Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבקש הבהרה לעניין מה הקשר בין מס הכנסה שלילי ובין זה שמעמד הביניים יוכל לחיות יותר טוב (אלא אם קראתי את דבריך לא נכון. אומנם יש פיסוק אך התרשמותי היא שאתה אומר שיש קשר בין הדברים). מס הכנסה שלילי אומר שאם אתה מרוויח X מסויים אתה מקבל כסף ממס הכנסה , זה למעשה להפוך את המס מלהיות ע"פ הכנסה כלומר שיורידו ע"פ הכנסה מוסיפים עקומה שנראית כמו עקומת גאוס שבה קבוצה מסויימת מקבל כסף מהמדינה ע"מ לעבוד . עקב העובדה שמדובר בעקומה הרי אלו שבשוליים שלה לא מקבלים הרבה אלא רק אלו שבגוה של העקומה או בחצי הדרך על הגרף .(אני מצטער אני מנסה לתאר עקומה במילים וזה קשה )

לאומי וrgunv ולשי.ז אני אתחיל בזה שאישית עשיתי המון עבודות , חלקן משפילות חלקן קשות (עד שלא יכולתי מבחינה בריאותית) , לא קיבלתי אף פעם בחיים עזרה מאנשים , למרות שהיו תקופות קשות שעישנתי בדלי סיגריות שהייתי אוסף ברחוב , ומוציא מהם את הטבק ושם בנייר מגולגל .

אז בואו נגיד שאני מכיר את החיים משתי קצוות הקשת.

אני גם הייתי בלשכת עבודה המון פעמים , וגם אני מכיר את הדברים שאתם מדברים עליהם , אוני יודע שחלקם לא יקומו מקצבת סעד לעולם והם גם מוודאים (ע"י התנהגותם) שילדיהם או שיקבלו סעד או שיהיו פושעים .

אבל יש המון אנשים שזה לא המצב , שהם נראים אולי כלפי חוץ שהם לא רוצים לשקם אבל הם לא יכולים .

ודבר נוסף ,ואולי זה קשור לעובדה שאני דתי , הגמרא אומרת שלתת צדקה צריך לתת גם לכבוד של בנאדם , מסופר שם על תנא שנתן לבן עשירים שפשט רגל , עבד שירכיב אותו על סוס וילך לפניו וכשלא היה עבד הוא עצמו הלך לפניו, להביא את זה לנתונים של היום ע"מ שתבינו , היום זה כמו לומר שאם הוא נסע על מרצדס הוא יסע על מרצדס .

אז נכון שזה לא בעולם מושגים שלנו ואולי גם תחשבו שזה פראיירים או כול דבר אחר . אבל דבר אחד למדתי בחיי , לתת ובלי לחשוב למה כמה ואיך אלא לתת גם כשנראה שלא מגיע , עושה אותך אדם גדול יותר ומאושר יותר .

ולכן אני יודע את מה שאתם אומרים אבל אני לימדתי את עצמי לא לשפוט , כי לשפוט לא בא מהלב אלא מהגיון

ולאומי במיוחד

יש ספר מתח פשוט שנקרא בנגקוק 8 כתב אותו ג'ון ברנדט , יש שם מחוץ לעלילה תיאור של ההבדלים בין התרבות המערבית והמזרחית , יש שם סיכום מופלא שכרגע אני לא מוצא אותו כשאמצא אעלה אותו , אבל הוא מסביר למה המערב בגלל תאוות הבצע שלו ואי יכולתו לחמול כמו שצריך נראה בצורה שבה הוא נראה . תקרא את זה זה אולי יסביר לך גם למה העניים שם ולמה מחפשים "הארה " במזרח ולא במערב

ולאלו שלא קראו אשתדל למצוא את הדף המיוחד ההוא ולהעלות אותו לאתר

יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לגבי הלתת למי שצריך מסכים איתך ומעולם לא בדקתי למה הנזקק נזקק אלא רק מה הוא צריך. לא אבוא לחנך הורים או לעשות להם חשבונות על גב ילדיהם.

לגבי לשמור על כבודו של אדם יש הבדל בין לא להשפיל אותו לבין זה שהוא יקח גם אחריות על חייו. גם כיום כשאני נמצא בעמדה ניהולית בכירה אני מגיע עם בגדי עבודה ולא מתבייש לעשות כל עבודה שצריך כולל לטאטא ריצפה או לנקות מכונה. מי שלא מוכן בצע עבודה כדי להאכיל את ילדיו פוגע בכבודו ולא מי שעובד (כמובן שמדובר על מי שמסוגל לעבוד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יהודה, לא ביקשתי הסבר מה זה מס הכנסה שלילי, ביקשתי הסבר לקשר בין מס הכנסה שלילי ובין ההקלה על מעמד הביניים. לפי איך שאני רואה את זה, מי שבמעמד הביניים לא יראה שקל בגלל שהוא לא יהיה בסטטוס שבו המדינה תסייע בידו שכן המס השלילי יגיע רק למי שמרוויח מעט (לדוגמא, מי שירוויח מעל ל5K לא יראה שקל) ושנית המשמעות היא שנטל המס הכבד שנמצא כיום על גב מעמד הביניים לא יופחת (צריך לקחת כסף ממקור כלשהו על מנת שניתן יהיה לשלם מס הכנסה שלילי).

