Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, sperial כתב:

מה שאתה מתכנן נראה נכון. אתה יכול גם להחליף את הסויצ' למכשיר המאש, אם יש לך מקום, מספיק חיבורים מאחורי המאש והמיקום נותן כיסוי מספק.

אין, זה גם למה הלכתי על הסוויץ'. אם היה מקום אכן הייתי מעדיף לחבר ישירות את המאש(שיהיה בארון תקשורת) לראוטר, ומהמאש את כל שאר החיבורים בבית.

אבל בגלל שאין מקום העדפתי שיהיה סוויץ' ואז פשוט אמקם כל AP בנפרד בחדר שאני צריך, ככה אולי גם הרווחתי איכות יותר גבוהה.

פורסם

חוץ מהעלות של המאשים והמקום על השולחן זה בסדר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

חוץ מהעלות של המאשים והמקום על השולחן זה בסדר.

העלות זה מה שגורם לי לדחות את הקנייה כרגע. החודש גמר אותי(והתחלתי אותו רק לפני ארבעה ימים..).

ולחשוב שאני רציתי לחסוך לקניית רכב😨

פורסם (נערך)

צריך להיות עם האצבע על הדופק אצל קספ. אני קניתי שלושה במחיר אחד באיזו מכירת חיסול. הבן שלי הכין עוד שניים לדירה ששיפץ באותו זמן. פתחנו חשבון בקספ אפילו בשם אשתי יבשם אישתו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

צריך להיות עם האצבע על הדופק אצל קספ. אני קניתי שלושה במחיר אחד באיזו מכירת חיסול.

ספציפית מה שאני רציתי(הX50) נמכר רק בפרטנר.

אבל אני מחכה לבלאק פריידי. אולי יהיה משהו מפתיע באמזון/newegg

פורסם (נערך)

אני קניתי rt-ax56u של אסוס. לצערי כבר לא נמכר, כי אני זקוק לעוד אחד, ומה שנמכר היום יקררר.

דרך אגב, אמנם כבר לא רלוונטי לך, אבל לידיעה: אצלי הכבלים הישנים הםcat 5e והחדשים cat 6, אני מקבל בכל הביית את כל ה-500 מס"ש שהוט מספקים, וכשבודקים כל קטע ה,-negitiation סביב 900 מס"ש, כלומר אפילו ה-5e הוא די והותר.

מחר אני מעביר את ממירי yes שלי ל-IPTV  נראה איך זה יעבוד. הכבילה של הטלוויזיה היא קואקס בסיסי מלפני 10 שנים, ואני אפילו לא יודע איפה הוא מתממשק לאינטרנט. אני סקרן איך זה יעבוד.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, maor23 כתב:

ספציפית מה שאני רציתי(הX50) נמכר רק בפרטנר.

אבל אני מחכה לבלאק פריידי. אולי יהיה משהו מפתיע באמזון/newegg

לא מבין למה להשקיע במוצר ייחודי במקום 2 מוצרים דומים, שנותנים יותר.

שלישיית X20 עם סוויצ' 5 פורטים, יעלה קצת פחות, ייתן לך יותר פורטים (רצית 4, ה-X50 נותן 3 שאחד מהם זה Backhaul), סוויצ' 5 פורטים נותן לך מעשית 3 פורטים (אחד הולך לקיר, אחד ל-AP, עוד 3 פנויים), סוויצ' 8 פורטים כבר ייתן לך 6 פורטים.

עכשיו בהתחשבות בעובדה שאתה שם סוויצ' 5/8 פורטים, ומלביש עליו את כל התעבורה הכבדה, אתה אפילו לא צריך X20, מספיק לך M4.

וככה במקום להוציא 1000 ומשהו שקל על התשתית הזו אתה מוציא פחות מ-600.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אני קניתי rt-ax56u של אסוס. לצערי כבר לא נמכר, כי אני זקוק לעוד אחד, ומה שנמכר היום יקררר.

דרך אגב, אמנם כבר לא רלוונטי לך, אבל לידיעה: אצלי הכבלים הישנים הםcat 5e והחדשים cat 6, אני מקבל בכל הביית את כל ה-500 מס"ש שהוט מספקים, וכשבודקים כל קטע ה,-negitiation סביב 900 מס"ש, כלומר אפילו ה-5e הוא די והותר.

מחר אני מעביר את ממירי yes שלי ל-IPTV  נראה איך זה יעבוד. הכבילה של הטלוויזיה היא קואקס בסיסי מלפני 10 שנים, ואני אפילו לא יודע איפה הוא מתממשק לאינטרנט. אני סקרן איך זה יעבוד.

רלוונטי, צריך לקנות כבלי רשת. כרגע מחובר עם 2 שבזק הביאו לי עם הראוטר והמאש שהם 5e. הבעיה שאין לי איך לבדוק מהירויות בטלוויזיות.

אגב, לאיזה IPTV תעבור? אני מחפש כבר בערך שלושה חודשים שירות איכותי. מצאתי כמה רוסים טובים, אבל אף אחד עוד לא משך אותי כמו שצריך.

אם יש המלצות, אני אשמח לקבל.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

שלישיית X20 עם סוויצ' 5 פורטים, יעלה קצת פחות, ייתן לך יותר פורטים (רצית 4, ה-X50 נותן 3 שאחד מהם זה Backhaul), סוויצ' 5 פורטים נותן לך מעשית 3 פורטים (אחד הולך לקיר, אחד ל-AP, עוד 3 פנויים), סוויצ' 8 פורטים כבר ייתן לך 6 פורטים.

