Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 7.6.2023 בשעה 12:53, sperial כתב:

תראה, זה שיש היסטריה לא אומר שיש בעיה. מפחידים אנשים עם המילה "קרינה" כמו שמפחידים עם המונח mRNA. עדיין אין שום בעיית בטיחות.

ראיתי לא מזמן ידיעה על בדיקה שנעשתה למטענים בהספק גבוה - אינם מפריעים לפעולה של מכשירים רפואיים מושתלים.

לגבי הקרינה אני כן חושב שזה עדיין בסימן שאלה, הזמן יגיד:

אך לגבי הmRNA אז צר לי לאכזב, ההפחדות במקומן ואפילו אני נפגעתי מזה,

אני כאיש ספורטאי ובריא, אחרי שלקחתי 2 מנות, חטפתי 2 אירועים רפואיים מוזרים ודי קרובים אחד לשני סלא מוסברים, אפילו הרופאים שחקו אותה מופתעים, וכן מסרבים להודות שזה החיסון הארור הזה שדחפו לנו,

אז אחרי החיסון השני בתקופה ממש קצרה חטפתי דלקת ריאות קשה, אושפזתי ונורא סבלתי,

עם השחרור כמה חודשים לא הרגשתי טוב, היו לי בחילות צרבות תשישות משהו,

ואז הגיעה עוד הפתעה, חטפתי פקקת ורידים, שוב אני בן אדם צעיר ובריא, ספורטאי אוכל בריא, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, בקיצור אין הסבר,

אז עם כל הכבוד אני כן מצדיק את ההפחדות במיוחד אחרי מה שעברתי, כמובן את המנה השלישית אני לא אקח אפילו אם ישלמו לי מליונים.

• רעיון גרוע 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ואני מכיר (הכרתי) בחור צעיר וספורטיבי, שתכנן לצאת עם אשתו ושתי הבנות למגרש המשחקים אבל לא הרגיש טוב ונשאר בבית.

כשהם חזרו מהמגרש....

קרה הרבה לפני ה mRNA אז זה בטח בגלל חיסון הפוליו שקיבל כילד - לא?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

לגבי הקרינה אני כן חושב שזה עדיין בסימן שאלה, הזמן יגיד:

אך לגבי הmRNA אז צר לי לאכזב, ההפחדות במקומן ואפילו אני נפגעתי מזה,

אני כאיש ספורטאי ובריא, אחרי שלקחתי 2 מנות, חטפתי 2 אירועים רפואיים מוזרים ודי קרובים אחד לשני סלא מוסברים, אפילו הרופאים שחקו אותה מופתעים, וכן מסרבים להודות שזה החיסון הארור הזה שדחפו לנו,

אז אחרי החיסון השני בתקופה ממש קצרה חטפתי דלקת ריאות קשה, אושפזתי ונורא סבלתי,

עם השחרור כמה חודשים לא הרגשתי טוב, היו לי בחילות צרבות תשישות משהו,

ואז הגיעה עוד הפתעה, חטפתי פקקת ורידים, שוב אני בן אדם צעיר ובריא, ספורטאי אוכל בריא, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, בקיצור אין הסבר,

אז עם כל הכבוד אני כן מצדיק את ההפחדות במיוחד אחרי מה שעברתי, כמובן את המנה השלישית אני לא אקח אפילו אם ישלמו לי מליונים.

מול מה השווית את האירועים?

מה שאתה שוכח הוא שנגיף הקורונה עצמו - במיוחד בוריאנטים המוקדמים, גרם הרבה מאוד דלקות ריאה ואירועי קרישה (ורידית ועורקית). 

ההשוואה שלך צריכה להיות לא לאיך אתה הרגשת קודם, אלא בין מצב בו קיבלת או לא קיבלת את החיסון. ההשוואה הזו נעשית בין אוכלוסיות, והמחקרים החשובים ביותר, בוודאי בתקופה הראשונה של החיסונים, הגיעו מישראל. ןהמסקנה היתה חד משמעית - הרבה יותר בטוח להתחסן מאשר לא להתחסן.

תופעת הלוואי המפורסמת והמפחידה ביותר של החיסון היתה דלקת קרום הלב ודלקת שריר הלב. אבל החוקרים בדקו גם תופעה מקבילה במי שנדבק בנגיף - והתברר כי הסיכוי לחלות בדלקות אלה גדול פי 4, וחומרת המחלה הרבה יותר גדולה.

