Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי מכר רכב לפני חצי שנה לערבי.

אותו ערבי,שיפר את הרכב הוסיף תוספות בניגוד לחוק.

באחת הבדיקות של המשטרה הרכב הורד מהכביש בעקבות אגזוז לא מורשה.

הערבי,החליף את האגזוז נגש להחזיר את הרכב לכביש ולטענתו הבחין בתפר איפשהו על גבי השלדה ואמר שהרכב היה חתוך לשתיים והוא למעשה "הורכב" מחדש ואין לו ,טכניון לרכב ואסור לו בכלל להחזיר את הרכב לכביש.

האם זה באמת יתכן שאותו בוחן היה יכול להגיד דבר כזה או שהוא פשוט בודק שהאגזוז תקין ומחזיר את הרכב לכביש?

הערבי טוען שהנזק הוא 12,000₪ ושחבר שלי "יעזור" לו.

חבר שלי אמר,תשמע תעשה מה שאתה רוצה אני לא מעוניין בקשר איתך.

הערבי,אמר שהוא ילך לבית משפט.הרי ברור לו שהוא לא יכול לטעון לשום דבר לאחר שהוא קנה את הרכב בלי זיכרון דברים ובלי בדיקה אבל הוא בכל זאת מנסה להרוויח על חבר שלי.

הרכב שהוא קיבל עבר טסט שבועיים לפני שהוא נמכר,האם דברים כאלה לא אמורים להאמר בטסט?

לא הערבי ולא חבר שלי לא מעוניין להגיש תלונה אחד נגד השני (אחד על הונאה לטענתו ואחד על הטרדה).

מה דעתכם באופן כללי על כל הסיפור הזה?

מה על חבר שלי לעשות?

פורסם

אישית, לא הייתי מפחד מתביעה או תלונה במשטרה או כל דבר דומה. בין היתר כי הרכב עבר טסט שבועיים לפני המכירה וכי הרכב אצלו כבר חצי שנה ומי יודע מה הוא עשה לרכב בזמן הזה.

מצד שני, ערבי שיודע איפה אני גר ורוצה להתנקם בי זה גם לא הדבר הכי חיובי..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
בהודעה שלך חוץ מזה שהוספת עוד הודעה למונה שלך לא עשית שום דבר חיובי.

לא נכון,

הוא הביע הסתייגות מצורת הביטוי שבה בחר פותח השרשור להשתמש כשהעלה את ההודעה שלו.

לטעמי חשוב מאוד - כי גם לדעתי השימוש שלו בשפה העברית פשוט דוחה.

אגב, שאלתי גם חבר שלי, יהודי, והוא הסכים עם כל מילה.

ואתה יודע מה - אם זה היה תלוי בי הייתי שולח את השרשור הזה לכל הרוחות, עם כל הגזענות המסריחה שנושבת מתוכו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

למה זו גזענות? (במובן השלילי - כפי שאתה רואה את זה)

הוא לא כתב אף מילה שלילית על ערבים, הוא בחר במילה שמתארת את הקונה. הוא יכל גם לכתוב הבלונדי, למשל, או כל מילה אחרת בעלת קונוטציה חיובית. מה הבעיה שלך עם זה שהוא ציין שמדובר בערבי? אלא אם ערבי זו מילת גנאי בעיניך, אבל זה כבר ענין אחר...

ובקשר למגיב שאחריו: גם אני לא חושב שזה חיובי, וזה לא אומר שהצבעתי לליברמןץ

פורסם
מה הבעיה שלך עם זה שהוא ציין שמדובר בערבי? אלא אם ערבי זו מילת גנאי בעיניך

ישנם בקירבנו שאכן מגלים רגישות יתר למצבם של ' אחינו ' הערבים , ו \ או לשימוש במילה ערבי .

הגיע הזמן שהתסביך הזה יעבור מן העולם , ליתר דיוק מן הארץ .

פורסם

לעניות דעתי, ואני לא מצדיק התנהגות וגישה שכזו, הכוונה הייתה שהנטייה במגזר היא ל"קומבינות" במכונים ואישור אלמנטים גם כשאינם מתאימים, וטענה כביכול לעסקה בין אותו ה"ערבי" ובין ה"בוחן" במכון. כמובן שאין הוכחות כך או כך מלבד העובדה שהרכב עבר טסט שבועיים לפני המכירה.

לפותח השרשור, לא ניתן להוכיח שהרכב נמכר "שלם" , כי על פי אותה גישה, גם ה"ערבי" יכול לטעון שהעברת את הרכב בקומבינה. ת'כלס, בעיה של הקונה. ופה אני יוצא מתוך הנחה שאתה לא נוכל.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אני אגיב עניינית לשאלה:

לדעתי הקונה לא יכול להוכיח שהתפר (בהנחה שהוא בכלל קיים) לא ארע בחצי השנה שהרכב בבעלותו.

יתר על כן, גם לצורך קבלת פיצוי הוא יצטרך להוכיח שהמוכר ידע על הפגם והסתיר אותו ממנו (וגם זה קשה עד בלתי אפשרי להוכחה כשאין זכרון דברים).

לכן, למיטב הבנתי, אין לקונה שום "קייס" משפטי.

בואו נעזוב את התחום המשפטי ונעבור לתחום המוסר.

האם המוכר ידע על הבעיה שברכב? אם כן ובאמת יש מן הצדק בדברי הקונה, אז לדעתי יש מקום להגיע איתו להסדר כלשהו. זאת הן מהטעם המוסרי והן מההבט המעשי שהקונה יודע היכן המוכר מתגורר ולנקום בו יהיה לו קל מאוד

(מספיק שהוא יקום בוקר אחד ויגלה ששיחקו לו איקס מיקס דריקס עם מסמרים על כל הרכב החדש שלו...).

פורסם

ליהודי שפתח את השרשור.

חבר שלי מכר פעם מכונית ליהודי שהביא את חבר שלו לבדוק אותה. אחרי שהחבר של היהודי בדק ואישר, היהודי שילם ונסע.

אחרי כמה ימים הוא התקשר והתחיל לבכות שעבדו עליו, ושהאוטו עבר תאונה קשה, והתחיל להתמקח על הכסף (כי הם מבינים בזה, היהודים).

בקיצור, זה סיפור אמיתי לגמרי. מזל שאני גם יהודי. אם הייתי ערבי, הייתי יכול לפרסם את הסיפור הזה בפורום שקוראים בו עוד ערבים, והניסוח "יהודי" היה מקבל בדיוק את הקונוטציה הגזענית שמנשבת מההודעה שלך.

הוא בן-אדם. הוא גם אזרח המדינה, אם זה בכלל נוגע לך. וגם השיפורים הבלתי חוקיים שהוא עושה למכונית שלו אינם אופייניים לבני-מיעוטים בלבד. תשאל בפורום שיפורים כאן.

אם היה ממש, אבל ממש דחוף לך לציין את השתייכותו האתנית כיוון שלדעתך היא תורמת באופן כלשהו לדיון (והיא לא), היית צריך לחשוב על ניסוח קצת יותר מוצלח מאשר לכנותו "הערבי" שש פעמים.

מדהים כמה שהגזענות מושרשת לתוך השיח הציבורי.

שא ברכה.

הדיון ננעל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...