Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סליחה על הבורות... מהו בדיוק מומנט?!?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואללה אחי פצצות, מזל שלמדת פיזיקה בתיכון... ובקיצור - זה שטות מה שכתבת!

כח ומומנט הם שני דברים שונים לגמרי.

עכשיו אם רק הייתי יכול להזכר בנוסחא של מומנט..... ;)

פורסם
ואללה אחי פצצות, מזל שלמדת פיזיקה בתיכון... ובקיצור - זה שטות מה שכתבת!

כח ומומנט הם שני דברים שונים לגמרי.

עכשיו אם רק הייתי יכול להזכר בנוסחא של מומנט..... ;)

מומנט - כח כפול זרוע.

אין פשוט מזה - כשאתה מבריג בורג. אז המומנט הוא הכח שאתה מפעיל על הבורג (בק"ג) כפול אורך הזרוע, כלומר אורך המברג (במטרים). ואז אתה מקבל נתון מומנט קג"מ - קילוגרם למטר.

את זה הסבירו טוב מאד בשירשור הזה, אין צורך להיזכר בשום דבר.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
וככל שהזרוע תיהיה יותר ארוכה, יהיה יותר כח, נכון?

ככל שהזרוע יותר ארוכה, תצטרך להשקיע יותר כוח בשביל לסובב אותה.

נניח שאתה מנסה לסובב משקולת התלויה על זרוע באורך מטר שמסתובבת על ציר. בשביל לסובב את אותה משקולת שתלויה על זרוע באורך שני מטרים, תצטרך כפול כוח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נניח שאתה מנסה לסובב משקולת התלויה על זרוע באורך מטר שמסתובבת על ציר. בשביל לסובב את אותה משקולת שתלויה על זרוע באורך שני מטרים, תצטרך כפול כוח.

רוני

הפוך יא חאפר .

ככל שהזרוע ארוכה יותר, תצטרך להפעיל עליה פחות כוח אבל לעבור יותר "מרחק".

פורסם

אהה ... איך כל עניין הזרוע מתיישב עם מה שיש באוטו ,כי לא אמורה להיות זרוע באוטו ואם הבנתי את מה שנאמר אורך הזרוע הוא עניין חשוב.

פורסם

רוני

הפוך יא חאפר .

ככל שהזרוע ארוכה יותר, תצטרך להפעיל עליה פחות כוח אבל לעבור יותר "מרחק".

באמת חאפר, את זה אני אפילו ידעתי :lol:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

שניכם חאפרים, נראה לכם שאני ער ב-9:30 בבוקר? אני צריך להתעסק בדקויות כאלו? יש לי מושג בכלל מה אני כותב? (כאילו שמתישהוא יש לי מושג :wink: )

מה לעשות, צודקים :D

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שניכם חאפרים, נראה לכם שאני ער ב-9:30 בבוקר? אני צריך להתעסק בדקויות כאלו? יש לי מושג בכלל מה אני כותב? (כאילו שמתישהוא יש לי מושג :wink: )

מה לעשות, צודקים :D

רוני

אתה גרמת לי ללכת ולבדוק אם טעיתי בתחילת השירשור... :)

גם אני קראתי את זה אחרי התעוררות קשה...

ינון.

פורסם
דרך אגב, אם יש למשהו רקע בהנדת רכב (מכונות), אשמח אם יוכל לתת לי קשר מתמטי בן מסת הרכב, התאוצה והמומנט (אם זה אפשרי...)

אי אפשר. אבל בכלליות:

M=F*L=ma*L=mw`r*L=mwr^2*L

w-מהירות זויתית.

r-רדיוס סיבוב.

באופן כללי- יש כל מקרה לגופו והמכפלות הן וקטוריות, ועל כן לא ניתן לפרט יותר. נתתי את המקרה הפשוט ביותר.

בכל אופן באוניברסיטה יש קורס שלם על המהירוית הסיבויות ועל תאוצות סיבוביות - לא פשוט כלל וכלל - קוראים לו דינמיקה של גוף קשיח - שנה ב' בהנדסת מכונות.

אם אתה רוצה דוגמא מפורטת תכתוב פה ואני אשלח (אם אתה מבין בזה משהו - כי אם לא אז חבל על הזמן....)

יניב

פורסם

W - מהירות זוויתית

בעצם מציין מעלות (זווית, לא טמפרטורה) לזמן.

למשל רוצים לתאר גלגל שמסתובב במהירות זוויתית של 5 מעלות לשניה (בעצם 5 מעלות/שניה). כמובן שמהירות זו אינה תלויה ברדיוס הגלגל אבל בהיתחשב ברדיוס נקבעת המהירות הקווית (מטר לשניה, ק"מ לשעה)

ככול שהרדיוס גדול יותר כך המהירות הקווית V גדולה יותר, אבל יש להשקיע כוח F גדול יותר.

למעשה ע"י מהירות זו מתכננים את מערכת ההילוכים של הרכב.

מועדון הרודסטרים, אין עוד מועדון כזה.

http://www.roadster.co.il/

פורסם
שאלה קטנה

מה אומר 'w

ומאיפה הגיע הr בריבוע.

w- מהירות זויתית

a- תאוצה

w`-אינטגרל של תאוצה זויתית

במקרה הפשוט ביותר- תאוצה=תאוצה זויתית*רדיוס (זה במקרה של גלגל מתגלגל), הדבר נובע בהחלפת קוארדינטות קרטזיות (XY) לפולריות (R ותטא).

מהירות זויתית=נגזרת של תאוצה זויתית. במקרה הפשוט ביותר- תאוצה זויתית=מהירות זויתי *רדיוס.

יניב

• תוכן חדש...