Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחר כ5 שנים עם הניסאן סאני החלטתי להתחדש קצת

התקציב הוא בסביבות 50 אלף

המכונית שעלו לי בראש הם:

פוולסוגן בורה

פוולספגן גולף

סיאט לאון

השאלה מה מהמכוניות האלו נחשבות לאמינות או לא לאמינות

כמובן שהרכב יבדק בקפדנות

פורסם

אין הבדל, זה אותו אוטו.

קנה את הזול ביותר במצב הטוב ביותר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

תשמע .

אני אגיד לך את האמת.

אף אחת מהן לא אמינה במיוחד.

לאימי הייתה בורה שעכשיו אצל אחותי.

לחברים טובים של אימי היו שני גולפים (דור 4).

והסיאט זה אותו רכב בערך.

בגדול אין היום הבדל גדול בין כל הרכבים ברמות האלו בשוק.

הסיכוי לרכב מהסוג הזה היום להתקלקל שווה ערך לאחרים.

השאלה הגדולה היא כזו , האם בשביל הנוחות , הנדסת האנוש , הנהיגה וכל שאר התוספות שפולקסוואגן נותנים אני מוכן לשלם.

אני אישית עשיתי את הבחירה בתור בעלים של גולף דור 3 ובזמנו המשכנע הראשי לקניית הבורה.

אולי על תיקונים בטויוטה(ושוב זה רק אולי) הייתי משלם פחות אבל ההנאה שיש לי מהרכב לא הייתה לי.

לגבי השאלה מי מה 3 לקנות הייתי הולך על הבורה כי אני חושב שהיא מוצלחת יותר מהגולף בשנתון הזה.

אני אישית לא אוהב סיאט ולא מחזיק מהן. כל אחד ומה שהוא אוהב.

פורסם

לבורה יתרון על הגולף, לא בשל אמינותה, אלא בשל מחירה. למרות שהמדובר במכללים מכניים ואחרים זהים לחלוטין, מכאן נגזרת אמינות דומה, לבורה מרכב קשיח יותר, עיצוב פנימי מעט עשיר יותר ( בסדרת הקומפורטליין ) ובגז' ענק והכל בכ 20% פחות שקלים, משום מה. כל האמור לעיל נכון גם באשר להשוואה בין גולף לליאון, פרט לעובדה שהיא שונה מהגולף משמעותית ככל שהמדובר באבזור, עיצוב וגימור.

פורסם

מנסיוני האישי, הבורה אכן מאובזרת יותר (בגרסת קומפורטליין כוללת מראה פוטואלקטרית, ג'נטים 16 אינץ', בקרת אקלים) העיצוב שלה מוצלח לדעתי (אין לה את האחוריים המכוערים של הגולף) וודאי יוקרתית וסחירה בהרבה מאשר הלאון (שלכשעצמה מציעה פנים לא נאה, לטעמי). לבורה בגאז' ענק, ודאי בהשוואה לגולף.

מבחינת סחירות, המחיר של הבורה נמוך יחסית לגולף למרות התמורה העדיפה וכפועל יוצא הרכב מבוקש מאוד. גיסי חיפש אחת במשך למעלה מחודשיים עד שמצא אחת (שנת 2000, מנוע 2 ליטר, יד ראשונה פרטית מזקנה עם 50 אלף ק"מ, ללא שריטה, ועוד בפחות מהמחירון...) וכל יום (!) פונים אליו ברחוב ושואלים אם הוא מוכר...

ההמלצה שלי אפוא ברורה - בורה.

מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

קודם כל תודה על כל התגובות

אני כן מודע שהמכנויות שציינתי דומים

אבל יש עוד דברים מעבר למנוע וגיר...

פורסם

כמי שסבל קשות עם בורה משנת 2000, מנוע 2000 סמ"ק(115 כ"ס) הייתי מזהיר את כל השומר נפשו, כיסו ועצביו להתרחק מפוקלסווגן בורה כמו מפני מגיפה.

גיר שמשיב נשמתו לבורא עולם מוקדם(לא לפני שהוא עושה בעיות נוראיות) ועלות תיקונו/שיפוצו אלפי ש"ח רבים והצלחת השיפוץ חלקית!

