Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה TShavit באמת חידשת לי די נספחתי למרות שהתווכנתי בתמונה הכוללת ולא רק בהאצות(ששם לא אמרתי לרגע שיש לאימפרזה סיכוי מי יודע מה צריך לשפר שם מתחת למכסה בשביל להוריד אותה מ3 שניות ל100 ) אלא יותר על מסלול עם פניות אגסיביות ,עיקולים וכדומה . שמעתי על כל המכוניות שציינת למטה אבל מה זה פוקוס ראליקרוס ? הגרסת ראלי של הפוקוס ? איפה אפשר לראות נתונים שלה ?

באותו עניין , כמה +- עושים אופנועי ליטר סטנדרטים רבע מייל?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מסלולים שאימפרזה תסיים לפני כל אופנוע ,ויש מסלולים שלא ,אבל זה לא מה שגרם לי להגיב פה

1. לא קראתי את הכתבה (ראיתי אותה בחטף) אבל זה נושא מסקרן שתמיד צץ בראש ,ההשוואות בין אופנוע לבין רכב מרוץ ,אז סבבה שעשו על זה כתבה ! מה הרצינות הזו שניתקפתם בה ?

2. את ניר בן ארי שנהג על האימפרזה אני מכיר היטב כנהג ,הוא מתחרה כיום בראלי רייד והיה מנהגי המרוצים הטובים והבולטים בזמנו באשקלון ,הוא אחד מנהגי המרוצים הטובים שיש בישראל ,קצת מצחיק לקרוא זבי חוטם ששופטים את רמת המקצועיות שלו ,מול הטלוויזיה כולכם שומאכרים .

אריה

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

אם כבר מדברים על שיפורים,מה דעתכם על ZZR12 עם TWIN TURBO?

נכון לא הכול תאוצות,למעשה תאוצות זה חלק שולי.

אבל אני לא מבין למה אנשים חושבים שמכונית תעמוד אי פעם מול אופנוע,אופנוע זה אופנוע,מכונית זה מכונית.

מרשל,צודק.

פורסם

לפי התמונה, זה מראה שהוא לא מתחיל טוב, ואני לא יודע אם ניר בן ארי הוא אכן הנהג שפתח,

ואני לא בטוח שאכן הוא פתח לא נכון כי התמונה יכול מאוד להיות שמטעה.

וחוץ מזה שאני יודע שניר בן ארי (לא זכרתי את השם שלו, תודה על התזכורת) הוא נהג מצוין

כמו כן נתנו לו לנהוג על הלמבורגיני מורצ'לאגו שזה אומר משהו על רמת הבטחון בנהיגה שלו, לא?

ד"א מאוד נהנתי לקרוא את הכתבה שלו על הלמבורגיני.

לא אמרתי מילה אחת שמרזמת שרמת הנהיגה של ניר בן ארי אינה טובה, יתר על כך, אני חושב

שהוא נהג מצוין.

פורסם
מה לעשות שמזגן הוא אחד היתרונות הבודדים של 4 גלגלים במקרה הזה?

יש עוד הרבה יתרונות שלעניות דעתי קודמים הרבה למזגן - בטיחות , נוחות ופרקטיות לארץ(מניסיון אפשר להנות מהאימפרזה גם בנסיעה ב80 קמ"ש עם חלון גג פתוח ונסיעה רגועה מה שלא נראה לי אפשרי למרות שלא ניסיתי עם כלים עצבנים כמו הR1 וחבריו) במחשבה שניה המזגן הוא אחד ההיתרונות האחרונים שהייתי חושב עליהם אם בכלל בין שני הכלים האלה .

ומילה על הנהג. זה אכן ניר בן-ארי, איש מקסים ואחד הנהגים הכי טובים בארץ.

חוזר בי על מה שאמרתי לא היה לי מושג במי מדובר . אבל כמו שציינת פחות או יותר גם אם לא במילים האלה הסרטון צולם בצורה חובבנית ומכאן גם היה נראה שהפתיחה של הנהג לא הייתה בשיאה .

כיף לראות את הנסיונות האלה של הגה (וגם ynet) בכתבות וידיאו, אבל יש עוד הרבה עבודה.

בעזרת השם ירבו , ברוב המקרים זה יותר כיף מלשבת ולקרוא כתבה יבשה .

אם כבר מדברים וידיאו , מה אתם אומרים על הפרק הראשון של הילוך חמישי ? אני אומר שיחקו אותה בלי יותר מידי פוזות וקשקושים כמו בטופ גיר ישר ולעניין
פורסם

דיברתי בעבר בפורומים אחרים הרבה על טופ-גיר,הם מזמן לא תוכנית רכב,הם תוכנית רייטינג.

עושים מבחנים חסרי תועלת,ומעלים בזמני הקפות רק בשביל שג'רמי יהיה צודק.

הילוך חמישי הם תוכנית רכב נטו,הם מה שטופ גיר היו פעם.

