Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להתנדב במשטרה

Guest brk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ה"דרישות" ?

if you cant beat'm, join'm.

אגב

משמר אזרחי זה בדיחה :wink:

פורסם

לשניהם לא הייתי מתנדב.

יש בעולם הזה פשוט שוטרים ח-ר-א.

משוטרי תנועה רגילים, ועד כל שוטרים אחרים שחושבים שבגלל שהם שוטרים, הם שווים יותר.

פחח..

דוגמא מהיום.....חמה מהתנור..

שיחקתי כדורגל עם חברים בבית הספר היסודי שבו למדתי עד כיתה ו. באה המורה אומרת לנו לעוף מהמגרש, כי הוא סגור. לא הסכמנו לעוף, ובמיוחד אני. היא אומרת שזה שטח בית ספר ושהמגרש בנוי בשביל הילדים שלומדים בבית הספר. אז אמרתי לה: סבבה, אם היו פה ילדים שרוצים לשחק מבית הספר שלך אני יצא. אבל אין! אז היא בכל מקרה לא הסכימה, ואיימה להביא לנו משטרה.

שתביא...

המשטרה באה. באו שני אנשים. בחור בן בערך 50. ומתנדב מחורבן בן 15-18. לא יותר. אני הרבה רואה אותם עושים סיורים בשכונה... באו אולינו, ובלי לדבר אמרו לנו להעתופף. שאלו אותי: למה, המגרש של אבא שלך שאתה משחק פה? אז עניתי:

חלקית....(כי אבא שלי תרם את כל המשתלבות של בית הספר לפני שש - שבע שנים כשהייתי בכיתה ו בערך).ההוא התחיל להתעצבן, ואמר לי אם אני רוצה לבוא איתו למרחב ירקון, או שאני יסתום את הפה. תבינו, מדובר בילד בן בערך 16, שתופס תחת כמו לא יודע מה. אם הייתי יודע איפה הוא לומד....אחח...

אמרתי לו: יודע מה, המורה ההיא קראה לה. לה אןי שום זכות. תן לי לדבר עם המנהלת פה.

הוא: אין פה מנהלת. היא הלכה.

אני: אני יבדוק את זה כבר....אני כבר חוזר. (צועק לחברים שלי לשמור על הדברים).

הוא: אל תשמרו לו על כלום. ואתה, בוא הנה מייד. היא לא שם.

אני: אני יברר את זה לבד.

הוא: אתה עוד תבוא איתי באזיקים למרחב ירקון!

אני: מסתכל בזלזול, והולך.

היא באמת הייתה שם. אבל עסוקה מאוד, והוא נכנס באמצע לתוך החדר עוד לפני שהסתיימה השיחה והוציא אותי משם...שאל אותי את הפרטים שלי, חשב שזה יפחיד אותי. אמרתי לו. אבל הוא אפילו לא שמע כי השוטר השני קרא לו.

חזרנו למגרש. הוא בא ישר לחברים שלי: אתם לא מבינים הוראות? יאללה, מייד. החוצה, או למשטרה!

אני: תרגע! לא חייבים לך שום דבר! אז אתה שוטר...לא קרה כלום. אתה יכול לדבר ולבקש יפה!

יוצאים החוצה. נכנס לראלי...כולם ליד הניידת הגדולה. בערך 10 חברים שלי, ושלושה שוטרים. עומד לידם....שולח מבט קטן, ויוצא משם במשהו שהשאיר סימן - ויזואלי (צמיגים טיפה) וסימן מוזיקלי (האגזוז).. לפי מה שהבנתי השוטרים קפצו אחריי, אבל חזרו חזרה, כשהם ידעו שהם לא יספיקו להגיע אליי. אפילו לקחו מחבר שלי את הפרטים שלו ורצו לעצור אותו, כי הוא היה בלי תעודת זהות! (בלי קשר לרשיון נהיגה, אין לו רשיון, הוא היה עם אופנים, אבל בלי תעודת זהות!).

אז.... עד מתי! עד מתי!!!!!!!

Back to the original - NC again.

פורסם

זה בדיוק הסיבה למה.

:o

אני רוצה לדעת אם יש גיל מינימלי.. איזה זכויות יש למתנדב וכו וכו

האם אפשר להתנדב למשטרת התנועה?

אם מישהו יכול לעזור..

