלישראל יש כמה פצצות אטום ישנות שהפירוק שלהם הוא תהליך יחסית יקר.

במקום לפרק אותם - פשוט נשתמש בהם. 2 פצצות ומחקנו את הרצועה.

הההבדל ה"קטן" בין ישראל לחמאס - זה שישראל היא מדינה עם צבא. חמאס הוא אירגון טרור.

למדינה יש אחריות על הפעולות שלה - ארגון טרור יכול לעשות מה שמתחשק לו בלי לזרוק יותר מידי ז*ן על התוצאות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הממשלה הזו דווקא עושה עבודה די סבירה בהתמודדות עם מצב בלתי אפשרי שהורישו לה 41 שנות שלטון ישראלי ברצועת עזה.

שלום.

אני לא רוצה להיכנס לעימותים פוליטים פה, אבל הממשלה שלנו לא רק שהיא לא עושה עבודה דיי סבירה, אלא עושה עבודה גרועה.

(ד"א, גם דיי סבירה זה לא מספיק, אנחנו צריכים ממשלה שתעשה עבודה מצויינת).

לדעתי, אולמרט בבעיה, אין סיכוי שהוא יוכל לעמוד עכשיו בעוד מלחמה, וכל הצעדים נעשים או מעצבים ואמוציות או מפחד, ולא ככה מנהלים מערכה.

בבקשה - אל תגיבו להודעה שלי, זה היה משהו שהיה חשוב לי לומר לאור הודעתו של ארנון, אבל ברור שאין פתרון קסם לקסאם, ואין לי שום רצון להכנס כאן לויכוחים פוליטים/מדינים מיותרים.

פורסם

לא יודע אם שמת לב, אבל לא היתה בהודעה שלי שום אמירה פוליטית לאחד מצדי המפה.

דיברתי רק על נטייתנו כעם להאשים את כל העולם ואת אחותו בבעיות שלנו, ולחפש פתרונות (ומנהיגים) אינסטנט, העיקר לא להשקיע יותר מדי מחשבה.

וראה את הודעתך שלך:

מצד אחד אתה אומר ש"אין פתרון קסם לקסאמים".

מצד שני אתה קובע בוודאות שהממשלה עושה "עבודה גרועה", כלומר יש לך דעה לגבי מה שצריך לעשות. וניתן לקרוא את הדעה הזו בין השורות בהודעתך. אתה מעוניין במבצע צבאי או במלחמה (כזו שאולמרט לא מסוגל לעמוד בה, לדעתך).

כלומר אין פתרון קסם, אבל מנהיג אחר, מוצלח יותר, היה יוזם מלחמה.

והמסקנה שלך היא שדווקא הצעדים שלו נעשים מ"אמוציות" ומ"פחד" ?

אולי הפתרון שלך הוא כזה ? אולי כל אלה שבטוחים שצה"ל יכול לפתור הכל אם רק יתנו לו הם אלה שמונעים "מעצבים, מאמוציות ומפחד" ?

פורסם

עד שאולמרט לא יתעורר אנחנו בבעיה. אנחנו יכולים להשתלט על עזה. לא כזו בעיה, אבל מי יעשה את זה ללא פקודה מהממשלה? אנחנו?! קוראי קארז פורום?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

ארנון, הממשלה הזו כמו קודמותיה לא עושה עבודה שאפילו מתקרבת לסבירה.

מסכים איתך שאין פיתרון קסם לבעיה אבל מהצד השני לא ייתכן שנרעיב מעל למליון וחצי אנשים כשדווקא אלה שאנחחנו רוצים לעצור ממשיכים להבריח מה שהם רוצים ושבשדרות ועוטף עזה יכולים לחלום על העזרה וההטבות שתושבי הצפון קיבלו.

אתה יודע שמפעל שירצה לבנות מקלטים (אין להם מיגוניות לחלק ואפילו לא למכור. אני מוכן לקנות אבל לפיקוד העורף אין) לא רק שלא יקבל סיוע כלשהו אלא הוא יצטרך לשלם אגרות בנייה וארנונה על המקלט שהוא נאלץ לבנות בממון רב בגלל שהמדינה לא יכולה לספק לו הגנה.

הטילים יהיו עובדה בשטח עוד זמן לא מבוטל אבל בהחלט אפשר לעזור לתושבים באיזורים המופגזים. תסתכל בהודעה שלי בעמוד הזה בקשר לשינוי מקום מגורים ובמצגת שצרפתי. את זה אפשר למנוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

+1

ירי על אוכלוסיה "חפה מפשע" נחשב כפשע מלחמה, והצבא והממשלה שלנו מאוד הומאנית ורחמנית ולא יעשה צעד כזה לעולם.

