Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב שלי (2018) ניזוק בתאונה יחסית קלה בעת שנסעתי בחניון עפר מאולתר, בין טורי רכבים חונים כאשר רכב אחר יצא ברוורס מחניה והרכבים התנגשו, אצלי בחיבור בין כנף שמאל למגן קדמי, אצלו במגן אחורי ודלת תא מטען. 

אני טוען לאשמה שלו, הוא טוען לאשמה שלי

יש לי תיעוד וידאו

יש לי ביטוח מקיף

לנהג הפוגע - אין ביטוח, לטענתו לא הספיק לחדש את הפוליסה ימים ספורים לפני התאונה..

דיווחתי לביטוח על התאונה, וסיווגתי אותה כאשמת הפוגע ותביעה נגדו.

הצעתי לו שנלך למוסך פחות יקר ממוסך דרך הביטוח שלי כדי שיחסוך בעלויות הנזק שלי - הוא לא משתף פעולה, ועסוק במחשבה איך לממן את הנזק שלו, יש לו תקוה (לא מבוססת בעיני) שהביטוח שלי ישלם את הנזק שלו, בהתאם לטענתו שאני אשם.

הכנסתי את הרכב למוסך היבואן (מוסך הסדר) שם החתימו אותי על מסמכים כגון אישור לתקן את הנזקים ברכב (כאשר המסמך ריק בסעיף המפרט את התיקון, עוד לפני שהשמאי הגיע)

הגיע שמאי (שהם הזמינו) אמר שיש להחליף את הכנף, מגן קדמי, תומך פנימי ופסי קישוט וכו' והוסיף שצריך לפרק את המגן ולראות בפנים וכו'

לא קיבלתי פירוט רשמי או הערכת מחיר.

לאחר יומיים, שאלתי מה קורה, וקיבלתי צילום של המסמך שחתמתי כשהיה ריק, ובו פירוט חלקים להחלפה.

כנף

מגן קדמי

פס קישוט (ספויילר) למגן

פס קישוט לכנף 

תפס לכנף

פנס קדמי

ה'פנס קדמי' גרם לי לחשוב אולי האצבע קצת קלה על ההדק..

ביקשתי לעצור עד שאקבל הערכת מחיר, ושאלתי למה נכנס פה גם פנס, שלכאורה לא נראה בו שום נזק, נאמר לי שהשמאי הורה על כך, (אולי בעקבות נזק פנימי) וקיבלתי הערכה של 12-17 אלף לפני מע"מ לחלקים בלבד (עם / בלי פנס, שפתאום לא היה ברור להם לגמרי אם אכן צריך להחליף ואמרו שיחליטו תוך כדי העבודה, נקודה קצת תמוהה בעיני) ועוד כ4000 לפני מע"מ לעבודה (כולל צבע למגן), סה"כ כ19-25 אלף כולל מע"מ (ובהסתייגות שיתכן ויהיו דברים נוספים שיתגלו תוך כדי העבודה)

החלקים חדשים ומחירם בהתאם

אם היה לפוגע ביטוח ולא היה ויכוח לגבי האשמה - לא הייתי מתלבט, שהביטוח ישלם ונמשיך הלאה

אך במצב הנוכחי, כאשר אני צריך להתמודד מול הפוגע וסביר להניח שגם לתבוע אותו בבית משפט - אני רוצה לצמצם ככל האפשר את עלות התיקון, כדי:

שיהיה קל יותר לגבות את התשלום.

לצמצם נזק עבורי למקרה של אי תשלום גם לאחר תביעה בבית משפט (הוצאה לפועל לא יעיל במיוחד היום)

להוכחה בבית משפט שניסיתי לצמצם את העלות.

סתם כך לחסוך לפוגע, אין לי שום ענין לגרום לו עלויות מיותרות.

מה הדרך הנכונה לפעול כעת?

האם להניח לדברים להתגלגל, להשאיר במוסך צ'ק ל90 יום ולתבוע את הפוגע?

לקחת את הרכב להצעת מחיר נוספת במוסך אחר שיבוא בגישה יותר מצמצמת מבחינת חלקים ועבודה (למשל, חלקים משומשים, אולי להציל על ידי תיקון ולא החלפה, אם אפשרי באיכות טובה)

ואז לשלם לו ולתבוע את הפוגע בסכום נמוך יותר (צריך שוב שמאי? התשלום שם מיידי ולא 90 יום? לא יודע אם יש בכלל חלקים זמינים בשוק, המוסך כרגע טוען שקשה מאוד להשיג חלקים לא חדשים ומקוריים לרכב שלי)

במצב כזה, אולי אדרש לשלם למוסך הנוכחי על טרחתו, לשמאי ודאי שיש לשלם.

