Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו אאה אתמול את התוכנית של קושמרו? שייט לוויתנים חורפי באיזור טרומסו.

ברררררר......

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 17.10.2022 בשעה 12:28, לירון .ה. כתב:

אנסה לענות בקצרה לפי הניסיון שלי.

אין שם שום בעיה עם החורף, כפי שרשמו זה לא אנטרטיקה, ובעיר החורף פחות מורגש מבחינת הטמפ', בגלל הקרבה לים וזרם הגולף.

אבל לנסיעה של כמה ימים השיא בחורף או בתקופת חג המולד, רוב האטרקציות, חנויות או שפעולות בשעות הרבה יותר מצומצמות או סגורות. וחג המולד הוא חג משפחתי. פשוט תמצא את עצמך לבד ברחוב והכול סגור, ותחבורה ציבורית מאוד מצומצמת.

לכן אם אתה רוצה לנסוע ולחוות את סקנדינביה, עדיף בקיץ. אני אישית ממליץ על יוני מכמה סיבות.

יש לך שעות אור רבות וכמעט אין חושך. הטמפ' חמימה, ולא אמור להיות הרבה גשם בכלל. זה עדיין לא תקופת החופש מבית ספר, לכן רוב האתרים עדיין ריקים מתיירים פנים וחוץ.

בנורווגיה לדוגמא יש שלג גם בסוף יולי על הרבה מהפסגות, אם אתה רוצה לחוות קצת שלג.

וגם יותר קל למצוא מקומות לינה.

אני חושב שאלו מקומות פחות מתויירים מבחינת התייר הישראלי, כי אלו מדינות שבנויות יותר על טבע, ושקט. אין עניין של קניות בזול, או איזה מבחר מיוחד, אלא אם בא לך סוודר עבודת יד ב 3000 שקל.

זה יותר מרוחק מאירופה הקלאסית, ואכן מסוף אוגוסט אפשר להגיד שכבר מאוד גשום וקריר.

אני רשמתי על הילסנקי, כי מהזמן שהייתי שם ובפנלנד, הרגשתי שזה מקום עם וויד מאוד פתוח, אבל אנשים יותר "מוזרים", אבל זה ממשהוא שגר 5 שנים באזורים האלו, אז שם לב לדקויות שפחות תשים לב אליהן.

זו עיר מענינת יפה, ואפשר להעביר שם כמה ימים בלשוטט.

אני אישית משוחד על נורווגיה, ומכיר את אוסלו יותר טוב מתל אביב

קודם כל הרבה תודה רבה לך על התגובות המפורטות,לך וגם לכל האחרים שהגיבו כאן ונראה שהם באמת מבינים בזה ושיש להם ניסיון עם סקנדינביה,גם מטיולים שם וגם ממגורים של כמה שנים במדינות האלה כמוך.כל העצות כאן באמת מאוד עוזרות לי ואני אנסה להשתמש בהן עד כמה שאפשר.

בכל זאת,כדי לסגור את הפינה הזאת של חג המולד,שווקים של חג המולד יש בכל אירופה,ובסקנדינביה בפרט,אז אם אני חושב עדיין על האפשרות לנסוע לכמה ימים בלבד בתקופה הזאת ולמטרה הספציפית הזאת של חג המולד(בזמן שאת הטיול למטרות של טבע ונוף אני אוכל לעשות בקיץ,זה לא חייב להיות אחד על חשבון השני אם אני מוכן לשלם את המחיר וזה יהיה שווה מבחינתי),אז למטרה הספציפית של חג המולד ושווקים,אחרי שאמרתי שאני לא מת על מזרח אירופה בהקשרים האלה,ומעדיף מאוד מדינה מערבית\צפון אירופית,קופנהאגן או שטוקהולם יכולות להיות אופציה מבחינתי?למטרה של ביקור בשווקי חג המולד באווירה סקנדינבית?או שהיית ממליץ לי אישית ללכת על יעד אחר?פשוט שמעתי על אנשים שכן טסו לקופנהאגן למטרה הזאת ונהנו מאוד.

פורסם

תראה כל עניין השווקים והאווירה מתחיל כבר חודש לפני.

אז אתה יכול לטוס כבר בתחילת דצמבר. הרי ערב חג המולד והימים אחריו, הכול סגור ותהיה לבד.

שמע עניין של אווירה זה משהוא אישי

לונדון למשל, שם גם יש אחלה אווירה, ומלא שווקים, ובכלל עיר ענקית שאתה יכול למצוא שם אין ספור מה לעשות, יותר מהערים הסקנדינביות. רק לא לצפות יותר מידי לשלג.

הנה שני קישורים.