פורסם

לא יותר פשוט החיכוכים שהמשטרה מחפשת איתי בכל מפגש.....

במפגש האחרון השוטר ביקש לפנות את המקום אז הסתובבתי והתחלתי ללכת, חציתי את הכביש של החניה וג'יפ משטרתי בא מאחורי ולא האט פשוט צעק "יאללה תעופו מפה" הוא כנראה לא שם לב שאני חוצה את הכביש עם ריטה ונזכר לעצור איזה 15 ס"מ ממני וצעק עליי ברמקול "אתה לא מבין מה אומרים לך?" אני התעצבנתי והסתובבתי, שאלתי אותו מה קרה, והמשכתי ללכת, הוא התקדם מעט עם הרכב ואז אמר ברמקול "אתה, בוא לפה" הסתובבתי ובאתי אליו והוא כבר היה תקיף ומגעיל ומעצבן ואני שיודע את הזכויות שלי כאזרח ביקשתי ממנו שירגע והוא ממש התעצבן נצמד אליי עם המצח המזיע והמסריח שלו ופשוט דחף אותי אחורה למדרכה והתחיל לאיים עליי, היה לו מבט כאילו הוא הולך לירות בי... אני לא אכפת לי אם הוא שוטר או לא עניתי לו יופי, ואז מישהו משך אותי לקהל, חזרתי לשוטרים ואיזה מתנדב אומר לי "תביא תעודת זהות" אמרתי לו שאין לי אז הוא תפס אותי ביד ואמר לי שאנחנו נוסעים לתחנה כדי לדבר, הוא פתח את הניידת ובא להכניס אותי אז ברחתי לו איזה 10 מטר ואז הוא התחיל לצעוק: מה קרה ליד החברים אתה משחק אותה גבר, אה... אז עניתי לו יופי: "רק נתנו לך חולצה כחולה ואתה תופס תחת"

אז הוא אמר לי בוא לניידת לדבר אז אמרתי לו שיבוא אליי ונדבר וסיפרתי לו על השוטר עם הג'יפ ומה הוא אמר לי , שהוא קצין ואין לי מה לעשות נגדו גם בבית משפט בחיים לא יאמינו לי אלא לשוטר.... אמרתי לו שבתור אזרח אם הייתי עושה מה שהוא עשה היו שוללים לי את הרישיון או נותנים לי דו"ח מאוד גדול והוא אמר שאני צודק אבל ההבדל הוא שהוא שוטר ואני לא.....

בשבילי שוטר זה אזרח עם חולצה כחולה, אף מורם שמצפה שיתקעו לו לשון בתחת....

haters will hate

פורסם
מה ה"דרישות" ?

if you cant beat'm, join'm.

אגב

משמר אזרחי זה בדיחה :wink:

התנאים הרשמיים הם:

http://www.police.gov.il/al_hamishtara/hitztarfoo_elenu/01_tahalihim_hitz.asp

אבל חוץ מזה אתה גם נבחן ועובר גיבוש שכולל:

* מבחן סדיסטיות - מחברים אותך למד זקפה ונותנים לך משימות של עינוי חיות קטנות כדי לבדוק את מידת הסדיסטיות שלך (צריכה להיות מה שיותר - אם אתה לא סדיסט תחשוב על זיונים תוך כדי).

* מבחן אגו - עם אותו מד זקפה מחובר מלבישים אותך מדים ומעמידים אותך מול מראה (העצה הקודמת תופסת)

* מבחן אינטליגנציה ושגיאות כתיב (דפוק את הראש בקיר חזק מספר פעמים לפני המבחן, זה יכול לעזור)

* מבחן נהיגה - אתה צריך לעשות סיבוב מהיר עם טסטר בעיר, לעבור במה שיותר אדומים לחנות בנתיב אמצעי, ולהפגין מיומנות נהיגה עם סיגריה ביד אחת ומיקרופון כריזה בשניה.

* בוחן שרידה - במשך כל ימי הגיבוש אינך מקבל אוכל כדי לראות איך תתמודד עם חוסר היכולת לקנות במכולת ממשכורת שוטר.

ואגב - משמר אזרחי זה לא בדיחה. זה דבר עצוב מאוד. מדובר בדרך כלל בבני נוער דחויים ובפנסיונרים משועממים שללבוש מדים ולהציק לאנשים נראה להם עדיף על לזרוק אבנים על חתולים.