מציע לך לחזור לשרשור הקורונה ביוני - יולי 2021, באותה תקופה למדתי לעומק את המחקרים והבאתי אותם בשרשור.

במאמר מוסגר, המצב היום שונה לחלוטין, כרגע הצורך בחיסון הוא לאוכלוסיות מוגבלות. כתבתי על כך בשרשור הייעודימלא מזמן.

עריכה - מתנצל שנסחפתי קצת ל-OT. לגבי הקרינה - רכב חשמלי אינו דבר חדש, טלפונים סלולריים נמצאים בכיס של כל אחד כבר קרוב ל-30 שנה, קווי מתח נמוך נמצאים בקיר ליד המיטות שלנו, קווי מתח גבוה עוברים ליד בתים כבר 100 שנה וחובבי רדיו משדרים בהספקים של כמה קילוואט תקופה דומה. ואף אחד מאלה לא הוכח כמזיק בריאותית על ידי השדות האלקטרומגנטיים שהוא יוצר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בפעם ה-1000:
אף אחד כאן לא למד פיסיקה בחטיבת ביניים??

עצם השימוש במושג ״קרינה״ לגבי רכב חשמלי מעיד על בורות עצומה.
הדבר שאנשים שחוששים מזה מודדים (וקונים צב״ד מפוקפק בעלי אקספרס) בכלל לא מודד קרינה.
הקרינה היחידה שידועה כמסוכנת למערכות ביולוגיות היא, כפי שהוזכר למעלה, קרינה מייננת. רכב חשמלי לא פולט שום קרינה כזו, ואגב, הכמות שלה נמדדת בספיגה ליחידת זמן כי הנזק הוא מצטבר (היחידות הרלוונטיות הן Sievert או Gray  (בארה״ב לפעמים משתמשים גם ביחידה מיושנת, milirad).
קרינת הרקע בכל היקום, שחלקה מגיע לכדור הארץ, היא מייננת, אבל המינון שלה נמוך. איפה הוא הרבה יותר גבוה? במטוסי נוסעים שטסים גבוה, וכן, זה נחשב סיכון מקצועי לצוותי אויר ולכל מי שטס הרבה.

מה שאתם רואים אנשים בודקים בסרטוני YouTube עם אותם מכשירים מפוקפקים, הוא שטף שדה מגנטי. אין שום קשר בין שדה מגנטי לקרינה מייננת.
זה מה שמייצרים המנועים ברכב חשמלי (הסוללה בכלל לא), או כל מנוע אחר, כולל המדחסים הגדולים במקרר ובמזגנים.
איפה יש את שטף השדה המגנטי הגדול ביותר שאדם עלול להיתקל בו? במכשירי MRI. ודווקא הם נחשבים בטוחים לחלוטין, כשירים גם לשימוש לנשים בהריון למשל, בניגוד למכשירי CT או ציוד רנטגן (וגם שם זה לא ״מסוכן״ או ״לא מסוכן״ -- כל צילום רנטגן מוסיף קרינה מייננת (לכן נותנים לכם את ה״סינור״ כשעושים צילום), אם כי לא הרבה, ומה שחשוב זו הקרינה המצטברת.

אז כל מי שרוצה לדעת יותר, יתכבד וילמד את עצמו פיסיקה בסיסית. לוקח פחות זמן ללמוד את זה מאשר להשתתף בשירשורים על זה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

מה שמסבך את העסק עוד יותר הוא שה-Sievert אינו באמת יחידת מידה, אלא איזה אומדן לנזק ביולוגי, ודבר הזה לא באמת נמדד אלא נאמד.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מה שמסבך את העסק עוד יותר הוא שה-Sievert אינו באמת יחידת מידה, אלא איזה אומדן לנזק ביולוגי, ודבר הזה לא באמת נמדד אלא נאמד.

אכן. אבל זו עדיין הדרך הכי טובה שמוכרת לאמוד נזק פוטנציאלי מקרינה מייננת.
מכשירים שמודדים כמות קרינה רגעית אבסולוטית, כמו מוני גייגר, לא עוזרים לזה.
לכן כל מי שעובד, ולפעמים רק מבקר, בתנאים של קרינה פוטנציאלית לובש דוזימטר שמודד קרינה מצטברת.

פורסם

ענדתי את הדברים האלה בתקופות שעבדתי בחדרי שיקוף רנטגן, עוד בימי הפילם.

כל הסיפור הזה מבוסס על המון, המון, הנחות. אבל, כפי שכתבת, זה הדבר הכי טוב שיש לנו.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...