אחד לאוסלו, שני לשטוקהולם

תסתכל אולי יעזור לך להחליט?

https://www.visitoslo.com/en/whats-on/christmas/

https://christmasmarketsineurope.com/stockholm-christmas-markets/

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 17.10.2022 בשעה 12:38, sperial כתב:

טיול חורף זה דבר שונה לחלוטין מטיול של קיץ (ושוב, גם האביב והסתיו שונים). 

נתחיל בכך שאם אינך יודע לנהוג בתנאי מזג האויר המדוברים - שלג וקרח- אל תנסה לעשות זאת. חבל על הבריאות שלך, כי מדובר במשהו שאנחנו, הישראלים, לא מכירים. זה כבר פחות או יותר מוריד לך את נושא אתרי הטבע - אלא אם תמצא טיולים מאורגנים, שכן גם ההתניידות אליהם תהיה בעייתית וגם חלקם יצמצמו שעות פתיחה ואף ייסגרו. אפילו אתרים עירוניים יצמצמו פעילות.

אז אם אתה רוצה לנסוע לארצות הקור כדאי, לפני שאתה מזמין כרטיסי טיסה, להכין שיעורי בית לגבי האתרים שאליהם תרצה להגיע, ולבדוק האם הם בכלל פתוחים, ואם כן - מתי. יתכן שחלקם פועלים, אבל רק יום או יומיים בשבוע, או שעות מקוצרות מאוד.

טיול עירוני זה סיפור קצת שונה, כי התחב"צ בעיר יפעל, אבל ההערה שלי לגבי סגירת אתרים אינה שונה - הם מצריכים בדיקה פרטנית.

דרך אגב, נדמה לי שכבר הזכרתי, ביקרתי בדצמבר מקומות קרים ומושלגים כמו וינה וסופיה. ואפילו בריגה ווילנה שלא כל כך רחוקות משטוקהולם. אבל אלה היו טיולים עירוניים לחלוטין, ומחשבות על שכירת רכב נותרו מחשבות בלבד, לאור מזג האויר.

הערה לגבי הלסינקי - בביקור שם התרשמתי כי זו עיר ל-2-3 ימים. בכלל, פינלנד היתה ארץ כבושה עד לפני 100 שנה ואם אתה רוצה לראות אוצרות של אימפריות עדיפות מובהקת לדנמרק ולשוודיה. אבל אתייג את @קורן בן אשר שמכיר את פינלנד קרוב יותר מכולנו. ולא מצאתי את הפינים "מוזרים", כמובן בעיניים של תייר - כמה ימים בהלסינקי ועוד שבוע בדרכים, בחודש יולי לפני כמה שנים, ועוד שבוע מאורגן בלפלנד - השאירו טעם טוב מאוד.

קודם כל שוב,תודה רבה לך על כל המידע,אבל רציתי להבהיר שאני אחד שלא נוהג כבר הרבה שנים,אני הולך בעיקר ברגל ומשתמש לפעמים בתחבורה ציבורית,ככה שלרגע לא היה מדובר על השכרת רכב,זאת לא הייתה אופציה בשום שלב ורק המחשבה על כך מפחידה אותי,אם אני לא נוהג בכלל בארץ אז בוודאי שלא חשבתי אפילו לרגע לעשות את זה בחו"ל,ובוודאי ובוודאי שלא בתנאי מזג האוויר שיש שם.

בקשר לפינלנד,הבנתי שמכל המדינות הסקנדינביות היא נחשבת להכי "מסכנה" ו-"אומללה",כמובן שכיום זאת אחת המדינות העשירות והמתקדמות מבחינת רמת החיים הגבוהה אם ל ה-,אבל אני מתכוון מבחינת התדמית שלה,בגלל כל ההיסטוריה שלה והעבר שלה,התדמית שלה בעיניי שאר השכנות הסקנדינביות הוא שהן קצת מתנשאות עליה,גם בגלל השפה המוזרה שלהם וגם בגלל שהיא הייתה תחת שליטה של אחרים במשך הרבה שניםתשבדיה שלטה בה במשך כמה מאות שנים,אני יודע שהיא בעצם נחשבה במשך רוב ההיסטוריה שלה מחוז של שבדיה וחלק בלתי נפרד ממנה,והם קיבלו עצמאות ממש מאוחר,פינלנד נחשבת ל "ילדה הלא מקובלת"  מבין שאר המדינות הנורדיות.יש בזה מן האמת?

בתאריך 17.10.2022 בשעה 17:57, sperial כתב:

מישהו אאה אתמול את התוכנית של קושמרו? שייט לוויתנים חורפי באיזור טרומסו.

ברררררר......

