Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכל חובב צפייה \ השתתפות פעילה בפורום זה, הוויכוחים המלהיבים ביותר הם בנושאי השמנים.

הוויכוחים והטענות העולים בת'רדים אלה עוסקים באיכות השמנים, מותגים, צמיגויות ומחירים.

דיסקסתי על זה קצת עם עצמי וחשבתי: האם באמת לשמן המנוע יש השפעה כל כך גדולה על הרכב?

אז לפני שכולם קופצים "ברור!" ומתחילים לכתוב את התיאוריות שלהם, בואו ניקח דוגמה פשוטה: (נצא מתוך נקודת הנחה ששני הרכבים להלן תקינים לחלוטין).

מאזדה לנטיס 98', שעוברת חיים שגרתיים לחלוטין, מטופלת בקביעות במוסך מורשה כל 10,000 ומושקת בכל חייה בשמן 10W40 בדירוג SL של חברת פז + פילטר שמן מקורי + פלאגים מתאימים.

לעומתה, מאזדה לאנטיס 98', שעוברת חיים שגרתיים לחלוטין, מטופלת בקביעות במוסך החצר של הדוד יחזקאל כל 10,000 ובכל טיפול מוחלף שמן MOS2 10W40 של LM \ LM סינטטי מלא 5W40 (כל אחד יסמן את הבחירה הנאה בעיניו) + פילטר שמן מקורי + פלאגים מתאימים.

לפי דעתכם המנוע שמטופל ב LM יחיה יותר? יסחוב טוב יותר? צריכת הדלק תרד?

אני חושב שלא. המצב של שני המנועים יהיה זהה.

לפי דעתי השמנים של היום הם מאוד איכותיים, עומדים בסטנדרטים גבוהים ואם הרכב מטופל בקביעות - לא יהיה שום הבדל במצב המנוע.

מה אתם חושבים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הסינטטי מלא טוב לרכבים שהמנוע שלהם עובד בטמפ' גבוהות מהרגיל , ככה שסינטטי מלא לרכב משפחתי רגיל שמנועו חי בשלווה גמורה זה אוברקיל טוטאלי , ברור שעדיף שמן חצי סינטטי מיצרן שמכבד את עצמו

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

יש המון הבדל.

השאלה שמעניינת אותך היא האם אתה באמת צריך את זה?

בוא נעבור למספרים....

כמה עולה לך שמן של דלק,סונול וכדומה...

50?

LM זה שמן סינטטי באיכות נורמלית לא משהו בשמיים.

כמה עולה?

120.

טיפול כל 10,000

המנוע יחזיק 350K עם השמן הזול.( הערכה מאוד אופטימית תאמין לי )

35 * 120 = 4200

50 * 35 = 1750

אלו המספרים של הסכום הכולל של 35 טיפולים.

פה השאלה הגדולה.

האם LM יכול לספק לך אורך חיים לפחות כפול כדי להחזיר את ההוצאות עליו.

נגיד שמנוע משומש מיבוא עולה לך כולל הכל 10,000 שקל

בזמן הכפול 700,000 סביר להניח שכבר תהיה אחרי 2 מנועים כי נגיד וב 350K החלפת מנוע לאחד מפירוק.

זה אומר שהוצאת על מנוע ראשון 10,000 ב 350K ואחרי זה עוד פעם ב700 בערך.

נגיד שכבר המחיר של המנוע מפירוק ירד אז שילמת 17,000 שקל בערך.

אם LM יכול להביא אותך ל 700,000 במנוע מקורי זה די משתלם לא רק כלכלית אלה גם חוסך לך התעסקות ובלאגן עם החלפות מנועים וקניית חתול בשק וכו...

יכול להיות שהמנוע שתקבל הוא מנוע בינוני מינוס שיעשה לך תקלות שלא חלמת עליהם אפילו ולא יחזיק חצי מהזמן המצופה.

700,000 לשמן כמו LM זה מאוד הגיוני.

היום מנועים שמתוחזקים היטב עם החלפות שמן כל 5K ושמן ומסנן איכותי מגיעים ועוברים מליון בקלות.

לא מזמן דיברו פה על איזו מרצדס בישראל שעקב פדנטיות בטיפולים עברה יותר מ-2 מיליון.

כרגע לפי המספרים גם בשימוש רגיל אתה חוסך כסף ובעיות.

מה לגבי שימוש מעבר לנורמה?

למשל רכב ספורטיבי או רכב גורר או רכב עבודה.

רכב ספורטיבי יהרס בקצב היסטרי ללא שמן טוב בהחלט מצדיק את ההשקעה הכלכלית.

במיוחד אם יש לך מנוע מיוחד שלא עולה כמו כל מנוע רגיל או משופר ואתה רוצה לשמור עליו.

רכב גורר מתאמץ יותר ואם הוא גורר הוא בטח עובד כל היום בשליחויות או משהו כזה.

