Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החום גורם לכולנו לתופעות שונות ומשונות, כעס, חוסר סבלנות, עייפות כאבי ראש, וסופי לא שונה בעניין הזה, מאז תקופת השרב ההתנעה שלה קשה יותר, והפרינססה דורשת צ'וק בכל התנעה חמה! אחרת היא מגיבה בבאק פייר מטורף שמקפיץ את כל הסביבה! לכן במסגרת שיטוטי היום נגשתי לרופא, דר' ונטורה, המומחה פסק ללא שהיות כיוון הצתה, על מנת שלא יהיה לה משעמם תיאמנו לשבוע הבא שעל הפרק ניקוי קרבוקטור מלא, החלפת כבל קלאץ' וגירוז מלא, הורדת ראש מנוע ניקוי והרכבה טיפול גדול שוטף ו...זהו בעצם... אחרי כ-8000 ק"מ משותפים פשוט מגיע לה...אתם לא חושבים כך?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 498
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זהו שמצפוני קצת הציק לי, שאני ממהר לשלח את סופי לטיפול בידים זרות, (טובות ומיומנות ככל שיהיו) אז החלטתי לפחות להתחלה לנסות לבד! בערבו של יום, שמזג האווירהתקרר לו מעט, ירדנו זיו, אני וארגז הכלים הנאמן ביחד עם מיכל לניקוי קרבורטור, ניר מים והמון מוטיבציה ופרקנו את מכסה המנוע, כשזיו מבצע את עיקר העבודה ואני משגיח (מישהו צריך לדאוג לדור העתיד, גיא הגדול מתעניין בעיקר בבנות ובאופנועים שיכולים להביא לו עוד בנות... ופחות בגריז וידיים מלוכלכות, זיו עדיין בעיניין המכונאות...שניהם אגב זכו בגנים שלי!) מיד אחרי המכסה, הקרבורטור בו חשדתי כגורם העיקרי. פילטר האוויר נוקה, הדיזה הראשית והמשנית פורקו נוקו והחזרו למקום,, לאחר שהתזתי כמות נכבדה של חומר ניקוי לתוך הקרבורטור סופי הותנעה וספריי קרבורטורים מצא דרכו פנימה לכיוון ה"אין פילטר אוויר" עשן כחול יצא מהאגזוז סופי השתנקה ורצתה להיכבות אבל לא נתנו לה, אחרי כמה שניות התאוששה והתחילה להגיב כראוי לבת אצולה, הפלאג פורק ונוקה למרות שניראה תקין כמו בספרים, קצת ספרי לניקוי מגעים וזהו...הרכבה מהירה, כיוון קטן של בורג כניסת האוייר הורדה של הטורים וסופי מפמפמת במרץ, כמובן שהיינו צריכים לבדוק אותה בזמן אמת, לכן עלינו הביתה התקלחנו, התלבשנו וזוגתי ואני יצאנו לראות סרט (תן בגז) או משהו כזה, סרט טיפשי למדי על רבעייה של חברים בסביבות גיל המעבר, שמאסו בחיי היום יום המשעממים שלהם, ובוחרים לצאת למסע חייהם, על הארלי מחוף לחוף בארה"ב, ומסתבכים להם אם כנופיית אופנועים אמיתית...משבר אמצע החיים...איך שנהנתי...למרות שלא הצלחתי להיזכר את מי זה מזכיר לי... הנופים, האווירה, האופנועים...(אזהרה הסרט מתאים למכורים בלבד, שמוכנים להקריב ערב למשהו טיפשי, קיטשי וחמים, שהולך טוב עם בירה, צ'יפס ודוגמניות לא יותר...)....סופי מיותר לציין התנהגה למופת-רן

פורסם

נו אז אתה שולח אותה אלי לחופש הגדול :lol:או שעדין היא לא מקבלת חופשה.

אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

פורסם

שעות הבוקר המאוד מקדמות, הן השעות הכי אהובות עלינו, רוב האנשים מפספסים אותן בלי דעת, מסיבות מובנות, אף אחד בעצם לא משכים קום ביחד עם השמש, אם הוא לא באמת חייב. ודווקא השעות הקסומות האלה מבוזבזות בשינה וחבל...

