Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב ראשון, ואחרי סקירה של כמה ימים בפורומים (כולל זה) ובאתרים איבדתי את עצמי לגמרי.

אני מתכוונן על תקציב בין 30,000 ל-40,000, כאשר:

דגש על אמינות, בטיחות, עלות טיפול נמוכה, חסכון בדלק, ומינימום הוצאות (אפילו התחשבות בביטוח?)

כאשר, ראיתי כמה דגמים, שרציתי שתתיחסו ספציפית לגביהם (מעדיף דגמי אוטומט, אבל אפשר גם רגיל - המלצתכם):

1. אופל אסטרה (שנת 2000)

2. טויוטה קורולה ( 1998 )

3. רנו מגאן (2000)

4. פולקסווגן פאסאט ( 1997, 1998 )

5. פג'ו 206 (2000,2001)

רוב הנ"ל הם רכבים גדולים, אבל אני מעדיף רכב גדול מכמה סיבות:

1. בטיחות

2. התרחבות עתידית של המשפחה (בע"ה)

3. מתכוון להסיע אנשים מבוגרים וזקוק למרחב.

הרכב מיועד כרגע לזוג, כאשר בעתיד אופציה ל+1 :grin:

נסיעות מעורבות: גם עירוניות וגם בינעירוניות (כאשר כל שבועיים שלושה, נסיעה לצפון הרחוק).

ייתכן כי ארצה להחליף את הרכב בעוד כשנתיים - שלוש, ורצוי להתחשב גם בכך שהרכב יימכר.

העלתי פה הרבה טענות ובקשות, האם אפשר לקיים את רובם / כולם?

אשמח אם תדרגו את הדגמים הנ"ל לפי תשובה לדרישות.

כמו כן, אשמח לשמוע הערות / טענות / הצעות לדגמים אחרים שלא בחנתי.

בתודה רבה מראש :roll:

פורסם

לפי דעתי האסטרה תהיה אופציה ראויה-לא גדולה מדי ולא קטנה מדי,בטוחה,חסכונית וזולה בגיר ידני(יש אחת מפורסמת למכירה ביד2 מודל 2001 יד 1 ב41K שזהו המחירון,אגב זול יותר משל ה206.)

פורסם
לפי דעתי האסטרה תהיה אופציה ראויה-לא גדולה מדי ולא קטנה מדי,בטוחה,חסכונית וזולה בגיר ידני(יש אחת מפורסמת למכירה ביד2 מודל 2001 יד 1 ב41K שזהו המחירון,אגב זול יותר משל ה206.)

איך היא נחשבת מבחינת עלות הטיפולים?

ומבחינת אמינות?

ואיזה מנוע עדיף 1600 או 1800 בדגם של 2000/2001?

בתודה מראש

פורסם
שלום לכולם,

אני מתכוונן על תקציב בין 30,000 ל-40,000, כאשר:

דגש על אמינות, בטיחות, עלות טיפול נמוכה, חסכון בדלק, ומינימום הוצאות (אפילו התחשבות בביטוח?)

כאשר, ראיתי כמה דגמים, שרציתי שתתיחסו ספציפית לגביהם (מעדיף דגמי אוטומט, אבל אפשר גם רגיל - המלצתכם):

1. אופל אסטרה (שנת 2000)

2. טויוטה קורולה ( 1998 )

3. רנו מגאן (2000)

4. פולקסווגן פאסאט ( 1997, 1998 )

5. פג'ו 206 (2000,2001)

רוב הנ"ל הם רכבים גדולים, אבל אני מעדיף רכב גדול מכמה סיבות:

1. בטיחות

2. התרחבות עתידית של המשפחה (בע"ה)

3. מתכוון להסיע אנשים מבוגרים וזקוק למרחב.

הרכב מיועד כרגע לזוג, כאשר בעתיד אופציה ל+1 :grin:

נסיעות מעורבות: גם עירוניות וגם בינעירוניות (כאשר כל שבועיים שלושה, נסיעה לצפון הרחוק).

ייתכן כי ארצה להחליף את הרכב בעוד כשנתיים - שלוש, ורצוי להתחשב גם בכך שהרכב יימכר.

העלתי פה הרבה טענות ובקשות, האם אפשר לקיים את רובם / כולם?

אשמח אם תדרגו את הדגמים הנ"ל לפי תשובה לדרישות.

כמו כן, אשמח לשמוע הערות / טענות / הצעות לדגמים אחרים שלא בחנתי.

בתודה רבה מראש :roll:

הדבר הייחדי שלא ביקשת שהרכב גם יעשה קפה...

באמת איך אפשר להשוות בין פאסאט ל206? לשניהם 4 גלגלים...

