מכירה - מכוניות ואופנועים בלבד
מיועד לפרסום הודעות מכירה לכלי רכב.
פורום המכירה נועד לשמש את חברי הקהילה הפעילים בלבד. פרסום מודעות מכירה יתאפשר רק לחברי אתר שפרסמו 30 הודעות ויותר בפורומים/מועדונים/מאמרים/בלוגים.
כללי פורום מכירה
ברוכים הבאים לפורום!
- פורום המכירה נועד לשמש את חברי הקהילה הפעילים בלבד ויכולים לפרסם בו רק חברי אתר שפרסמו 30 הודעות ויותר בפורומים/מועדונים/מאמרים/בלוגים.
- הפורום נועד אך ורק לפרסום מודעות מכירה של רכבים מכל סוג.
- אין לפרסם מוצרים אחרים פרט לרכבים (מכוניות, אופנועים). מחשבים, פליסטיישנים, ברווזים מפוחלצים ושעוני קיר לא מתקבלים כאן.
- בהמשך לסעיף 2, אביזרים לרכב ניתן לפרסם כאן, כל שאר הפיצ'פקעס כאן.
- בהמשך לסעיף 3, מודעה שלא תפורסם במקום הנכון תמחק ללא הסברים נוספים.
- אין לפרסם הודעות מסחריות - רק רכבים פרטיים שלא במסגרת עסק מסחרי.
- אין לפרסם קישורים ללוחות מכירה אחרים.
- אם ברצונכם לפרסם מחדש הודעה שכבר פורסמה (ז"א להקפיצה) או לערוך פרטים יש להמתין שבוע (7 ימים) בין פרסום לפרסום. הקפצה שלא לפי הכללים תגרור מחיקת ההקפצה + התראת משתמש.
- הגולשים מתבקשים להמנע מדיונים לגבי רכב נמכר כזה או אחר ולגבי תצפיות. כמו כן, הנכם מתבקשים שלא לנהל ויכוחים ודיונים עם מוכרים וקונים לגבי מחיר, מצב האוטו וכדומה, בשביל זה קיימת מערכת ההודעות הפרטיות, אימיילים וגם תודה לאל תקשורת טלפונים משגשגת של בזק. לסיכום - אין להגיב להודעות שלא אתם פירסמתם.
- דיונים בנושא רכבים למכירה וקנייה יכולים להתקיים בפורום בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" בתוספת קישור למודעה בפורום זה.
-
"פעמיים וחצי מעל המחירון. נא לא לזיין את השכל, מי שמתכונן להתקשר ולבלבל לי את המוח שלא יתקשר. לרציניים בלבד".
איך זה? כיף, אה?
מראה כמה אתם רציניים ואיזו מכונית נדירה ומדהימה ומלוקקת יש לכם. לא?
מה פתאום שיגזלו מזמנכם היקר? שיגידו תודה שאתם מרשים להם בכלל לקנות מכם.
חברים יקרים - אם יש דברים שמעצבנים בפורום מכירה - זה הנוסח הזה.
החלטתם לפרסם כאן? לבריאות, אבל נא להימנע מהצלפה בקוראים. יש לכם רכב סופר נדיר ומלוקק שאתם רוצים עליו מחיר יאה? בבקשה - פרסמו את המחיר, וציינו אם ברצונכם לקבל ה"פ, מייל או טלפון, אבל מספיק עם ה "תראו כמה אני מיוחד ואל תפנו אליי אלא אם אתם מוכנים לנשק בלחי הימנית של ישבני כדי שאסכים, אולי, למכור לכם במחיר X". - מס' טלפון יש לפרסם בשני אופנים - 05X-YYYYYYY או 05XYYYYYYY
- אם ברצונכם לערוך או להסיר מודעה יש לפנות בה"פ אל אחד ממנהלי הפורום בצירוף לינק למודעה.
- לכל רכב למכירה, מודעה אחת בלבד בשרשור אחד בלבד. כפל הודעות (שלא לדבר על יותר) יגרור מחיקת כל שרשורי המכירה של המפרסם!