פורסם

אני לא יודע אם המבחן הוא כזה "טיפשי" כמו שהוגדר על ידי רוב החבר'ה כאן.

להיפך, זה אחד המבחנים המעניינים יותר הקיימים כשעושים אותו "שקול" לשני הצדדים. למשל מסלול שיכלול R1 ו-GT2 מעט ישורות ולא מעט סיבובים יעשה צדק עם שניהם.

הכוונה היא לא כמובן צדק במובן של "מי יותר טוב" או "מי יותר מהיר" או בסגנון מבחני רכב של מגזין חודשי, אלא מבחן שיעלה גם חיוך.

אני חושב שבמקום להמשיך ולהעלות טענות פשוט תנסו להקליד Porsche Vs R1 בגוגל ותראו מה תקבלו...:screwy:

כאן למשל יש את אחד הטובים:

http://www.rsportscars.com/eng/video.asp

ראו סרטון מספר 6. (לדעתי הוא המקור לחיקוי שבגללו נפתח השרשור....)

פורסם

qkoman545 אופנועי ליטר עושים רבע מייל בקצת פחות מעשר שניות

אכן כתבת וידיאו לא משהו אבל זה עדיף על כלום, דווקא הכתבה במוטו הייתה חביבה.

נ.ב

גב"ב הזה אפילו יותר עילג במציאות מאשר על פני דפי מוטו.

פורסם

הנה מבחן שאולי יסביר לכם סופית שאין למכונית ( גם משופרת מאוד )

מה לחפש מול אופנוע ליטר, בסרטון הנ"ל corvette עם 700 כ"ס מפסידה ל zx10 סדרתי

וכדי לראות מה היאבוסות משופרות עושות לה תצטרכו לבדוק בעצמכם:

http://media.putfile.com/4thsmall61

פורסם

ראיתי את זה גם! זה המבחן הכי לא רציני שראיתי בחיים שלי!

אומר WRC במקום WRX, אני כזה חושב לעצמי , WTF, ניכנס למהר לאתר של סובארו לראות איך כל הזמן הזה חשבתי שזה WRX. בקיצור סתם חרטה

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

טוב.... טוב....

ראשית, ישנם מספיק מבחנים במסלולים אמיתיים - ולא ישורות - שבהם אופנועי ליטר מסיימים אחרי רכבי מירוץ (ולא STI עם 260 כ"ס + -). אני משוחד אומנם - אבל אין ספק שברוב המסלולים הטכניים - לרכב יתרונות יציבות גדולות (מי שרוצה הסבר למה - שיראה את הכתבה הטובה, לדעתי, של טופ-גיר בעניין זה - קיימת באתר של התוכנית - למיטב ידיעתי).

שנית, אני צפיתי בסרט מספר פעמים ולא מצליח להבין איך "כשרונות הנהיגה העילאיים" בפורום הזה (וסליחה מראש על הציניות) - קובעים שנהג האימפרזה "פתח" לא טוב. באמת מומחים אם הם יכולים לקבוע זאת מצפיה בסרטון הזה - אני לא הצלחתי (וניסיתי, כמה שניסיתי)....

מי שרוצה להבין מה יכולות הנהג הנ"ל (של האימפרזה - כוונתי) שיסתכל על הדריפט השני שהוא מבצע בתוך הסיבוב (180?) במסלול - פשוט מדוייק, מהיר, חד ויפה.... - או שיעיין בדברי ימי אשקלון!

נראה לי שחסר ל"מבקרים" עוד "קצת" ניסיון כדי לבקר את הנהיגה של ניר בן ארי.

דבר אחרון, הכתבה הזו בנוייה וערוכה להגיע למסקנה שהאופנוע עדיף. או שהמבחן נעשה בחוסר מקצועיות מוחלטת (תנאים מועדפים לדו גלגלי) או שמראש היא לא התכוונה להיות אוביקטיבית - אחרת היו בונים מבחן הוגן. מה שבטוח, שהאימפרזה (טובה ככל שתהיה ונהוגה בידי נהג מעולה ככל שיהיה) היא לא רכב שמסוגל להתמודד עם אופנוע ליטר כזה - ישנן מכוניות אחרות שכן מתאימות. אז גם הרברבן בסוף ("תביאו לי רכב שאני צריך יותר משני הילוכים לעקוף אותו...") - היה מסיר את הכובע ומשתחווה ביראת כבוד...

אבל זה לפעם אחרת.

אלון.

פורסם

כנראה יש כאן אי הבנה בסיסי שנובע מכך שלא קראתם את הכתבה בעיתון. הסרטון הוא רק תמצית של היום הזה וכדי שאסביר במה מדובר.

