Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יותר משנה רכשו הורי פאסאט TDI שנת 98 בעלת 160K ק"מ שמורה במיוחד מיד ראשונה ואוהבת.

כמו כן האוטו זכה לטיפול מסור ואוהב כמו אצל הבעלים הקודמים וכל הטיפולים נעשו במוסך מורשה.

כתוצאה מאחד מהביקורים במוסך וכניראה באשמת המוסך (לא ניכנס לפרטים), האוטו עלה באש ומאז לא נמצאה מחליפה ראויה לפאסאט האהובה כ"כ ע"י הורי.

כעת, לאחר ארבעה חודשים עם מחליפה זמנית (ג'אסטי =\ ) הגיע הזמן למצוא מחליפה ראויה לפאסאט.

הדרישות הן: רכב אמין, חסכוני, מרווח ונוח.

במהלך החיפושים עלו אופציות כמו פאסאט נוספת, בורה וכו'. אך ברצוני לשמוע מכם על אופציות נוספות שאולי לא חשבנו עליהן ויכולות להתאים לדרישותינו.

תודה רבה לעוזרים.:wink:

פורסם

אפשרויות נוספות: סקודה אוקטביה TDI אוטומט שנת 2000-מצויינת.

אופל אסטרה דיזל אוטומט שנת 2001,2002-רכב טוב. רק צריך לבדוק מצב של משאבת סולר (יקרה מאוד מאוד להחלפה).

בורה תהיה יותר צפופה משתיהן (מאחור).

האמת התקציב קצת נמוך מדי בשביל אוטו גדול,דיזל, אוטומטי.

לדעתי פולקסווגן פאסאט שנת 1998 כמו שהיה לכם (שמור, עם קילומטראז' נמוך במיוחד) לא תמצאו . לכן אני באמת מבין שזה כואב לכם -מה שקרה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לך על התגובה המעולה והמפורטת!

לאחר חיפושים נוספים הבנתי שאוקטביה דיזל שלא הייתה מונית/השכרה ובעלת קילומרז' שפוי לא אמצא בקלות.

בקשר לאסטרה, דיי אהבנו את הרכב, אך הרתיע אותנו שבמהלך החיפושים בכל 2 מתוך 3 מכוניות קיימת משאבת הזרקה חדשה.

מבדיקה עלה שמשאבת הזרקה לאסטרה דיזל זה סיפור של כ8K, ואם זאת עד כדי כך מחלה ברכב הזה אז כניראה שנאלץ למצוא אלטרנטיבה אחרת.

בשל התקציב המצומצם והאופציות הדלות שהוא מאפשר, נשקלה האופציה של רכב בנזין חסכוני - נשמח לקבל המלצות גם לאופציה הזו.

תודה רבה :-)

פורסם

כמה קילומטרים בשנה אתם נוסעים? לפי פאסאט לא כל כך הרבה.אם זה נכון -לא חייבים דיזל.

רכב בנזין שאני ממליץ עליו -ניסן אלמרה-אמינה, ביטוח לא יקר, טיפולים יחסית זולים (אין רצועת טיימינג אלא שרשרת תזמון).

אלמרה לא תהיה חזקה כמו רכבים עם מנועים טורבו דיזל ופחות חיסכונית מהם (1:12-1:10 ממוצע) שזה צריכה רגילה למשפחתית עם מנועי בנזין. היא תעשה את העבודה בצורה טובה. היא גם יותר זולה מיפניות אחרות לקניה.

אין ביטחון של 100% מתקלות בשום רכב. חשוב איך האוטו היה מטופל.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ההמלצה על הניסן נשקלת, בינתיים עלה הרעיון של קורולה 98-99, מה יש לך להגיד עליה ביחס לניסן? (וביכלל..)

בקשר לקילומטרז' שאנחנו נוסעים, ה160K זה הק"מ שנסעה הפאסאט עד שקנינו אותה, בכל אופן, מחישוב שעשינו לאחרונה עלה כי אכן אנחנו נוסעים דיי הרבה ומוצדק לקנות דיזל.

אני יודע שאומרים שכדאי לקנות דיזל רק אם נוסעים יותר מ25K בשנה, אני חושב שאנחנו נוסעים כמויות כאלה של ק"מ אם לא יותר, אבל בכל מקרה, אצלנו נכנס שיקול נוסף למשוואה שהוא קניית סולר בצורה מוזלת. דבר שדי גורם לכדאיות גם אם נוסעים פחות ק"מ בשנה.

פורסם

ביצועים יותר טובים לטויוטה.

סחירות יותר טובה לטויוטה

טויוטה גם יותר חיסכונית בדלק.

מרחב פנים לטובת ניסן

אחזקה יותר זולה לניסן

מחיר קניה יותר נמוך לניסן.(מאותו השנתון)

שני הרכבים אמינים מאוד. כמו שאמרתי-חשוב איך טיפלו במכונית ספציפית לאורך השנים.

פורסם
קורדובה החדשה.

הם מחפשים עם גיר אוטומטי. וגם רכב מרווח.

קורדובה SDI באה רק עם גיר רגיל

צביקי, אתה יודע שאני הראשון שממליץ על קורדובה.

פורסם

אם אתה מחפש ט"ד אוטומטית דווקא אז תשקול את הקסארה HDI. לפני הטולדו ההורים שלי חיפשו קסארה רק ידנית ומצאו כמה במצב טוב מאוד אבל אוטומטיות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

היי,

תוך כדי החיפושים אחר קורולה 97-98 עלו מספר שאלות שרציתי לשאול כאן לגבי הרכב הנ"ל.

בקשר לטיימינג של הרכב, מדובר ברצועה או בשרשרת? כל כמה זמן/ק"מ עושים לקורולה טיימינג?

בקשר לטיפולים השוטפים, כל כמה ק"מ?

יש עוד משהו שכדאי שנדע לפני הקניה של המערכת?

תודה רבה!:-D

• תוכן חדש...