בגלל סגנון עבודתי למדתי להעריך את השעות האלה ולהכיר אותם, האויר עדיין קר, השקט העמוק מופר לעיתים רק ע"י הציפורים המשקימות קום, האור הראשוני עדיין אינו חותך ומסנוור וצובע את הכל בצבעים כתומים רכים, מגוון חיות העיר מסתובבות בין החצרות והפחים, ואם יש לך הרבה מזל תוכל גם לראות את הצבאים והיעלים שעולים מכיוון הוואדי לחטוף ארוחה מזדמנת מהפחים בשכונה.

היקיצה בשעה מוקדמת המלווה בקפה של הבוקר, אל מול המדבר המתעורר והשמים הכתמים מכניסה אותך למצב רוח רומנטי במיוחד, וכאשר סופי ואני נפגשים למטה אי אפשר לתאר את התחושה במילים, ההתנעה מלווה ברגשי אשמה על כך שאנו פוגעים בשקט הפסטורלי, בפימפום המנוע. ואנו משתדלים ככל שניתן להצניע עצמינו ולהפריע כמה שפחות לגורי החתולים שמתרוצצים בחוץ בעונה זו של השנה, תחת עיינה הפקוחה של אמא חתולה המתבוננת בהם ממרחק בטוח.

מעט מאוד אנשי עמל משכמי קום ברחובות, בשעות הקסם. אלה הם הפועלים האמיתיים, אנשי העבודה והמשמרות, עם הידיים החזקות והעור הקשה, הבגדים המלוכלכים הזיעה והקפה השחור...הרבה לפני הברוקרים, פקידי הבנק, הקומבינטורים, ואנשי הכסף, שיתעוררו רק בעוד שעתיים לאספרסו של הבוקר....

בשעות אלה הכביש שלי ושל סופי בלבד, הרמזורים עדיין נמים את שנתם ולא מפרעים לנו בקצב ההתקדמות הזריז, ההד של רעש המנוע חוזר אלינו מקירות הבתים והחצרות, וטיילת ארמון הנציב יפה שבעתיים בזריחה מבכל שעה אחרת! הריח הטרי של הבוקר בשעות שאחרי שקיעת הסירחון של יום האתמול ובטרם הצטבר הסירחון והערפיח של היום החדש, מכה באף מתחת למשקף הפתוח, וסופי משלבת לה הילוכים במקצעיות של אופנוע מרוץ, ובקצב שהיא יכולה להרשות לעצמה ללא הגבלה. רק בשעות האלה אני מרשה לה לחתוך סיבובים בקו הנכון, להאיץ בפניות עיוורות, ולרדת לזויות מטורפות באין רואה...בשעות האלה אין לה צורך לעשות חשבון לאיש כיוון שכימעט רק אנחנו נמצאים על הכבשים, הרגעים האלה חמקמקים ונדירים ואם פיספסת בכמה דקות, תתיקל קרוב לוודאי במשאיות פינוי האשפה, חלוקת החלב של תנובה ובשאר כוכבי הכביש, ואז תתקע מול אוטובוס (ירוק) של אגד שיפיח בפרצוך ענן עשן דיזל שילווה אותך בריחו כל היום...לכן אני מקפיד לקום מוקדם מאוד לתוך השקט שלפני הסערה, מפסיד אולי שעת שינה אבל מרוויח בגדול-תנסו לבד, לא תפסידו!-רן

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ימי החום הם הימים הכי קשים לרכיבה, פרט לתשומת הלב הכללית שכדי להקדיש לתנועה והכביש מסביב, יש לשים לב לסימני אזהרה מכיוון המנוע, המנוע העתיק תוכנן אי שם בשנות הארבעים והחמישים, ולא השתנה הרבה במהלך השנים תערובת הדלק שמן שלו היא לא הדבר האידיאלי שניתן לחשוב עליו בימי החמסין. קירור המנוע אם יצא לכם לחשוב על כך פעם, לא אידאלי בכלל, המנוע שמור לו אי שם מתחת למכסה המנוע ,ואפילו צלעות קירור האויר מכוסות בפלסטיק וכל קירור המנוע מתבצע על ידי מניפה ששואבת את צינונה מפתח קטן בצד המכסה. בימי אלה אני מנסה להתחמק מהמחשבה מה קורה למנוע למטה, ובאין שום אינדקציה אמיתית למתרחש אצלו, עלי לשים לב לשינוים בצליל ובכוח המשיכה בכדי למנוע תפיסת בוכנה מביכה! בימים האלה אני מפנק את סופי ביותר שמן איכותי בתערובת ותפילה כינה לשלום המנוע, כמובן שאינני לוחץ עליו הוא יותר משייט מאשר מושך בפול גז, מה שמאפשר לי זמן רב למחשבות, אני מתעסק עם הכל, עם העבר, עם הווה, פילוסופיה בגרוש אין תחום שהוא מוקצה, בזמן הנסיעה פרט למראות המדהימים של ירושלים שאינה מוכרת לרבים בשעות לא שעות שאני נמצא על הכבישים, ופרט לזהירות הבסיסית בנהיגה, אני מצליח להגיע להבנות ותובנות, כאשר דמיון ומציאות מתערביבים אלה באלה, ומתגלגלים ונספגים עם הזיעה בדפנות הקסדה, זמן איכות נטו!-מומלץ לכולם-רן

