Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בקצרה - יש לי רעש מעצבן של חריקה\ציוץ\צוויחה (הכי קל לי להגדיר את זה שמתכת שנוגעת במתכת, רגעית, אבל אולי זה לא בהכרח מתכת) כמעט כל פעם שאני עובר על שיבוש כביש (לעיתים אפילו קליל, זה פונקציה אני מניח של תגובת מערכת המתלים\בולמים). מורגש מין הסתם בעיקר בנסיעה עירונית.

נתונים נוספים:
1. הרכב עבר התקנת גפ"ם ב 4/2020 ובחרתי להתקין את המיכל במקום הצמיג ספייר בתא המטען (במקום להתקין מיכל גדול יותר בתוך נפח תא המטען עצמו). המיכל קצת יותר בולט (לא בהרבה) מהצמיג ספייר כלפי מעלה כך שחתיכת העץ שמכסה את האזור יושבת טיפה יותר גבוה מהדיפולט. יש עוד 2 חתיכות עץ בצידי תא המטען שמשלימים את הרצפה של התא. בתוך תט המטען יש לי בד"כ את הצמיג ספייר עצמו, ציוד לטיפול בתקר אם קורה (וקרה) ויש לי עוד כמה דברים "זרוקים" בתא כמו ערכת ניפוח, קומפרסור אלקטרוני ועוד כמה שטויות.

מבחינת בולמים אחוריים - הרכב עבר טיפול לפני כ 3 שבועות וחבר שלי שמטפל לי ברכבים אמר שהוא שמע את הרעש כשנהג באוטו אבל כשהרכב היה על ליפט לא ראה שום דבר מיוחד - הבולמים מגיבים טוב ואין נזילה או משהו כזה. אמר לי שהוא בטוח שזה משהו בתא המטען שזז\רוקד וגורם לרעשים.

עשיתי בדיקה בדיוק בשביל זה - הוצאתי הכל מתא המטען כולל הצמיג ספייר וכולל חלקי העץ שמשמשים כרצפת התא, וכולל ציוד תקר כמו הג'ק והמפתח. לא עזר, הרעש עדיין שם.

2. לפני שבועיים הסעתי את אשתי ו 3 חברות שלה חזרה מאירוע - שמתי לב שכשאר המושב האחורי היה מאוכלס במלואו אז רעש החריקה כנראה פחת (יש מצב שזה פלסבו אבל לא חושב, לדעתי הייתה ירידה בעוצמת הרעש)

3. לפני שבוע בערך היה יום ממש חם יחסית בבאר-שבע, עבדתי מהבית ונהגתי ברכב בסביבות 12:30, הרעש כאילו נעלם. אני תוהה אם יש משמעות לחום\קור כי אני בד"כ נוהג לעבודה מוקדם בבוקר 6:15 וחוזר סביב 16:00-16:15 ככה, שעות קרות\קרירות יותר ביום חורף נתון. מה גם שלאורך כל הקיץ הרעש לא היה קיים, זה התחיל לפני חודשיים בערך.

אולי הרעש קשור למערכת המתלים? (לא מבין כמעט כלום בענין מתלים), כמו כן ניסיתי לנסות לחפש מקורות נוספים, אולי מושב אחורי חורק, משהו שרוקד איפשהו באחד מתאי האחסון ברכב, אבל הרעש בוודאות מגיע מצד שמאל\אחורה\למטה ז"א רוב הסיכוי לתא-מטען או מתחתיו.

תודה מראש!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...