Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

היום נוהגת ביונדאי i30 סטיישן ידנית שנתון 2013. מעוניינת להחליף ברכב ידני חדש יותר. אני צריכה רכב בגודל שיאפשר שינוע של אופני הרים בתוך הרכב.

אופציות על הפרק:

*ניסאן קשקאי שנת 2018, 66,000 קמ'. קראתי שלדגם הספציפי קיימת היסטוריה של צריכת שמן גבוהה - האם מישהו נתקל? שיקולים נוספים שכדאי לקחת בחשבון?

*דאצ'ה דאסטר, שנתונים 2020, 2021 או 2022 - יש די הרבה מבחר בשוק. ממה שקראתי, מדובר בדגם אמין, דווקא בתצורה הידנית, אם כי פחות נוח מהקשקאי בנסיעה עירונית. 

אשמח לכל תובנה, בעיקר של מי שמכיר את הדגמים מקרוב או התנסה איתם. 

תודה רבה ושבת שקטה וטובה לכולם!

פורסם
לפני 23 שעות, ליהי כתב:

דאצ'ה דאסטר, שנתונים 2020, 2021 או 2022 - יש די הרבה מבחר בשוק. ממה שקראתי, מדובר בדגם אמין

בגדול אין כמעט מה לקנות עם גיר ידני יותר גדול מסופר מיני וגם דאסטר הוא סוג של סופר מיני, בנוי על פלטפורמת רנו קלאיו מלפני כמה דורות. כן הוא קצת יותר מרווח אבל לא בנפרש, יהיה פחות מרווח מ I30 סטיישן וגם תא מטען הרבה יותר קטן. 

תבדקי אם אפשר להכניס פנימה את האופניים שלך. 

דאסטרים קיימים עם מנוע בנזין ודיזל, עם  2X4 ו 4X4. 

למי מי שלא מעניין לעשות טיולי שטח כמובן אין סיבה לקנות את ה 4X4  שהרבה יותר יקר ועם תא מטען קטן יותר לעומת 2X4 כי היה צריך לפנות מקום למכללי הנעה של הסרן האחורי. אם כי ב 4X4 יש מתלה אחורי מולטי לינק מתקדם יותר לעומת קורת מתח פשוטה ב 2X4. 

הדיזל זה רכב אמין יחסית וחזק במידה מספקת (116 כ"ס ומומנט גבוה) 6 הילוכים, רכב שיש לו קהל מעריצים גדול בקרב אנשי old school שאוהבים את הפשטות והטכנולוגיה של פעם. 

זה לא טויוטה קרורלה מבחינת אמינות ולא כל מוסך יהיה מכון לטפל בו. חייב מוסך מומחה. המנוע אמין מאוד אבל כמו בכל הדיזלים המודרניים, המנוע עמוס במערכות למניעת זיהום אוויר ויתכנו שם הפתעות יקרות פה ושם. 

לא לקנות דיזל אם רוב השימוש ברכב הוא בתנועה עירונית פקוקוה, כן לקנות לטווחים בינעירוניים ארוכים, שם היתרונות שלו יבואו יותר לידי ביטוי. 

יש גם גרסת בנזין 1.3 עם 130 כ"ס בדגם 2X4  הבסיסי ו 150 כ"ס בדגמי 4X4. 

אם הבנזין אני לא מכיר. 

פורסם

עד איזור 2017 או 2018 יש מיצובישי אוטלנדר ידני. הם נכרו בכמויות מאוד קטנות, צריך לחפש בסבלנות. אבל זה רכב שבאמת אפשר לאמור שהוא משפחתי, דאסטר לא ממש רכב משפחתי. 

פורסם
בתאריך 18.7.2026 בשעה 15:41, ליהי כתב:

שבת שלום לכולם,

היום נוהגת ביונדאי i30 סטיישן ידנית שנתון 2013. מעוניינת להחליף ברכב ידני חדש יותר. אני צריכה רכב בגודל שיאפשר שינוע של אופני הרים בתוך הרכב.

