Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני די מיואש מזה ואשתדל לקצר.

בעקבות רעשים חזקים בזמן בלימה הוחלפו השנה במוסך מורשה תופים אחוריים (ברמבו), רפידות (מקוריות) וגיזרת בלם בגלגל אחד (נשברה). מייד לאחר ההחלפה היו צפצופים בזמן בלימה. במוסך שיחקו עם הכיוון.

לאחר 2000 ק"מ החלו צפצופים בזמן בלימה ורק כאשר הבלמים מתחממים. במוסך כל פעם רק ליטשו עם נייר את הרפידות והתופים ולא מצאו בעיה אחרת.

רק לאחר וויכוחים ותלונות החליפו את התופים לתופים מקוריים שעברו חריטה. בגלגל שבו הוחלפה הגיזרה, התוף נראה כאילו שיש לו גבעה באמצע. הרפידות גם לוטשו באגרסיביות ועשו להן פאזה.

לאחר זמן לא רב חזרו הצפצופים בבלימה והשבוע החלה תופעה חדשה - במהירות נמוכה (15-20) כאשר עוזבים את הדוושה ממשיכים לשמוע צפצופים מכיוון הבלמים ובמיוחד מאותו גלגל שהחליפו גיזרה. זה לא קורה כל הזמן אלא רק מדי פעם.

במוסך שוב ליטשו שוב כיוונו אבל זה לא עזר כלום. הם לא יודעים מה הבעיה!

בבקשה כל מי שיש לו רעיון: מה יכולה להיות הבעיה והאם זה קשור לעובדה שרוב הבעיות מתמקדות בצד שבו החליפו גיזרת בלם - האם יתכן והחלק פגום? האם יש בעיה בכיוון? האם יתכן והרפידות פשוט נדפקו והפתרון יהיה להחליף אותן ואת התופים לחלקים מקוריים חדשים או שלפחות יהיו מאותה חברה?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

על הסיפור כתבתי בזמנו.

בני ל אמר שיש בעיה בחומר של הרפידות ויש להחליף אותן ולשים מודבקות. במוסך פסלו את העניין ואמרו שאלו רפידות מקוריות. למעשה הם טוענים שאני היחיד שנתקלו איתו בבעיה כזו.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
שיצרפו אותי גם:x

שי.

הסבר פרט ונמק בבקשה

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

student, בבעיות לא שיגרתיות אני תמיד הקובע , לכן אני קובע כדלכמן.:-D

הבעיה שלך אינה בסנדלים ולא בדרמים,אלא חוסר לחץ לגלגלים האחוריים,המשאבה אינה לוחצת מספיק את הסנדלים לדרם.ניתקלתי בבעיה כזאת,היא נפתרה רק לאחר שהחלפתי בטנדר את משאבת העזר האחורית .החליף את המשאבה בגלגל הבעייתי (זה לא יקר) או תן כיוון למוסך שיבדוק לחץ אחורי ע"י הוצאת אוויר.חוסר לחץ בגלגלים אחוריים יכול לנבוע גם ממשאבה מרכזית.

וכמו שאמרתי אני הקובע,נסה ותיהנה. :-D

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה דוד הקובע :-D

כלומר למרות שאין נזילה ממשאבת אופן אחורית בגלגל יתכן והיא פגומה ולא מספקת מספיק לחץ

תוכל להרחיב על איך בודקים את זה ?

האם בעיה כזו תתבטא בירידה בעוצמת הבלימה או הפרשי עוצמות בין הגלגלים האחוריים שמודדים (עוצמה בק"ג) ?

ולמה זה התחיל רק מייד אחרי החלפת תופים+רפידות+גיזרת בלם אחת ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מכונאי מיומן יכול לבדוק זאת ע"י הוצאת אוויר, מצנרת המשאבה המרכזית ו/או משאבות גלגל, ללא בדיקת לחץ עם שעון והשוואה לנתוני יצרן.בעיה כזו תתבטה בעוצמת הבלימה .

כתבת :"בעקבות רעשים חזקים בזמן בלימה הוחלפו השנה במוסך מורשה תופים אחוריים רפידות."

"ולמה זה התחיל רק מייד אחרי החלפת תופים+רפידות+גיזרת בלם אחת ?"

התופים והרפידות הוחלפו בעקבות רעשים, או זה התחיל אחרי החלפת תופים ?.

אי אפשר לכתוב דבר והיפוכו.

בברכה דוד.

פורסם

בוקר אחד היו רעשים בזמן בלימה (כמו מתכת נגררת על פני מתכת בזמן בלימה וגם אחרייה!) ונסעתי ישר למוסך והתברר שנשברה גיזרת בלם ולכן היה רעש.