אני ראיתי את זה כשזה שודר,זה נראה ממש מגניב ויפה בטלוויזיה, אבל אני אישית בכלל לא הייתי עומד בזה.זה נראה ממש מסוכן מדי.

פורסם

אתה יודע מה בא לי להגיד לך??

ושלא תיקח את זה כדבר רע, בבקשה!

סע, פשוט סע!

אתה לא מתכנן טיול לסוואנה באפריקה(וגם שם הייתי).

אתה רוצה לנסוע למדינות הכי בטוחות ומאורגנות שיש.

פעם ראשונה שטסתי לטייל שם, היה לי ספר של לונלי פלנט, כרטיס רכבות ותחבורה ציבורית שקניתי מראש שנקרא Scanrail, תרמיל קטן, וזהוא.

ושרדתי חחח

ממש קל להסתדר שם בתחבורה ציבורית, קל לעבור בין מדינות. כולם דוברים אנגלית, המקום בטוח. והנופים יפים, וגם הבנות. אז סע ותהנה, ספר איך העה שתחזור

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 6

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

פינלנד היא מדינה נורדית, אבל לא סקנדינבית (סקנדינביה אלה דנמרק, שוודיה, נורווגיה ואיסלנד). התושבים הם ממוצא אחר, ובהתאם לכך גם השפה.

אני לא זוכר אם כתבתי בהודעה קודמת, פינלנד פחות עשירה תרבותית מהאימפריות לשעבר דנמרק ושוודיה, ועדיין נהניתי מאד לטייל בה. אבל לך כנראה שהיא פחות מתאימה, כי אין שם ערים שבהן אפשר לבלות שבוע - שבועיים, ולהתגלגל בתחב"צ מעיר לעיר בשביל חצי יום, זה לא מוצלח. בנהיגה עצמית זה סיפור אחר. אבל אם אתה רוצה חוויה ייחודית סע ל"ספארי חורף" מאורגן בלפלנד. שם כל הלוגיסטיקה מאורגנת בשבילך, אתה צריך רק ליהנות מהחוויות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

פינלנד היא מדינה נורדית, אבל לא סקנדינבית (סקנדינביה אלה דנמרק, שוודיה, נורווגיה ואיסלנד). התושבים הם ממוצא אחר, ובהתאם לכך גם השפה.

אני לא זוכר אם כתבתי בהודעה קודמת, פינלנד פחות עשירה תרבותית מהאימפריות לשעבר דנמרק ושוודיה, ועדיין נהניתי מאד לטייל בה. אבל לך כנראה שהיא פחות מתאימה, כי אין שם ערים שבהן אפשר לבלות שבוע - שבועיים, ולהתגלגל בתחב"צ מעיר לעיר בשביל חצי יום, זה לא מוצלח. בנהיגה עצמית זה סיפור אחר. אבל אם אתה רוצה חוויה ייחודית סע ל"ספארי חורף" מאורגן בלפלנד. שם כל הלוגיסטיקה מאורגנת בשבילך, אתה צריך רק ליהנות מהחוויות.

דווקא פינלנד מאוד מסקרנת אותי,שמעתי שהלסינקי זאת עיר ממש יפה,גם אם היא מתאימה לביקור של  ימים בודדים בלבד,ככה שבה ספציפית הייתי שמח לבקר,גם ביקור בטורקו יכול להיות מגניב אבל כמובן רק בתנאי שיהיה אפשר להגיע לשם בתחבורה ציבורית בלבד.

אני יודע שהפינים הם במקור ממוצא אחר,דומה לאסטונים וללפלנדים,פשוט במשך מאות שנים הם היו חלק בלתי נפרד משבדיה אז הם ספגו ממנה הרבה השפעה,והבנתי שהם תמיד נחשבו לסוג של "האחות הענייה של שבדיה",המדינה המסכנה יותר שצריכה לקבל יותר עזרה.כמובן שזה ממש לא המצב של פינלנד היום.

פורסם

היתה לי תחושה שאת הלסינקי מיציתי ב-2-3 ימים ואת טורקו או טאמפרה ביום אחד. כמה שהן נחמדות ב והן במאת מקסימות - אין לתייר המצוי יותר מדי מה לחפש בהן. העניין הוא שהיינו בטיול משפחתי, עם רכב שכור, והגענו לכל מיני חורים שבתחב"צ היי עולים הרבה יותר מדי זמן. כשאתה עם רכב אתה עוצר גם באתר של חצי שעה שבקודי מחובג בתחב"צ. ועוד בונוס בנסיעה הזו - הבן הבכור התנסה ברכב ידני בפעם הראשונה מאז הטסט (אחרי איזה 8 שנים על אוטומטי בלבד).