פורסם
יהודה, לא ביקשתי הסבר מה זה מס הכנסה שלילי, ביקשתי הסבר לקשר בין מס הכנסה שלילי ובין ההקלה על מעמד הביניים. לפי איך שאני רואה את זה, מי שבמעמד הביניים לא יראה שקל בגלל שהוא לא יהיה בסטטוס שבו המדינה תסייע בידו שכן המס השלילי יגיע רק למי שמרוויח מעט (לדוגמא, מי שירוויח מעל ל5K לא יראה שקל) אתה בטוח בזה ? ממה שאני הבנתי זה בערך עד 10K וזה מעמד ביניים נמוך ושנית המשמעות היא שנטל המס הכבד שנמצא כיום על גב מעמד הביניים לא יופחת (צריך לקחת כסף ממקור כלשהו על מנת שניתן יהיה לשלם מס הכנסה שלילי).

אני לא חושב שמדובר בלא להוריד את הנטל על מעמד הבניים , אולי לא על שני העשירונים העליונים , אבל מבחינה כלכלית זה ידוע שמיסוי כבד יותר על מעמד הבניים יש לו השפעה שלילית על רווחת החברה ואולי אתה גם מגיע ליריה ברגל (בתלות ברמת הכנסה /רמת מחירים וגמישות הקניה )

בברכה יהודה

פורסם

ולאומי במיוחד

יש ספר מתח פשוט שנקרא בנגקוק 8 כתב אותו ג'ון ברנדט , יש שם מחוץ לעלילה תיאור של ההבדלים בין התרבות המערבית והמזרחית , יש שם סיכום מופלא שכרגע אני לא מוצא אותו כשאמצא אעלה אותו ,

טו ב אז כמו שהבטחתי יש לי את הציטוט מהספר (אני מקווה שזה לא נוגד את חוקי האתר או זכויות יוצרים או משהו , אם כן אנה למחוק )

אני אתן את הציטוט באדום (הוא קצת ארוך אז התאזרו בסבלנות זה שווה את זה) :

פרופסור בקנדורף בכרך השלישי של יצירת המופת שלו "פשר התרבות התאילנדית " הופך לתאילנדי כמעט בקטע האחרון בפרק 29

("גורל ופטליזים בסיאם המודרנית") , כשלפתע הוא גולש בלי אזהרה למטפיסיקה: (אנני יודע אם זה קיים או זהות בדויה בספר )

" בעוד המערבי הממוצע עושה ככול יכולתו ע"מ לשלוט בגורלו ולכווין אותו , התאילנדי המודרני אינו קרוב לאמוצה של גישה זו

יותר משהיו אבותיו לפני מאה או מאתיים שנה. אם יש בנפש התאילנדית המודרנית היבט כלשהו שמקבל בשלמות את דוקטרינת

הקארמה המודרנית (הקרובה כ"כ לפטאליזם המוסלמי המובע במשפט "הכול כתוב למעלה"), הרי ללא ספק מדובר באמונה שמה שיהיה יהיה. במבט ראשון עשוי פאטליזם כזה להיראות מפגר ,אפילו מעוות. בהתחשב במאגר הנשק המסחרר שמחזיק כעת המערב כנגד תהפוכות החיים; אבל מי שישהה זמן רב בממלכה יגלה במהרה שהוא מפקפק בחוכמת או אפילו בכנותה של הגישה המערבית.

אחרי שהוא משלם את מיסיו ,את הביטוח הרפואי שלו, את ביטוח החיים שלו, וביטח מפני תאונות, מקנה לעצמו את הכישורים החדשניים ביותר, חוסך למען חינוך ילדיו, משלם דמי מזונות,קונה את הבית והמכונית שמעמדו מחייב שיחזיק לפי חוקי השבט שהוא משתייך אליו, מוותר על אלכוהול,ניקוטין, סקס מחוץ לנישואין וסמים, מבלה חופשה בת שבועיים בהרפתקה (בטוחה) לשיפור עצמי, ולומד להיות זהיר מאוד בדבריו ובמעשיו בחברת בני המין השני, עלול המערבי הממוצע לתהות לאן פנו חייו. הא עלול גם - וכך אכן קורה - לחוש מרומה

כשהוא מגלה שכול הדאגה וכול תשלומי הביטוח אינם מגינים עליו כלל מפני שריפה, פריצה, שיטפון, רעידות אדמה, סופות טורנדו , פיטורים , פעילות חבלנית או הסתלקותה של בת זוגו, הלוקחת אתה גם את הילדים, את המכונית ואת כול הכסף שבחשבון הבנק.

נכון שבממלכה שאין בה רשתות ביטחון עלול האזרח להפגע באורח קשה מתאונה או ממחלה , בשעה שהמערבי יכול לקנות לעצמו הגנה מסויימת, אבל בין צרה לצרה התאילנדי מעביר את חייו באושר נטול דאגות .

