Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי לקהילה,

הגיע הזמן לקנות רכב עיקרי למשפחה והחלטנו ללכת על פנאי/ג'יפון מטעמי נוחות ומקום.

הרכב העיקרי יעשה באזור 60 ק"מ ליום וכולל נסיעות בחופשים וכו' לא נעבור את ה25,000 לשנה.

תקציב גמיש, כתלות באפשרות לפרוס תשלומים (אין לנו סכום גדול לשים על השולחן) ובסוג הרכב (ברור לנו שחשמלי יוזיל עלויות מצטברות לאורך זמן).

האם יש בשוק היום רכב פנאי היברידי שאפשר לנסוע איתו 60 ק"מ על חשמל ולטעון בבית עד לנסיעה הבאה (גרים בבית פרטי)?

ראינו את הMG החשמלית ואנחנו מהססים אם ללכת על רכב שעדיין לא צבר מספיק קילומטראז' בארץ ועם עתיד לא ברור לגבי ירידת ערך עוד כמה שנים.

נשמח להמלצות וחוות דעת.

תודה!

image.thumb.png.8fec156fafad6b83e297920ef27e6d45.png

עריכה אחרונה על ידי Amit2013
פורסם
לפני 21 דקות, ronrcz כתב:

לא רשמת תקציב.

נכון. אם תנאי המימון טובים ומדובר ברכב שיחסוך הרבה בדלק נוכל ללכת גם על אזור 150 אלף.

פורסם

לרכב שנוסע  60 ק"מ ביום ואם יש לך בית פרטי התשובה ברורה - תרכוש רכב חשמלי.

אתה תחסוך המון כסף על טעינה בחשמל זול לעומת בנזין שמתייקר כל הזמן, טיפולים מוזלים במוסך ואגרת רישוי מופחתת.

לקנות רכב פלאגין תהיה טעות גדולה מכיוון שמדובר ברכב יקר עם טכנולוגיה מיושנת ומערכות כפולות ומיותרות.

MG הוא רכב מצוין שקיים בארץ עם אלפי רכבים שנרכשו. הוא גם נמכר באירופה וגם שם נוחל הצלחה.

ג'יפון חשמלי נוסף שנמכר בארץ ומקבל ביקורות מצוינות הוא aiways u5. רכב מרווח, נוח עם אבזור עשיר.

בקיצור, לך על רכב חשמלי שזה העתיד ועל תתפתה לרכב בנזין שעוד שלוש שנים יהיה לך קשה מאוד למכור.

פורסם
לפני 16 שעות, Gopher כתב:

לרכב שנוסע  60 ק"מ ביום ואם יש לך בית פרטי התשובה ברורה - תרכוש רכב חשמלי.

אתה תחסוך המון כסף על טעינה בחשמל זול לעומת בנזין שמתייקר כל הזמן, טיפולים מוזלים במוסך ואגרת רישוי מופחתת.

לקנות רכב פלאגין תהיה טעות גדולה מכיוון שמדובר ברכב יקר עם טכנולוגיה מיושנת ומערכות כפולות ומיותרות.

MG הוא רכב מצוין שקיים בארץ עם אלפי רכבים שנרכשו. הוא גם נמכר באירופה וגם שם נוחל הצלחה.

ג'יפון חשמלי נוסף שנמכר בארץ ומקבל ביקורות מצוינות הוא aiways u5. רכב מרווח, נוח עם אבזור עשיר.

בקיצור, לך על רכב חשמלי שזה העתיד ועל תתפתה לרכב בנזין שעוד שלוש שנים יהיה לך קשה מאוד למכור.

הי,

תודה על ההמלצה.

אתה עם רכב חשמלי? נכנסתי לא מזמן לקבוצה של בעלי GM חשמלי ונתקלתי לא מעט בטענות על עמדות טעינה לא תקינות ושאר תקלות שקשורות לפריסה שלהן בארץ.

ברור לי שהמצב עתיד להשתפר אבל כרגע להסתמך על רכב חשמלי נטו נשמע לי קצת מוקדם מידי.

דווקא בגלל שטווח הנסיעה היומי היא בינוני (באזור 60 ק"מ) חשבתי שאת ההוצאה הגדולה על הדלק נוכל לצמצם ע"י שימוש בחלק החשמלי של ההיברידי ומצד שני לא נהיה מוגבלים לנסיעות ארוכות על חשמל בלבד.

אני עדיין לא סגור על זה לחלוטין אבל נראה שזה הכיוון.

מה הכוונה לטכנולוגיה מיושנת?

הקיה נירו פלאג-אין למשל שהציעו פה - אתה חושב שמודל 21 הוא נחות טכנולוגית? אתה מתכוון לחלק החשמלי או הבנזיני?

פורסם
בתאריך 6.10.2021 בשעה 13:48, גור אדם כתב:

נירו פלאג-אין יכול לתת לכם מענה טוב. ייסע קרוב ל-50 ק"מ על החשמלי בלבד (תלוי בתוואי השטח כמובן).