עכשיו בהתחשבות בעובדה שאתה שם סוויצ' 5/8 פורטים, ומלביש עליו את כל התעבורה הכבדה, אתה אפילו לא צריך X20, מספיק לך M4.

השאלה אם כל מה שכתבת כאן תומך במהירויות שאני צריך שזה 1Gb?

פורסם

סוויצ' 5 פורטים של 1GBit עולה איזה 60 שקל, 8 פורטים עולה איזה 90-100.

X20 נותן לך תיאורטית עד 1800MBit שזה כמעט 2GBit, מעשית כמו כל Wi-Fi, המהירות יורדת משמעותית ככל שאתה מתרחק מה-AP.

M4 נותן לך תיאורטית עד 1200MBit שזה קצת מעל 1GBit, שוב המהירות יורדת משמעותית ככל שאתה מתרחק מה-AP.

החוכמה היא לקחת את כל הצרכנים הקבועים (מחשבים, טלוויזיות חכמות, סטרימרים, קונסולות) ולחבר אותם חוטית.

בכל חדש שיש לך צורך, לשים סוויצ' קטן ולחבר אליו את כל הצרכנים הקבועים שאפשר.

ואז ה-Wi-Fi שלך נשאר רק לצרכנים שהם באמת ניידים, או אין להם חיבור רשת בכלל.

עכשיו השאלה - הצרכנים הניידים האלה - מה הם, כמה כאלה יש, באיזה תקן Wi-Fi הם בכלל תומכים וכו'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 14.11.2022 בשעה 17:09, sperial כתב:

דרך אגב, אמנם כבר לא רלוונטי לך, אבל לידיעה: אצלי הכבלים הישנים הםcat 5e והחדשים cat 6, אני מקבל בכל הביית את כל ה-500 מס"ש שהוט מספקים, וכשבודקים כל קטע ה,-negitiation סביב 900 מס"ש, כלומר אפילו ה-5e הוא די והותר

יפה אמרת. 

Cat5e מנחושת מלאה ("פרימיום" אצל חלק מהיצרנים) עושה את העבודה מעל ומעבר. כל ההגזמות של 6 או 6a או 7 בטענה שאני רוצה להיות מוכן לשנת 2085 כאשר יהיו כאן סיבים של מעל 1gb לדירה - לא רלוונטיות. זה לא יותר מדאווין לשיחת סלון. 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אני לא יודע מה השחיל לי הטמבל שעשה לי את העבודה ב-2013 (בדיעבד התברר שזה איש אזעקות שחילטר על הרשת ולא הבין מה הוא עושה. גם את האזעקה הוא לא קינפג נכון, את הבעיה פתר טכנאי מהאיזור). לפני כמה חודשים קניתי תוף עם cat6 והשחלתי את רוב הכבלים מחדש, השארתי רק 1-2 קטעים שבהם הסטאלבנד לא עבר בלי להוציא את הכבל הישן ולא רציתי להסתכן בכך שלא אצליח להשחיל את החדש, שכן אין לי ניסיון בעניין, למדתי את העבודה תוך כדי תנועה. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 16.11.2022 בשעה 13:32, איציק נ. כתב:

יפה אמרת. 

Cat5e מנחושת מלאה ("פרימיום" אצל חלק מהיצרנים) עושה את העבודה מעל ומעבר. כל ההגזמות של 6 או 6a או 7 בטענה שאני רוצה להיות מוכן לשנת 2085 כאשר יהיו כאן סיבים של מעל 1gb לדירה - לא רלוונטיות. זה לא יותר מדאווין לשיחת סלון. 

איציק

השאלה איפה אני מוצא כאלו איכותיים? כל ה5E שמצאתי נראים מאוד דקיקים ולא איכותיים.

פורסם

ברוב המקומות יעשו לך הזמנה וזה מגיע תוך ימים בודדים, או שאתה קונה מספק שיש לו על המדף. 

המחיר לחבילת כבל פשוט (אלומיניום מצופה נחושת, לא מומלץ) cat5e נעה באיזור 90 שקלים, האיכותי מנחושת עולה כפול. 

כמובן שגם במשקל יש הבדלים משמעותיים, לכן קשה לרמות מי שמכיר את הנושא. 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 7 שעות, איציק נ. כתב:

ברוב המקומות יעשו לך הזמנה וזה מגיע תוך ימים בודדים, או שאתה קונה מספק שיש לו על המדף. 

המחיר לחבילת כבל פשוט (אלומיניום מצופה נחושת, לא מומלץ) cat5e נעה באיזור 90 שקלים, האיכותי מנחושת עולה כפול. 

כמובן שגם במשקל יש הבדלים משמעותיים, לכן קשה לרמות מי שמכיר את הנושא. 

אני מתכוון לקניית כבל מוכן, עם 2 ראשים ב2 הקצוות שלו. 

פורסם
בתאריך 14.11.2022 בשעה 17:16, m3x7r3m3 כתב:

שאלה על זה, כי יכול להיות שלא הבנתי (והלוואי שתענה לי לפני סוף היום כדי לנצל את הבלאק)

אם אני מביא סוויץ' (אם כבר שואל, איך זה? https://www.amazon.com/gp/product/B0863M7C1L/ref=sw_img_1?smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 )

וקונה מאש, נניח M4 או כל אחד אחר, אבל נשאר עם הראוטר של בזק(בי).

אז איך החיבור מתבצע בעצם? אני מחבר כבל מהראוטר לסוויץ ומהסוויץ למאש? וככה בעצם הסוויץ' מקבל את הבי ואת המאש ביחד ואז את שאר החדרים מחבר לסוויץ?

• תוכן חדש...