הודעות שיחרגו מכללים אלו יימחקו ללא הסברים נוספים.
גלישה נעימה ובהצלחה במכירה. זכרו שמטרת הכללים היא לאפשר לחברי פורום אחרים להנות משירותי פורום קניה ומכירה, ולא על מנת להקשות עליכם.
בתודה, ההנהלה.
21,583 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
טסט לשנה, מצב מעולה, קצת נגיעות בפח ובפגושים. 160000 ק"מ, יד 4 עם ספר היינס. 4000 ש"ח אפשרות החלפה במסחרית או דו גלגלי
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
- 0 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לפני תחילת הלימודים התחלתי בבנית הבאגי, השקעתי בה המון, אפילו קניתי מכופפת צינורות עבור הנושא. כסאות של פונטו 2004, כל המנגנון עובד. מנוע חיפושית 1200 סמ"ק. כלוב התהפכות בבניה עצמית, ברמה די גבוהה. השילדה קוצרה בכ 40 ס"מ על מנת שתוכל לעלות על העגלה הנגררת, שני מקומות. בכל מקרה הבאגי נסעה תקופה ואז יצאה למקצה שיפורים שהיה מתוכנן לשפר את ריצפת הבאגי ובניית מיגונים. לא הספקתי לסיים את מקצה השיפורים וכבר התחלתי לילמוד ולא מצאתי זמן לחזור לזה. בנוסף לזה היה לנו כל מיני שינויים בעסק ועכשיו יש לי בעיה של מקום ולכן הוחלט למכור את הבאגי. אני מעלה תמונות של הבאגי משלבי הבניה בלבד, אין לי יותר מידי, אלו התמונות האחרונות שנישארו לי על ההרדיסק, כל השאר נמח…
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הרכב נרכש מטרייד מוביל עם 45 קמ, היום הרכב עומד על 61 קמ. שנה 2008 צבע בורדו מנוע 1400 גיר ידני ברכב מותקנת מערכת יוקרתית, פרטים בפרטי הרכב מלוקק ובמצב חדש, חייב לעבור לאוטומט בגלל האישה. מחפש להחליף ב: מזדה 3 מזדה 6 מזדה 2 פיאט בראבו פונטו איבו אני פתוח להצעות, כמו שאמרתי ברכב יש מערכת יוקרתית ואיכותית של אודיופילים, היתי מעדיף למכור הכל ביחד עם הרכב. כמובן שישנו בידוד ברכב. אני פתוח להצעות שילחו לפרטי
הודעה אחרונה מאת mishel27, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנוע 1300 אוטומט , חיסכוני בטירוף ואמין , טסט עד דצמבר , 150000 ק"מ . רכב שמור מאוד , אחרי טיפול 150000 וטיימינג. קודן , רדיו דיסק , רכב מנהגת יחידה (אישתי) הרכב נמצא בנתניה , אפשר לראותו גם בכפר-סבא מחיר : 10000 לירון 0509456781
הודעה אחרונה מאת gil_24, -
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כאמור בכותרת, טויוטה קורולה דגם GLI מודל 2002 למכירה. הרכב יד ראשונה (!!!) עם 48,000 ק"מ בלבד!! הרכב היה של סבי שנפטר, בן 84. חונה בחניון תת-קרקעי מיומו הראשון! שמור ומטופל! מצבר חדש (בן שבועיים). במצב מכני מושלם!!! עבר טיפולים בזמן. מתחייב בבדיקה על מנוע, גיר ושלדה. ללא תאונות! במצב מדהים, בהזדמנות! 42,000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