להמשיך עם המוסך הנוכחי , לתבוע את הפוליסה שלי ולתבוע מהפוגע רק את העלויות הנלוות? (השתתפות עצמית, התייקרות פרמיה) אציין שיש ברקע תביעה נוספת שאולי אגיש על מקרה אחר שעדיין לא התברר סופית, כך שאני לא שש להכתים את התיק הביטוחי.

לדרוש מהביטוח שלי את עלות הנזק לפי דוח שמאי וללכת לתקן במקום זול יותר?

רעיונות אחרים?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Tiida
פורסם

לגבי האשמה, תקליט אותו מודה בעובדות, כלומר שהוא יצא מחניה בנסיעה לאחור. 

גם יציאה מחניה, וגם נסיעה לאחור מחייבת זהירות מיוחדת, ולכן מטילים עליו מראשחלק גדול מהאשמה.

הוא יכול לטעון גם לחזסר זהירות מצדך, ובהחלט יתכן שאם זה יגיע למשפט האשמה תתחלק בינכם, וקשה להעריך כמה בלי לדעת פרטים נוספים, אבל מהעובדות שכן הצגת, התמונה לטובתך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

צילום עלול לפגוע בך, כי עלול להראות שיכולת למנוע את התאונה. מיקום המצלמה, קצת לפני העיניים שלך, עלול להטעות. כדאי לך לראות את הסרט ולהתרשם  ולבקש גם התרשמות של אחרים (אם אתה רוצה אפשר גם להעלות לפורום).

עקרונית כל הדרכים שמנית אפשריות. חוות דעת השמאי היא "מעין שיפוטית" - היא אמורה להיות אובייקטיבית ולא נצלנית, כך שהיא אמורה להתקבל. אם קבע שיש להחליף פנס סביר שההחלפה מוצדקת, והעובדה שאתה לא ראית נזק לא מעידה שלא קיים, אלא שאתה, כמו 99.9% מחברי הפורום, לא בעל מקצוע בזיהוי נזק לרכב. אישית לא הייתי מחפש מוסך יותר זול, אלא אם יש חוות דעת על איכות עבודה יותר גבוהה. לגבי מקוריות חלקים - השמאי בודק מה זמין וסביר שהתייעץ גם עם נפחח. לא סביר שיאשג חלקים יקרים אם ניתן להשיג לקים יותר זולים.

אם הסכום שקבע השמאי גדול עליך תבע את הביטוח שלך והשאר לו את התענוג לתבוע את הנהג האחר (אבל תן לו את הכלים - הסרטון שלך). לפי התנהגות הנהג הפוגע נראה שגם אם תזכה במשפט (שיכול לארוך לא מעט זמן), תתקשה לקבל את הכסף. זה נכון גם אם תתבע רק השתתפות עצמית ועליית פרמיה.

אבל - ציינת שיש לך עוד תביעה בקנה. תביא בחשבון ששתי תביעות בתוך 2-3 שנים ייקרו מאוד את הפרמיה, ואף עלולות לגרום לסירוב לבטח אותך. לכן כלול בשיקוליך את שני האירועים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אני תובע את הפוליסה שלי, וחברת הביטוח תובעת את הפוגע ומקבלת ממנו תשלום או מגיעה איתו להסדר כלשהו, זה לא מוריד ממני את רישום התביעה בהסטוריית התביעות?

פורסם

רק אם היא מקבלת החזר מלא של מה ששילמה לך. אם היא מתפשרת - ולך אין מעורבות בהחלטה - אתה סופג את הפגיעה. ואם היא זוכה אתה צריך לוודא שמשיבים את זכויותחך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם הנתבע לא יוכל לטעון שהוא לא מסכים עם קביעת השמאי ולא ניתנה לו הזדמנות להביא שמאי מטעמו?

כלומר, כרגע, לפני התיקון, האם אני צריך להודיע לו מה הערכת השמאי ולתת לו אפשרות להערכה נגדית?

פורסם

מן ההגינות לעדכן אותו. מצד שני, יש גבול (לדעתי לא כתוב) של כמה זמן הוא יכול לעכב לך את התיקון.

מכל מקום - שמאות נגדית תהיה על חשבונו, וקרוב לוודאי ששנמ השמאים יגיעו להסכמות ביניהם, כך שהרכב שלך יתוקן כפי שהם דורשים. איפה שתתכן בעיה זו ירידת ערך, אם תקבע.

פורסם

האם כדאי לתבוע את הפוליסה בפיצוי גלובלי?

ואז לתקן במקום זול יותר ואז לחסוך את עלות ההשתתפות והתייקרות הפרמיה (אם אמצא מקום מספיק איכותי בפער מחיר משמעותי שיכסה את הנ"ל)

האם בהתאם להערכה של עלות התיקון במוסך ההסדר הנוכחי - זה יהיה הסכום שאקבל בפיצוי גלובלי? או שצפויים תהליכים שיפחיתו את הסכום?

מנסה למצוא את הנוסחה הטובה ביותר, כלכלית, וגם החוסכת כאב ראש..

• תוכן חדש...