Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו. אני רואה הכנסתי קצת חיים לשרשור הזה... כל הכבוד לי..:twisted::lol:

מוטי,לא נעלבתי, התגובה שלי הייתה ניסיון נואש לגרום לעוד מלחמה בין האמריקאיות ל 106. כנראה שגם הצלחתי...:-) (סתם,סתם..)

אנשים קחו דברים בקלות!

DSCF901111111105_resize1.jpg
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואתן דוגמה:

וולוו מכל סוג שהוא החדשות מוגדשות S40 / S60 וכו' מגיעות ל200 קמ"ש בערך.

גם 106 מגיעה בערך למהירות הזו.

גם מיצובישי סופר לאנסר סטנדרתית מגיעה למהירויות האלה ויותר (240 ליתר דיוק), ולא המד לא זייף.

פורסם
טוב, נאלצתי להגיב...

יותר מפעם אחת כבר אמרתי בתגובות כאלו ואחרות, שה-106 ודומותיה הן אולי מכוניות קטנות וזריזות יחסית למתחרותיהן, אך הן רחוקותתתתתתתתתתתתת מלהיות מכוניות ספורט...

ליאור.

שלום,

כדי להעמיק את הדיון...

מה הגדרתך למכונית ספורט?

פורסם
טוב, נאלצתי להגיב...

בקיצור, צאו מהקטע שה-106 היא מכונית ספורט מטורפת, היא מכונית קטנה, זולה יחסית, מתנהגת יפה מאוד, נכון, כאן זה בערך נגמר ושוב, אני לא מחפש להעליב אף אחד, אבל אלו ששמים את ה-106 שלהם לפני כל אקזמפר אחר, לפני שהם בכלל נהגו עליו, לדעתי, מגזימים בטירוף...

ליאור.

היא כן מכונית ספורט מטורפת. למחירה.

זה שאפשר לקבל מכונית עם התנהגות כביש משובחת במעט כסף זה לא מעט.

בקשר לסופרלטיבים כמו "מכונית מירוץ לכביש", הם נכתבו ע"י מי שלא נהג במכונית מירוץ. מי שכן יודע שמכונית מירוץ בכביש זה לאו דווקא משהו חיובי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
היא כן מכונית ספורט מטורפת. למחירה.

זה שאפשר לקבל מכונית עם התנהגות כביש משובחת במעט כסף זה לא מעט.

לא נסחפנו קצת?

מטורף מי שמשלם 10 מעל המחירון עליה :loco:

פורסם

אתם שוכחים כמה משתנים:

1. אנחנו (אני, ועוד כמה בעלי פיז'ו) לא בעשירון העליון, אם היינו, היה לנו קורבט \פונטיאק GTO \ וואטאבר

2. אנחנו גרים בישראל

3. הספורט המוטורי בארץ שלנו יותר גרוע מאצל שכנינו שחומי העור ושחורי העיניים

מכך משתמע:

1. פיז'ו 106 היא איננה "מכונית מרוץ חוקית לכביש" אך בהחלט ניתן להפוך פיז'ו 205 ג'יטיאי לצורך ההדגמה, בסכום שלא יעבור רכב משפחתי חדש, ל"מכונית מרוץ חוקית לכביש" (מוטי, את הסרטון של ה 205 MI16 TURBO ראית ?! :) )

2. בארץ בה אנו גרים, פיז'ו 106 מספקת הנאה "כמו מכונית מרוץ" וזאת בגלל סיבה מס' 1 וכי הכל צריך לקחת בפרופורציות, כמובן כמובן כמובן שאין להשוות אותה לקורבט או פונטיאק GTO או וויפר, אבל אם מסתכלים על הסטנדרטים בארץ, והסכום הדל שיש לכל פלצן קטן שסיים י"ב ורוצה "אוטו 3 דלתות מהיר עם מנוע 1400 ואגזוז לחץ" זה פשוט מתאים , אין ספק שפיז'ו 106 כמו שבאה מהיצרן איננה מהירה יותר מדי, אבל האלטרנטיבות (205 1900) בהחלט נותנות פייט יפה (ושוב אינני משווה ל BIG BOYS עם 400 כ"ס ומעלה)

