Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתך המהירות היתה זהה אם הוא היה נמצא ב106 ראלי? (סתם שאלת תם)
מאיפה אתה יודע מה הייתה המהירות? זה היה יכול לקרות גם בסובארו DL .

מאיפה ההכללה הזאת שכל מי שיש לו רכב ספורט גם משתולל ב 230 קמ"ש?

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נעים בכלל.מפחיד לראות לאיזה מצב הרכב הגיע:shock: .

אני שמח שהבחור יצא ללא פגע.

ועכשיו ניגש לענין!!!

מי לוקח מה?

כספר? ג'אנטים?

וויל?

בוב?

גלוז?

ברשד?

פיקיקי?

חן?

ועוד...

מתי נפתח הסייל של הסוף עונה?:lol:

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

כמדומני, מדובר ביציאה ממושב, שאותו חוצה הכביש, ובקטע זה יש הגבלת מהירות של 60 קמ"ש. לא נראה לי שהרכב היה מחליק כל כך חזק אפילו אם הוא נסע 80 קמ"ש....

אז נהיגה ספורטיבית והכל (וגם אני לא נוסע שם 60), אבל עדיין, לא להגזים עם מהירות עד כדי כך באיזור מיושב.

Spirit In The Dark

פורסם
מאיפה אתה יודע מה הייתה המהירות? זה היה יכול לקרות גם בסובארו DL .

מאיפה ההכללה הזאת שכל מי שיש לו רכב ספורט גם משתולל ב 230 קמ"ש?

נו תהיה רציני, אני האחרון שיחשוב כך, אבל אל תשכח דבר אחד - ב99 אחוז מהסיבובים בארץ, אי אפשר לאבד אחיזה ב100 קמ"ש, עם אוטו משפחתי רגיל.

ולא, אני ממש לא יודע מה היתה המהירות.

אבל בוא אני אשאל אותך שאלה אחרת, מה זאת ההכללה הזאת שכל מי שנוהג בקליאו ספורט ועושה תאונה מיד הוא לא אשם? כבר פעם שנייה בפורום הזה שנפתח שרשור "הלכה לי הקליאו" וכל פעם כולם מזילים דמעה, לעומת השרשור של הילד ההוא עם האקסנט שעשה תאונה, שם כולם קפצו כמו טורפי נבלות.

אז נכון, כדי להיות פוליטיקלי קורקט, נגיד שאנחנו לא יודעים אם הוא נסע מהר, אבל ביננו, על מי אתה עובד? גם בסיבובים יחסית הדוקים, לאנטיס משפחתית לא מאבדת אחיזה כל כך מהר, אז בחייך.

פורסם

חבל, חבל

אכן מקרה מצער ומזל גדול שלא היו נפגעים

מישהו יודע באיזה מגרש הרכב נמצא?

הקניבליזם חייב להתחיל איפהשהו...(בלי לפגוע באף אחד)

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם
אז ככה,התאונה אירעה בליל שישי האחרון בכביש שמרמלה לצומת לטרון בכניסה למושב בן נון.

.

.

.

לילה, הבחור מאבד שליטה על הרכב לטענתו עקב ניסיון התחמקות מבעל חיים כלשהו,הרכב נכנס להחלקה ומהנתיב השמאלי (כך רואים על הכביש מסימני הצמיגים) פוגע עם צידו השמאלי במעקה ימין.שימו לב! זהו אינו מעקה בטיחות רגיל אלא מעקה הנועד לשמור על הולכי רגל.

הרכב פוגע במעקה, עוקר עמוד בדרך,מתהפך ומכופף עוד עמודים.

מיד תראו את התמונות ותבינו באיזו קלות מקרה כזה יכול להסתיים בפציעה חמורה ואף במוות.

מה שאני מנסה להעביר הוא, השקיעו ביכולת הנהיגה שלכם, לימדו והבינו את הפיזיקה שפועלת על הרכב.

בגרות ואחריות רבותי!

לילה טוב וסעו באחריות.

תמונות:

תרשה לי להעיר כמה דברים. הדבר הכי חשוב , שלחבר שלך לא הייתה כנראה אפילו טיפה ממנו , מודגש באדום.

