Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברצוני להחליף את המערכת ברכב ממערכת פשוטה (אך עם שמיעה איכותית בהתחשב בציוד) למשהו יותר רציני (הן מבחינת עוצמה והן מבחינת איכות הסאונד)

כרגע יש לי פאנל של VDO (לדעתי זו חברה מבית סימנס) - שאותו אני שומר בינתיים גם למערכת החדשה.

יש לי רביעיית רמקולים-2 קדמיים+2 אחוריים - שקיבלת עם הרכב.

אני רוצה להוציא את הרמקולים הנ"ל

ובמקום להרכיב זוג קומפוננט קדמיים - איכותיים+ סאב נחמד (רצוי קטן עקב תא מטען קטן ..).

את כל זה לחבר למגבר שיוכל "להזיז" את כל הסיפוק כמו שצריך.

אני כרגע משקיע בג'נט 18" לרכב ככה שיש לי הוצאה מאוד גדולה ולכן התקציב למערכת "דל" - אני יכול להשקיע 2500 ש"ח - אולי קצת יותר.

אילו הצעות יש לכם ?

בתודה מראש ובהמון הערכה, אבי.

נ.ב - מדובר ביונדאי קופה 2004 - מהו גודל הרמקולים שאני יכול להכניס בדלתות הקדמיות ?

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

2500 שח?..

מגבר 4 ערוצים בערך של 1000-1400 שח מומלץ 75.4 של ג'ביאל או אוריון4004, גם רוקפורד 4004 יעשה את העבודה, אך הוא חלש יותר.

סאב בערך של 600-900 שח. מומלץ C12 של קיקר.

חוטים והתקנה נורמלית 500-שח לפחות.

כבר הגעת ל 2500 שח.:-(

תוסיף טוויטרים קדמיים מורל MT11 , (תגיע כבר לסכום של 2800 שח) ותגביר את הרמקולים המקוריים הקדמיים שיוספ להם טוויטרים שרשמתי, כוון על 70-110 הרץ, לפי שמיעה, גיין לא יותר מ 1/2 , רצוי קצת פחות ותופתע מאוד, למרות שכולם יקפצו עכשיו וירשמו לך לקנות קומפוננט של פולס (מורל)

התוצאה לפי הכיוון שרשמתי לך בהוספת טוויטרים MT11 לרמקולים הקיימים (בתנאי שהם תקינים לחלוטין) תיהיה טובה יותר מסט של פולס.

לא כך הדבר אם תתקין סט של דוטק, אבל הם עולים 1000שח + .

בהצלחה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה לך דני .. תגובה עיניינית בהחלט.

אני עשיתי את החשבון שלי והגעתי למסכנה הבאה:

Dotech MKII 6 Morel - קומפוננט

JBL GTO 75.4 - מגבר

כבלי התקנה איכותיים

בשלב זה אוותר על סאב על מנת לקנות מוצרים איכותיים ולא סתם מוצרים .. פזיזות מהשטן כמו שאומרים.

עכשיו שאלות:

מתי צריך להכניס קבל לכל הסיפור ? האם עם מערכת שכזו יש צורך בקבל ?

אני דיי בטוח אך רוצה להיות בטוח לגמרי - הקומפוננט מגיעים עם טויטרים - הלא כן ? (במידה וכן - עם איזה ?)

עד כמה חשוב לשים בתי פיוז בין הקרוסים למגבר ? האם זה מגיע עם המגבר/קומפוננט או שקונים בנפרד ? (תפקיד בתי הפיוז להגן על המגבר או על הרמקולים ?)

בהערכה רבה, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
2500 שח?..

תוסיף טוויטרים קדמיים מורל MT11 , (תגיע כבר לסכום של 2800 שח) ותגביר את הרמקולים המקוריים הקדמיים שיוספ להם טוויטרים שרשמתי, כוון על 70-110 הרץ, לפי שמיעה, גיין לא יותר מ 1/2 , רצוי קצת פחות ותופתע מאוד, למרות שכולם יקפצו עכשיו וירשמו לך לקנות קומפוננט של פולס

דני

דני באמת שאני מתעניין, אם הוא מוסיף טוויטרים הוא לא יצטרך גם לקנות קרוס?

206XS 1.6 16V 110HP

פורסם

הטויטרים שבאים עם הדוטק הינם MT11 שדני הציע לך בהודעה מעל.

לגבי הבתי פיוז, ישנו 1 בין הקבל + שיוצא מהמצבר ועד למגבר בפאגז'.

במגבר עצמו ישנם פיוזים המגנים על המגבר שבמידה וקורה משהו הפיוז ישרף ולא המגבר והאלמנטים,

לא הבנתי לאיזה בתי פיוז התכוונת שבין הקרוסים למגבר ?

פורסם

פיוזים (נתיכים) אינם מתחברים לקומפוננט ו/או לטוויטרים, אלא ביציאת חיוט ההזנה מההדק החיובי של המצבר לכניסת מתח הפלוס למגבר.

הטוויטרים של מורל ניתנים לרכישה ללא סט קומפוננט מלא, במצב זה אין צורך בקרוסאובר, הם מגיעים עם קבלים (בצבע צהוב) שאותם מחברים בטור לחיבור החיוט של פלוס הטוויטר לחיבור המקביל לפלוס של חוט הרמקול באותו צד.

גם המינוס הוא חיבור מקבילי.

שוב, עדיף לך ההצעה הראשונה שלי, ההצעה שלך גם טובה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תודה רבה לך ..

ובעיניין ההצעה שלך, לא זילזלתי בה אף לא לרגע ! רק חשבתי צעד אחד קדימה והגעתי להצעה שלי ..

מפני שהרבה יותר קל יהיה להוסיף סאב לחבילה מאשר קומפוננט ..

תודה רבה לחבר'ה האחרים שהסבירו לי על שאר הדברים כמו הפיוזים - מאיפה מגיעים ולמה הם שם בכלל ..

עכשיו אחרי שיש לי כיוון כללי ברור הרבה יותר ממה שהיה כשרק נכנסתי לכאן.. שורה תחתונה, האם יהיה שינוי באופן מהותי בסאונד של הרכב ממה שקיים אצלי היום ? אוכל להגביר נעימות של אניגמה ולהנות מסאונד אמיתי ?

תודה רבה !

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...