Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפלאות בית המשפט לתעבורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר זכיתי לצפות בהצגה של להקת המחול המשטרתית בתיאטרון התעבורה של חיפה, ומאוד נהניתי.

כבר שנים שאני שומע סיפורים על נפלאות דרכי בית המשפט לתעבורע, אבל זו הפעם הראשונה שראיתי את הדברים בעצמי.

העברה שיוחסה לי היא 81 קמ"ש במקום 50, עליה ביקשתי להישפט כדי לנסות לשמור על עברי הנקי עד כה.

קיבלתי זימון למשפט שלא התקיים מעולם מכיוון שנקבע ליון שישי, בערב (!), ועוד בזמן פגרת פסח של בתי המשפט.

חשבתי שבזה נגמר העניין, אבל להפתעתי קיבלתי זימון חדש להיום, לפני כחודש.

ולהלן התנהלות העניינים המגוחכת של הבוקר:

זומנתי עם עוד 6 אנשים ל-8:30 בבוקר.

התובע הגיע ברבע לתשע, והתחיל להציע עסקאות מפתות לכל מי שלא יבזבז את זמנו ויודה באשמה מיד.

העסקאות כוללות הורדת המהירות (מיותר להזכיר שכל הנוכחים נתפסו על מהירות) שבה נתפסת לדרגה מתחת (250 במקום 750 ש"ח) וכן פינוק של הרשעה ללא נקודות לכל מי שנתפס לפני 2003 (גם אני).

אבל זו רק ההתחלה. בשעה 9:10, ב-40 דקות איחור (אופנתי?) הגיע כבוד השופט.

הדיון עבור כל הנוכחים היה שלב ההקראה. ע"פ החוק, בדיון זה, מודה החשוד באשמה ונגזר עונשו, או שהוא אינו מודה, ואז נקבע דיון נוסף להוכחות.

אלא שבבית הדין לתעבורה, מרגע שכפרת באשמה, נפתח דיון מסוג חדש שהוא כנראה קבוע בחוק בין ה"הקראה" ל"הוכחות", ושמו דיון ה"איומים". בשלב זה מאיימים השופט והתובע ביחד ולחוד, על הנאשם שאם אכן יכפור באשמה, ויורשע בכל זאת, הוא יקבל עונשים חמורים בהרבה, ואין לו סיכוי, והם יביאו את השוטר "אתה רוצה להתווכח עם השוטר?", וזה לא שווה, ועו"ד עולה יותר מקנס, וכו' וכו'. חלק מהדברים אולי נכונים, אבל לא צריכים לבוא מצדו של השופט.

לאומללים שדבקו בכפירתם גם לאחר מסכת ההפחדות, חיכה שלב משפטי מיוחד נוסף: שלב ה"הודאה בחלק מההאשמות שלא מרצון" (ומבלי להבין זאת ברוב המקרים):

הנאשם:"אני כופר באשמה"

השופט:"כמה אתה טוען שנסעת"

הנאשם:"נסעתי במהירות המותרת באותו כביש"

השופט:(לקלדנית)"נא לרשום שהנאשם מודה שאכן נסע בשעה ובמקום האמור ..."

בנקודה זו, הנאשם בעצם הודה שאכן הוא זה שנהג ברכב, בזמן ובמקום, דבר שלא תמיד קל לתביעה להוכיח בגלל שוטרים שלא טורחים לבדוק תעודה מזהה עם תמונה למשל.

היה גם אדם, שנתפס על 80 במקום 50, וטען שהאזור בו נסע הוא בין-עירוני, כלומר מותר לנסוע בו 80, ובנוסף טען שתפעול הממל"ז (לייזר) היה מחוץ למעטפת, אבל כשהשופט שאל אותו: "אז אתה אומר שנסעת 80 במקום שמותר לנסוע 80?" - הוא התבלבל וענה "כן" ובעצם הודה במהירות המופרזת.

אם היה טורח התובע להסביר, או שהיו תולים שלט עם הסברים לגבי נוהלי המשפט, העסק היה נראה הרבה פחות מגוחך. אבל גם לתובע וגם לשופט, נוח שאנשים לא מכירים את נוהלי המשפט הקבועים בחוק, והם מסוגלים לנצל את זה נגדם.

אכן, כדברי המשורר: "מדינת משטרה".

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

חן, מה היה גורלך במשפט?

תקן אותי אם אני טועה, אך האם הדיון הראשון במשפט לא אמור להיות רק

"מודה או לא מודה" ולאחר מכן נקבע מועד חדש למשפט "האמיתי" :?:

אכן, כדברי המשורר: "מדינת משטרה".

:(

זו עבודה בעיניים של ממש. עניין הניקוד אינו בסמכותו של התובע. בגלל המעבר לשיטת הניקוד החדשה, כל מי שעבר עבירה לפי המעבר, אך הורשע אחריו, הרוויח מההפקר ולא קיבל ניקוד בשום שיטה שהיא. בלוף אמיתי

כלומר, אם עברתי עבירה בתקופה טרום ינואר 2003 והורשעתי היום, אז אני לא אקבל

עונש של נקודות?

האם זה כתוב באתר רשמי כלשהו?

תודה

דניאל

MCS 2008

פורסם
העסקאות כוללות הורדת המהירות (מיותר להזכיר שכל הנוכחים נתפסו על מהירות) שבה נתפסת לדרגה מתחת (250 במקום 750 ש"ח) וכן פינוק של הרשעה ללא נקודות לכל מי שנתפס לפני 2003 (גם אני).

סתם שאלה - על עבירת מהירות שהקנס שלה הוא 250 שקל אין נקודות ממילא, לא?

פורסם

סתם שאלה - על עבירת מהירות שהקנס שלה הוא 250 שקל אין נקודות ממילא, לא?

אבל זה נרשם בתיק העבירות הקודמות ולא יהיה לו עבר נקי יותר.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

• תוכן חדש...