Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי אנשים, אז כמו שכתבתי בכותרת אני מחפש רכב עד 50k שיהיה אמין, חסכוני דלק ונוח

ברכב תיסע בעיקר חברה שלי ֿ היא עושה נסיעות שבועיות חיפה תל אביב, נשתמש בו בעיקר בשביל זה,

לנסיעות עירוניות בחיפה ובשביל טיולים בסופשים בכל הארץ אני מקווה :) (אני עם אופנוע ובתל אביב לא זז ממנו)

אז חשוב שיהיה לו לפי הסדר הבא:

- אמינות

- שהוא יהיה נוח לנסיעה, מבחינת מתלים כוח

- תצרוכת דלק טובה

-  שהוא לא יהיה פצפון (שנוכל לנסוע בו שני זוגות עם קצת ציוד בסבבה)

אם על הדרך הוא גם יראה טוב זה בונוס טוב!

בלי גיר רובוטי כזה שרועד ומעצבן, 

האופציות שכרגע אני חשבתי עליהן ואשמח לשמוע את דעתכם: 

סיטרואן קקטוס כי ראיתי פה המלצות, והוא ממש סקסי

- להבנתי הוא לא כזה חסכוני 

- האמינות שלו מוטלת בספק, יש אנשים בקבוצה בפייסבוק שאמרו לי להתרחק ממנו!

חוץ מזה הוא הפייבוריט שלי מבחינת מחיר ונוחות

חברה שלי שמעה המון המלצות על טויוטה יאריס:

- להבנתי הוא סופר אמין!

- יחסית חסכוני?

בכל השאר הפרמטרים אין בו כלום והוא יקר בהשוואה, (נוחות, גודל, תא מטען וכו)

חוץ מזה לא יכולתי להחליט האם יש עוד אופציות כדאיות

שברולט ספארק?

סקודה פאביה?

קיה נירו? סיד?

תעזרו לי להחליט פליז

עריכה אחרונה על ידי danoch
פורסם

אם מבחינת גודל הספארק מתאימה היכ אופציה טובה, לא מרגישה חלשה, אבזור טוב ברמות lt+ או הבכירה ltz, די נוחה.

עוד אופציה מרווחת יותר היא הונדה גאז, מאוד מרווחת מאחור, חסכונית ואמינה, לא חזקה במיוחד אבל לגמרי תספק.

הקקטוס נוחה וזריזה, הבעיה היא ברצועת הטיימינג שיכולה להתפורר לפני מועד החלפתה ולגרום לבעיה כמו צריכת שמן בהמשך. ההמלצה היא החלפתה כול 4 שנים או 60 אלף.

לכן או שאתה קונה רכב ממישהו שאתה יודע שהיא לא התפוררה בעבר, או רכב עד 4 שנים עם ק"מ באסור ה 60 אלף ומחליף.

מצרף לך סיכום שנה עם הקקטוס שלי:

סיכום שנה עם קקטוס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, yulianx כתב:

אם מבחינת גודל הספארק מתאימה היכ אופציה טובה, לא מרגישה חלשה, אבזור טוב ברמות lt+ או הבכירה ltz, די נוחה.

עוד אופציה מרווחת יותר היא הונדה גאז, מאוד מרווחת מאחור, חסכונית ואמינה, לא חזקה במיוחד אבל לגמרי תספק.

הקקטוס נוחה וזריזה, הבעיה היא ברצועת הטיימינג שיכולה להתפורר לפני מועד החלפתה ולגרום לבעיה כמו צריכת שמן בהמשך. ההמלצה היא החלפתה כול 4 שנים או 60 אלף.

לכן או שאתה קונה רכב ממישהו שאתה יודע שהיא לא התפוררה בעבר, או רכב עד 4 שנים עם ק"מ באסור ה 60 אלף ומחליף.

מצרף לך סיכום שנה עם הקקטוס שלי:

סיכום שנה עם קקטוס.

תודה על התגובה!

בנוגע להונדה ספארק LTZ האמת שיש לי הצעה לרכב כזה יד ראשונה עם קילומטרז נמוך ממישהי שאני מכיר

איך היא מבחינת הכוח בנסיעה והזריזות? הגיר הוא לא רובוטי כזה?

והסיכום שלך הוא לקקטוס ידני, יש הבדלים גדולים בין הדכמים מבחינת חווית נסיעה ותצרוכת דלק?

עריכה אחרונה על ידי danoch
פורסם

לספארק גיר רציף. מנוע 1.4 עם 100 כ"ס לא חסר כח.

הקקטוס בעלת תיבה פלנטרית 6 הילוכים יפנית, מעבר לזה הכול דומה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא בטוח שהייתי ממליץ לעשות חיפה-ת"א על בסיס שבועי עם ספארק או דומותיה. היא אחלה חזקה והכל, אבל זאת לא תהיה נסיעה נעימה או נוחה במיוחד. היא מיועדת בעיקר להתניידות עירונית.

הקטטוס יותר טובה, אבל גם לא אופטימלית לדעתי.

אני חושב שהייתי הולך לכיוון של איזו אוריס הייבריד או 308/3008 דיזל - הן "גדולות מדי" לשימוש קבוע ע"י בנאדם בודד, אבל אני חושב שזה שווה את ההשקעה וגם בטיולים שלכם עם שני זוגות זה יבוא לידי ביטוי במרווח ונוחות.

בדיזלים יש גם סיד, פלואנס/מגאן, וקליאו, אבל הן כולן עם תיבה כפולת מצמדים ואתה לא רוצה.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

ממליץ על מאזדה 2, 

מחזיק בדגם שנת 2014, היא מאוד זריזה וכיפית לנהיגה, תיבת הילוכים אוטומטית רגילה,

בעיה יחידה שאין הרבה ביד 2, בדומה ליאריס ולהונדה ג'אז שגם הסתכלתי עליהם כשחיפשתי רכב, עם דרישות דומות לשלך.

פורסם

הונדה ג'אז מתאימה כאן לדעתי.

רכב קטן, נוח גם לנסיעות ארוכות, צריכת דלק מצוינת, לא יקר לתחזוקה ולא יקר (מדי) לקנייה.

כל ההייבריד דיזל למיניהם יהיו גדולים מדי לאדם בודד או עם קמז גבוה, או מחיר גבוה.

הדרישות שציינת הם 'הכל מהכל' וזה קצת בלתי אפשרי גם להתפשר בקטע הזה במחיר.

אתה מוזמן לקרוא את המדריך שלי לרכישת רכב שמופיע בחתימה שלי, ליותר פירוט.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 25.11.2022 בשעה 10:12, EliC25 כתב:

הונדה ג'אז מתאימה כאן לדעתי.

רכב קטן, נוח גם לנסיעות ארוכות, צריכת דלק מצוינת, לא יקר לתחזוקה ולא יקר (מדי) לקנייה.

כל ההייבריד דיזל למיניהם יהיו גדולים מדי לאדם בודד או עם קמז גבוה, או מחיר גבוה.

הדרישות שציינת הם 'הכל מהכל' וזה קצת בלתי אפשרי גם להתפשר בקטע הזה במחיר.

אתה מוזמן לקרוא את המדריך שלי לרכישת רכב שמופיע בחתימה שלי, ליותר פירוט.

מגניב תודה!

אני מסתכל על הונדה ג׳אז וזה נראה טוב :)

מה דעתך על יונדאי i20?

וקיה נירו? 

פורסם

מניח הכוונה לריו, נחשבות לאמינות, לא חסכוניות או זריזות, אך מרווחת.

• תוכן חדש...