3. עצם ההשוואה נובעת מכך, שבארץ הקודש ה - פיז'ו , האימפרזה , הלאנצ'יה , אוודי, וכו אלה "המכוניות" , שבאות עם דבר חמוד וקטן מה קוראים אותו "טורבו" והמוטוריקה פה פשוט עלובה

וכן , כל ילדון אשר חפצה נפשו (מודה מודה..) יכול לקחת לאנצ'יה תמא טורבו בעלות של כ 25-30 אלף ש"ח (עד משפחתית חדשה אמרנו לא?) להוסיף לה מס' מטעמים כגון T34 STAGE 5, אינטרקולר חזית (שבי הצליח ..) , צארג' קולר, בוכנות מחוזקות, רינגים וכו וכו וכו , בעלות שלא תהיה יותר מ 50 אלף ש"ח (עבודה זה גם עסק יקר)

והריי לך רכב עם לא פחות מ 350-400 כ"ס ובצורה מאוד אלגנטית, והנה לנו ספורט מוטורי, ילדים שמתחרים עם ה"X5 של אבא שלהם באמצע הרחוב, וקוראים לזה "ספורט מוטורי" או בקיצור, יש להתייחס להכל בפרופורציות שכוללות 1. כסף, 2. ישראל, 3. מוטוריקה עלובה.

אין מה לעשות ה "106 ראלי" תמיד תשמע לילדים כמו חלום, אוטו ללא אבזור שצבוע בלבן עם מדבקה 3 צבעים, עם מנוע שמוציא 103 כ"ס ביום קריר אי שם בשנת 95, ולא יבינו לעולם, ש 205 1900 (אפילו מוסבת) תבעט בה לכל אורך הדרך , הן בביצועים והן בכל דבר אחר.

בסוף ... יהיה טוב :D

נ.ב אם מה שכתבתי לא מתחבר לכם, תבינו, השעה 8:30 ואני ער מ 5 ... פקקים זה דבר רע.

פורסם

שכחתי לציין שאינני מתכוון לאלון ומישל וחבריהם , זה אכן ספורט מוטורי אמיתי, אבל זה גם ספורט יקר (כן אלון, 40 אלף שקל לאוטו שלא ינסע על הכביש יקר לי.)

ואין מה לעשות.. בישראל יש עשירון עליון ותחתון, והעליון בד"כ מעדיף מרצדסים עם 400 כ"ס אוטומטים.

פורסם
אתם שוכחים כמה משתנים:

נגיד ופה יש ציטוט של כל מה שאמרת למעלה, סתם תופס מקום על המסך ;-)

נ.ב אם מה שכתבתי לא מתחבר לכם, תבינו, השעה 8:30 ואני ער מ 5 ... פקקים זה דבר רע.

מסכים עם כל מילה שלך, זה בדיוק בהמשך למה שאמרת... לא היה לי שום ויכוח לגבי המיקום של הרכב בהיררכיה המוטורית הישראלית, ה"בעיה" היחידה שלי הייתה העובדה שיש כאלו שלוקחים את זה קצת רחוק מדי והופכים את ה-106 למכונית על ועוד רושמים כאן בלי בושה שכמעט ואין מכוניות טובות מהן....לרבות לשלול את כל השוק האמריקאי או להשוות אותן לאירופאיות כאלו ואחרות, בכמה רמות מעליהן..

בקיצור, אולי יש לה שלדה מטורפת, אני מעדיף טירוף מסוג אחר ;-)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

השרשור הזה הוא מהומה על מאומה , אנשים בפורום מוטריקה חורגים מכלל פרופורציה על ימין ועל שמאל בד"כ ,וגם במציאות בד"כ

אם יפתח שרשור על כל תופעה כזאת , זה לא יגמר

זה טבע האדם , הוא תמיד נוטה להעצים דברים , אני באמת שמתי לב לתופעה של ההדרת הצרפתיות הקטנטנות ....ואני נאלץ להסכים בחלק מן הדברים,ככל שהרכב קטן יותר כך גם מרגישים יותר קשר עם הכביש