אחרי ההחלפה של הבלמים החלו צפצופים בזמן הבלימה כאשר הבלמים מתחממים לאחר כמה ק"מ בודדים של נסיעה בעיר. לפני זה לא היו שום בעיות.

לא מסתדר לי העניין של משאבת בלמים+אוויר.

אני מתכנן ליסוע למוסך אחר שיש לו גם ציוד לבדיקת עוצמת הבלמים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אצלי יש שריקות לפעמים בזמן בלימה תוך כדי נסיעה אחורנית. מדובר בבלמים האחוריים (דיסקים).

מעניין אם זה קשור איכשהו לבעיה אצלך, למרות שאצלך אלו תופים ולא דיסקים כמו אצלי.

!AWDSOME

פורסם

שלום רב

נראה כי הבעיה נעוצה בחומר של הרפידות יש חומרים אשר יוצרים רעש / מכות ויש שלא

נ.ב גם רפידות מקוריות יוכלות להרעיש ( מזדה )

נהוג להדביק רפידות ( מחומר תקני גרמני ) לחרוט צלחות ולהתאים את הרפידות לצלחות

( לבדוק את המשאבות לתקינות ) ואז להרכיב את הרפידות כנדרש ( אים ההתקנה לא נכונה הם יכולים להתפס ולהתחמם )

ולבסוף אים לא תיסע עים בלם יד משוך לא יהיו שריקות ומכות

בברכה זיסו יוסי

פורסם

"אני מתכנן ליסוע למוסך אחר שיש לו גם ציוד לבדיקת עוצמת הבלמים." רעיון מצויין,גם זאת דרך לבדוק את עוצמת הלחץ.אל תשכח לעדכן.

זיסו אתה באמת חושב, שאת מה שאתה ואני יודעים ,המוסך המורשה שתיקן לא יודע ?.

נראה שהבעיה לא שיגרתית ,עובדה שכתב שהמוסך לא מצליח לפתור,למרות שניסו מס' פעמים.

ואפילו החליפו את הדרמים למקוריים.

בברכה דוד.

פורסם
...ולבסוף אים לא תיסע עים בלם יד משוך לא יהיו שריקות ומכות

בברכה זיסו יוסי

עד המשפט הזה כתבת יפה אז מה פתאום קרה ?

אני לא נוסע עם בלם יד משוך וגם לא כמו שאמר בעל המוסך "זה קרה כי אתה נוסע כל הזמן עם רגל על הברקס"

אז די לכתוב שטויות ולהשמיץ:snipersmi

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

שמע ידידי, המומחים אכן מבינים ואני ממליץ לך לדבוק בעצתם.

מעבר לכך רק רציתי להוסיף שמאז שהפסיקו להשתמש באסבסט ברפידות ישנה תופעה דיי נפוצה של שריקות וצפצופים קלים. אם מדובר בצפצוף חלוש בצע את כל מה שהמליצו לך, אם לאחר מכן תגיע למסקנה שגם זה לא עוזר אני מציע לך להתרגל לעניין ולהיזהר ממצב שאתה רודף אחרי רוחות רפאים. הגבול בין פרפקציוניסטיות לבין מרדף אחרי רוחות רפאים הוא גבול דק מאד.

פורסם

נא לא לעשות ממני משוגע!

אני יודע היטב להבדיל בין צפצופים מינוריים ואקראיים לבין צפצופים חזקים בזמן בלימה שאין יום שלא קורים וגם לא זילזלתי בעצות שקיבלתי. במיוחד עכשיו המצב חמור לאור העובדה שמדי פעם הצפצופים נמשכים גם לאחר עזיבת הבלם (ולא הבלם יד לא משוך).

אחד מהטיפים הטובים נתן "בני ל" אבל במוסך לא רצו לשמוע על אפשרות כזו ופסלו אותה.

תודה בכל זאת.

נ.ב.: העיקר אמר לי מפקח מפיאט שבלמים זה מכונאות בסיסית ולא יתכן שלא מוצאים מה הבעיה....

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

ניתקלתי בתקלה שאתה מתאר.ברכב של חברת ליסינג שעבר החלפת בלמים אחוריים,

במוסך רשת פיאט.לאחר בחינת הרפידות ותופי הבלם,שהיו במצב טוב וקבלת לחץ נוזל בלם שווה בשני

הצדדים. הבעיה היתה למעשה רק בצד ימין.

הבעיה ברכב הנ"ל היתה בסך הכל הקפיצים שרותמים את נעלי הבלם היו רופפים ,כניראה עקב פו"ה כמה פעמים של נעלי הבלם.

לאחרהחלפת 2 הקפיצים הבעיה ניפתרה.

שווה ליבדוק גם אצלך.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

• תוכן חדש...