פורסם

כשהיה לי ג'רניק הייתי פותח את כיסוי הפלסטיק בקטנועים היפאנומטים ועם מים בלחץ של 100 אטמוספרות מוריד את כל הגיפה שהצברה על צלעות הקירור לקראת הקיץ.

עושה רושם שהשפיע בטיולים החמים של יולי אוגוסט.

לדעתי שווה לך , במיוחד אחרי הרבה שנים של ליכלוך.

יש בכל תחנת שטיפה בעלות סימלית.

עם הג'רניקים הגדולים של ה150/200 באר אפשר להגיע למתכת מבריקה אם מתקרבים מספיק.

רק זהירות על הדברים העדינים.

פורסם

רן אתה עושה טעות כשאתה מעשיר את תערובת הדלק בשמן,

במקום לקרר את המנוע אתה מוביל לחימומו,ואני אסביר למה:

שמן תפקידו למנוע חיכוך בין חלקים נעים,כלומר אם יש שימון במידה הנחוצה אז תוספת שמן לא תוריד טמפ' שנגרמת כתוצאה מתנועה של חלקים נעים(בדיוק כמו שתוסיף למנוע שמן מעל המקס' בשביל לקרר אותו).

מצד שני היות שתערובת הדלק\אויר מעורבבת בשמן אז אותה התערובת משנה את יחס אויר\שמן בצורה ישירה עם שינוי ביחס השמן בדלק.

במילים פשוטות יותר ככל שתשים יותר שמן תערובת הדלק תהיה יותר צמיגית>

ככל שהתערובת צמיגית יותר אז יותר קשה לשאוב אותה מהדיזה>

מה שבסופו של דבר מוביל ליחס דלק אויר נמוך יותר אשר גורם להתחממות ולסכנה למנוע.

בקיצור מנוע המכוון ל2% צריך לעבוד על 2% כל עוד לא מכוונים אותו מחדש.

אם אתה מתעסק בתוספות קטנות אז ההשפעה שלהם גם היא אמורה להיות קטנה,אך דע לך שזה לא בהכרח לטובה.

מנוע הווספה גם אז בשנות ה40-50 התמודד עם אותה טמפ' +-,עקרון הקירור שלה בנוי על המניפה בלבד מבלי קשר לאויר שחולף בזמן הרכיבה,אחרת היית רואה מבנה שונה לגמרי.

אגב גם הקטנועים של היום עובדים באותה השיטה,וגם ההתקדמות בטכנולוגיה לא גרמה לשינוי במבנה,כך שניתן להסיק שזה באמת עובד,גם היום.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אמת, ההבדל היחידי בין הקטנועים המודרניים לישנים הוא שתערובת השמן/ דלק מתבצעת אוטומטית ואינה ניתנת להתערבות של הרוכב, הבדל נוסף שרוב חלקי המנוע המודרני עשויים כיום מאלומניום ומתכות סיגסוגת המתחממות ומתקררות מהר יותר.