דגם נדיר!! - גג ברזנט!! (ולא הקשיח המתפרק שמסורבל לפרק). מצב מצוין. מצבר חדש. תושבות חדשות. אלטרנטור חדש. פלאגים חדשים. גג ברזנט חדש(!). צמיגים COOPER במצב טוב. : 4 על 4 תקין כולל הילוך כוח. ידני חמישה הילוכים. טסט לחודש וחצי. (יש אפשרות שאני אעביר אותו טסט, ואז יימכר תמורת 15,500. עובר טסט בלי שום בעיה) כיף לא נורמלי - בתור אחד שאוהב נהיגה ספורטיבית - זו הנאה מסוג אחר! 14000 שקל. 0504-345789
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 0 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
מפרסם בשביל חבר* מאזדה 323F-BG עם הפנסים הנפתחים מנוע הזרקה. יש בקליות שנבנו בהזמנה. הרכב בבעלותו כ 7-8 שנים, מטופל מאוד, שמור מאוד, עם גלגלי מגנזיום. צמיגים יחסית חדשים מקסימום כבני שנה, מצבר כבן חצי שנה, האוטו שלם ללא שברים ללא סדקים. יד 2! ק"מ 214,000 שנה 1994 נפח 1.6 הזרקה! טסט עד: 15.12.2012 צבע: אדום מחיר: 6,000 ש"ח. עיר: פתח-תקווה איש קשר: לב טלפון: 052-4…
הודעה אחרונה מאת Giora, -
- 0 תגובות
- 788 צפיות
שנת 2001 ידני 1400 , 75 כ"ס . רכב שמור ומטופל הכל תקין ועובד 4 צמיגים חדשים רכב חסכוני ברמות (1:16-17) נוסע חלק. חל איסור על פרסום קישורים במודעות המכירה. כל מידע נוסף או תמונות יש לצרף בגוף ההודעה. מפרסם בשביל חבר 0578115055 אם הוא לא עונה תשאירו לו הודעה או סמס והוא יחזור
הודעה אחרונה מאת mlur, -
- 0 תגובות
- 857 צפיות
פיג'ו 306 - סופר סלון 1800, שנת 1998 יד ראשונה, 173000 ק"מ גיר אוטומת . טסט - אפריל 2013 מצב מעולה, שמורה, צמיגים חדשים עברה טיפולים במוסך מורשה בלבד מחיר :9500 שח נייד : 052154065 תודה,
הודעה אחרונה מאת natan5, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למכירה מאזדה לאנטיס 323 מנוע 1600. הרכב שנת 2000 בצבע לבן. מנוע חדש הוחלף לפני חצי שנה יש את כל האישורים והטפסים הנלווים. ברכב מושקעת מערכת SPL חזקה מאוד שמוצעת למכירה גם כן. (בתוספת למחיר) לעוד פרטים: חל איסור על פרסון קישורים מכל סוג במודעות המכירה. כל מידע נוסף או תמונות יש לצרף בגוף ההודעה. תודה! איטום אקוסטי דלתות קדמיות + עיצוב טבעות עץ במידה 6.5" לקומפוננטים. איטום אקוסטי לבגז'. אלטרנטור מחוזק 110 אמפר. המחיר לא כולל את המערכת. נמכר עקב נסיעה לארה"ב. אוטומטית, יד 4, טסט עד 12.12, מזגן מעולה. מחיר 16K עם גמישות קלה במידת הצורך. נא ליצור קשר טלפוני, 0524899652 גיא.