מחשב מנוע שמזייף ועלות החלפתו כנ"ל

פגשתי במוסכי פולקסווגן עשרות רבות של בעלי בורה שמלינים על אותן בעיות ובסיטונאות ממש. כנ"ל נהגי מוניות שזרקו את הרכב לטובת האוקטביה ומאז שנתם שקטה.

כל מה שנכתב נכון לגבי הפולקסווגן בורה אבל גם לגבי הגולף: המון פרסטיז'ה שנשענת על מיתוסי ילדות משנות ה 70 וללא קשר למציאות הקשה של תקלות. היכנסו לאתרים המקצועיים ביותר בעולם שבהם בחנו בשלושת העשורים האחרונים אמינות כלי רכב ותראו לאילו מקומות הגיעו רכבי החברה הגרמנית(למשל הירחון החשוב בעולם- "J.D POWER"). תמיד ממקום 12 והלאה ובביקורת קשה על ליקויים ותקלות משמעותיות ברוב מכלולי הרכב (בכל המקומות הראשונים זכו תמיד היפניות!).

מי שיקנה...יגלה מהר את המיתוס ושברו.

עוד תתגעגע לניסאן סאני ידידי.

חומר למחשבה(+בירור רציני ושיקול דעת בוגר!)

חג שמייח....

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

לא כ"כ מבין את דברי המשתתף שמעלי. הבורה והאוקטביה הן מכוניות זהות עד שעמום, למעט עיצוב מרכב, ריהוט פנים וכיול מתלים. מכאן, שלמעט שתילת "באג" מכוונת באחות הגרמנית, אין סיבה שתראה אמינות שונה מזו הצ'כית. בכ"ז מסתובבת אכן שמועה לפיה הבורה יושבת כל היום במוסך, כ/שבעליה עסוק בליקוט כספים בשוק האפור לצורך תיקונה, בעוד אחיו עם האוקטביה מחפש מילון בשביל להבין מה זאת המילה הזאת "מוסך".

פורסם
כמי שסבל קשות עם בורה משנת 2000, מנוע 2000 סמ"ק(115 כ"ס) הייתי מזהיר את כל השומר נפשו, כיסו ועצביו להתרחק מפוקלסווגן בורה כמו מפני מגיפה.

גיר שמשיב נשמתו לבורא עולם מוקדם(לא לפני שהוא עושה בעיות נוראיות) ועלות תיקונו/שיפוצו אלפי ש"ח רבים והצלחת השיפוץ חלקית!

מחשב מנוע שמזייף ועלות החלפתו כנ"ל

פגשתי במוסכי פולקסווגן עשרות רבות של בעלי בורה שמלינים על אותן בעיות ובסיטונאות ממש. כנ"ל נהגי מוניות שזרקו את הרכב לטובת האוקטביה ומאז שנתם שקטה.

כל מה שנכתב נכון לגבי הפולקסווגן בורה אבל גם לגבי הגולף: המון פרסטיז'ה שנשענת על מיתוסי ילדות משנות ה 70 וללא קשר למציאות הקשה של תקלות. היכנסו לאתרים המקצועיים ביותר בעולם שבהם בחנו בשלושת העשורים האחרונים אמינות כלי רכב ותראו לאילו מקומות הגיעו רכבי החברה הגרמנית(למשל הירחון החשוב בעולם- "J.D POWER"). תמיד ממקום 12 והלאה ובביקורת קשה על ליקויים ותקלות משמעותיות ברוב מכלולי הרכב (בכל המקומות הראשונים זכו תמיד היפניות!).

מי שיקנה...יגלה מהר את המיתוס ושברו.

עוד תתגעגע לניסאן סאני ידידי.

חומר למחשבה(+בירור רציני ושיקול דעת בוגר!)

חג שמייח....

צודק מאוד . לנו הייה לפני כשנתיים וחצי בערך פוקלסווגן פולו 1600 גיר ידני והרכב הזה לא הפסיק לעשות בעיות ותקלות היינו ממש ממנים את המוסך המורשה הזה שכל חלק שם עולה המון המון כסף כל שני וחמישי הייה מתקלקל משהו אחר לא פעם ולא פעמיים נתקענו איתו באמצע הדרך או בקיצור אני מנסה לחזק את התגובה שלך פוקלסווגן זה לא מה שהייה פעם הם איבדו את האמינות שלהם הפולו שהייתה לנו לא הייתה אמינה בגרוש והחזקה שלה כבר לא השתלמה השקענו בה כל כך הרבה על תיקונים ומוסכים

אחריה קנינו ניסאן אלמרה פרפקט ומה אני יגיד לכם אין תקלות פשוט ככה 0 תקלות כמעט שנתיים רק טיפולים תקופתיים כל 15 אלף ואתה נוסע בראש שקט למעט כמובן דברים שיש בהם בלאי שזה הצמיגים שהחלפנו את ארבעתם לא מזמן בגלל הטסט (4 צמיגים של יונירואיל ראלי ספורט פשוט מעולים ומומלצים) ותוסף K44 פעם ב.. וזהו פשוט תענוג

פורסם

אכן מצטרף לשלילה המוחלטת!!

