Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 276
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה לגביי שאר השאלות ששאלתי בהודעות הקודמות בעמוד 6 האחרון?

לגביי סוג השמן מנוע שמתאים לי זה 5W-30 סינטטי מלא נכון או שבגלל שהמנוע לא הונע מזמן אז ייתכן ואצטרך לשים שמן בעל צמיגות שונה בשל כך שייתכן שהמרימיי שסתומים נוקשים/מרעישים או בכלל תפוסים, אם כן איזה שמן מומלץ?

נתקלת בתופעה של מרימיי שסתומים שנתפסו במנועיי V8 עקב מנוע עומד תקופה ארוכה או שבדר"כ בהנעה ראשונה הם קצת דופקים/מרעישים עד שלחץ השמן במנוע מתייצב והמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה לאחר מספר דקות ואז הם פשוט משתחררים ומפסיקים לנקוש?

בנוסף לשאלותיי הקודמות שכחתי להתייחס לפילטר דלק, האם להחליפו לפניי ההנעה הראשונה או רק לאחריה?

היכן ממוקם בדיוק הפילטר דלק אצלי? כמדומני שהוא נמצא בתחתית הרכב מתחת למושב אחורי שמאלי תקן אותי בבקשה אם אני טועה

יש משהו מיוחד שעליי לשים דגש בנוגע לאופן ביצוע החלפתו?

פורסם

השמן המתאים הוא 15W40 חצי סנטטי

אכן ,יתכן כי מרימי השסתומים יהיו תפוסים וישמעו בקפיירים מהמצערת ומהאגזוז ,הנח למנוע לעבוד במקום ולהגיע לטמפ עבודה ,בדרך כלל זה מסתדר לאחר יום או יומיים של עבודת המנוע במקום

פילטר דלק אכן ממוקם מתחת לרכב באזור כסא הנהג אם אני זוכר נכון ,ההחלפה רק לאחר הנעת המנוע ובדיקה שכל המערכות תקינות

יגאל

פורסם
בנוסף לפניי ההנעה הראשונה שלאחר הטיפול אני מניח שגם צינור הדלק המתכתי שמחובר למצערת יהיה ריק מדלק ומלא באוויר

מה עליי לעשות ע"מ למלאות את הצינור בדלק ולנקז את האוויר שנלכד בתוכו ע"מ שהמנוע יניע ולא יקרטע או ייכבה בשל חוסר אספקת דלק?

פתיחת וסגירת הסוויץ מבלי להניע במשך כ3 פעמים ימלא את הצינור בדלק?

כמה ליטר דלק לפחות לשים בטנק ע"מ שהרכב יניע מכה ראשונה ללא בעיות?(קיבולת המיכל 60 ליטר)

ייתכן מצב כזה נכון?

כדיי להעלות קצת את הלחץ שמן בשעון אבל מבלי שיניע הרכב אמרת לי לנתק את הקונקטור של סליל ההצתה, כמדומני לסליל עצמו אין קונקטור אלה במפלג יש 2 קונקטורים והסליל הצתה מחובר למפלג בעזרת שרשור ע"י חוט הצתה ממרכז "כובע" המפלג עד אליו, האם מספיק לנתק את החוט קוייל בינו לבין המפלג ע"מ שהסטרטר יעבוד אך לא יהיה ניצוץ כדיי שהמנוע לא יניע או שלנתק את הקונקטור/ים מהמפלג עצמו וזהו, למה בדיוק התכוונת?

פורסם

אמרו לי היום שלפניי ההנעה הראשונה מומלץ מאוד לרוקן את השמן מנוע הישן כי ייתכן מאוד שחלקו כבר ייתיבש והפך לבוצה ולשים במקומו שמן מנוע זול ולתת למנוע לרוץ למשך כחצי שעה ואז לרוקן אותו ולמלאות שמן איכותי ולהחליף גם את הפילטר, מה דעתך יגאל לקחת את הסיכון ולהניע עם השמן הישן שעמד במנוע למעלה משנה?

אם אני מוציא את המדיד שמן ורואה שהשמן עדיין צמיגי ולא ייבש זה אומר שהשמן לא ייתיבש לחלוטין באגן השמן והפך לבוצה?

בעת שטיפת הסעפת והבלוק דרך פתח הטרמוסטט לכסות עם ניילון את כל חלקיי המנוע ע"מ שלא יירטבו או שיש חלקים/חיישנים מסויימים שצריך יותר לשים לב אליהם שלו יירטבו ?

על הפקק רדיאטור החדש שרכשתי לא רשום 1.1 בר אלא רשם 15 LB מה זה אומר יש לך מושג?