אני יודע שזה לא יפה מצידי. אני יודע שזו הכללה ושלא יפה להכתים את כל המשטרה והמשא"ז רק בגלל התנהגות של קומץ של 99% מהם...

פורסם

לא להתנדב אני חוזר - לא להתנדב!!!

אם לפני זמן מה דיברתי אחרת וגם חשבתי אחרת שהתנדבות היא

דרך טובה לתת מעצמך לקהילה , לעזור במניעת תאונות הדרכים עד כמה

שאפשר וכו. זה בולשיט , בולשיט אחד גדול .

אני אגיד לכם מה אני רואה שאני רואה משטרה , אני רואה שנאה , אני רואה גוף שלם

מאחורי מדים שמנסה לדפוק אותי האזרח וחברי האזרחים , למה?! ככה , כי יש לו

כח . אז אם אתם רוצים ליהיות חלק מהאנשים השפלים הללו שבאמת לא מזיז לי

את הקצה שהם ברחובות , לא הם גורמים לי לישון בשקט , ולא הם גורמים לי לנסוע

בביטחה בכבישים .

משטרת ישראל - גועל נפש גוף דיקטטורי , גוף מושחת והשוטרים שבו חושבים שמגיע להם

הכל.

ועוד לא דיברנו על המתנדבים המטומטמים , אלו שאין להם חיים , אלו שלא נגעו בבחורה

בחיים , עצוב סטיגמטי מעט אבל זו האמת , אלו אנשים מפגרים שכל המטרה שלהם

היא להרגיש פעם אחת בחיים שלהם עילו על ידי תחושת כוח ולא לעזור באמת .

כל מתנדב פוץ חושב שהוא מלך.

לא מאמינים לי ? כמה דוגמאות:

קודם כל נעזוב את המקרה של בנצי ביום שישי , אני הייתי שם ראיתי הכל .

השוטר כמעט דרס את בנצי ואיים עליו.

דוגמא ראשונה : הדו"ח שאני קבלתי על עמידה בכביש שלא בתוקף תפקיד רשמי

כולכם יודעים מזה , היה תר"ד שלם בנושא.

דוגמא שניה : שבוע שעבר ליד הבית שלי , ניידת משטרה רגילה עומדת על האי תנועה

באמצע היום בשעה אחת לערך. בשעה שבא ילדים חוזרים מבית הספר , הניידת עומדת

וחוסמת את כל האי תנועה . מה השוטר עושה?!! מדבר עם חבר שלו.

אני ניגש אליו ואומר לו "תפנה את הניידת עכשיו היא חוסמת" הוא עוף לי מהעניים.

אני אומר לו סליחה? , הוא אומר לי תעוף , אז אמרתי לו תתן לי תעודת שוטר , מה אתם

חושבים שהוא ענה , אתה תבוא איתי לתחנה ואז אני אביא לך את התעודה.

באמת באמצע היום יש לי זמן ליהיות מובל למעצר בגלל שהערתי לשוטר .

דוגמא שלישית : שוטר חונה בחניית נכים ( שוטר במדים ברכב אזרחי אני חושב ..)

אני ניגש אליו שואל למה אתה חונה בחניית נכים והתשובה האופיינית " כי מותר לי"

ואני שוב אומר לו "אסור לך" הוא אומר תזהר ממני וממשיך ללכת.

אתם מבינים? גועל נפש , לא להתנדב , לא ליהיות אחד מהם .

פורסם
לא להתנדב אני חוזר - לא להתנדב!!!

קודם כל נעזוב את המקרה של בנצי ביום שישי , אני הייתי שם ראיתי הכל .

השוטר כמעט דרס את בנצי ואיים עליו.

.

באמת היה מזעזע לראות איך השוטרים מנצלים את כוחם במקרה הזה,

גועל נפש :evil:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אפשר לעשות שינוי... לא ?

נגיד והייתי מתנדב הייתי מחפש נהגים שב-א-מ-ת מסכנים את הציבור!

:!:

פורסם

כולכם פה אוהבים לדבר, הא? ההוא עשה לי ככה, וההיא קראה לי ככה, והם בני זו*ות ובלה בלה בלה. עד כאן לא חידשתם כלום.

אולי תתנדבו למשטרה ותנסו לשנות בעצמכם את מה שמפריע לכם?

