Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז אתה אומר למעשה שעדיף לא להתקין רתמה כלל ברכב עם מושב מקורי, או שאם כבר מתקינית אז את זו המוצגת לעיל?

התלבלבתי מעט...

ואשמח לקבל תשובה לגבי צליפת שוט צווארית עם רתמות, האם האנרגייה שהייתה אמורה לטלטל את כל עמוד השדרה תופנה רק לחוליות הצוואר במקרה של בלימה / תאונה?

תלוי בסוג הרכב ובעיקר בהמצאות או אי-המצאות של קשת התהפכות.

במיאטה שלי יש רתמה למושב הנוסע שהוא עדיין המושב המקורי של הרכב בגלל שיש לי קשת התהפכות להתחבר אליה בזווית מצויינת לתמיכה של הגוף..

ברכב כביש נורמלי יש סיכוי מצויין שהייתי נמנע מכך.

במקרה של תאונה גם הרתמה נמתחת ולכן המלצתי על פוליאסטר כחומר השזירה המועדף כי הוא נמתח הרבה פחות מניילון.

אין לי דרך לקבוע חד-משמעית מה יהיה אופן הפגיעה המדוייק במקרה זה או אחר, כל תאונה לגופה - מהירויות שונות מייצרות פגיעות שונות, כמו כן זוויות פגיעה שונות וכו', מלבד זאת אני ממש לא הולך לנסות להיות דוקטור לנושא פשוט כי.. אהמ.. אני לא דוקטור :wink:.

לרתמה המוצגת בתמונה יש מנגנון קריסה מבוקר לחגורות הכתפיים כך שהיא נחשבת לבטוחה ביותר מבין הרתמות הארבע נקודתיות.

מוטי.

פורסם

אוקי אז 4 נקודות מתחברות לחיבורי האגן, 2 הנקודות מאחורי המושב מתחברות גם כן למקום אחד כמו ב 3 נקודות או שזה מתפצל ל 2 מקומות?

אני מבין שאין שילוב של חיבור אחורי מתפרק ב 6 נקודות כמו ב 3 נכון?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מוטי, יש לך משהו אישי נגד ספארקו?

שתף אותנו.

בכל מקרה, כמו בכמה מוצרים, ספארקו משווקים למעשה מוצר של חברה אחרת תחת השם ספארקו. כך למשל הרפידות הן תוצרת FERODO וריתמות "2 הן תוצרת SCROTCH ואף באות עם התווית שלהם המציינת את התקן בה עומדת החגורה. לא חקרת זאת עד הסוף? אגב, עד שנת 2004 היו אלה ריתמות של SABELT.

מין הסתם החגורות "2 מיועדות לרכבים רגילים (TUNING) ולא לרכבי מרוץ ואכן אסור להשתמש בהן ככאלה. לשם כך נועדו חגורות ה-"3.

לגבי המושבים, ספארקו נותנים את המקסימום האפשרי ללקוח הרגיל ולנהג המרוץ ולכן ניתן למצוא באקטים זולים (SPRINT) ויקרים (CORSA) ועוד יותר יקרים העשויים מקארבון. למה ספארקו יותר יקר? אני מאמין שכאן נכנס מימד המוניטין כמו בכל תחום אחר. האם הבדלי המחיר מוצדקים? את זה כבר יחליט הלקוח.

בכל מקרה, המאמר שלך בא מעולם המרוצים ששם כמובן אין פשרות ותאמין לי שאני מכיר את זה מקרוב מאוד כנהג קארטינג 2 פעימות במסלולים מאולתרים בארצנו הקדושה. כיוון שמאמרך עיקרו מסלול המרוצים, יש לסייג זאת. כל מוצר הבא מחברה בעלת שם עולמי (ספארקו, קוברה וכדומה) ולו הפשוט ביותר, עדיף יהיה על המקורי איתו מגיע הרכב בכל הקשור לבטיחות כמובן. הרי מוניטין של שנים יכול להימחק במחי יד.