פורסם

יגאל, כמה זמן בערך צריך לקחת למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה נניח בבוקר שהמנוע ממש קר?

הדלקת המאוורר החשמלי של קירור הרדיאטור נדלק לפי פקודה שמעביר היוניט חום מנוע שנמצא בתוך הנוזל קירור שבסעפת יניקה?

במצב נורמלי תקין בין איזה גבולות טמפרטורה בשעון אמור המאוורר לפעול ולכמה שניות?

אחריי שטיפת הסעפת כאשר אני רוצה לשים את הטרמוסטט במקומו בעזרת סיליקון ולסגור את הפלאנג מעליו הסעפת יניקה צריכה להיות ריקה ממיים לחלוטין?

כמה זמן אחריי הרכבת הטרמוסטט והפלאנג מים מומלץ למלאות את המערכת בנוזל קירור כדיי שהסיליקון יספיק לייתיבש בצורה טובה?

יגאל אתה יכול להסביר בבקשה את אופן פעולת מילוי המים וניקוז האוויר לפניי הנעת המנוע ותוך כדיי פעולתו?

יגאל, כמה זמן בערך צריך לקחת למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה נניח בבוקר שהמנוע ממש קר?

הדלקת המאוורר החשמלי של קירור הרדיאטור נדלק לפי פקודה שמעביר היוניט חום מנוע שנמצא בתוך הנוזל קירור שבסעפת יניקה?

במצב נורמלי תקין בין איזה גבולות טמפרטורה בשעון אמור המאוורר לפעול ולכמה שניות?

אחריי שטיפת הסעפת כאשר אני רוצה לשים את הטרמוסטט במקומו בעזרת סיליקון ולסגור את הפלאנג מעליו הסעפת יניקה צריכה להיות ריקה ממיים לחלוטין?

כמה זמן אחריי הרכבת הטרמוסטט והפלאנג מים מומלץ למלאות את המערכת בנוזל קירור כדיי שהסיליקון יספיק לייתיבש בצורה טובה?

יגאל אתה יכול להסביר בבקשה את אופן פעולת מילוי המים וניקוז האוויר לפניי הנעת המנוע ותוך כדיי פעולתו?

יגאל, איפה אתה?

פורסם

עשר עד 15 דקות ,לא מדדתי במדויק

אם אני זוכר נכון ישנם שני יוניטים ,האחד עבור מחשב ההזרקה ,והשני עבור המאווררים ,יוניט המאורר נמצא על ראש המנוע בצד הנהג בסמוך למצת הקדמי ,מס 1

http://store.summitracing.com/partdetail.asp?autofilter=1&part=JET%2D60600&N=700+4294908216+4294908198+4294925024+4294924500+4294840138+4294860934+115&autoview=sku

זהו יוניט בעל טמפ הפעלה נמוכה יותר

המאוורר אמור לעבוד ב92 מעלות עד 80 ולהפסיק (יתכן כי אצלך אף גבוה יותר תן לי לבדוק)

בעת הרכבת הטרמוסטט הסעפת אמורה להיות ריקה מנוזל קירור

זמן ייבוש הסיליקון הוא כשעה

לגבי אופן פעולת מילוי נוזל הקירור, הסברתי בהודעה קודמת ערוך חיפוש

יגאל

פורסם

היוניט הזה שרואים בקישור שצירפת זה לא היוניט שיושב בתוך הנוזל קירור בסעפת יניקה ?

נראה לי שאין עוד יוניט חום על הראש מנוע כפי שציינת פרט ליוניט שטבולה בתוך הסעפת יניקה ליד בית הטרמוסטט

בהנחה שאני מתכוון לשים בסוף טרמוסטט לא מקורי אלה 160F כלומר שנפתח בטמפרטורה של בסביבות 75 מעלות אז לפי הנתונים שציינת המאוורר לא יפעל בכלל כי הטמפרטורה לא תגיע ל92 מעלות, אני מבין נכון?

למאוורר רדיאטור החשמלי אצלי יש 2 מהירויות או רק אחד?

פורסם

הטרמוסטט ייפתח ב70 מעלות והטמפרטורה תמשיך לעלות וכאשר היא תגיע ל92 המאוורר ייכנס לפעולה עד שהטמפרטורה תרד שוב לסביבות ה80 מעלות ואז ייפסק, ככה המצב תקין למעשה?

אז החיישן הזה שנמצא מתחת לסעפת וליד הסעפת פליטה שמסומן במספר 76 בשרטוט שצירפת הוא זה שאחראי לתת פקודה למאוורר להתחיל לעבוד, והיוניט השנייה שטבולה בנוזל קירור בתוך הסעפת יניקה היא היוניט של מחשב ההזרקה?