אופציות על הפרק:

*ניסאן קשקאי שנת 2018, 66,000 קמ'. קראתי שלדגם הספציפי קיימת היסטוריה של צריכת שמן גבוהה - האם מישהו נתקל? שיקולים נוספים שכדאי לקחת בחשבון?

*דאצ'ה דאסטר, שנתונים 2020, 2021 או 2022 - יש די הרבה מבחר בשוק. ממה שקראתי, מדובר בדגם אמין, דווקא בתצורה הידנית, אם כי פחות נוח מהקשקאי בנסיעה עירונית. 

אשמח לכל תובנה, בעיקר של מי שמכיר את הדגמים מקרוב או התנסה איתם. 

תודה רבה ושבת שקטה וטובה לכולם!

לפני 3 שנים חיפשתי רכב ידני משפחתי כשכיוונתי לשנת ייצור 2020 כדי שיהיה עדיין באחריות (גם אם בסופה) ובשאיפה עם מערכות בטיחות אקטיביות.

לא היו כמעט אפשרויות.

קניתי הונדה סיוויק שלא עונה על הדרישה שלך. גם לאון במבנה דומה.

לדעתי מבחינת מרחב לאופניים החלופה היחידה מעבר לאלו שהזכרת היא קיה סיד סטיישן ידנית. דיזל. לדעתי ללא מערכות בטיחות אקטיביות אבל לא התקדמתי מספיק בשביל לבדוק. היתה אחת לא אטרקטיבית ביד2 בזמנו.

חלופה נוספת שאני ראיתי היו סקודה אוקטביה ידניות של מורים לנהיגה שמזמינים בהזמנות מיוחדות. היו אז גם דיזל וגם בנזין. אני ראיתי בלוח רק סדאן אבל אולי יש כאלו סטיישן היות וזו הזמנה מיוחדת. 

יש לקחת בחשבון שברמת שיחת הטלפון המחירים היו ללא הפחתה של המחירון לרכב ללימוד נהיגה. הרכבים נעלמו מהלוח אז כנראה יש מספיק ביקוש.

בעיני זה רכב מוצלח מאוד.

פורסם

אוקטביה היא לא סדאן, היא "ליפטבק" זאת אומרת נראית כמו סדאן אבל המכסה נפתח עם השמשה. יכול מאוד להיות שזה מספיק להובלת אופניים. לאוקטביה תא מטען הכי גדול בקטגוריה, לא כולל סטיישנים כמובן. 

octtailgate.thumb.jpg.1fa15c9afa5cc76a056a7bab654bacfe.jpg

פורסם

ידני מצמצם לך מאוד את האפשרויות והמבחר.

אחד השיקולים שהיו לי לטובת הסובארו אאוטבק שקניתי לפני כ-5 שנים,

היה שהאופניים נכנסו בקלות מאחור, בלי צורך לפרק גלגל או שניים.

פורסם

תודה רבה לכולם! אני מבינה שאין לאנשים כאן ניסיון עם ניסאן קשקאי ידנית...

סיוויק היא אופציה מצוינת - רק שאין כרגע אפילו אחת למכירה (ביד 2). אם מכירים מישהו שמעוניין למכור ידנית - אני בעניין.

אוקטביה גם היא גדולה מספיק כדי להכניס אופניים ללא פירוק גלגל, גם כאן כרגע אין הצעות...

אם מישהו מכיר מישהו מכיר מישהו שמעוניים למכור רכב ידני מתאים, אשמח לשמוע.

פורסם

ידני זו נישה הולכת ונעלמת. אפילו במיני וסופר מיני יש מעט מאוד. משפחתיות עוד פחות.

את הסיוויק הידנית שלי אני לא מתכנן למכור בקרוב כי אני מחליף מכוניות לאט.

אני גם מבין שהרכב הבא לא יהיה ידני. מן הסתם יהיה מחושמל ברמה כזו או אחרת.... רק עוד סיבה לא להחליף. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...