בכל הקשור לעולם המרוצים, אני איתך.

בברכה,

ירון אדרי

משווק ספארקו מורשה מטעם היבואן

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

במקרה של תאונה גם הרתמה נמתחת ולכן המלצתי על פוליאסטר כחומר השזירה המועדף כי הוא נמתח הרבה פחות מניילון.

אין לי דרך לקבוע חד-משמעית מה יהיה אופן הפגיעה המדוייק במקרה זה או אחר, כל תאונה לגופה - מהירויות שונות מייצרות פגיעות שונות, כמו כן זוויות פגיעה שונות וכו', מלבד זאת אני ממש לא הולך לנסות להיות דוקטור לנושא פשוט כי.. אהמ.. אני לא דוקטור :wink:.

לרתמה המוצגת בתמונה יש מנגנון קריסה מבוקר לחגורות הכתפיים כך שהיא נחשבת לבטוחה ביותר מבין הרתמות הארבע נקודתיות.

מוטי.

או.קיי, נלך על הרכב שלי.

אין קשת התהפכות , רכב סטנדרטי יחסית, לא משמש למירוצים וכו'.

מה יותר בטיחותי (כמובן שזה תלוי בסוג הפגיעה, עוצמתה, וכו'...):

החגורה הרגילה, או חגורת 4 נקודות של סקוטש שהראית בתמונה?

אני מדבר על "3 עשוייה מפוליאסטר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מוטי, יש לך משהו אישי נגד ספארקו?

שתף אותנו.

בברכה,

ירון אדרי

משווק ספארקו מורשה מטעם היבואן

שאלה תמוהה ביותר ותסלח לי על הטון, אבל ככל הנראה לא קראת את הכתוב כמו שצריך -

...בין אם בחליפת האש שלי של ספארקו מדגם TOP5 ...
אם אני בוחר להגן על הגוף שלי, ממש מילולית - על העור שלי, בשימוש במוצר של ספארקו זו לא נחשבת הצבעת אמון מספיקה?!

אם זה לא אני לא יודע מה כן :shock:.

הביקור האחרון שלי באולם התצוגה והמחסן המרכזי של ספארקו ארה"ב עלה לי קצת יותר מ-$1500 אז תחסוך ממני את השאלה הזו.

בכל מקרה, כמו בכמה מוצרים, ספארקו משווקים למעשה מוצר של חברה אחרת תחת השם ספארקו. כך למשל הרפידות הן תוצרת FERODO וריתמות "2 הן תוצרת SCROTCH ואף באות עם התווית שלהם המציינת את התקן בה עומדת החגורה. לא חקרת זאת עד הסוף? אגב, עד שנת 2004 היו אלה ריתמות של SABELT.

מין הסתם החגורות "2 מיועדות לרכבים רגילים (TUNING) ולא לרכבי מרוץ ואכן אסור להשתמש בהן ככאלה. לשם כך נועדו חגורות ה-"3.

מצטער, לא קיבלתי טלפון מספארקו לרגל החלפת הספק.. בפעם האחרונה שראיתי את הרתמות שלהם למכירה הן היו תוצרת Sabelt ולא Schroth ואל תבין אותי לא נכון - אני מאמין למה שאתה אומר בעניין החלפת הספק.. באמת הגיע הזמן שספארקו יימכרו מוצר מודרני ולא את הרתמות הפרימיטיביות שהם מכרו עד לא מזמן... הטכנולוגיה לא עוצרת לחכות לאף אחד.

בכל אופן, אתה בטוח ש-Schroth מייצרים גם את רתמות ה-Tuning וגם את רתמות ה-Competition?

מבט באתר מגלה דווקא את רתמות ה-Competition עם מנגנון נעילה רוטארי שדומה שתי טיפות מים לזה של Schroth ולעומתו המנגנות של סדרת ה-Tuning שנראה כמו ה-Sabelt הישן... אין גם שום מילה באתר על חומר השזירה או השימוש בטכנולוגיית ה-ASM.