אתה צריך להחליט מה אתה רוצה, איזה גיר ואיה גודל, סביר להשוות 206 לאסטרה, לאון או קסארה שהן קבוצה אחת מעל אבל לפאסאט...

לעניות דעתי אל תיקח רכב יותר גדול מקומפקטי או משפחתי כמו האסטרה.

לתינוק מספיק גם מושב בפורשה 911 או דייהטסו קורה, מתי וכמה תסיע מבוגרים? לדעתי כנראה שלא הרבה אז פאסאט אתה כנראה לא ממש צריך.

רכב אמין בתקציב שלך יכול להיות גם סיאט קורדובה או ניסן אלמרה, שניהם רכבים פשוטים ואמינים.

ברנו מגאן לא הייתי הולך בכל מקרה על גיר אוטומטי.

לגבי בטיחות, בדוק האם יש ABS, ציון במבחני ריסוק, ורכב "גדול" לא תמיד עדיף.

צריכת דלק של 206 ידני צריכה להיות בכ30% פחות מפאסאט 1800 אוטומטי, תשכלל את העלות לק"מ זה לא מעט.

פורסם

מסכים עם IID כדאי להוציא את הפאסט מהמשוואה ובעיקר עם מדובר על הדגם הישן (היותר ישן) ולהוסיף את האלמרה ואת הלאנטיס המהוללת...

פורסם
איך היא נחשבת מבחינת עלות הטיפולים?

ומבחינת אמינות?

ואיזה מנוע עדיף 1600 או 1800 בדגם של 2000/2001?

בתודה מראש

האמינות בסדר,הטיפולים גם יהיו סבירים כל עוד לא תטפל בUMI.

מנוע ה1800 פחות נפוץ מה1600.

1600 ידנית תשלב חסכון בדלק מצד אחד וכח מספק מצד שני.

פורסם
האמינות בסדר,הטיפולים גם יהיו סבירים כל עוד לא תטפל בUMI.

מנוע ה1800 פחות נפוץ מה1600.

1600 ידנית תשלב חסכון בדלק מצד אחד וכח מספק מצד שני.

מה אפסיד אם לא אטפל במוסך מורשה של UMI?

לפי מה שאני הבנתי - כדאי מאוד לטפל אצלם, עקב איכות עבודה גבוהה יותר בד"כ וציוד טוב יותר שהם משתמשים בו.

האם יש אמת בטענה?

כמו כן, הבנתי שלאופל אסטרה יש גם בעיות עם המנוע, או שזה בדגמים ישנים יותר?

מה הסיבה לירידת המחיר הדרסטית שהאסטרה סובלת ממנה עם השנים, בניגוד לרכבים אחרים (כמו הטויוטה, למשל)?

פורסם

עם ישראל מעריץ נלהב של טויוטה במבחר דגמיה ושל תוצרת יפן בכללי בגלל זה הקורולה והאונסיס לדוגמה יקרות עד כדי גיחוך.(אונסיס 02' עולה יותר מפורד מונדיאו 02' שטובה ממנה בכל קנה מידה אפשרי)

פורסם
עם ישראל מעריץ נלהב של טויוטה במבחר דגמיה ושל תוצרת יפן בכללי בגלל זה הקורולה והאונסיס לדוגמה יקרות עד כדי גיחוך.(אונסיס 02' עולה יותר מפורד מונדיאו 02' שטובה ממנה בכל קנה מידה אפשרי)

רגע, אז אתה אומר שהאסטרה בעצם עדיפה על הטויוטה, הרנו והפג'ו שדיברתי עליהן?

ומה עם אלמרה ולאנטיס שהציעו כאן קודם?

ומה עם מונדאו או פוקוס?

(אמינות, עלות טיפולים,דלק ובטיחות)

פורסם

אני אומר אסטרה או פוקוס.

אלמרה שנכנסת לתקציב היא הצורה הישנה שנחותה מהאירופאיות(ואמינה כמו מקרר....)

אמינות,בטוחות(4 כוכבים),ולא מהעשור הקודם.

פורסם
רגע, אז אתה אומר שהאסטרה בעצם עדיפה על הטויוטה, הרנו והפג'ו שדיברתי עליהן?

ומה עם אלמרה ולאנטיס שהציעו כאן קודם?

ומה עם מונדאו או פוקוס?

(אמינות, עלות טיפולים,דלק ובטיחות)

מניאק, תבין, כשאתה בחור באוטו יפני, אתה בוחר (לרוב), בנוחות נסיעה ירודה, אך נהנה מאמינות טובה, מה שקשה לקבל מרכבים אירופאיים בדרך כלל.

אלמרה, לאנטיס, אימפרזה, סיוויק, הינן מכוניות שבתכלס דומות מאוד אחת לשנייה, בלי הבדלי אמינות של שמיים וארץ.

