Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם, לאחרונה הרכב סובל מסל"ד סרק מעט נמוך (אלמרה 99 אוטומטית).

בעמידה ברמזור, לאחר כמה שניות, הסל"ד יורד לאיזור ה550-600 ומרקד שם קלות - כלומר המחוג לא יציב אלא עולה ויורד מילימטר לפה, מילימטר לשם.

מחר בבוקר אבא שלי נכנס לתדלק ומתכוון לשים פחית של K44 על מיכל מלא.

האם זה בסדר, או שזה עלול לפגוע?

חבר המליץ לי על ניקוי מערכת הזרקה - מה דעתכם?

כמו-כן, בדקתי שמן ומסתבר שהוא רק קצת מעל הLOW, אז המלצה לשמן חצי סינטטי באיכות בינונית (כי אין טעם לערבב חרא עם זהב) תתקבל בברכה וגם מקומות מומלצים לקנות (באיזור רחובות)! :).

שאלה שלישית ואחרונה:

פתחתי את פקק נוזל הקירור, ובו יש נוזל, מלא עד הסוף כמעט. פתחתי את המיכל, ובו יש שלולית חומה בתחתית (נוזל הקירור הוא בגוון ירוק רדיואקטיבי משהו) וזהו - האם המצב תקין? או שגם במיכל אמור להיות מלא?

תודה רבה לכולם!

בברכה, דני :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האם בדקת את השמן כאשר האוטו לא מונע והוא עמד כמה שעות, אחרת זו לא אינדיקציה טובה. אני לדוגמא מנסה לפחות פעם בשבוע לבדוק שמנים ומים.

לגבי המים, לפי מה שאני מבין אתה מדבר על המיכל פיצוי. יש לו סימן low וhigh , עדיף שכמות המים בו לא תרד מתחת לlow.

פורסם

תן לי קצת יותר קרדיט מזה :) הנ"ל נבדק לאחר שהרכב עמד כ4 שעות בחניה, יש לציין שהוא עמד בשיפוע קל, אך דרדרתי אותו (מבלי להניע ובניוטראל) למישור.

בקשר לנוזל במיכל הפיצוי - האם לרוקן את החרא שיש שם ולשים חדש? כיצד בכלל עובד כל המנגנון הזה, אני לא אוהב לעשות דברים בלי הבנה בסיסית לפחות - האם נוזל קירור שמתאדה מגיע למיכל הפיצוי?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כן כאשר המים מתפשטים/ מתאדים הם מגיעים למיכל פיצוי דרך צינורית.

אני לא יודע מה מצב המים אצלך ברכב, אבל אם מיכל הפיצוי הייה מלא וה"חרא" הייה צף רק למעלה אז זו לא הייתה בעיה.

אולי שווה להחליף את כל המים במנוע?

פורסם

המים הוחלפו באוגוסט לחדשים. הוא מילא אותם אל תוך הרדיאטור, במיכל פיצוי אף אחד לא נגע בכלל.

מה שאני חושב לעשות זה: לנקות את מיכל הפיצוי, ולמלא בו נוזל קירור עד החצי (בין HI לLOW). האם זה יהיה בסדר (והאם מותר לערבב נוזל קירור מסוגים שונים?)?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עדיף שלא לערבב, מכיוון שנק' הרתיחה של כל סוג מים היא שונה.

שיטה לנקות את המיכל: לפרק אותו, לנסות לנקות אם מברשת, אם אתה לא מצליח לנקות הכל, זרוק בפנים קצת אבנים קטנות+ סבון ותשקשק.

פורסם

האם נדלקה נורית צ'ק אנג'ין הכתומה?

האם מצבר פורק מאוד לאחרונה?

האם יש גמגום בנסיעה וחיתוכים?

בדכ, ברוב רובם המוחלט של המקרים ,אין בעיה של מזרקים סתומים ברכב זה. קיימות בעיות אחרות, ועל כן שאלתיך 3 שאלות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני:

לא, לא ולא!

הרכב נוסע כרגיל, רק בעמידה יש ירידה בסל"ד, יש לציין שכאשר אני מעביר את התיבה לניוטראל הסל"ד עולה חזרה והרעידות נעלמות כליל!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נראה כאילו ייצוב הסיבובים אינו מגיב /אינו מגיב כראוי. יש לטפל בכך.

ברכב זה רצוי לנסות לבצע איתחול למחשב, הסקנר המקורי של ניסאן יודע לבצע איתחול, אך אם לא ניתקו מצבר לאחרונה והבעיה קפצה לאחרונה, סביר שאיתחול לא יעזור.

ניתן לבצע איתחול גם ללא הסקנר המקורי.

אפשרות נוספת היא הצורך לטפל בנושא ייצוב הסיבובים, רצוי לחבר סקנר לוודא אם יש או אין קודי תקלות, ולהחליט על המשך. הגישה למייצב הסיבובים ברכב זה, קצת פחות נוחה ביחס לרכבים אחרים רגילים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, האם תוכל להמליץ לי על מקום באיזור רחובות שידע לעשות את העבודה שאינו קשור לקרסו? לא בא לי שישדדו אותי...

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

באיזור תעשיה של רחובות היכן שנימצא מוסך מורשה של UMI וקרסו יש גם כ3 חנויות חלפים.

בקש באחת מהחנויות איזה שמן שתירצה. LM למשל.

אגב, כשאתה מדליק מזגן, הרעידות מתגברות?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

כמה עולה הLM? (אני בור לגמרי בקניית נוזלים).

בקשר למזגן - אבדוק, הפעמים היחידות שהפעלתי מזגן בחודשיים האחרונים היו בשביל אדים וזה היה בד"כ בכביש בין עירוני אז לא יכלתי לשים לב, בעיר אני פותח חלון :).

מה זה אומר אם הן מתגברות או לא?

תיבה טובה סטייל DSG

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בעית השמן נפתרה, כמו גם בעית נוזל הקירור.

עכשיו נשאר רק הסל"ד.

מבדיקה שערכתי אתמול, כאשר מדליקים מזגן הס"לד עולה חזרה ואין בעיות, בשרשור אחר קראתי שיש לבצע ניקוי בית מצערת, יש לציין שהרכב קיבל פחית של K44, האם ניקוי בית מצערת יעזור?

כמו-כן, הדבר מאוד מורגש לקראת סוף בלימה לפני רמזור, אני אסביר :): בהאטה קלה ממהירות של כ10 קמ"ש לעצירה, מרגישים רעידות מעט לא נעימות שמלוות בנפילת הסל"ד לכ550. בעמידה במקום זה פחות מורגש, אך עדיין לא נעים (מה שגורם לי לעיתים להעביר לניטראל).

האם יש ברכבי מנוע צעדים - האם יש לו קשר לזה?

עריכה:

שכחתי לציין - הרכב גם מניע בצורה לא חלקה שמלווה בנפילת סל"ד קצרה בהנעה, ובכלל הרגשה של הנעה קשה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לאבא שלי ברכב, אלמרה שנת 06, יש בעיה דומה.

סרק קצת נמוך וכתוצאה רעידות קלות של הרכב בעמידה. אני לא מרגיש בכלל את הרעידות אבל זה הרכב של אבא, לא שלי.

אבא טוען שהבעיה התחילה אחרי שהוא פעם השאיר אור דולק, וכתוצאה רוקן בצורה מלאה את המצבר, אני התנעתי אותו אם קבלים מהרכב שלי.

שאלות:

יכול להיות שזה הגורם לבעיה?

אם כן, מה עושים בשביל לפתור אותה?

תודה מראש,

יגאל.

• תוכן חדש...