בווספה ששוקה עם מס' רב של דיזות ועד היום ניתן להשיג דיזות בכל גודל ומידה שתחפוץ, המצב שונה, ההמלצה לא באה מגחמה אישית שלי אלה לאחר מחקר מתמשך בארץ ובחו"ל, והמלצת מומחים איכות השמנים עלתה פלאים בתקופה האחרונה והסכנה שאתה מדבר עליה אכן קיימת בשמנים מינרליים 100%, אולם השמנים המודרנים משתתפים בחלוקה של שמן מניראלי ושמן סינטטי, האחרון מוסיף את המסיסות בדלק טובה יותר ופיזור מולקולות טוב יותר, לסיכוך החלקים הנעים במנוע ולא רק לבוכנה ולרינגים, ולראיה ראש המנוע של הווספה נקי מתמיד גם לאחר כ-10000 ק"מ האגזוז אינו שמן וסתום, וסופי אינה מעשנת כלל...נושא נקיון המנוע אכן ראוי לבדיקה, ויעשה בהזדמנות הקרובה! בכל מקרה סופי נוסעת ומתנהגת, בצורה מעוררת הערצה, יחסית לגילה ואינה מביישת את מוצאה והשושלת המפוארת ממנה באה, היא עדיין לא יודעת על שתי אחיותיה האחת אחות לדם צעירה יותר וחזקה יותר. והשניה, מארץ מוצאה, מתחרה ותיקה ומרה, שעושות דרכם אלינו בימים אלה ממש! ניראה איך תגיב לבואם....רן

פורסם

עמית בתיאוריה אתה צודק , אבל כמה זה באמת משפיע במציאות?

יש לך להראות בדיקה אמיתית שמראה ששינוי של אפילו 2 ל4 אחוז משפיע מספיק כדי לשנות את התערובת בצורה מורגשת?

במיוחד היום כששמני ה2 פעימות הם נפטנים עם צמיגות מאוד נמוכה ומתמוססים ממש מעולה בדלק!

לדעתי אם כבר יש ירידה בביצועים היא מתקשרת לכך שיש יותר שמן בתערובת ופחות דלק , לא לכמות שמגיעה למנוע.

אבל מכל מלמדי השכלתי...

רן , כשיצא לך לבדוק את ניקיון המנוע תעבור גם על המניפה אם נדבק אליה משהו (בעיקר בוץ) הוא פוגע באיזון.

אפשר טיפה פרטים על הרמז הדק בסוף ההודעה?

פורסם

בוא נגיד שזה משפיע באותו האופן שהשמן משפיעע בקירור,אז מה בעצם היתרון בתוספת השמן?

קירור נוסף לא מתקבל(התוצאה הפוכה דווקא)?

פיח נוסף,זיהום אויר,ביזבוז מיותר של שמן?

צמיגות השמן ביחס לבנזין תמיד תשאר גבוהה אצל השמן,ולכן ככל שהיחס בין השמן לדלק עולה אז כך גם צמיגות התערובת,עד כמה זה קורה זה לא משנה,עד כמה זה קריטי?!גם לא חשוב,פשוט העניין הוא שזה לא עזור בקירור המנוע.

הבדיקה היחידה היא בדיקת תערובת דלק\אויר על פי קריאת פלג בכל מצבי המצערת,

במנועי קראטיניג נהוג להוריד אגזוז ולבדוק את צבע הפיח על הפורט של הפליטה,אבל זה כבר יותר מידיי מסורבל לאופנוע\קטנוע,ובטח שבווספה.

רן מנוע הווספה גם עשוי מאלומניום כולו,מבחינת חומרים העסק דומה,מה שאולי השתנה זה תהליך היצור שנעשה יותר מדיוק,בפועל הווספה מוכיחה שהעבודה שנעשתה מספיק טובה,והשנים שעברות מחזקות זאת כל פעם מחדש.

שתי אחיות??בסוך יהיו לך יותר פרוייקטים משלי!אני חייב למצוא משהו חדש:p

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

תפיסת הבוכה נובעת מהתחממות והתרחבות הבוכנה בתוך המוביל, חלק מהחימום נגרם בגלל החיכוך בין הרינגים לדפנות ככל שהדופן תהיה יותר מסוככת בשמן, רמת החיכוך תרד ואיתה גם הסכנה של ההתפסות, תוספי השמן טוענים בפרסומיהם שהם מצפים את דפנות הבוכנה בחומר טפלוני האוטם חריצים ומסייע בפעולת חלקה יותר ומשתיק צלצולים ורעשים, אם היה חשוב להם לציין זאת על גבי האריזה של מוצריהם הרי ישנה חשיבות לשימון טוב של דפנות הצילינדר ובאין דרך אמיתית לעשות זאת, תוספת קטנה של שמן לתערובת אינה מזיקה ואפילו עוזרת, כל מכונאי הווספות שדיברתי איתם ממליצים על כך.

ולגבי הרמז, הצטרפו למשפחה, ראלי 200 1973 ולמברטה 1967, סופי עוד לא יודעת, פרטים ותמונות בקרוב-רן

• תוכן חדש...