אני מאידך הייתי נותנת פיתרון פשוט ביותר:

הצבא יודע בדיוק מהיכן הרקטה נורתה, ברגע שיש מיקום, פשוט "משטיחים" את הבית, בונים איזור סטרילי, ללא מחסות וללא מיסתור ליורי הרקטות.

כל דירה שממנה נורה קאסם מושמדת, ואז נראה איזה אדם יסכים להם לירות מחצר ביתו רקטות בידיעה שיהרס המקום במידית לאחר מספר דקות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
פשוט "משטיחים" את הבית, בונים איזור סטרילי, ללא מחסות וללא מיסתור ליורי הרקטות.

בעזה אין כמעט "יורי רקטות". הן יורות את עצמן בעזרת מנגנון השהיה, הרבה אחרי שמי שהתקין אותן הסתלק.

והאיסוף של המשגרים לא מתבצע על ידי החוליות, אלא על ידי ילדים בכיתה ג', שמקבלים מטבע של שקל תמורת המשימה מסכנת החיים.

שקל זה הרבה מאוד כסף בעזה של 2008, שבה רובם של האזרחים מובטלים מאז ההתנתקות, חסרי הכנסה לחלוטין, ונסמכים רק על ארגוני סיוע - שגם האספקה שלהם נשדדת באופן שוטף על ידי כנופיות חמושים.

אתם ממשיכים לחפש פתרונות קסם.

הריסת בתים, ישור שטחים, השבת אש למקורות הירי.

להזכירכם, בכל פיגוע של מחבל מתאבד ישראל הקפידה להרוס את ביתו, בית משפחתו ואת בתיהם של מי שסייעו לו.

אין כל אינדיקציה שהצעד הזה הרתיע מישהו מביצוע פיגוע התאבדות.

בעזה משתוללת אנרכיה. לנו, שיושבים במדינה ריבונית, קצת קשה להבין את משמעות המילה הזו.

מספרים לנו ש"החמאס יורה רקטות", וש"גם הדרג המדיני צריך להיות על הכוונת של צה"ל".

מה שפחות מזכירים בתקשורת זה שאין כבר בעזה כל כך "תנועת חמאס". יש כנופיות המזוהות עם החמאס, שלעתים פועלות האחת בשיתוף עם האחרת ולעתים אחת נגד השניה. אותן כנופיות כבר מזמן אינן סרות למרותו של הדרג המדיני. אפילו מחאלד משעל -שאמור להיות ה-מנהיג -, הם מתעלמים.

זו המציאות הכי בעייתית למדינה ריבונית כמו ישראל. כשאין כתובת בצד השני, אין על מי ללחוץ.

כל הפטנטים שמוצעים כאן להפעיל לחץ על האוכלוסיה האזרחית כדי שתמנע את ירי הרקטות, יעבדו בדיוק כמו הרעיון להטיל בסיציליה של שנות ה-70 לחץ על האוכלוסיה האזרחית כדי שתעצור את המאפיה הסיציליאנית.

זה כמובן לא יעבוד, אבל אנחנו, שכבר הורגלנו בפתרונות אינסטנט, בהצבעה ב- SMS, בניתוח דל ושטחי לבעיות עמוקות וסבוכות, אנחנו ממשיכים לחפש את נוסחת הקסם שתדרוש מאיתנו מינימום מאמץ ולקיחת אחריות.

הרבה יותר קל ונעים להאשים את הברברים בצד השני, ולשכוח, למשל, שכשמדינת ישראל הודיעה על התנתקות חד-צדדית מעזה, הפלשתינאים ניסו בכל דרך אפשרית לשכנע אותנו שלא לבצע זאת באופן חד-צדדי, אבל אנחנו היינו בטוחים בפתרון האינסטנט שלנו: "נפנה ישובים, נצא, נסגור מאחורינו את השער, ועזה תפסיק להיות הבעיה שלנו".

עבד מצוין. :splat:

אולי כדאי ש,לשם שינוי, נחשוב, במקום להמשיך לייצר פתרונות ב"שלוף" ?

פורסם

לפני שכל אחד רושם "לירות ולהרוג" WAIT A SEC.