הכביש הנ"ל הוא כביש בשטח בנוי , מוגבל לחמישים קמ"ש , בין שני צמתים שהראות בהם היא בערך אפס. (תאונות קורות שם על ימין ועל שמאל , כולל - למרבה הצער - כמה הרוגים בשנים האחרונות).

לפי מראה הרכב והצורה בה התקפלה הגדר (ראיתי אותה, לא היה לי מושג שמדובר על התאונה הזו) , החבר שלך לא היה בחמישים קמ"ש. אפילו לא באיזור המהירות הנ"ל.

לאותו חבר מגיעה סטירה שתעיף לו את הראש מהמקום.

אחד מני רבים שחושבים שרכב ספורטיבי מהווה לגיטימציה להשתוללות בכל מקום :evil: . אני לא כזה צדיק ולא נוסע תמיד עשרה קמ"ש פחות מהמהירות המירבית המותרת , אבל ראבאק - אתה באמצע איזור מיושב , לא באיזה פיזדלוך ! תוריד את הרגל שלך מהגז ! עאלק התחמקות מבעל חיים. במהירות הזו , עוד 150 מ' , והוא היה מגיע בהפתעה מוחלטת לנהג שיוצא מכפר בן נון ולא רואה שום דבר מתקרב לצומת (כפי שכתבתי ,הראות מוגבלת מאוד). במקרה כזה , היינו מדברים עכשיו על זכרו של בעל הקליאו ועל הרכב שהוא פגע בו ולא על הג'אנטים או מנוע שאפשר להוציא ממנו.

נכון שהתשתית שם מחורבנת והרבה אחריות היא על מע"צ (יש כבר תוכנית לשינוי המצב ,אבל זה לא קשור לעניין) - אבל אין תחליף לקצת שכל ישר, מה שלא היה בשימוש במקרה הנוכחי , ובעוד עשרות תאונות אותן ראיתי.

ראבאק, איפה שאפשר- אני בטח לא זה שיבכה לכם על מהירות גבוהה, אבל במקומות כאלה - קצת מחשבה לפני לחיצה על הגז.

פורסם
נו תהיה רציני, אני האחרון שיחשוב כך, אבל אל תשכח דבר אחד - ב99 אחוז מהסיבובים בארץ, אי אפשר לאבד אחיזה ב100 קמ"ש, עם אוטו משפחתי רגיל.

אבל בוא אני אשאל אותך שאלה אחרת, מה זאת ההכללה הזאת שכל מי שנוהג בקליאו ספורט ועושה תאונה מיד הוא לא אשם? כבר פעם שנייה בפורום הזה שנפתח שרשור "הלכה לי הקליאו" וכל פעם כולם מזילים דמעה, לעומת השרשור של הילד ההוא עם האקסנט שעשה תאונה, שם כולם קפצו כמו טורפי נבלות.

אז נכון, כדי להיות פוליטיקלי קורקט, נגיד שאנחנו לא יודעים אם הוא נסע מהר, אבל ביננו, על מי אתה עובד? גם בסיבובים יחסית הדוקים, לאנטיס משפחתית לא מאבדת אחיזה כל כך מהר, אז בחייך.

מה זה הקשקוש הזה?

לכל פנייה יש את המגבלה שלה, אני מוכן שתיקח אותי ברכב שלך ותראה לי שב 99% מהפניות בדרך שלנו אתה לא יורד מ- 100 קמ"ש ולא מאבד אחיזה.

אפשר לאבד אחיזה בכל פנייה, עם חוסר ידע או פרובוקצייה ניתן לעשות זאת גם הרבה לפני המגבלה האמיתית של הפנייה ושל הרכב.

אם אתה מתייחס ל X PLANE בתור "הילד עם האקסנט - זה נובע מה"עבר" הכתיבתי שלו, הדיעות שהוא הציג, והעובדה שכולם הרגישו שזה הולך לבוא.

היום גם הוא יודע את זה, ובתור אחד שדווקא נכנס בו די קשה באותה תקופה ולמד להכיר את הבחור, היום אני יכול להגיד לך שאני אישית הפעלתי את כל קשריי כדי שהילד ייכנס לצבא ויהיה מדריך נהיגה מבצעית, שזה כולל להבטיח למישהו את המיאטה שלי ליום תמורת זה.