בכל מקרה, אני חסיד קטן מאוד של מוצרים שמקבלים תו של מותג אחר מחברה שלא מייצרת אותם בכלל ומעדיף תמיד את המקור.

לגבי המושבים, ספארקו נותנים את המקסימום האפשרי ללקוח הרגיל ולנהג המרוץ ולכן ניתן למצוא באקטים זולים (SPRINT) ויקרים (CORSA) ועוד יותר יקרים העשויים מקארבון. למה ספארקו יותר יקר? אני מאמין שכאן נכנס מימד המוניטין כמו בכל תחום אחר. האם הבדלי המחיר מוצדקים? את זה כבר יחליט הלקוח.
תסלח לי שוב אבל זה נשמע קצת כמו איזה בבל"ת מכירות.

על איזה מקסימום אתה בדיוק מדבר?

השוואה בין דגמי ספארקו לבין המקבילים להם מתוצרת קוברה למשל לא מחמיאה עם ספארקו בכלל.

ה-Rev של ספארקו נופל בהשוואה למפרט הטכני של הקוברה Imola2 ובנוסף גם עולה יותר... בדיוק כמו שה-Corsa נופל מה-Suzuka של קוברה.

והמוניטין המדובר, האם הוא ייגן על הנהג בשעת התאונה?

האם הלוגו של ספארקו יחטוף את החבטה במקום הנהג?

ולגבי מושבי שלדת הצינורות, כנראה שגם פה קצת פיספסת אותי, לא פסלתי רק את השימוש בספארקו ספרינט אלא את כל מושבי הפלדה למיניהם - Cobra Monaco, Momo Start וכו'.

כולם אותו חרא ולא הייתי מתקין אף אחד מהם בחיים בשום רכב, לא לכביש ולא למירוצים.

בכל מקרה, המאמר שלך בא מעולם המרוצים ששם כמובן אין פשרות ותאמין לי שאני מכיר את זה מקרוב מאוד כנהג קארטינג 2 פעימות במסלולים מאולתרים בארצנו הקדושה. כיוון שמאמרך עיקרו מסלול המרוצים, יש לסייג זאת. כל מוצר הבא מחברה בעלת שם עולמי (ספארקו, קוברה וכדומה) ולו הפשוט ביותר, עדיף יהיה על המקורי איתו מגיע הרכב בכל הקשור לבטיחות כמובן. הרי מוניטין של שנים יכול להימחק במחי יד.
ופה בעצם אתה מסכם את ההבדל בינינו.

לך אכפת מהמוניטין של המותג אותו אתה משווק כבעל אינטרס מסחרי מובהק ולי אין שום בעיה לשחוט פרות קדושות אם צריך... מבחינתי שחברת "אחמד רייסינג" תייצר מחר ציוד מירוצים טוב יותר ואני הופך לחובב נלהב שלהם.

ספארקו מייצרים הרבה דברים מעולים אבל הם בהחלט לא הכי טובים בהכל.

את מה שהם עושים טוב קניתי מהם ואת מה שהם עושים פחות טוב מאחרים לא קניתי מהם וגם לא אקנה רק בגלל שקוראים לזה ספארקו.

בכל הקשור לעולם המרוצים, אני איתך.
לפחות בעניין הזה אנחנו מסכימים.

קבל את התנצלותי על נוסח ההודעה הבוטה לפרקים, אין לי שום עניין או רצון לפגוע באופן אישי באף אדם, מדובר בתגובה עניינית לגמרי לתוכן ההודעה :-).

מוטי.

פורסם

מוטי יקר,

א. תגובה נאה ליבואן ספרקו.

ב. מה עם תשובה לשאלה שלי?

ג. אתה חייב לי כסף על המחמאה בסעיף א', נתקזז על בירה?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שאלת תם...

אני ממש לא מבין את הדירוג של המושבים, מה זאת אומרת דירוג 15 G????

