Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בפונטו ספייס שלי, שנת 2001 60 כ"ס יש תופעה מוזרה עם נורית ההתרעה על נורה שרופה.

כאשר אני נוסע ביום, ללא אורות, אם הרכב מקבל מכת מע"צ (בור בכביש, בליטה וכו') הנורית הזו נדלקת למס' שניות ומייד כבית

מישהו יכול לשער מה גורם לזה?

ואם כבר הנורה הסוררת הזו -

החלפתי נורות של אורות חניה, הקטנות, 5 וואט כ"א , והן גורמות לנורה הזו לדלוק באופן קבוע!

הנורות עצמן עובדות כמו שצריך כמובן - אבל למה לעזאזל האוטו לא אוהב אותן?

תודה

פורסם

האם זה קורה תמיד על כל בור ?

האם בזמן שהנורית נדלקת אתה לוחץ על הברקס ? כי הנורית בודקת גם את נורות הברקס ורק בזמן שלוחצים ברקס

נ.ב.: אתה בטוח שהנורה שנדלקת היא ההתרעה על אורות שרופים - כתומה עם סימן קריאה בתוכה ונראית כמו חצי שמש (בעצם ציור של נורה)

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בפיאט פונטו "ספייס" נורת אור אחורי הנה של 10W ולא של 5W למרות שהן באותו גודל.

ודא שבשני הפנסים האחוריים מותקנת נורת אור אחורי של 10W ועדכננו בתוצאות.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
האם זה קורה תמיד על כל בור ?

האם בזמן שהנורית נדלקת אתה לוחץ על הברקס ? כי הנורית בודקת גם את נורות הברקס ורק בזמן שלוחצים ברקס

נ.ב.: אתה בטוח שהנורה שנדלקת היא ההתרעה על אורות שרופים - כתומה עם סימן קריאה בתוכה ונראית כמו חצי שמש (בעצם ציור של נורה)

כמעט על כל מכה שהאספלט גורם לרכב זה קורה. לי זה נראה כמו מגע לא טוב של אחת הנורות, הבעיה שכמו שציינתי, מדובר בנסיעה ביום ללא אורות!

כמו כן אני בטוח שמדובר על מצב שאיני נוגע בברקס, וכן, זו הנורה המדוברת, לכן אני בטוח שזה לא מהברקסים, שבלי קשר בדקתי אותם - והנורות שלהם בסדר דווקא :-)

לרפי -

הנורות האחוריות הן 10W אני יודע - החלפתי נורות אור "חניה" או אור "קטן" בפנסים הקדמיים, והן נורות של 5W מדגם 5W או W5W לא זוכר בדיוק.

מה אתם אומרים ?

פורסם

לכאורה אם האורות לא דולקים ואתה לא לוחץ על הברקס אז אין שום סיבה שתדלק ההתרעה על נורה שרופה. הגיון פשוט, לא ?

האם יש או הייתה חדירת מים לאחד מהפנסים ?

אם אתה לא רוצה ללכת למוסך מורשה לבדיקה אני הייתי מפרק את שני הפנסים האחוריים (עם ראצ'ט ובוקסה מתאימה זה ממש מהיר), מנקה את החיבור האחורי של כל אחד מהם , מנקה את המגעים של הנורות עצמן ואולי מחליף כבר את כולן. ואולי עושה את זה גם לפנסים הקדמיים לאורות החניה בלבד.

האם הבעיה החלה אחרי שהחלפת נורות חניה מקדימה ? האם אתה בטוח בוודאות שהן W5W ולא 3W?

ואתה גם בטוח שזו באמת ההתרעה על נורות שרופות - מסומן בריבוע אדום בקובץ שצירפתי:

4387103_lights.jpg

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

ניחושים לא יועילו כאן. התחברות עם מחשב הבחון של פיאט תדלה מה התקלה הרשומה בזכרון המחשב המרכזי שברכב (BODY COMPUTER) ואני חושד במתג אור הבלמים הנמצא מעל דוושת הבלם כי זה הדבר היחיד שנמדד כשלא מופעלים אורות הבלם (לא לוחצים על הדוושה) ולא האורות עצמם.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

פתרון חלקי נמצא היום!

בעקבות כל תשומת הלב לנושא, החלטתי להסתכל היום על הרכב כשהאורות דולקים והפלא ופלא המסקנה היתה דיי ברורה:

הנורה האחורית, שכפי שציין רפי היא 10W ולא 5W, בפנס הימני נראתה לי חלשה יחסית לפנס השמאלי, שאת הנורה שלו החלפתי לפני מס' ימים.

מפה הדרך לפירוק הפנס (זה לוקח שניות עם המתאים של פיאט שמגיע בערכת הגלגל ספייר) היתה מהירה - ואכן, הנורה שם היתה של 5W וכולה מוכספת....

החלפת הנורה כמובן שהחזירה את הפנס לזריחה מלאה, וגם, לא במפתיע פתרה את הבעיה של האור הצהוב הקבוע.

אציין כי לפני כל החלפת הנורות, המצב שהיה הוא שאחד האחוריים לא האיר כלל, ולכן החלפתי נורה, והייתי בטוח שהשניה תקינה. מה שלא ראיתי זה שהנורית התקינה בעצם היתה חלשה מהנורה החדשה :-)

כמובן שאני אעדכן בהמשך לגבי מכות בכביש והנורית המאירה ללא סיבה כביכול.

בינתיים תודה על העזרה!

פורסם

אז בעצם הסיפור היה ככה:

מאז שהחלפת נורה מאחורה ושמת אחת של 5W במקום 10W אז כל פעם שהיית מדליק אורות היתה דולקת לך באופן קבוע נורית ההתרעה הכתומה. וזה לא הדאיג אותך?

אבל במקביל יש לך בעיה שכל פעם שאתה עולה על בור הנורית נדלקת גם אם האורות לא דולקים ? מעניין אם בעיה זו החלה רק לאחר החלפת הנורה הלא נכונה מאחורה ??

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...