עד כדי כך הוא השתנה.

מספיק טוב בשבילך?

שוב - אם אתה לא "מערער" את הרכב - הכל טוב ויפה. אם אתה מאיץ חזק מדי, בולם חזק מדי, מפנה הגה בחדות רבה מדי וכו' וכו' - גם במהירות נמוכה מהמגבלה הרכב יאבד אחיזה לכיוון זה או אחר. בטח ובטח ברכב ספורטיבי, בעיקר תלת אופן מהסוג שמוזכר כאן, שבו כל עזיבת גז משולה להרמת גלגל בהרבה מקרים - במקרה הרע, ולזנב שמתחיל לרקד - במקרה הטוב.

וזה מניסיון של נהיגה על קליאו ספורט, ולא פעם אחת. הא, וגם על לאנטיס נהגתי :)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

1. אפשר לאבד אחיזה בכל פנייה, עם חוסר ידע או פרובוקצייה ניתן לעשות זאת גם הרבה לפני המגבלה האמיתית של הפנייה ושל הרכב.

2. אם אתה לא "מערער" את הרכב - הכל טוב ויפה. אם אתה מאיץ חזק מדי, בולם חזק מדי, מפנה הגה בחדות רבה מדי וכו' וכו' - גם במהירות נמוכה מהמגבלה הרכב יאבד אחיזה לכיוון זה או אחר. בטח ובטח ברכב ספורטיבי, בעיקר תלת אופן מהסוג שמוזכר כאן, שבו כל עזיבת גז משולה להרמת גלגל בהרבה מקרים - במקרה הרע, ולזנב שמתחיל לרקד - במקרה הטוב.

וזה מניסיון של נהיגה על קליאו ספורט, ולא פעם אחת. הא, וגם על לאנטיס נהגתי :)

1. אתה אמרת, עם חוסר ידע, אז עם חוסר ידע, לא עושים פרובוקציות.

2. כל ערימת המילים שכתבת, לא נוגעת למהירות של 50 קמ"ש.

אם הוא היה מפנה את ההגה בחדות ב50 קמ"ש, הרכב לא היה מגיע למצב שהוא הגיע, ואם הוא גם היה יודע לנהוג, ב50 קמ"ש הוא לא היה מאבד אחיזה, שליטה ושאר ירקות.

אז שוב - על מי אתה עובד?

פורסם

1. עם ידע עושים פרובוקציות מתוך ידע, זה לא אומר שמחוסר ידע לא עושים פרובוקציות, זה פשוט לא בכוונה...

(הסיבוב נראה לך מהיר מדי, אתה מוריד את הרגל מהגז בפתאומיות, הזנב בורח, אתה נבהל, בולם... וההמשך מובן לך. הזנב בורח עוד יותר).

2. סביר להניח שברור לשנינו שהוא לא נהג על 50 קמ"ש לא יודע על כמה כן, אבל על 50 סביר להניח שלא.

ואתה זה שבחר שלא להתייחס למהירות. אז בוא נמשיך עם הקו הזה.

זה לא על מי, זה בשביל מי... :-Dבשביל גרגמל.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אתחיל בכך שהנהג אידיוט גמור ויש לו מזל אדיר שרק החלק האחורי של האוטו נראה כמו אקורדיון מעוך ולא החלק הקדמי.

בנוסף, לכל אלו שדיברו על מגבלות האחיזה, הנה סיפורון קטנצ'יק שהמחיש גם לי, עם הרבה ניסיון בנהיגה ספורטיבית, כמה אחיזה היא מושג לא אחיד (ואני אסביר): כל נהג המכיר את רכבו יודע בערך את מגבלות האחיזה, אבל נהגים רבים לא מודעים להבדלים האדירים שיכולים להיות לאחיזה עקב שינוי בלחץ אוויר, למשל. גם אני נפלתי ב"מלכודת" הזו לפני מספר ימים. לאחר שלא בדקתי לחץ אוויר במשך די הרבה זמן, בעוונותיי, נהגתי אתמול קצת מהר במספר פניות במרכז המוכרות לי היטב. התוצאה בכל אחת ואחת מהן הייתה היגוי יתר מפתיע מאוד וחסר פרופורציה למה שהייתי רגיל אליו מהרכב. בחוכמתי הרבה, גם אחרי שתי פניות שבהן הזנב ברח לי לעזאזל ובאחת מהן באופן מפתיע ביותר, עדיין המשכתי לנהוג מהר, ובפעם השלישית לא הייתי רחוק מלעשות ספין (לזכותי ייאמר שזה היה בפנייה איטית יחסית וללא מכוניות אחרות באופק).

