Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 

המקרה הוא כזה - הבניין של ההורים שלי יחסית טרי בן 7 שנים עם מעלית סטנדרטית שמתוחזקת ע״י אחת החברות הגדולות.

בחודש האחרון 3 פעמים נתקעו אנשים במעלית, בכל פעם כבאות היו צריכים לחלץ אותם. היום בבוקר נתקע דייר וחולץ ע״י כבאות, בזמן החילוץ יצרו קשר עם הטכנאי של החברה שהדריך את הכבאים איך לפעול. לאחר מכן הועד דרש מהטכנאי שיגיע לבדוק את המעלית והוא סרב ואמר שהיא בסדר גמור כי אחרי החילוץ הכבאים איתחלו את עצמה והיא חזרה לעצמה. 

השיא היה לפני שעתיים כשאבא שלי נתקע במשך שעה, בין 2 קומות. כבאים ניסו בכל צורה להוציא אותו כי הטכנאי והחבר׳ה פשוט סיננו טלפונים גם שלנו וגם של המשל״ט כבאות. לבסוף הטכנאי ענה לאחד הכבאים והסביר מה לעשות. 

אני נשבר לי, אני רוצה להכנס בחברה הזאת על 200. מאיפה להתחיל רק אני לא יודע, לא רוצה כסף לא רוצה כלום רוצה רק לעשות בלגאן. 

משטרה? משרד העבודה?

• אהבתי 2
  • מבאס 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כל מעלית עוברת ביקורת אחת לחצי שנה (עפ"י חוק)

מי ערך את הביקורת? הוא מהנדס מורשה?

האם היו ריגקטים בביקורת?

האם טופלו?

מי אחראי על תחזוקת המעלית?

חברת אחזקה או ועד בית?

לחברות אחזקה יש רצון לצמצם את הצאותיהן למינימום לפעמים עד כדי של תחזוקת שבר לבניין. 

ידוע לך למה המעלית נתקעה?

ודבר אחרון.

רצוי להכיר שגם ידידים מבצעים חילוץ ממעליות (בחינם ובהתנדבות)

זה לא מחליף את כב"א.

אבל בדרך כלל זמני ההזנקה קצרים יותר מכב"א.

ודבר נוסף.

תדרשו מטכנאי המעליות לעשות לדיירים הדרכה חילוץ ממעלית הספציפית הזאת.

עברתי הדרכה דומה וחילצתי מספר אנשים. 

זה לא כל כך מורכב בדרך כלל.

החלק הקשה זה לטפס לראש הבניין ששם בדרך כלל נמצא המנוע והבקרה (מלבד במעליות הידראליות שפחות נפוצות בבנייני מגורים)

• רעיון טוב! 1

.

פורסם

הדרכת חילוץ היא חלק מהליך מסירת הבניין לדיירים. גם בעבודה קיבלנו הדרכה לפני מספר שנים (הבניין ממש לא חדש). אבל ספק אם מישהו שאינו מצוות החירום יידע לחלץ ברגע האמת. גם המחולץ צריך לדעת להסיט את הדלתות כאשר המעלית הגיעה למקום הנכון.

אגב, לא כב״א כי אם כב״ה. כבאות והצלה.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חילוץ ע"י הדיירים במעליות mrl מהשנים האחרונות פחות פשוט ואינטואיטיבי.

מצד שני, מעליות mrl כמעט לא נתקעות, יש להם מגוון מנגנונים, שגם במקרה תקלה או הפסקת חשמל, גורמים להן להגיע לקומה הקרובה ולפתוח דלתות, לפני שהן שובתות.

גבי- מהכירותינו הוירטואלית, אני מניח ש"להכנס בהם על 200" עבורך, לא אומר ללכת למשרדים שלהם עם ג'ריקן 95 וזיפו.

אתה אומר שאתה לא רוצה כסף. אבל הדרך לפתרון בעיות מהסוג הזה,  עבור אנשים נורמטיביים, עוברת בביהמ"ש.