ועל אחת כמה וכמה כשמנגנוני הניהוג והשלדה כל כך מתוקשרים עם הנהג

מדובר פה בהנאה מסוג אחר , הנאה שבעל מכונית אמריקאית לא יבין אלא אם כן הוא התנסה וחווה צרפתיה קטנה ושובבה ...סורי muscle car lovers , גם ככה לא נשאר הרבה נפט בעולם

ליבי עם הארופאיות כי קודם כל הן הרבה יותר הגיוניות מבחינת תצרוכת דלק , וגם ומספקות הנאה מוטורית משובחת

אבל:

בהמות הנאה אחורית אמריקאיות עטירות הקג"מ תמיד יהיו מושא חלומותיי שלא יתגשמו לעולם לצערי

אלא אם כן אעקור למערב בעתיד :-D

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
השרשור הזה הוא מהומה על מאומה , אנשים בפורום מוטריקה חורגים מכלל פרופורציה על ימין ועל שמאל בד"כ ,וגם במציאות בד"כ

אם יפתח שרשור על כל תופעה כזאת , זה לא יגמר

זה טבע האדם , הוא תמיד נוטה להעצים דברים , אני באמת שמתי לב לתופעה של ההדרת הצרפתיות הקטנטנות ....ואני נאלץ להסכים בחלק מן הדברים,ככל שהרכב קטן יותר כך גם מרגישים יותר קשר עם הכביש

ועל אחת כמה וכמה כשמנגנוני הניהוג והשלדה כל כך מתוקשרים עם הנהג

מדובר פה בהנאה מסוג אחר , הנאה שבעל מכונית אמריקאית לא יבין אלא אם כן הוא התנסה וחווה צרפתיה קטנה ושובבה ...סורי muscle car lovers , גם ככה לא נשאר הרבה נפט בעולם

ליבי עם הארופאיות כי קודם כל הן הרבה יותר הגיוניות מבחינת תצרוכת דלק , וגם ומספקות הנאה מוטורית משובחת

אבל:

בהמות הנאה אחורית אמריקאיות עטירות הקג"מ תמיד יהיו מושא חלומותיי שלא יתגשמו לעולם לצערי

אלא אם כן אעקור למערב בעתיד :-D

רציתי להגיב אבל אתה הוצאת לי את המילים.למרות שאני עדיין לא מצליח להבין את הרעיון מאחורי ה"בהמות האמריקאיות" למרות שאני ממש מנסה.

אבל כנראה כל אחד והסטיה שלו.אתה יודע יש כאלו שאוהבים ללכת לרופא שיניים...:shock:

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

בתור OWNER של אחת כזאת , אני יגיב.

106 ראלי היא מכונית קטנה , זריזה (לא מהירה) , כייפית מאוד (ביחס להרבה מאוד "מפלצות" שעליהם נהגתי 250 כ"ס ומעלה..).

מכונית מירוץ - לא היא לא! היא מכונית קטנה ופשוטה שמספקת הרבה הנאה .

אנחנו (לפחות חלקנו) לא יכולים לקנות לעצמנו פורש בוקסטר או מיאטה עם צארג'ר וכו'...

אנחנו מתייחסים לרכב כתמורה למחיר , ופה ה106 מנצחת ! ואל תתן לי השוואה של 205 מלפני יותר מ15 שנים שתתפרק אחרי הק"מ העשירי...

מוטי - נהגת פעם על 106???

נ.ב: דווקא כן השוו אותה למכוניות "כוחניות" כגון : פרארי 355 , הונדה NSX , לוטוס אליז , ניסאן סקיילין BMW M3 וכו'... ונחש מה?? היא זכתה במקום השני כאשר פרארי 550 במקום הראשון !

נכון - אני בהחלט יעדיף (אפילו יחלום) על כל אחת מהמכוניות המוזכרות בשורה מעל . אבל כנראה רק כנראה , כל בוחני הרכבים אבל כולם!! משבחים אותה עד בלי די , אז כנראה (רק כנראה) יש משהו שם שבאמת שווה ובאמת נותן משהו אחר שהרבה מאוד מכוניות בתקציב הדל לא יכולות לתת...

נ.ב: (אחרי עריכה) , מצאתי כתבה גדולה על מבחן השוואתי של HOT HATCH. מגזין EVO.