אני שוקל 55 קילו, חבר שלי, נהג אחר שוקל 110 מושב של 15 G עשויי להחזיק אותי יפה מאוד אבל אותו לא יחזיק כלל! אז מה שווה הדירוג הזה??? לי יספיק ספרינט מעפן, ולו לא יספיק גם קורסה קרבון?

מוטי אתה מוכן להסביר בבקשה?

כנל לגבי חגורות...

בתודה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

UP...

פורסם
ופה בעצם אתה מסכם את ההבדל בינינו.

לך אכפת מהמוניטין של המותג אותו אתה משווק כבעל אינטרס מסחרי מובהק ולי אין שום בעיה לשחוט פרות קדושות אם צריך... מבחינתי שחברת "אחמד רייסינג" תייצר מחר ציוד מירוצים טוב יותר ואני הופך לחובב נלהב שלהם.

כמובן שאיכפת לי מהמוניטין של המותג אותו אני משווק כיוון שיש לי אינטרס מסחרי אך רבים מלקוחותי יכולים להעיד כי טובת הלקוח עומדת אצלי לרוב לפני הכל. ניתן לראות זאת בייעוץ אותו אני נותן מעל דפי פורום זה (לעיתים רחוקות האמת) ואחרים (יותר) ובו לא תמיד אני ממליץ על ביצוע "שידרוגים" מיותרים כך שאת המילה מובהק ניתן להוריד.

"אחמד רייסינג", על תצחק אבל העולם הערבי מתקדם שנות אור מאיתנו בכל הקשור לספורט מוטורי :? אבל להפוך לחובב נלהב תוך פרק זמן כזה קצר?! תן למותג להוכיח את עצמו לפחות שבוע :-D

בכל אופן, קרא את הודעתי הקודמת שוב פעם.

ירון.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ירון יקר, בתור עסקן במקצוע יש לו זיקה ואינטרס מסחרי, אני לא באמת מאמין שיכולה להיות אובייקטיביות בראייתך.

יתר על כן - אדם שבודק את טיב המוצר למען ביטחונו האישי אמין בעיניי שבעת מונים מאדם שעוסק בחברה שעל מוצרייה הוא ממליץ.

אל תיעלב או תיקח את זה איישת, אני בטוח שאיש ישר והגון אתה, אך עדיין - אובייקטיבי אתה לא יכול להיות.

פורסם
ירון יקר, בתור עסקן במקצוע יש לו זיקה ואינטרס מסחרי, אני לא באמת מאמין שיכולה להיות אובייקטיביות בראייתך.

יתר על כן - אדם שבודק את טיב המוצר למען ביטחונו האישי אמין בעיניי שבעת מונים מאדם שעוסק בחברה שעל מוצרייה הוא ממליץ.

אל תיעלב או תיקח את זה איישת, אני בטוח שאיש ישר והגון אתה, אך עדיין - אובייקטיבי אתה לא יכול להיות.

תזכור שירשור זה ליום בו אייעץ לך

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
תזכור שירשור זה ליום בו אייעץ לך

אז תכשיל אותי ותייעץ לי משהו פסול או פגום בכוונה?

נו, באמת, זה יהיה חוסר מקצועיות!!

לא אמרתי משהו מתוך כוונה רעה, פשוט מי שמאמין במוצר שלו וחשוף אליו 24/7 לא יכול להיות אובייקטיבי.

זה לא מונע ממך להיות ישר והגון וכו'.

זה אומר שאתה רואה דברים מנקודת מבטך שהיא (בניגוד לאדם פרטי) מושפעת מאמונתך במוצר שאותו אתה מוכר.

פורסם

חבר'ס אל תדאגו לא שכחתי אתכם, פשוט חזרתי כרגע מיומיים על המסלול אחרי שנהגתי ונסעתי בכמה מכוניות מעניינות... :wink:

תנו לי טיפה להתארגן ואני חוזר אליכם עם התשובות.

מוטי.

• תוכן חדש...