Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

שאלה שהעלה חבר לעבודה

בכביש בינעירוני בעל הפרדה בו מותר לסוע 90 קמ"ש.

מגיעים לצומת מרומזרת , מה המהירות המקסימלית בה ניתן לעבור את הצומת ?

האם זה 90 כפי שמותר בכביש או מהירות אחרת ?

( נתעלם לרגע מכך שתמיד כדאי להאט לפני מעבר וכולי, השאלה היא מבחינת החוק היבש )

בתודה מראש לעונים

פורסם

התשובה המלאה היא:

המהירות שתואמת לתנאי הדרך (בהתחשב בכל הפרמטרים - כולל הרכב, הנהג ומצב התנועה מסביב, שדה הראייה וכו'), או 90 קמ"ש, הנמוכה מביניהן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

התפלפלות משפטית תאורטית, מזמן לא היתה פה.

אין הגדרת מהירות מיוחדת לצומת. צומת הוא מקום מפגש של שני כבישים אז אפשר להעלות כמה אפשרויות:
1. לפי הכביש המהיר/האיטי יותר - אבל לנהג אין מושג מהמהירות בכביש שלא בא ממנו.

2. לפי הכביש ממנו הגעת - נהג יודע רק את המהירות בכביש בו הוא נוסע, מכאן שתאורטית זו המהירות המותרת. מה שיוצר מצב מוזר שבו באותו צומת לנהגים מכיוונים שונים מהירות מותרת אחרת.

3. לזרוק את כל ההתפלפלויות לפח, ולהבין שהדיון התאורטי די מיותר, ובמקרה של תאונה יביאו בחשבון את כל הגורמים.

4. בזמנו נטען שמצלמות א׳3 שהוצבו בצמתים לאכיפה של רמזור אדום הוסבו גם לאכיפת מהירות. כרגע לדעתי זה לא קורה, אבל גם אם כן, סביר שהן מכוונות מעל המהירות המותרת בכיוון הנסיעה שהן מוצבות בו.

פורסם

שימי לב שצומת מאפסת את המהירות המותרת לברירת המחדל, 50 בתוך העיר, 80 מחוץ לעיר ללא הפרדה מבנית, 90 מחוץ לעיר עם הפרדה מבנית. בהגדרה אין צמתים בכביש מהיר.

לכן בהחלט ייתכן שבכניסה לצומת מכיוון מסוים (או מכל הכיוונים אפילו) מחוץ לעיר עם הפרדה המהירות המותרת תהיה 60 קמ"ש לצורך העניין, ומיד לאחר הצומת המהירות תתאפס ל-90 קמ"ש של ברירת המחדל.

אז אין עם זה בעיה חוקית.

בנוסף לכך א3 שנמצאות בצמתים, מראש נבנו במודל עבודה כפול למיטב ידיעתי, כך שהן צילמו תמיד גם מעבר באדום, וגם מהירות גבוהה מהמותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לא הבנתי את הקשר.
לא הייחסתי למה קובע את המהירות המותרת בכביש מסויים, רק אמרתי שנהג יודע מה המהירות המותרת בכביש שהוא נוסע בו, ולא אמור לדעת מה המהירות בכביש אחר בצומת, מאופסת או לא.

ולצילום מעבר ברמזור אין נגיעה לענין, זה צוין בדרך אגב כי במקור זו הסיבה שהן הוצבו שם (בטענה שלא יאכפו בעזרתן מהירות).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

הקשר הוא שכמו שייתכנו מהירויות שונות, באותה צומת, מכיוונים שונים (אגב אפילו מכיוונים נגדיים באותו כביש ממש!), ייתכנו מהירויות שונות בכניסה לצומת וביציאה ממנה.

אז התקנות והמציאות מכירות בכך שייתכנו מהירויות שונות, בתנאים שונים, בצומת מסוים, אפילו מהירויות שונות, באותו צומת, באותו כביש, באותו כיוון נסיעה, לנתיבים שונים

טענו במקור שא3 לא תצלם מהירות בצמתים, ומייד לאחר מכן הודיעו שהן יעבדו במצב דואלי, גם מהירות וגם אור אדום, ולמיטב ידיעתי בתצורה זו הן עבדו ועובדות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 29.4.2021 בשעה 18:49, m3x7r3m3 כתב:

ייתכנו מהירויות שונות בכניסה לצומת וביציאה ממנה

יתכנו גם מהירויות שונות בין מדינות שונות, זה עדיין לא נושא הדיון, שהוא המהירות בתוך הצומת. באותה נקודה שבה עוברים שני רכבים, לא בנתיבים שונים, לא בכניסה מול יציאה. אותו נ.צ. על המילימטר.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

יתכנו גם מהירויות שונות בין מדינות שונות, זה עדיין לא נושא הדיון, שהוא המהירות בתוך הצומת. באותה נקודה שבה עוברים שני רכבים, לא בנתיבים שונים, לא בכניסה מול יציאה. אותו נ.צ. על המילימטר.

אבל תנועה היא לא נ.צ ומהירות, אלא נ.צ, כיוון, ומהירות.

והכיוונים שונים.

• מבאס 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בנוסף לתשובות המחכימות, החוק מחייב להאט לפני מעבר צומת, ללא הגדרה כמה ועד היכן. סעיף שמשתמשים בו בהגשת כתבי אישום אם הנהג מודה שלא האט.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

^^^

אשמח להפניה לתקנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הופס, טעיתי.

בהתקרבות למעבר חצייה (המצוי לרוב בצמתים).

אני הולך לעמוד בפינה, ולחשוב שהייתי פעם מורה נהיגה.....

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא בהכרח צריך להאט לפני צומת, כן צריך לנקוט ביותר זהירות (כפועל יוצא של יותר כיווני נסיעה, יותר נתיבים ויותר רכבים, בכיוונים שונים)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...