אם אתה שואל אותי, במידה והייה לי תקציב כמו שלך הייתי מעדיף אוטו יפני מהדגמים שציינתי בעלי תיבה ידנית.

לגבי הפוקוס, הדגם הקודם (לפני שהוחלף), הייה טוב מאוד, רכב נוח מאוד, בעל כסא נהג מפנק ,ראות מצויינת ומנוע חזק, הפוקוס העכשווית (ואני לא חושב שגם הקודמת נכנסות לך בתקציב), התברכה בכמה קילוגרמים ולכן ביצועיה שונים מעט.

לגבי המונדאו, אם היא לא חדשה מהניילונים, מאוד לא מומלץ.

פורסם
מניאק, תבין, כשאתה בחור באוטו יפני, אתה בוחר (לרוב), בנוחות נסיעה ירודה, אך נהנה מאמינות טובה, מה שקשה לקבל מרכבים אירופאיים בדרך כלל.

אלמרה, לאנטיס, אימפרזה, סיוויק, הינן מכוניות שבתכלס דומות מאוד אחת לשנייה, בלי הבדלי אמינות של שמיים וארץ.

אם אתה שואל אותי, במידה והייה לי תקציב כמו שלך הייתי מעדיף אוטו יפני מהדגמים שציינתי בעלי תיבה ידנית.

לגבי הפוקוס, הדגם הקודם (לפני שהוחלף), הייה טוב מאוד, רכב נוח מאוד, בעל כסא נהג מפנק ,ראות מצויינת ומנוע חזק, הפוקוס העכשווית (ואני לא חושב שגם הקודמת נכנסות לך בתקציב), התברכה בכמה קילוגרמים ולכן ביצועיה שונים מעט.

הפוקוס לוקחת בהליכה בתכונות הדינמיות, היגוי, אחיזת כביש, נוחות ועוד, אבל הדגשת את האמינות כתכונה החשובה ביותר...

הסיביק 1600 היא הזריזה ביותר, אבל עם נוחות של טנק רוסי...

פורסם

הי וולק, תודה על התשובה.

1. מה הכוונה בנוחות נסיעה ירודה? האם הכוונה לנהג או לכלל הנוסעים?

2. לגבי הפוקוס: הדגם הקודם - הכוונה לזה שיצא ב-2000?

חוץ מאמינות - עלות התחזוקה:

3. איך היא בפוקוס לעומת האסטרה? ויסית ליפניות הנ"ל?

4. באם אני מגדיר את עצמי כבעל תקציב קטן ביותר לתחזוק, האם עדיין ניתן לרכוש אסטרה/פוקוס ולהסתדר, או שעדיף ללכת על היפניות?

5. בכל מקרה - טיפול במוסך לא מורשה יתקבל בהבנה, אח"כ, כשארצה למכור את הרכב?

תודה רבה מראש

פורסם

המכוניות היפניות בנויות בשיטת ה"עממיות" כלומר ייצור המוני ופחות דגשים על הנדסת אנוש והתחשבות בנוחות הנהג (מכוניות מהעשור הקודם), לכן דבר זה מתבטא בדרך כלל בכסאות לא נוחים, בולמים לא מתאימים וכדומה.

האירופאיות והאמריקאיות לרוב, יותר מפנקות את היושבים ברכב.

לגבי הפוקוס, מצורפת תמונה בסוף ההודעה.

לא יודע לי על מחירי חלפים ואחזקה שוטפת של הפוקוס, יצא לי לנהוג עליה כמה פעמים בנסיעות ארוכות במסגרת העבודה, וממש התלהבתי, תא הנהג נראה מצויין ובכלל האוטו מתנהג מצויין והכי חשוב הייה לי נוח בנסיעות האלה.

אם אתה מגדיר תקציב קטן לתחזוקה זאת אומרת אתה דורש מהרכב את האמינות הכי גדולה, שוב לא הייתי בעלים של אסטרה או פוקוס, לכן לא אוכל להגיד, אך אני תמיד יעדיף רכב אמין מרכב נוח.

2004_focus_zx4_001.jpg

טיפול במוסך מורשה\מרכזי נשמע טוב לקונה, אך במידה ויש לך ספר טיפולים של הרכב שמראה שכל X זמן הרכב עבר טיפולים זה מספיק.

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט :-)

מן הדגמים של היפניות שראיתי, אני יכול להשיג דגמים בשנתון יותר נמוך.

דהיינו, אם אופל אני יכול להשיג משנת 2000, טויוטה מ-98.

מה עדיף במקרה זה? מצד אחד האופל חדשה יותר, אבל הטויוטה זולה יותר אבל שחוקה יותר (בהנחה שהקילומטרז' של שתיהן הוא של שימוש סביר במהלך אותן השנים).

שוב, תודה רבה :roll:

• תוכן חדש...