הודעה אחרונה מאת 0guy0, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בצער רב אני נאלץ להפרד מהאוטו.. סיאט איביזה fr שנת 2005, יד 4, 73 אלף קילומטר. האוטו עבר טיפול שמנים+ פילטרים ופוליש ווקס השבוע. רכב באמת שמור ומלוקק, טיפולים בזמן וחונה בחניה מקורה. מבחינת תוספות: מערכת מלאה הכוללת: סאב, מגבר, רמקולים, קומפוננטים ודאבל דין. צ'יפ של אפסולוט, פורק פורג' 004, אינלט, פילטר סימוטה, אגזוז של רמוס אובאלי. ג'אנטים של speedline נועלים צמיגי טויו r1r, קפיצים של koni+ בולמי בילשטיין. השחרה של כל החלונות ברכב (כולל האחורי), אנטנה מקוצרת כמו של האודי, קסנון 6k, מראות של קופרה. חשוב לציין שיש עוד מספר חלקים שהוחלפו לחדשים והקונה יקבל את החלקים המקוריים. מספר הפלאפון שלי הוא: 0506075772. אם הפלאפון מנותק, נא להשאיר הודעה ואני י…
הודעה אחרונה מאת mieta, -
- 0 תגובות
- 911 צפיות
בס"ד. יד 2 פרטית. 199000 ק"מ הרכב בשימוש יומיומי ללא טסט מחודש מאי 2012 לפני כחודשיים פלוס.... 1.6 אוטומט מזגן חלונות חשמל הגה כוח ועוד. מכני מעולה,סלון מושלם!! הרכב על כל חלקיו. יימכר.. אופציה 1 מכירה קומפלט. אופציה2 הורדה מהכביש לחלקים. אופציה 3 חלק ספציפי ניתן לבקש ויימכר בהתאם. 4 צמיגים חדשים מלפני חודש. סט חוטי הצתה חדשים!! מצבר חדש. כל הצנרת מיים ברכב הוחלפה. הרכב נוסע מעולה !! בהצלחה ...054-3116224
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רכב מעולה. מטופל מהתחלה ועד היום רק במוסך מורשה (אצל דני מאוטודן למי שמכיר). מטופל מטופח ושמור מאוד, נראה חיצונית ופנימית כחדש. נוסע מצויין.טסט לשנה. 102.000 ק"מ יד 3. באמת רכב נהדר. מחבר פורום שבאמת אוהב ושומר על הרכב. אני מאזור הצפון 052-9728083.
הודעה אחרונה מאת vo364, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שנת 1993 יד רביעית (03) מושתלת מנוע של ZX16V מוסבת בצורה מלאה כולל סרן אחורי ברקסים קדמיים 283 מ"מ ציריות ברלינגו מערכת פליטה רמוס במצב מעולה שמורה מאוד 175000 ק"מ צבע לבן פנינה צמיגים 195 55 15 מאושרים ברשיון מנוע כמובן מאושר ברשיון (נפח 2000) שמור פנימית וחיצונית ללא שריטה מזגן וחימום מצויינים נוסע מעולה טסט לשנה שלמה 10000 ש"ח 0528372453
הודעה אחרונה מאת RSIG, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רנו קליאו ספורט דור 1 שנת 2001 יד 3 153000 ק"מ הרכב במצב מצוין. 35000 מי שלא מתאים לו שלא יתקשר לפרטים 0543054339
הודעה אחרונה מאת ^The_ScorpioN^, -
- 1 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
למכירה THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 - פורד תאנדרבירד 1966 דגם טאון לנדאו מנוע 428 C.I (דגם Q), יובאה על ידי לפני כ-3 שנים מארה"ב. לרציניים בלבד . לפרטים בהודעה פרטית או נייד : 0505769611 מעוז
הודעה אחרונה מאת מעוז, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שנת 2004, יד 2, יד ראשונה היה ליסינג, רמת גימור GL. הרכב עבר 220,000 ק"מ רובם ככולם מחוץ לעיר. הרכב מטופל בקפידה, שום דבר לא מוזנח. מצב מכני מצוין. טסט עד פברואר 2013. הרכב נמצא בהרצליה. טלפונים: יזהר 054-5615033 אתי 052-3715945
הודעה אחרונה מאת stardust, -
- 0 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
עודף מכוניות שגורמות להכנסה פחותה מההוצאה. זו הסיבה למכירה. אלפא ספרינט שנת 1988. אין תאונות שלדה. אלו שרשורים קודמים של השיפוץ: השיפוץ אצל הבעלים הקודם אז מה יש ברכב? חיצוני: אין חלודות, אין מכות. צבע שחור. קיט זנדר (פגוש קדמי ואחורי שונים, כולל חצאיות צד). כנף אחורית של ספרינט 1.7 (יפה יותר מכנף של זנדר ולכן היא על המכונית). פנסי חזית אנג'ל אייז של ב.מ.וו E30, מותאמים למכונית. גלגלים: חישוקים 17 אינץ' של לנסו, מתאימים ויזואלית למכונית בעקבות סגנון שנות ה-80. צמיגים R888 במידה 205/40R17. הכל כמובן, חוקי ומופיע ברישיון המכונית. תא הנוסעים: דשבורד חדש(!) של ספרינט 1.7, בצבע אפור. ריפוד גג חד…
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אוטו של חבר אז נא דברו איתו. רובר 620, שנת 95,צבע אדום. כ-220,000 ק"מ, טסט עד פברואר. 5,000 ש"ח, קצת גמיש אופיר 0545864891
הודעה אחרונה מאת Elad_y, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרכב חדש, בצבע מטאלי שחור, נגד יחיד, 26600 ק"מ, טסט לשנה, 100,500 ש"ח. לפרטים נוספים: ראובן 0547474938 חל איסור מוחלט על פרסום קישורים במודעות המכירה. מידע נוסף או תמונות יש להכניס בגוף ההודעה.
