Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי לאחר שבעיית ההתנעה נפתרה,ישנה כעת בעיית ויברציות לא קשה לאחר כיבוי המנוע.

אולי היא נוצרה מכל המשחקים שנעשו במפלג ובסליל ההצתה בעת הבעיה אין לי מושג אני לא מקצוען.

מישהו יכל לשפוך קצת אור על הנושא?

תודה מראש

פורסם

מה הכוונה לסובב את הרוטור?מאחר ואיך ברגים על מכסה המפלג

תציין בבקשה מה לפתוח,ואיך אני ירגיש עליה בטורים?אני צריך לעשות זאת כשהמנוע מכובה ואז להתניע עד שאני ירגיש עליה בטורים?ולאחר מכן לחזק?

עריכה:אופס נראה לי שהבנתי פשוט אני לא בטוח ששני ברגים מחזיקים את המפלג במקום,בכל מקרה לעשות זאת כשהמנוע מכובה?

פורסם

שלום

אם הבנתי נכון הבחור מתכון לתופעת הדיזל ,כלומר מסובב את המפתח ל0ff והמנוע ממשיך לעבוד מספר שניות עד לשריפת הדלק הנותר בתא השריפה.

האם נכון?

יגאל

פורסם

אני יכול רק לנחש שהדגם הוא בעל קרבורטור, אם אכן,יש דיזה חשמלית אשר תפקידה לנתק את הדלק כאשר מעבירים את הסוויץ' למצב off ,עליך לבדוק מתח ולהקשיב לתקתוק כאשר פותחים את הסוויץ' ומכבים(הדיזה דומה לחלק המוזהב בסמל שצביקה משתמש)

יגאל

פורסם

ולצער הרב יש הרבה החותכים בתוך הדיזה החשמלית את השסתום ובכך מבטלים את פעולה שאמורה לנתק מיידת כל אספקת דלק לקרבורטור בכבוי מנוע ובמקרה כזה אם סל"ד המנוע קצת גבוה מדי אז נגרמת התופעה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני יודע למה אתה מתכוון איך אני בודק מתח עליה?ומה זה בכלל יתן?

אז אני ישמע תיקתוקים ומה אני יעשה בנוגע לכך?

פורסם

היות ומשאלותיך עולה שאתה לא ממש מבין, אנסה לתאר את המבנה , התקתוקים, וקצת מסביב.

במכוניות קרבורטור הפסקת הניצוץ במצתים (כלומר כיבוי המנוע ע"י הסוויץ') לא מפסיקה את אספקת הדלק, ובודאי לא מעלימה את הדלק הנמצא בתא המצוף של הקרבורטור. אם המנוע ימשיך להסתובב, תמשיך תערובת להכנס לתאי השריפה. אם מסיבה כלשהיא התערובת תוצת, אזי המנוע פשוט ימשיך להסתובב גם ללא ניצוץ במצתים.

כעת תשאל איך זה יתכן? התשובה היא מוקדי הצתה בחלל תא השריפה, למשל הצטברות פיח, אלקטרודות מצת מזוהמות וכדומה. (להזכירך, בטיסנים ישנם מצתי להט כלומר אלמנט הנשמר לוהט לאחר התנעת המנוע והוא והוא בלבד מספיק להצתת התערובת).

התופעה מחריפה במנועים מודרניים בעלי יחס דחיסה יחסית גבוה, במנועים בהם הסיבובים בסרק מכוונים גבוה מדי (ואז שסתום המחט השולט על כמות הדלק בסרק יחסית פתוח ומאפשר לדלק להגיע בקלות לתאי השריפה) אן כשההצתה לא מכוונת ונוצרים מוקדי להט בצילינדרים.

ברור שיצרני הקרבורטורים מצאו פתרון - ברז דלק חשמלי זעיר (דיזה חשמלית) היושבת בטור (מבחינת מסלול זרימת הדלק) עם שסתום המחט הקובע את אספקת הדלק בסרק. כשסוגרים סוויץ' הדיזה נסגרת וקוטעת בבת אחת את אספקת הדלק בסרק. כך, גם אם יש נקודות לוהטות בתא השריפה אין אספקת דלק והמנוע מדומם מיד.

העצה שקיבלת (תקתוקים) נועדה לבדוק אם הדיזה קימת ואם היא גם מתפקדת - משחק עם הסוויץ' ללא התנעה אמור להשמיע נקישה קלה כשהדיזה נפתחת בכוח שדה מגנטי ונסגרת בכוח קפיץ פנימי.

אם ברכב אין דיזה חשמלית (מצטער, לא מכיר אונו 60) אזי יש לכוון הצתה, לכוון את גובה סיבובי הסרק ואם כל זה לא יועיל יש לנקות את חלל תא השריפה בעזרת חומר יעודי. נסיעות ממושכות ומאומצות תורמות אף הן לניקוי טבעי של חלל תא השריפה. יש גם שיטות ביתיות (טפטוף מבוקר של מים ללוע הקרבורטור בזמן שהמנוע פועל בסל"ד גבוה יחסית).

אם אינך מרגיש בטוח מה לעשות, תמיד תוכל לפנות למומחה לקרבורטורים (יש כזה בפורום).

יוסי

• תוכן חדש...