Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר ההנעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש האומרים שהנעה של רכב צורכת הרבה דלק.

ניסתי להבין למה, אבל עדיין לא מצאתי לזה תשובה. מישהו יכול להסביר לי את העניין??

ועוד משהו באותו הקשר, נגיד האוטו אוטומטי ואני בניוטרל, הסל"ד על 500.

האם זאת צריכת דלק יקרה לעמידה מרובה?

כי בזמן האחרון בגלל עליית מחירי הדלק, פורסמו טיפים לחיסכון בדלק. והיה רשום שלאוטו 1.6 אוטו' עמידה כזאת מעל דקה לא משתלמת וכבר עדיף היה לכבות את האוטו.

תודה לעוזרים!!!

Polo 2012

פורסם

בהנעת רכב קר התערובת יותר עשירה ולכן צריכת הדלק גבוהה יותר.בסל"ד סרק צריכת הדלק מינימלית.

לדעתי, החסכון שתאורטית היה מושג בכבוי המנוע בעמידות מעל דקה זניח לעומת הנזק שהנעות מרובות יגרמו למנוע ולבלאי גבוה לשאר מע' הרכב.

פורסם

כשאני צריך לחכות מעל 5 דקות ואני מראש יודע על כך (ידידה/חברה אומרות "אני מיד יורדת"... ועם הנשים שבפורום סליחה על ההכללה, זה פשוט לרוב כך) אני מכבה.

פחות מזה אין טעם לדעתי.

אני משתדל להמנע מהתנעות וכיבויים תכופים כי הם אכן יכולים לגרום לבלאי מואץ.

אור.

פורסם

הנעה אכן זוללת דלק,למרות שאני לא מבין את הסיבה לכך.

גיליתי את זה במיקרה-הבטתי במחוג דלק כשהינעתי וראיתי אותו זז-מילימטר, אבל זז.

לעומת זאת, 3 שעות ישיבה ברכב עם מזגן פועל הזיזו את המחוג קצת פחות ממילימטר....(אל תישאלו,זה היה קטע מוזר)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

************נמחק ציטוט מיותר**********

לך תבדוק את מצופי הדלק שלך.

הם תקועים.

אתה לא רואה ירידה כזו כשהיא מתרחשת.

אם הרכב זז טיפה כשאתה מתניע אז המצוף זז ואז אתה רואה ירידה.

כמו שלפעמים בסיבוב מחט הדלק יורדת...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא, אבל תסכים איתי שמחוג דלק לא יורד בדיוק כשאתה מניע את הרכב, וגם לא נשאר במקום כשאתה עומד שלוש שעות עם מזגן ומנוע מונע...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יכול להיות שמצוף הדלק (החשמלי) ירד קצת בזמן ההתנעה כי... המתח יורד קצת בזמן פעולת הסטארטר.

התנעה (ברכב מודרני עם הזרקת דלק) צורכת דלק אולי כמו כמה שניות עד כמה עשרות שניות של פעולה בסרק. לא יותר.

הבעיה בהתנעה אינה הדלק, אלא הבלאי הנוסף על כל המכלולים כולל סטרטר, מצבר, ממיר קטליטי (צריך לאכול את התערובת העשירה של השניות של ההתנעה) ועוד כמה דברים.

מבחינת דלק נטו עדיף לכבות את הרכב אם מדובר ביותר מדקה המתנה.

אם משקללים גם את הבלאי של הרכב - כל אחד יעשה את החישוב שלו, אני מכבה אם אני יודע שיש לי המתנה של לפחות 4-5 דקות.

אגב - צריכת דלק בסרק של מנוע 1600 של קורולה (VVTI) נמדדה והיא כ-0.7 עד 0.8 ליטר לשעה, תלוי אם מזגן פועל או לא.

במנוע של הקליאו ספורט (נפח 2000) הצריכה היא כ-1.1 ליטר לשעה. לא היסטרי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם אני לא טועה אני זוכר שאז כשהסולר היה זול הרבה יותר היו אומרים שרכב המונע בסולר שווה להשאיר את המנוע דולק עד חצי שעה המתנה!

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

אני דווקא חיפשתי אם מישהו יודע את הנוסחא לחישוב, כי שמעתי שיש כזאת על פי נפח המנוע של האוטו.

נשמע קצת מוזר אני יודע...

Polo 2012

פורסם

אם מנוע בסרק צורך ליטר לשעה, אז בדקה הוא צורך כ16 סמ"ק ובשנייה הוא צורך כרבע סמ"ק. גם אם בהתנעה המנוע צורך כפול דלק, אז במשך השנייה של ההתנעה הוא יצרוך חצי סמ"ק במקום רבע.

אתם בטוחים שהחצי הזה שווה דיון? :roll:

פורסם
אם אני לא טועה אני זוכר שאז כשהסולר היה זול הרבה יותר היו אומרים שרכב המונע בסולר שווה להשאיר את המנוע דולק עד חצי שעה המתנה!

חנן אתה בטח יודע קצת יותר פרטים על מה שהוא אמר...

זה נכון העניין הזה שהוא אמר?

פורסם

זה מדויק כפי שזה שגוי. מאוד קשה לכימות. מבחינת דלק אין ספק שההתנעה לא צורכת דלק בצורה משמעותית. העניין הוא שבהתנעה יש רכיבים שמתבלים, כמו סטרטר, סוויץ', אולי קצת המנוע, וכו' , אז איך בדיוק אתה מקזז את זה?

עזבו את זה. זו התעסקות בקטנות, בכל מקרה לא מדובר בכסף גדול, כמו שהבהרתי קודם.

למעט אם יש לכם טורבו, תשאירו את המנוע דולק כשבא לכם מזגן, כבו אותו כשאתם עוצרים בצד לשאול מישהו על הכיוון הנכון עם מישהו ורעש המנוע מפריע לכם. זה לא ממש משנה.

• תוכן חדש...