גם לי יש מלא טענות למשטרה (למרות שיש לי רקורד נקי לגמרי מעבירות) אבל אני שומר אותם לעצמי כי אני לא עושה שום מאמץ מינימלי לשנות משהו.

ויפה שעה אחת קודם.

:puzzled:
פורסם

ואני לא אוהב מחבלים,

אז אולי אני יהיה מחבל כדי לשנות אותם :roll: ..

בעיקרון אני מסכים לזה שאפשר להתנדב למתנ"א

ולשטוף את המח לשוטרים שמקיפים אותך שם,

אבל אני לא מסכים עם מה שאמרת,

שמי שלא מנסה לשנות אין לו זכות דיבור.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
בעיקרון אני מסכים לזה שאפשר להתנדב למתנ"א

ולשטוף את המח לשוטרים שמקיפים אותך שם,

אבל אני לא מסכים עם מה שאמרת,

שמי שלא מנסה לשנות אין לו זכות דיבור.

אני רוצה לחזק את דבריך על ידי כך שאסתור אותך. :roll:

אני לא חושב שאפשר להתנדב למתנ"א ולשטוף את המח לשוטרים.

להיפך. אני חושב שינסו לשטוף לך את המח.

התנדבות למתנ"א במטרה לשנות את המערכת היא רעיון מגוחך.

אתם באמת חושבים ששואלים את המתנדב איפה ומתי לשים מארב ממל"ז?

זובי.

בא שוטר לתחנה ומקבל סידור עבודה - עכשיו אתה יורד למרתף הסאדו האפל וחותם על ממל"ז, עובר אחרי זה אצל השאמאן התורן, עומד באמצע הפנטגראם ומדליק נרות שחורים ואז אתה הולך למיקום אותו קבעו כוחות האופל ומפעיל את מכשיר הענישה על נהגי ישראל.

זהו.

אף שוטר קטן לא מחליט מה לעשות בעצמו. קל וחומר מתנדב. רוב הסיכויים שמתנדב ימצא את עצמו עומד במחסום ביקורת רשיונות. ושם במקרה הטוב הוא יוכל לוותר לנהגים עם (רחימנא ליצלן) "אגזוז לחץ". אולי אפילו הוא יוכל לקרוא לאביזר הפלילי בשמו הטכני הנכון.

אם השוטר האחראי נמצא לידו גם את זה הוא לא יוכל לעשות.

הדבר היחיד שמתנדב יכול לשנות הוא את היחס לאזרח. מתנדב חביב ושש לעזור אולי יגרום לאזרח תמים זה או אחר לשנות במעט, לכמה שעות, את דעתו על המשטרה.

אבל אני לא חושב שאזרח צריך להתנדב לעזור לתדמית המשטרה. כשהמשטרה עצמה יוצרת לעצמה את התדמית הקלגסית שלה ולא מנסה להשתנות.

אין מה להתנדב. נקודה. זו לא מערכת שאפשר לשנות מעמדה של מתנדב. מי שבאמת חש שרוח השליחות הציבורית מטלטלת את נימי מצפונו - שיתגייס למשטרה, יעבור קורס קצינים, יבקש מסלול שירות במתנ"א וכשיגיע אחרי עשור או שניים לדרגת ניצב משנה ומעלה ינסה לשנות משהו. גם אז לא בטוח שיצליח. הדג הזה רקוב מעבר לכל הצלה.

פורסם

אני האחרון שיעמוד לצד המשטרה בדיון הזה אבל חשוב לי לציין כמה דברים:

"תדמית קלגסית" קיימת כמעט בכל משטרות העולם.

זה חלק מהתרבות שלהם ודרך הפעולה שלהם, זה גם משקף במידה מסוימת את איכות האנשים שמוצאים לנכון לשרת בגוף שכזה.

זאת הרשות המבצעת. אל תצפו ליותר מדי. הם מאומנים להפעיל את כוח הזרוע, בטח שלא את האיבר הנסתר שמצוי בגולגולתם של מיעוט נבחר מהם.

זאת כמעט המהות היחידה שלשמה הוקם האירגון הזה, עצוב אבל נכון.

כמו כן אל תשכחו שהפורום הזה הוא לא בדיוק מדגם מייצג של האוכלוסיה ובטח לא מדגם מייצג של הקהילה העיקרית שאיתה המשטרה בד"כ מתמודדת...

אגב, המצב בארה"ב למשל, הרבה יותר גרוע.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...