רכב עבודה שכל היום מחליף ידיים ולא מקבל את אותה תשומת לב כמו רכב פרטי לא יחזיק יותר מידי.

מנסיון אבא שלי עובד כמה שנים עם רכבים של עבודה שהולכים תמיד מתחת ל 200K.

והמנועים החדשים הולכים ומתייקרים וגם העבודה מסובכת יותר.

גם רכבים הנמצאים בשימוש עירוני והרבה נסיעות קצרות ויותר חשוב המון הנעות קרות יסבלו מבלאי גבוה מאוד ללא שמן טוב.

עוד גישה היא.....עזוב אותי משטויות אני בחיים לא יגיע ל 350,000 ברכב שלי אני שם שמן קנולה מה אכפת לי אני לא זה שיספוג את החרא.

כבר דיברנו על זה בגיפולוג עם מנועי הטויוטה שמחזיקים המון עם שמן עלוב...יפאני מה לעשות...הם פשוט הרבה פחות רגישים להתעללות והבנייה שלהם יותר טובה כשזה מגיע לאמינות.

הגוף שהרוב נוטים ללכת אחריו בענייני שמנים תאכלס זה איגוד נהגי המשאיות האמריקאי.

המנועים שלהם עובדים בתנאים מאוד קשים והנהגים מצביעים עבור שמן זה או אחר.

פעם בכמה חודשים הם יוצאים עם השמן הנבחר ע"י הנהגים.

זה מבחן התוצאה האמיתי.

האנשים שצריכים לדאוג לשמנים יותר מנהגי המכוניות הם נהגי האופנועים.

מנוע של אופנוע הוא מנוע יותר ספורטיבי ולרוב עובד יותר קשה, מה גם שסיכת המנוע ותיבת ההילוכים משולבת לכן השמנים חייבים להיות באיכות גבוהה.

התמסורת מחסלת שמני מנוע של מכוניות בק"מ ספורים וזאת הסיבה שאופנועים בעלי סיכה משותפת לא יכולים להשתמש בשמני מכוניות.

פורסם

אי אפשר לדעת כמה זמן מנוע יחיה, והכל זה ספוקלציות.

צריך למלא את מה שהמליץ היצרן ולהחליף במועד, זה יותר חשוב מכל ההתחכמויות על תוספים, חידודים ושמנים שמפיקות בתולות אסקימואיות בלילות ירח.

אני מכיר כמה מכוניות צרפתיות ואמריקאיות שהחליפו בהן בהן שמן רק כשהאוטו לא נוסע, או בטסט השנתי (במקרה הטוב) והפלא ופלא - הן גומאות 300 וגם 400 אלף ק"מ (חלק מהן לא על המנוע המקורי, בסדר...)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אז תחשוב כמה יכלו לעשות עם שמן איכותי.

רוב התוספים בשוק הם חרטה.....אבל יש כאלה שעובדים ואפילו מעולה.

לדעתי זה משתלם למי שמחזיק מנוע יקר מאוד ( משאיות ,טרקטורים,אופנועים גדולים....מרצדס פורשה.. או מכוניות משופרות )

למי שמחזיק אוטו כמו אימפרזה למשל זה לא כל כך משנה.

מסכים לגמרי.

בגלל זה כתבתי שזה טוב למי שצריך.

פורסם

החישוב שעשית מאוד מעניין - אבל אני לא יודע עד כמה הוא קולע למציאות.

אני חושב שאחת הבעיות הקריטיות שבגללן המנוע "שופך" את נשמתו היא עניין תדירות החלפת השמן - אותה חלק מהאנשים משייכים לקילומטרים ופחות שמים דגש על עניין הזמן...

הרי ככל שהשמן עובר נסיעות קצרות, התנעות בוקר ופקקים - יעילותו יורדת והגנתו פוחתת. אני משוכנע שאם מרבית האנשים היו מחליפים את השמן במנוע אחת לחצי שנה, גם אם הם גומעים מרחקים מאוד מאוד קצרים, מצב המנועים היה טוב הרבה יותר.

בנוסף לכך, קשה להתייחס רק לנושא השמן, שהוא גורם הכרחי וחיוני לפעולה תקינה של המנוע, בגלל שישנם עוד פקטורים שחייבים להתייחס גם אליהם (נוזל קירור, משאבת מים, טיימינג וכד').

בסופו של דבר אורך חיי המנוע תלוי בכל המרכיבים הללו וכאשר באים לשפץ או להחליף מנוע - צריך לשאול: האם שווה להשקיע בטיפולים X Y Z לאורך כך וכך שנים - או שעדיף להחליף מנוע בעלות כך וכך ?

צריך לזכור שמטרתו של השמן היא לצמצם שחיקה של חלקים נעים בתוך המנוע, לקררו ולדאוג לניקיונו. אם המנוע מקבל שמן טוב אבל נוזל קירור חרא ואחרי 5 שנים הבלוק נרקב למוות, מה זה שווה לי שהסליבים עם הקרנקשאפט וקאמפשט טובים ? אני בכל זאת בבעיה מאוד רצינית של בלוק (וגם ראש רקוב) - ובמצב כזה עדיף להחליף מנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

KD2

במעבר לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ובדרגת איכות SL,SM יש ממצאים המראים על שיפור בצריכת הדלק.