מיד אחרי שהצמיגים התקררו בדקתי לחץ אוויר וגיליתי ירידה של כ-4 PSI בגלגלים. מיותר לציין שלאחר מילוי הרכב "חזר לעצמו". ומה מוסר ההשכל?

קודם כל, גם אם נראה לך שאתה מכיר את הרכב, מספיק קצת פחות אוויר בשביל לגלות לך שלא.

דבר שני - במכוניות ספורטיביות קלילות וקטנות כמו הקליאו, לחץ אוויר משפיע מאוד על מידת האחיזה. לנהג לא מיומן זה יכול בקלות להיות ההבדל בין הנאה לתאונה!

מהיכרות ארוכה עם הקליאו, אני בהחלט יכול להניח שעם מכונית אחרת, נניח מזדה 3, הוא בכלל לא היה מאבד שליטה, ויותר מזה - מי יודע, אולי לחץ האוויר שלו לא היה תקין ועם לחץ אוויר תקין הוא היה יוצא מזה!

כל זה כ-מ-ו-ב-ן לא משנה את העובדה שהוא אידיוט גמור.

ל-erez - בטח שאפשר לאבד אחיזה מתחת ל-100 קמ"ש בפניות רבות מספור בארץ. אפשר גם לעשות ספין ב-50 קמ"ש עם אוטו כמו הקליאו, בקלילות רבה (זה כמעט קרה לי באחת הפניות שבסיפור למעלה). עם 106 ראלי ד"א, אני מניח שלא צריכה להיות בעיה לנהוג באותו המקום במהירות דומה. תוצאת התאונה, עם זאת, תהיה (יש לשער) יותר חמורה על המכונית והנהג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא נעים בכלל.מפחיד לראות לאיזה מצב הרכב הגיע:shock: .

אני שמח שהבחור יצא ללא פגע.

ועכשיו ניגש לענין!!!

מי לוקח מה?

כספר? ג'אנטים?

וויל?

בוב?

גלוז?

ברשד?

פיקיקי?

חן?

ועוד...

מתי נפתח הסייל של הסוף עונה?:lol:

ברשד לא נוגע בכלום אפילו לא עם מקל .

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

רוני, באותה הדוגמה בדיוק השתמשתי לא מזמן כדי להמחיש לחבר משוה לגבי אחריות ומגבלות בנהיגה.

הבחור אופנוען מיומן (מאוד), מהסוג ש"שורף" כמה מיכלי דלק טובים בסדום ערד כל שבת. וגם נהג מעולה.

הוא קיבל רכב חלופי כי שלו היה במוסך, נהג עליו כמו שהוא רגיל לנהוג לע הרכב שלו, והסיפור נגמר בטוטאל לוסט.

כדי להמחיש לו שאלוהים הוא עדיין לא, למרות השליטה העילאית שלו ברכב ובאופנוע, שאלתי אותו שאלה פשוטה... "תגיד לי, לפני שהתחלת לשחק בתפוס את הזנב... לחץ אויר בצמיגים בדקת?!"

סתם קוריוז.

פורסם

תראה, צריך להיות קצת קוקו בשביל לנהוג על הרכב החלופי כמו שאתה נוהג על האוטו שלך, וצריך להיות ממש אהבל בשביל לעשות עליו תאונה. מוזר לי לשמוע שנהג מיומן עשה את זה, כיוון שנהג מיומן צריך לדעת שכל רכב מגיב שונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מאור, ככה אתה מוציא אותי מהרשימה?

דודו, האם החייל הוא אח של דודו הבחור ממנו קניתי את הקליאו?

הימים הקשים חלפו :-)

• תוכן חדש...