פורסם

הלסינקי עיר מהממת, אבל קטנה יחסית. 3-4 ימים מספיקים כדי לחוות אותה מעל ומעבר. 

עוד אופציה לטיול של שבוע באזור זה לקחת מעבורת מהלסינקי לטלין ולבלות עוד כמה ימים באסטוניה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 שעות, לירון .ה. כתב:

סע, פשוט סע!

סיכום יפה של כל השרשור הזה.

נסעתי עם חבר לשבועיים בשבדיה ונורבגיה ב2001.

יצאנו מהארץ עם כרטיסי טיסה והזמנה לרכב שכור. בלי מלונות. קנינו חוברת של אכסניות נוער באירופה. לא היו אז סמארטפונים אז רכשנו מפות כבישים בחנות טיולים באוסלו.

תכננו להתגלגל לפי איזה מסלול כללי ושמקסימום, אם לא נמצא מקום לישון, נישן ברכב (לא קרה). היה אחד הטיולים הכי טובים שהיו לי בחיי.

אנחנו ב2022, יש לך אינטרנט זמין בכל עיר שתנחת בה, כל המידע קיים ונגיש. פשוט סע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

נראה שהבחור פרש מהפורום, ההודעה האחרונה שלו היא בנובמבר 22 בשרשור הזה.

מי יודע, אולי בהיברנציה בצפון הקר ובאיזה שלב יתעורר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
בתאריך 14.10.2022 בשעה 20:59, NEW10 כתב:

הבעיה שאין לשבדיה טיסות ישירות ואני קצת חושש מקונקשנים בגלל עניין המזוודות(לא שזה מה שיעצור אותי,אם הדרך היחידה זה קונקשן אז זה מה שאני אעשה),אבל אולי אנשים כאן יודעים דרך איזה יעד הכי עדיף לקחת קונקשן לשטוקהולם(שמעתי שורשה זאת אופציה,טורקיה מרגיש לי מסוכן מדי)

אין שום בעיה עם קונקשיין.

תיקח פרק זמן מספיק ארוך ורצוי שתבחר בחברה שמבצעת כמה טיסות ביום לאותו יעד שאתה מעוניין בו.

ככה אם פספסת את הטיסה הראשונה, ידאגו שתעלה על הטיסה הבאה.

אל תיקח גם קונקשיין ארוך מדי שלא תשתעמם בשדה התעופה, שווה לך גם לבדוק שהקונקשיין מבוצע משדה שיש מה לעשות בו כמה שעות, אולי שדה שיש בו איזשהו טרקלין טוב שתוכל לבלות בו שעתיים, לאכול ולהתקלח אם בא לך.

רצוי גם קונקשיין בשדה לא מסובך מדי ולא גדול מדי, מהרושם שלי בפרנקפורט זה שדה שפחות מתאים לקונקשיינים אז הייתי מדלג עליו.

וינה נראה לי כמו אופציה לא רעה, השדה לא גדול מדי ואוסטריאן טרום ימי הקורונה גרמו לי להיות מאוד מרוצה מהטיסות איתם.

עוד אופציה שהייתי בודק זה פינלנד, דרך פינאייר, זה די קרוב ליעדים שאתה מחפש. יש טיסות ישירות להלסינקי. משם תבדוק אופציות לקונקשיין איתם.

אם כבר גרמניה אז אולי תעשה קונקשיין בברלין, אם כי אין לי מושג איך השדה החדש שלהם.

כמובן לקחת קונקשיין דרך חברת התעופה ולא קונקשיין עצמאי, מה שאומר שחברות הלואוקוסט לא רלוונטיות עבורך.

לגביי החשש לאבד מזוודה - תיקח טרולי בנוסף (או רק טרולי, תלוי לכמה זמן אתה טס, טסתי בחורף לרומא ולבודפשט עם טרולי והסתדרתי בלי בעיות, טיולים של 3-4 ימים) או שתיקח כמה בגדים בתיק היד. בדרך כלל אני לוקח בתיק היד זוג תחתונים, גרביים ובגדי שינה למקרה שהמזוודה לא מגיעה ליעד.

אם אתה לא טס לבד, תחלק את הציוד שלך עם הפרטנר\ית במזוודה השניה. לדעתי הסיכוי ששתי המזוודות ילכו לאיבוד או יגיעו באיחור הוא נמוך משמעותית וזה סיכון מחושב. גם זה משהו שעשיתי באחד הטיולים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 27.4.2023 בשעה 20:10, לירון .ה. כתב:

נו נסעת??

לשם עוד לא נסעתי,אבל קיים תכנון שבסוף הקיץ אני אסע לנורבגיה לטיול.

• תוכן חדש...