לחברי הטוב היה בורה שנת 2000 אוטומטית (דיזל) נקנתה עם 30K ק"מ בשנת 2001 ולאחר 4 שנים 2 גירים מנוע (טורבו בנפרד) מאווררים (1800 ש"ח רק חלקים) ועוד ועוד נמכרה הבורה ב 50% מהמחירון (שני ידים פרטיות) ועכשיו הוא תובע את צמפיונס!!

ראו הוזהרתם!!!

פורסם

כמו שהבנתי הגרמניות ודומיהם יש להם בעיות עם גיר אוטומטי

ועם גיר ידני פחות בעייתי

השאלה עם זה נכון?

פורסם

הי חברים,

למי שלא השתכנע עדיין מהדברים שצויינו על ידי ועל ידי משתתפים אחרים בגנות רכבי פולקסווגן (כל המשפחה של רכבי החברה).....אז נא להסתכל בעיתון ידיעות אחרונות מהיום(6/03/07):

מביאים כתבה מרתקת שמציגה את ממצאי דו"ח הצרכנים החשוב בעולם("הקונסיומר ריפורט") לגבי אמינות מכוניות ונחשו מה?

ממש כמו ה "J.D POWER" שאני ציינתי את ממצאיו בתגובה קודמת שלי(ירחון מס' 1 בתחום הערכת אמינות כלי רכב, שלגבי האירופאיות בכלל ופולקסווגן בפרט הוא נחרץ בממצאים השליליים), כך גם הקונסיומר ריפורט קובע:

האמינות ביותר הן היפניות (טויוטה/הונדה וחברותיהן) ואילו האירופאיות נגררות הרחק מאחור. פולקסווגן מובילה במספר הרב מאוד של תקלות(יותר מכל אירופאית).

שומר נפשו(החכם) יתרחק מפולקסווגן כמו מאש(לרבות פאסאט, גולף, פולו ובוודאי בורה או אף הג'טה החדשה).

על כל לקוח מרוצה יש 100 שאכלו אותה ובענק.

העבירו לחברים/להורים וכו'. לפחות לא יוכלו להאשימכם שלא אמרתם.....

יום טוב ושבוע נהדר

דני

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

דני 66, עם כל הכבוד - אמינות זה לא הכל בחיים.

אם טיבו של רכב היה אמינותו אז השוק בעולם היה נראה כמו שוק הליסינג האפור והמשעמם בארץ.

המכוניות האירופאיות נותנות לנהג איכות חיים טובה יותר, אבזור עשיר יותר ומתלים נוחים יותר מאשר היפניות!

כמובן שיש יוצאים מהכלל (RUNX למשל).

אם זה אומר שתהיה תקלה פה ושם - אז מה לעשות?

ולידיעתך, לנו בבית יש יפנית - אמינה אחושרמוטה!

אבל היא לא נוחה בגרוש ולא מעניינת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הואיל והקשקוש הזה על האמינות האיומה של פולקסוואגן בפרט והאירופאיות בכלל, יחסית לאמינות המדהימה של היפניות שכמובן " לא רואות מוסך", מגיע לכל דיון שענינו אפשרות רכישה של המוצר ה"מקולל" הזה רחמנא ליצלן, אני ממליץ לשואל לבצע חיפוש במטרה לגלות גם דעות אחרות, שחלקן אפילו מבוססות.

פורסם
כמו שהבנתי הגרמניות ודומיהם יש להם בעיות עם גיר אוטומטי

ועם גיר ידני פחות בעייתי

השאלה עם זה נכון?

אצלי הגיר הידני הלך בגולף דור III ב-150,000 ק''מ.

חבר שלי עם BORA 1.6 אוטומט הגיר הלך ב-102.000 ק''מ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...