יש מנועים שיש רק חיישן/יוניט חום אחת ולא שניים שאחראי גם על מחשב ההזרקה וגם על המאוורר בו זמנית?

יגאל, אז מה למעשה עשיתי כשהחלפתי את הטרמוסטט לאחד שנפתח בטמפרטורה יותר נמוכה מהמקורי אם למעשה הוא אכן ייפתח אך הטמפרטורה תמשיך לטפס למעלה עד שהמאוורר ייכנס לפעולה?

היוניט חום שמסומנת במספר 76 בשרטוט היא גם טבולה בנוזל קירור שנמצא בתוך הבלוק מנוע או שהיא עובדת בצורה שונה?

את החיישן חמצן/למבדה שנמצא על הסעפת פליטה השמלית כדאיי להוציא ולנקות או שאין צורך כרגע?

אם איזה חומר לנקותו ועל מה לשים דגש ע"מ שלא לגרום לו נזק?

יגאל, תשובות בבקשה לשניי ההודעות האחרונות

תודה מראש וערב נעים

פורסם

הטרמוסטט עובד לינארית ככל שהחום גבוה יותר מהלך הפתיחה גדול יותר (אינו עובד במצבים ,פתוח סגור)טרמוסטט "נמוך" יאפשר פתיחה מלאה בטמפרטורה נמוכה יותר ולא חלקית כמו במקורי, ולמעשה תחום העבודה של המצנן גדל

אכן היוניט בראש המנוע טבול בנוזל הקירור 76 ,הוא שמפעיל את המאוורר ,היוניט השני בסעפת אחראי על מערכת הזרקת הדלק

אכן יש חיישני טמפרטורה משולבים כמו בקונצרן VAG ,בעלי ארבעה חוטים

אין לגעת בחיישן החמצן!

פורסם

היוניט חום שאחראית על הפעלת המאוורר שנמצאת מתחת לסעפת קרוב לצילינדר 1 נראית כך: com.entigo.acdelcocatalog.servlet.ProcessImageServlet?languagecd=EN&countrycd=US&user=InternetUser&mfgname=ACDELCO&prodlinecd=15&acpartnbr=15-4315ויש לה רק חוט חשמל אחד נכון?

והיוניט חום שאחראית על הזרקת הדלק שנמצאת בתוך הנוזל קירור בסעפת יניקה ליד בית הטרמוסטט נראית כך:com.entigo.acdelcocatalog.servlet.ProcessImageServlet?languagecd=EN&countrycd=US&user=InternetUser&mfgname=ACDELCO&prodlinecd=21&acpartnbr=213-928ויש לה למעשה 2 חוטים או שאני טועה?

יגאל, איך יותר עדיף לבצע את שטיפת הבלוק והסעפת יניקה מבחינת נוחות וגישה עם הצינור כאשר כל חלקיי המנוע מורכבים קומפלט כלומר המצערת מחוברת על הסעפת ומעליה יושב הבית פילטר אוויר העגול וכל המשתמע מזה או שיותר עדיף ללא המצערת והפילטר אוויר כאשר למעשה הסעפת יניקה חשופה לגמריי?

איזה מקומות/חלקים/חיישנים חייבים לכסות בעזרת ניילון ע"מ שלא יירטבו ויינזקו בעת השימוש בצינור מים בזמן השטיפה?

יגאל ,יש לי עוד שאלה בקשר לבלם שירות/יד, אתמול דירדרתי קצת את הרכב קדימה ושרציתי לעצור אותו הרמתי את הבלם יד ופשוט לא היה שום תגובה הרכב המשיך לנסוע רגיל איך מותחים את הכבל של הבלם יד, האם המתיחה מתבצעת דרך הקונסולה המרכזית של הידית הילוכים מתוך הרכב או שהמתיחה מתבצעת דווקא מכיוון הגלגלים בתחתית הרכב?

אשמח מאוד אם תוכל לצרף תמונה/שרטוט של המקום והבורג שעליי למתוח והסבר על אופן העבודה והכלים הנחוצים לה

איזה גלגלים קדמיים או אחוריים נבלמים ע"י בלם היד בעת משיכתו?

הרכב כמובן הנעה אחורית

פורסם

לגבי החיישנים התשובה היא כן כך הם נראים

לגבי השטיפה ,יש להרכיב את הכל ,ללא הטרמוסטט וללא בית הטרמוסטט ולשטוף ,יש לכסות את חלקי ההצתה את סליל ההצתה והמפלג

לגבי בלמים אני לא מתייחס ,בלמים אך ורק למוסך מורשה מטעם משרד התחבורה !

• תוכן חדש...