Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת מנוע וסרוויס צהובות, קליאו 2020 מנוע 1.3

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני לקראת קניה של הרכב שכתוב בכותרת,

ודולקת אצלו נורת מנוע ונורת סרוויס צהובות וכתוב במחשב הדרך - בדוק מערכת זיהום אוויר.

לפני כמה חודשים בוצעה החלפת מסנן חלקיקים (PPF), אולי קשור.

רציתי לשאול את חכמי הפורום כאן לפני שאמשיך בקניה, האם מדובר במשהו חריג או שכמו ברכבי דיזל יש לבצע נסיעה בטורים גבוהים כדי לנקות את המערכת וכו..?

בעיקר לא מעוניין בקניית רכב שנתקע במוסך ולוגם לי מהארנק

אשמח למענה מהיר, תודה רבה!!

• פיתרון
פורסם

איזה קטע, גם לי הייתה בדיוק אותה בעיה בקליו 2020 לפני כמה חודשים :) מעניין אם זה אומר שהיא צפויה לחזור...

מהנסיון שלי עם התקלה יכול רק לאמר שזה לא קשור לנסיעה בטורים גבוהים. אני ביצעתי סריקה של מחשבי הרכב כשדלקה הנורה, ועל פניו נראה שהייתה תקלת תקשורת (ב-freeze frame היו ערכים כמו מהירות 5-ספרתית וטמפרטורת נוזל קירור של -273 מעלות צלסיוס). כשבדקתי את הערכים שהחיישן מוציא בנסיעה, הכל נראה תקין. אבל קוד התקלה הספציפי אכן מטופל, בהוראות תיקון הרשמיות של רנו, ע"י החלפת חיישן ה-PPF. זה מה שעשו במוסך, והנורה לא חזרה מאז (בינתיים).

אני כן יכול להגיד בוודאות שאי אפשר לחיות עם התקלה הזו ולהתעלם ממנה, כי מעבר לכך שאי אפשר לעבור טסט (ולא, מחיקת הקוד לא עוזרת - הנורה חוזרת מיד), המחשב נכנס ל-limp mode - הוא מגביל את הביצועים שלו, מאיץ ומגיב לאט יותר מהרגיל, בקרת השיוט לא עובדת, הרכב בקושי עובר 90 קמ"ש... בקיצור, חייבים לתקן.

בכל אופן, אחרי כל ההפחדה הזו - צריך להבין מה בדיוק התקלה, וסורק רגיל כנראה לא ייתן מענה. צריך או סורק מקורי עם CLIP (תוכנת הדיאגנוסטיקה של רנו), או סורק ELM327 רגיל בשילוב עם ddt4all/pyren, להוציא משם את קוד התקלה של היצרן, ולפי זה לדעת מה בדיוק התקלה המדווחת. אם תוכל להוציא את קוד התקלה המדויק (שוב, לא קוד OBD-2 רגיל, אלא הקוד של רנו), אוכל לבדוק לך מה ההנחיות הרשמיות של רנו לטיפול בו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...