האבחנה המערבית השכיחה קובעת שהתאילנדי חי בגן עדן של שוטים. אולי, אבל האין התאילנדי יכול להשיב שהמערבי בנה לעצמו גהינום של שוטים "

החלקים המודגשים באו לתאר את החברה שבה מדברים על עניות ויש "מלחמה" להורדת העניות אבל לא מבצעים אותה . הקשר הוא פשוט . ביהדות הרשת בטחון היא העובדה שכול יהודי מרגיש שהוא אחראי לחברו ולכן בחברה החרדית יש המון עזרה הדדית , אם זה בגמח"ים ואם זה בצדקה שבה לא שואלים שום שאלות , לא משנה מינך לא משנה עובד לא עובד לא משנה דתי חילוני בקיצור נתינה ללא חשבונות . אם כול הארץ הייתה כזו , אזי יש לך רשת בטחון הרבה יותר גדולה מכול הביטוחים . ולכן החברה החרדית שבה זה כן נפוץ היא יותר מאושרת ויותר מחזיקה מעמד למרות עוניה מאשר החברה החילונית שיחסית הרבה יותר עשירה ממנה .

וכמובן שיש את השאלה הסופית

ואת הגהינום הזה אנו יוצרים לעצמנו בגלל החשבונות שאנו עושים במקום לעזור ללא חשבון

תחשבו על זה ותשאלו את עצמכם עד כמה זה נכון לפני שתתחילו להתקיף .

ונא לא להפוך את זה לשרשור ששיך לדת, או שוב פעם חילוניים VS חרידים , כי לקחתי את החרדים רק להראות את נושא הצדקה והעזרה ההדדית

בברכה יהודה

פורסם

אני אומנם מנסה לתעל את חיי למיצוי עצמי כלשהו ,אבל קשה לומר שאני חי לפי נורמות.

כשאני יכול הרשות לעצמי אני בורר עבודות ,וכשלא אני עובד כמו חמור מ11:30 בבוקר עד 5:30 בבוקר למחרת בהלחמות וכדומה (דוגמא מאתמול ) בשביל עשרים וקצת לשעה.

אני ידוע שמישהו יגיד לי שיש אנשים היו מתים לשכר כזה, אם ככה אז איך יש עדיין ביקוש לעובדים בתחום הזה?

איך כל אלה שהיו מתים לעבודה כזו לא מצאו אחת?

שתי סיבות לדעתי.

1. כי אני מכיר את בעל העסק.

2. כי זו חרא של עבודה ,היא מסריחה ,דורשת ריכוז בחלקים מאוד קטנים לאורך הרבה דמן ,ומי המטורף שיעבוד בזה קבוע .

לגבי החברה החרדית .

הם מובילים את עצמם למסכנות כי הם מתעקשים ללמוד במקום לעבוד ,לכן החלק שעובד נושא בעול החלק שלומד.

בעיה שלהם ,מעבר למה שהם מקבלים ממני דרך המדינה ,הם לא יראו ממני לא שקל ולא טיפת רחמים.

לא חוכמה לפתח רשת של מעשים טובים כשזה בא בציווי דתי.

אני הרבה יותר מעריך אנשים טובים בלי אלוהים.

בברכת פרנסה טובה וישרה

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לגבי החברה החרדית .

הם מובילים את עצמם למסכנות כי הם מתעקשים ללמוד במקום לעבוד ,לכן החלק שעובד נושא בעול החלק שלומד.

בעיה שלהם ,מעבר למה שהם מקבלים ממני דרך המדינה ,הם לא יראו ממני לא שקל ולא טיפת רחמים.

לא חוכמה לפתח רשת של מעשים טובים כשזה בא בציווי דתי.

you don't get it .do you ? הם לא רוצים רחמים ממך . הנקודה היא שבגלל שהם מרחמים על אנשים , ועוזרים המון , אזי למרות העובדה שהם עניים (ולא נכנס למה) הם יותר מאושרים ממך , ואני מאחל לך שלא יקרה לך דבר , אבל אם יקרה לך אתה תתפלל שחרדי ימצא אותך ויעזור לך כי אחרת אף אחד לא יעזור לך

אני הרבה יותר מעריך אנשים טובים בלי אלוהים.את זה אין כי בלי אלוהים יש את הנתינה שלך שטוענת שאם הוא לומד לא מגיע לו . מאותו רגע שאתה מחליט שאם הוא "לא עוזר לעצמו בצורה שאתה מבין שהוא צריך לעזור לעצמו " אתה שופט אותו . וברגע שאתה שופט אתה לא נותן . אז אתה לא יכול להיות יותר טוב ממישהו שנותן בלי לשפוט .

בברכת פרנסה טובה וישרה

אומי

תחשוב על זה ותקרא את התרד' הקודם יותר בתשומתץ לב ואולי תבין את הכוונה . כי אתה הבנת לא נכון

בברכה יהודה

• תוכן חדש...