בין נהגי מכוניות ספורט ורוכבי אופנועי ספורט תמיד קיים הויכוח מה יותר כיף\כדאי לקנות\לעשות והוויכוח הזה עלה גם אצלנו, בין החבר'ה ממוטו להגה. אז ככה בשביל הכיף (זו המטרה של הכתבה) לקחנו R1 ו-STI ויצאנו ליום שכולו כיף בדרום - כמובן שלא להשוואה ישירה ומדוייקת בין שלי כלי תחבורה. לא חישבנו סוסים, לא שקלנו גלגלים ולכל המפקפקים, אף אחד לא חשב שיש למכונית סיכוי מול האופנוע בישורת, אבל למי אכפת? לא יצאנו ליום הזה בציפיה שה-STI תהיה מהירה מהאופנוע בישורת, ממש לא! הצילום של ה'רייס' היה להמחיש עד כמה מהיר האופנוע מהמכונית שעולה כפול בדיוק ממנו. יצאנו למדוד FUN של שני כלים ולנסות להעביר לכם את זה בתכבה. אז נכון היא קצת שונה מההשוואות הרציניות, היא לא קורקטית ולא כלום. כיף נטו. חבר'ה, נסחפתם לרצינות יתרה כאן. לא קראתם את הכתבה המלאה (קיים סיכון סביר שאתם עוד עלולים להנות ממנה)...

זה ששפט כאן מקצועיות על זה שגב"ב אמר WRC ולא WRX לדעתי פיספס משהו - בקטע של האנשים שמדברים יש המחשה עד כמה העולם של המכוניות זר לרוכבי האופנועים ולכן הטעות "כביכול" של גב"ב בהגדרת המכונית נכנסה לוידאו. ט.שביט, אתה הרי מכיר את הגב"ב הכי טוב ואתה יודע מה דעתו על "כופסאות הפח".

אנשים, תקראו את הכתבה ותבינו בדיוק במה מדובר, לפני שאתם יוצאים בהצהרות על ההשוואות...

פורסם

קודם כל ניר בן-ארי הוא לא אדם שאפשר לזלזל בו.

מעבר לכך לא הבנתם את רעיון הכתבה, לא ניסו להראות איזה כלי יותר טוב,

ניסו להראות איזה כלי נותן ריגוש יותר גבוה. לדעתי באופנוע מקבלים יותר פאן וריגוש אבל זו רק דעתי.

דבר שלישי הציעו פה דברים כמו השוואה בין אימפרזה משופרת מקצועית מסדנה,

אז מה נראה לכם שיקרה אם האופנוע יהיה משופר???

תראו את הסירטון שהבחור הזה צירף פה. שם מדובר בקורבט משופרת עם איזה 900 כ"ס לפי מה שכתוב בתקציר, אומנם היא ניצחה שם את ה-R1 וה-ZX10R הסידרתיים אבל תראו מה קרה כשניכנס לתמונה היאבוסה המוגדש.

אופנוען

פורסם
מה לעשות שמזגן הוא אחד היתרונות הבודדים של 4 גלגלים במקרה הזה?

.

האם כשאתה כותב - "במקרה הזה" - אתה מתכוון למקרה שבו בוחנים יכולות האצה בישורת בלבד?

כי, ברגע שמסיימים עם הישורת ונכנסים לעיקולים - מזגן הוא בהחלט לא היתרון היחיד או הבולט של הארבע גלגלי ולכתוב שהמזגן הוא אחד מהיתרונות הבודדים זה ללעוג לאינטיליגנציה של כל מי שמבין משהו בנהיגה ספורטיבית.

מי שכתב לגבי בטיחות צודק - אבל, ברוב המבחנים שאני מכיר זה לא פרמטר נבדק ביחס לנהיגה ספורטיבית או הנאה מנהיגה וטוב שכך. (ד"א לגבי הנאה מנהיגה, לא ניתן לכמת אותה כי היא דבר סובייקטיבי לחלוטין).

אלון

ועוד דבר,

מקבל את ההערות של הכותבים מעלי - אכן לא קראתי/קראנו את המבחן המלא - אבל מבחן זה נערך על ידי חובבי אופנועים כך נראה מהכתבה ומתגובותיכם.

אופנועי ליטר - הם אופנועי מירוץ. נקודה. הם נמכרים עם רישיון לכביש. רוצה לבדוק יבוסה מוגדש - תשים אותו על מסלול עם פורמולה 1 ונראה אז את התוצאות - אני לא בטוח שהדו גלגלי יצא משם עם ידו על העליונה - אם בכלל.

לגבי הנאה מנהיגה - את ההנאה שאני מקבל מנהיגה ב 106S16 שלי במירוץ ראלי / ראלי ספרינט - לא נראה לי שאני אקבל משום דו גלגלי (ואת זה אני אומר אחרי שהתנסיתי מספר שנים בנהיגה בכבישי אירופה על CBR900 כשהוא היה מאריות הדו גלגליים וגם היום לא נחשב ל"חלשלוש"). ולכן אמרתי, הנאה מנהיגה הינה דבר סובייקטיבי לחלוטין!

אלון

• תוכן חדש...