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מפרסם בשביל חבר: טויוטה קורולה שנת 97 מצב מצוין, יד 2 . 17000 ש"ח. 052-3654546 רון
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למכירה סיאט איביזה מנוע 1.6 אטמוספרי 2011 ידנית. לרכב יש את כל התוספות המקוריות,גג פנורמי,4 חלונות כהים,מערכת מולטימדיה,מצלמת רוורס,גאנטים 16" מגנזיום. וקיט "בוקה נגרה". הרכב חדש ובעל 8,500 ק"מ! הרכב עדיין באחריות. הרכב שייך לחייל משוחרר שעוזב את הארץ לטובת עבודה בחו"ל. חל איסור מוחלט על פרסום קישורים במודעות המכירה. כל מידע נוסף או תמונות יש לפרסם בגוף ההודעה בלבד! 0545336060
הודעה אחרונה מאת ibiza2010, -
- 0 תגובות
- 717 צפיות
22,000 ק"מ שמור ומטופל מתחייב בבדיקה ללא תאונות 9000 ש"ח צריך לעשות טסט בסוף החודש 054-5552787 או ה"פ
הודעה אחרונה מאת raptor, -
- 1 תגובות
- 985 צפיות
מנוע 1.6 מצוין רכב קטן וחסכוני עבר 167,000 ק"מ ,יד 4 . מטופל בזמן יש קבלות. מזגן מקפיא !! מחיר :8,500 טסט עד :12\9 (בגלל זה הורדתי 2,000 ש"ח מהמחירון) 054-6435504 ירושלים
הודעה אחרונה מאת polov16, -
- 0 תגובות
- 994 צפיות
למכירה סיאט איביזה 1.6 sc יד ראשונה שמורה, ללא תאונות או פגיעות. אחריות ייבואן ומתחייב בבדיקה. האוטו בצבע שחור. הרכב עבר 48000 ק"מ 90% מחוץ לעיר. דורש 70k , למעוניינים בעוד פרטים אפשר להתקשר למספר 0542180283
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחד מחברי מוכר את הרכב לאחר הבה מאוד זמן ששירת אותו בנאמנות. אני חייב לציין שאת הרכב עצמו אני לא מכיר (הוא נראה מצויין) אבל הבן אדם שנוהג עליו - פשוט זהב. בבקשה בלי הודעות פרטיות, המספר בתמונה.