מסכים היא גם מתומחרת טוב יותר ומאובזרת מאוד

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 שעות, Amit2013 כתב:

הי,

תודה על ההמלצה.

אתה עם רכב חשמלי? נכנסתי לא מזמן לקבוצה של בעלי GM חשמלי ונתקלתי לא מעט בטענות על עמדות טעינה לא תקינות ושאר תקלות שקשורות לפריסה שלהן בארץ.

ברור לי שהמצב עתיד להשתפר אבל כרגע להסתמך על רכב חשמלי נטו נשמע לי קצת מוקדם מידי.

דווקא בגלל שטווח הנסיעה היומי היא בינוני (באזור 60 ק"מ) חשבתי שאת ההוצאה הגדולה על הדלק נוכל לצמצם ע"י שימוש בחלק החשמלי של ההיברידי ומצד שני לא נהיה מוגבלים לנסיעות ארוכות על חשמל בלבד.

אני עדיין לא סגור על זה לחלוטין אבל נראה שזה הכיוון.

מה הכוונה לטכנולוגיה מיושנת?

הקיה נירו פלאג-אין למשל שהציעו פה - אתה חושב שמודל 21 הוא נחות טכנולוגית? אתה מתכוון לחלק החשמלי או הבנזיני?

אני מתכוון לרכוש רכב חשמלי שנה הבאה ויש לי כמה חברים עם רכבים חשמליים, ככה שאני מכיר היטב את הנושא.

אם יש לך עמדת טעינה וטווח הנסיעה שלך 60 ק"מ ליום זה מעולה, אתה תחסוך המון כסף על דלק ויהיה לך אפשרות לטעון בנוחות בצורה הכי נוחה.

לגבי עמדות ציבוריות, יש כבר כמות יפה של עמדות איטיות ומהירות וכל שבוע כמעט נפרסת עוד עמדה מהירה חדשה, ככה שהמצב טוב יחסית והוא עוד ישתפר בעתיד.

הטכנולוגיה של רכבי פלאגין החא מיושנת, ברור שאני מתכוון לבנזין. ככל שטווח הסוללה גדל אתה לא תצטרך את מערכת הבנזין הכפולה והמיותרת הזאת.

הדרישות שלך מתאימות בול לרכב חשמלי חבל שתפספס את זה.

פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

הדרישות שלך מתאימות בול לרכב חשמלי חבל שתפספס את זה

תודה על ההמלצה, מבין את ההגיון וזו בהחלט תוכנית לעתיד אבל מרגיש לי שעדיין מוקדם לקנות חשמלית לגמרי כרכב עיקרי וגם אם כן, מי שעומד בתקציב שלנו מציג כמות ק"מ נמוכה יחסית (mg למשל).

פורסם (נערך)

רכב הפלג אין המומלץ בתקציב שלך הוא הנירו פלאג אין. תוכל לקנות אאוטלנדר פלאג אין משומש, אבל האמת שמעבר לגודל אני לא חושב שזה שידרוג משמעותי ולטובת אחריות ארוכה יותר עדיף נירו חדש.

אופציה נוספת היא פריוס פלאג אין ב 0 קמ, אבל זה סוג שונה של רכב, וזה כבר קשור לטעם שלך.

בגזרת החשמלי יש את הקונה החשמלית שתתאים נהדר לשימוש היום יומי שלך. אבל הטווח שלה לטיולים די מוגבל.

אם התכנון הוא לטיולים גדולים על בסיס חד או דו שנתיים, היא עדיין פתרון נהדר אבל ליותר מזה לא הייתי ממליץ.

על ה mg הייתי מוותר כי מתיחת הפנים הוצגה והיא כוללת הגדלת טווח משמעותית לדגם הקיים. אם אתה יכול למשוך שנה הייתי מחכה ל mg החדשה, הטווח שלה מעל 400 קמ (wltp) והיא כבר מתאימה לשימוש מלא כולל טיולים. בזמן הזה גם יספיקו להקים עמדות טעינה נחוצות. נכון להיום, לא בעלי טסלה די מוגבלים בעמדות טעינה מהירות הנחוצות לטיולים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 10 שעות, Uri-G כתב:

רכב הפלג אין המומלץ בתקציב שלך הוא הנירו פלאג אין. תוכל לקנות אאוטלנדר פלאג אין משומש, אבל האמת שמעבר לגודל אני לא חושב שזה שידרוג משמעותי ולטובת אחריות ארוכה יותר עדיף נירו חדש

תודה, 

אכן הולך ומסתמן שזה הכיוון, למרות שמלכתחילה ממש לא תכננתי ורציתי לקנות רכב חדש חדש. אולי במקרה הזה צריך לעשות שינוי חשיבה, בדרך לחשמלית המלאה כרכב העיקרי הבא

פורסם
בתאריך 6.10.2021 בשעה 18:12, Amit2013 כתב:

נכון. אם תנאי המימון טובים ומדובר ברכב שיחסוך הרבה בדלק נוכל ללכת גם על אזור 150 אלף.

אז אני חושב שבתקציב כזה הנירו הוא כיוון לא רע בכלל.

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...