איך שאנחנו רואים עכשיו את המצב בעולם רואים את זה אחרת, אם לא שמתם לך התיקשורת בישראל היא לא כזאת משהו , אני אתן דוג' למשל : כאשר אנחנו יורים טיל אחד לעבר אזור "אזרחי" של ערבים ישר התיקשורת הערבית מראה כמה שהם מסכנים וכמה שהצבא הישראלי החזק מפיל טרור ופוגע והורס ומפיל וגורם לחיים של אנשים תממים להרס , לאומת זאת שהם יורים טיל עלינו זה מסתכם ב2 שניות של תמונות ויש סיכום "2 אזרחים נפצעו באורך קל" לא עושים מזה סיפור גדול .

אבל זה החלק הקטן בנושא .

לפי דעתי (והיא לא שונה מזאת של הרבה אנשים כאן) אנחנו צריכים לבצע פעולה בתוך עזה , אם לא תהיה זה כמו שאנחנו נגיד להם קדימה תמשיכו ... אנחנו פה , אבל אסור לנו לעשות סתם פעולה ובסוף להראות כמה מפגרים יצאנו .

צריך לעשות פעולה אבל עם מחשבה לפי זה , אנשים ברמה גבוה מאוד בצבא מעריכים שאם נכנס לעזה זה יעלה לנו בהמון המון הרוגים , אין מה לעשות ככה החיים , בגלל זה אני מצפה לכניסה לעזה עם המון מחשבה ומטרה מה ואיך וכמה ולמה לעשות .

אני לא רוצה כניסה לעזה ואז שקט של שנתיים סה"כ אני מצפה לכניסה לעזה ושקט מינימלי של 10 שנים ! לא פחות .

---------------

רוצים לפתוח גם את הנושא על האזרח הכי טוב במדינת ישראל , הלו הוא הנשיא ?

יעקב

ד"א

עוד דוג' כמה שהתיקשורת הישראלית לא מייצגת אותנו כמו שצריך :

כולכם מכירים וראיתם לפחות פעם אחת בחיים שלכם שיגור רקטות (אני מדבר מצולם לא ממש ראיתם)

כולכם ראיתם את השיגור של החזבלה מתוך בית ספר ערבי ? אתם יודעים כמה הנקודה הזאת חשובה ? איך מסתכלים בעולם על ירי מתוך אוכלוסיה אזרחית ובמיוחד בתוך בית ספר ?

אם העולם היה רואה את זה כמו שצריך , את זה ועוד תמונות מזל"ט אני חושב שאולי נקודת המבט שלהם הייתה קצת יותר שונה .

איך צה"ל הגיב לירי הזה?

כמובן שהוא לא ריחם על היורים , הם ניסו לברוח (איך לא) וצה"ל חיכה שהם יזוזו קצת מבית הספר וישר חיסל אותם .

גם במצב הזה התקשורת הערבית הוציאה את הערבים כמו גדולים , הכותרת הפעם הייתה משהו כמו - צה"ל יורה על ביתי ספר . רק בצורה עקיפה , אבל מאוד שקופה .

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
+1

ירי על אוכלוסיה "חפה מפשע" נחשב כפשע מלחמה, והצבא והממשלה שלנו מאוד הומאנית ורחמנית ולא יעשה צעד כזה לעולם.

אני מאידך הייתי נותנת פיתרון פשוט ביותר:

הצבא יודע בדיוק מהיכן הרקטה נורתה, ברגע שיש מיקום, פשוט "משטיחים" את הבית, בונים איזור סטרילי, ללא מחסות וללא מיסתור ליורי הרקטות.

כל דירה שממנה נורה קאסם מושמדת, ואז נראה איזה אדם יסכים להם לירות מחצר ביתו רקטות בידיעה שיהרס המקום במידית לאחר מספר דקות.

ל'

אבל שם אנשים לא בוחרים או מסכימים שירו מהמרפסת שלהם טיל. פשוט באה קבוצה ומסבירה לדייר שיורים מהמרפסת שלו ויש לו שתי אופציות: האחת להסכים וא הם ירו את הרקטה וילכו עד הרקטה הבאה והשניה לא להסכים ואז יהרגו אותו, יאנסו את אשתו ורק אח"כ ישגרו את הטיל, ילכו ויחזרו לשגר את הטיל הבא.

אני לא יודע כמה אנשים מכירים את המציאות ברצועה אבל למעלה מ 80% מהם משתכרים פחות מ2 דולר ליום ומזה צריך לקיים משפחה. האבטלה עומדת על קרוב ל 80%, יש שם רעב, מחסור חמור באוכל ויאוש טוטאלי. היחידים שעוד מספקים עבודה הם ארגוני הטרור ואין היום לאזרח עזתי שום כיוון אחר.

עם כל הקושי שיש בלגור בעיר מופגזת אני לא מוכן להפוך לחיה כמוהם ולהפגיז ילדים בלי אבחנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...