מצאתי קטע קצרצר על ה106 (שכבר מאוד מיושנת):

but here is the fast oldschool french hot hachback. it's old school because it has pure trailing-arm rear suspension and a famous habit of a rising yaw rates which is what makes it so fun....

you can corner incredibly quicly. it's why front-drive racing cars are usually set up with similarly tail-happy balance

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

רדו לסוף הכתבה ותקראו את החלק האחרון...

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/1stcar.asp

אולי אותו בוחן לא יודע על מה הוא מדבר??? מה אתה אומר מוטי?? אתה מבין גדול הריי לא??

אולי באמת הוא לא יודע , אבל מעניין מה לגביי ג'רמי קלארקסון ולגביי ריצ'ארד ברנס ?? ומה לגביי הבוחנים של EVO ? ומה לגביי הבוחנים של CAR??? וגם מה לגביי הבוחנים של "הארץ"??

האם כל אלו לא יודעים על מה הם מדברים ?? האם מוטי יודע על מה הוא מדבר???

איזה קטע?? עוד קישור ישראלי שאומר ש106 ראלי היא מכונית לנהגיי מירוץ "דלי אמצעים"...

http://www.netcar.co.il/news/frankfurt2003d.asp

נ.ב: בשבילי ה106 היא מכונית יומיומית לעבודה , לקניות , לחברה ולכייף! אני לא נהג מירוצים ! ...

ועכשיו מה ?? עכשיו בטח יקפוץ איזה אחד ויירשום שאנחנו ניזונים מכתבות ש"מעמידות לנו את הזין".

אז לא , אנחנו (לפחות חלקנו) יודעים במה מדובר. פשוט אנחנו כנראה קטנים מידיי בשביל שתקשיבו לנו , אז ניתן ל"BIG BOYS" לומר את שלהם...

פורסם
לא נסחפנו קצת?

מטורף מי שמשלם 10 מעל המחירון עליה :loco:

ושפוי מי ששילם על קולט מחיר של ראלי+10000 מעל , ועוד קולט יותר ישנה מאותה ראלי???

ושפוי מי ששילם על RSI מחיר שלראלי+10K??

ושפוי מי ששילם על הונדה 3דלתות 6 מעל?

ושפוי מי ששילם על פיאט קופה 10K מעל??

ושפוי מי ששילם על פונטו GT 8 מעל??

ושפוי מי ששילם על 205 ראלי 40 % מעל המחירון?

ושפוי מי ששילם על מיאטה 5K מעל??

ושפוי מי ששילם על ZX16V 35% מעל??

וכו'...

כל אלו דוגמאות שנכתבו ב"דם" .

האם אתה שפוי??

אולי אני לא... אבל מה איתך?? תתעורר! מחירון של ראלי דור 2 הוא מגוחך עד כדי כך שבאותו מחירון אתה קונה סוזוקי סוויפט, אם אתה משווה סוויפט ל106 ראלי אז מצבך קשה עד מאוד!!!

האם שפוי מי שקונה סוויפט??

פורסם

אי אי אי.

אם היה אפשר לקחת מכונת זמן ולחנוק את תומר הדר כשהוא היה קטן היה נחסך מאיתנו כל הריטואל הזה...

מוטי - דע לך שיש פרות קדושות בפורום שאסור אפילו לדבר עליהן. זה פוגע ברגשות המאמינים.

אפשר לסכם שהראלי היא אחלה מכונית בטווח המחיר שלה (מחיר השוק ולא מחיר לוי יצחק), ושאין לה תחרות מבחינת התנהגות בסגמנט השוק הזה ובטווח המחירים הזה.

אבל שבטווחי מחירים והשקעה אחרים קיימות, אולי, אי שם, מכוניות טובות ממנה, קצת, טיפה? טיפטיפה? טיפטיפטיפטיפה?

אחרת, אני לא מבין למה קבוצת פרארי הסתבכה השנה עם בניית מכונית פורמולה 1 שלמה במקום לקנות 106 ראלי שנת 95 יד 17 עם אגזוז לחץ ולצבוע אותה באדום.

נ.ב. - ההודעה על הלאנסר הסטנדרטית שמגיעה ל-240 לא נמחקה פשוט כי היא מצחיקה מדי.

• תוכן חדש...