הודעה אחרונה מאת Niro Levy, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
2000 שקל. אין הרבה מה לומר, גם לחלקים היא מעולה. חלקים חדשים: טמבון קדמי+פנסי ערפל מקוריים זכוכית, מדחס מזגן, רדיאטור חדש!, רדיו ורמקולים. (אם אני יזכר אני יוסיף). מנוע במצב טוב (היה לו לחץ שהקפיץ לי כמה פעמים צינור, עכשיו כבר יותר מחודש שיש שקט, פתרתי את הבעיה). גיר עבר שיפוץ לפני שנה, בחודשים האחרונים חזרו לו הדפיקות, מוצ"ש הזה היה נזילת שמן גיר רצינית, החלטתי שאני מפסיק לתקן את הרכב. בסך הכל, רכב שמי שיש לו מוסך או שמע או מכיר את האנשים הנכונים, יכול לשפץ לו גיר בזול וליסוע עוד הרבה! חבל לזרוק רכב ברמה כל כך גבוהה, מי שמכיר ונהג יבין (אם זה אחיזה והתנהגות כביש, ואם זה מושבים-כורסאות מפנקים). פלאפון: 0546217197. מחיר 2000 שקל.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן חברים, ברגע האחרון החלטתי שמספטמבר אעבור ללמוד בוינה, ולכן אני נאלץ למכור את הרכב שלי אחרי שהושקע בו כ30 אלף ש"ח!!!! כמה פרטים על הרכב, סיאט לאון שנת 2010 בצבע לבן. מנוע 1800 TSI הרכב עשה 45,000 ק"מ, מצב מכני מושלם. מה שהושקע ברכב זה ג'אנטים מוגדלים ל17' עם צמיגים של TOYO Proxy4 225 , איתוראן, מערכת מולטימדיה תואם מקור עם חיבור ישיר לאייפון וג'יפיאס (מראה בקרת אקלים על המסך עם שליטה מלאה מההגה) מצלמת רוורס - בכיסוי של הלוחית רישוי חלונות שחורים איכותיים במיוחד, גג ציפוי קרבון, בניית לדים בצורה קלאסית מסביב לפנסי הערפל. מערכת סאונד הכוללת 2 מגברים וקב"ל מתח של CaDance רמקולים אחוריים וסאב של Pionner וזוג קומפוננטים קידמיים של BOSTON. (בנוסף כל האבזור…
הודעה אחרונה מאת michael308, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למכירה גיפ פורשה קאיין שנת 2008, ייבוא אישי, יד שלישית, במצב תצוגה. ללא תאונה או תיקנוי צבע, אין על האוטו סריטה אחת, לא עבר שום מקחולים. מתחייב על גיר מנוע ושילדה. מערכת מולטימדיה מקורית של פורשה, מערכת שמע של בוש 3 חלקים, מצלמת רוורס, GPS, איתורן, דיוידי, משבשי לייזר, קסנון וכו.. רכב שמור ומטופל, חונה רק בחנייה מקורה. צבע הסלון קאמל במצב חדש מכל מובן קוסמטי. הרכב עשה 120 אלף ק"מ. פלאפון: 0544301894 רועי אני מפתח תקווה.
הודעה אחרונה מאת roy_balas, -
- 0 תגובות
- 977 צפיות
נתחיל מהמחיר: 2,200 ש"ח לא גמיש. למרות המחיר, לא מדובר ברכב "גרוטאה"!!! לרכב יש טסט עד חודש אוקטובר, מניע בנגיעה, מזגן מקפיא, אזעקה של חב' "קוברה" עם מרים שמשות של חב' "רב בריח", מנוע במצב מעולה! גיר במצב מעולה! חלונות חשמל, נעילה מרכזית. כל מה שצריך. יש לסוזוקי מכה מקדימה (שהיא קוסמטית בלבד, וצריך להחליף לה את שני הפנסים הקדמיים, גריל ומכסה מנוע. קניתי כבר פנס אחד וגריל, אבל אין לי זמן וכוח להתעסק עם התיקון. הערכת השקעה ליתר התיקון בין 600-800 ש"ח (ריאלי). הרכב באמת מומלץ, הבודי מאוד יפה, מכני מעולה ופנים ממש בסדר גמור (אפילו יותר מזה). 054-8181717. מי שמעוניין אשלח תמונות (אני פשוט לא יודע איך מעלים לאתר). שוב אני מדגיש, למרות המכה, הר…
הודעה אחרונה מאת shaihar,