אני הייתי מייעץ לקחת מהנדס מעליות, מחברה ניטרלית (כזו שעוסקת רק בתכנון וייעוץ, ולא מתקינה/מתחזקת/מוכרת מעליות). אם תרצה והמעלית החא בתחום חדרה-גדרה, שלח לי ה"פ, אתן לך טלפון של מישהו שעוסק בכך 40 שנה, והוא גם עד מומחה.

אותו מהנדס יגיע ויבדוק האם הכשל שגורם לתקיעות הוא בתכנון, בביצוע או בתחזוקה של המעלית. אחרי זה, יהיה לכם גם כיוון לפתרון, וגם מישהו לתבוע ממנו את ביצוע הפתרון.

ללא זה, הגורמים יטילו את האחריות אחד על השני, ולהדיוטות כמונו, כל הטיעונים ישמעו הגיוניים...

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

כמה דברים לא ברורים.

חילוץ ממעלית אמור להיות דבר די פשוט, גם בבנין שלי וגם אצל הורי יש שכנים שיודעים לעשות זאת, ודאי שכבאים אמורים לדעת.

מוזר שהתקיעות הן מסוג כזה שחובה שיגיע טכנאי.

לא ברור מה התקלה, האם בעקבות התקיעות בוצע תיקון? כיוון? החלפת חלק?

מה אומר חוזה השירות שלכם מול חברת המעליות? מה הוא כולל? חלקים? זמן תגובה?

הביקורת התקופתית היא לענייני בטיחות , המעלית יכולה להתקע 3 פעמים ביום ועדיין לעבור את הבדיקה.

משטרה?! אין פה שום עבירה פלילית, בסך הכל חוסר שביעות רצון משירות. התגובה האפשרית היא להחליף את נותן השירות ו/או לתבוע אותו אם הפר חוזה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 32 דקות, Be roo כתב:

חילוץ ממעלית אמור להיות דבר די פשוט, גם בבנין שלי וגם אצל הורי יש שכנים שיודעים לעשות זאת, ודאי שכבאים אמורים לדעת.

יש 3 סוגי מעליות. אלה עם חדר המכונות על הגג (הכי נפוצות וקלות לחילוץ), מעליות הידראוליות שהמערכת לרוב נמצאת למטה ויש שסתום שחרור פשוט להורדה והסוג השלישי הוא mrl שאומר ללא חדר מכונות.במעליות האלה הכל נמצא בתוך הפירנואין גם אחידות במבנה. במעליות כאלה קשנץה עד בלתי אפשרי לחלץ ללא הדרכה ספציפית של חברת המעליות.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

ללא הדרכה ספציפית של חברת המעליות.

אז במקרה הזה חובה לכלול תנאים בחוזה השירות שיספקו מענה הולם במקרה של לכודים. להגדיר פרק זמין סביר למענה ולפיצוי במידה ולא עומדים בו.

השאלה אם יש מנוף להשתמש בו, כלומר אם יש אופציה אמיתית לעבור לחברה מתחרה או שכולם אותו זבל.

פורסם

במעליות ללא חדר מכונות די בעיה לעבור חברה כי הן לא בעלות מבנה אחיד ולכן התחזוקה מאוד מורכבת למי שלא מקבל גיבוי מהיצרן.

לגבי זמן תגובה זה נכון תמיד ובכל דבר. אצל ההורים שלי (מעלית סטנדרטית) חברת המעליות חשבה להשאיר אותם מיום חמישי עד יום שני ללא מעלית כי הכרטיס שהלך נמצא בחיפה ובסוף השבוע הם לא עובדים. רק הבהרה שאם הכרטיס לא מגיע עד שישי בבוקר הם לא מתקרבים יותר לבניין שכנעה אותם לשלוח מישהו להביא את הכרטיס.

• מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...