לפי חברת LM יש חיסכון בדלק=כסף

מה עם חיסכון בדלק לאורך השנים ?

ראה שקופית מצורפת.

motor oils.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
KD2

במעבר לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ובדרגת איכות SL,SM יש ממצאים המראים על שיפור בצריכת הדלק.

לפי חברת LM יש חיסכון בדלק=כסף

מה עם חיסכון בדלק לאורך השנים ?

ראה שקופית מצורפת.

וואו, מדהים !

מראים השוואה של שמן 15W40 מינרלי (רובנו משתמשים ב 10W40) ביחס ל 5W40 סינטטי מלא - וחיסכון עצום של חצי ליטר בנזין לכל 100 ק"מ !!!!

מעניין אם ההפרש במחיר בין שמן מינרלי 15W40 ל 5W40 סינטטי מלא אכן מצדיק שיפור כל כך היסטרי בצריכת הדלק.... שלא לדבר על מדד האובייקטיביות של יצרנית השמן - והאם זה "יתפוס" גם בתנאי נסיעה עירוניים וצפופים כמו שיש בישראל.

בקיצור, השקופית המצורפת כלל לא משכנעת אותי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז בחישוב שנתי אפשר להגיע לחיסכון של 300-500 שקל רק על דלק.

חיסכון בצריכת השמן עוד 100 שקל.

סה"כ לנהג הממוצע חיסכון של 400-600 שקל.

בהנחה שיש בבעלותך חברה עם 50 רכבים אז זה יותר משמעותי.

פורסם

ההבדלים בין סינטטי למינראלי בצריכת בדלק ( בפירוש סינטטים עם שימוש נרחב במוליבנדיום ) ידועים.

אבל ההשוואה לא במקום.

למה?

אתה צריך להשוות 10W40 ל 5W30.

פה ההבדלים הרבה יותר גבוהים !

איציק לקחתי כדוגמא את 350,000 כי זה נרה לי מספר ממצוע די הגיוני למרות שהוא אפילו אופטימי.

אני מדבר על הרס מנוע רגיל מבלאי פנימי לא דברים אחרים שלא מענינים.

פורסם
אז בחישוב שנתי אפשר להגיע לחיסכון של 300-500 שקל רק על דלק.

חיסכון בצריכת השמן עוד 100 שקל.

סה"כ לנהג הממוצע חיסכון של 400-600 שקל.

בהנחה שיש בבעלותך חברה עם 50 רכבים אז זה יותר משמעותי.

חיסכון בצריכת שמן ? מי אמר שעם שמן דליל האוטו יצרוך פחות שמן ? אולי הוא דווקא יצרוך הרבה יותר ?

ואיפה בדיוק נקודת האיזון ? האם תשים שמן סיננטי מלא ב 120 שח או שתקנה ב 350 שח ? הבדל משמעותי.

ובכלל, אם אני משיג את עיקר החיסכון בהתנעות בוקר אבל אני נוסע המון ויש לי מעט התנעות בוקר - עד כמה השמן יחסוך לי ?

בקיצור - אל תבנה יותר מידי על שמן סינטטי מלא כמדד לחיסכון... אומנם החישוב על הנייר, עם כל הכבוד לשיקופית שהצגת, יפה ונחמד - אבל יש הבדלים בין מה שקורה "על הנייר" למה שקורה בפועל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

מנסיון אישי בגולף שנת 2000 מנוע 1.6L עם 50K הרכב מטופל אך ורק על-ידי.

בעבר השתמשתי עם שמן חצי סינטטי בדרגת צמיגות 15W40 של LM.

נכון להיום עברתי לשימוש בשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ואכן כן, אני רואה שצריכת השמן ירדה.האמת היא שכבר 3000 קילומטר עברו מההחלפה האחרונה וצריכת השמן שווה ל-0.

כאחד שתמיד נוסע על רכבים תוצרת VW יש משהו שמייחד אותם זה צריכת שמן ממוצעת גבוהה משאר הרכבים.

פורסם

בכל מקרה גם אם לא מתשמים בשמן איכותי חשוב לרדת לצמיגות של 5W כדי למנוע בלאי גבוה בהנעה קרה.

יש כמה שמנים שלא עולים הרבה אבל הם בצמיגות טובה.

פורסם

מרק זה נכון אבל מאוד מוזר - כאחד שהיה בעלים של 3 VW כבר - ומקורב מאוד לעשרות - דווקא לא מדווח על צריכת שמן לרוב וגם אם כן זניחה : לדוגמא הרכב שלי צורך לי 300 גרם בערך למשהו כמו 9 אלף קילומטר....שזה נראה לי סביר לחלוטין

• תוכן חדש...