Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

מצאתי עבודה בתחום האבטחה.

1. העבודה היא במרחק 50 ק"מ לכל כיוון מהבית (100 ק"מ ביום).

מדובר בנסיעה של 40-50 דקות.

2. נדרש להגיע בשעה 6 בבוקר.

3. עבודה של 10 שעות ביום עם שכר- 7000 ברוטו כולל הכל.

4. חובה רכב להגעה עצמית.

ללא איחורים (עילה לפיטורים).

עשיתי חישוב על משכורת 7000 ברוטו, שאחרי הורדות אני נשאר בערך עם 6.500 ש"ח.

הרכב שלי סוזוקי שידוע כלא חסכוני בדלק.

וכהיכרות טובה עם הרכב, אצטרך להוריד כל תחילת חודש כ- 800-1000 ש"ח עבור דלק.

יוצא שאני נשאר בערך עם 5.500 נטו.

מצד אחד-  אין כמו למצוא עבודה בתקופה קשה זאת.

מצד שני- פגיעה קשה בשכר אחרי כל ההורדות.

ככה שאני 50/50 ולא יכול להחליט מה לעשות.

מה אומרים?

תודה

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבטלה זה לא פתרון כי יש פגיעה בפנסיה, וקרן השתלמות למי שמשולם. (זה הרבה כסף שנצבר לעתיד)

קשה לענות על השאלה כי יש מדובר על שכר ממש נמוך. השאלה אם יש במקום עבודה לאן להתפתח?

אם יש, שווה לקחת את המטלה גם שמדובר על נטו נמוך אחרי שקלול הוצאות. נמצא בנקודה דומה, השכר ירד משמעותית

בתקופת הקורונה, דחיתי הצעות עם שכר גבוה משמעותית, עד יעבור הזעם. אבל לוקח בחשבון הורדת שכר שאחזור כאשר המשק יחזור למצב הקודם. 

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, yogev20 כתב:

אבטלה זה לא פתרון כי יש פגיעה בפנסיה, וקרן השתלמות למי שמשולם. (זה הרבה כסף שנצבר לעתיד)

קשה לענות על השאלה כי יש מדובר על שכר ממש נמוך. השאלה אם יש במקום עבודה לאן להתפתח?

אם יש, שווה לקחת את המטלה גם שמדובר על נטו נמוך אחרי שקלול הוצאות. נמצא בנקודה דומה, השכר ירד משמעותית

בתקופת הקורונה, דחיתי הצעות עם שכר גבוה משמעותית, עד יעבור הזעם. אבל לוקח בחשבון הורדת שכר שאחזור כאשר המשק יחזור למצב הקודם. 

בסכומים כאלה קרן השתלמות כנראה לא קיימת, וכמה חודשי פנסיה בסכום כזה זה לא כזה הבדל משמעותי, בשביל עבודה שהיא לא להיט, עם תנאים לא משהו בכלל.

לא הבנתי את שאר המשפט, דחית הצעות עם שכר גבוה משמעותית ?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם (נערך)

לא ציינת איז סוזוקי יש לך. 

הבן השני שלי נוסע כ-80 ק"מ ביום (חיפה - איזור כרמיאל וחזרה) ב-SX4 דגם 2010, מוסר שהוצאות הדלק שלו 800 ש"ח בחודש. בנוסף צריך להביא בחשבון טיפול כל 6-8 חודשים ושחיקה שגרתית של הרכב כמו צמיגים בנסועה של 25,000 ק"מ בשנה ויותר, לא כולל תקלות לא שגרתיות הצפויות ברכב מזדקן. השאלה היא, כמובן, מה האלטרנטיבות, האם יש איזו דרך להתארגן בנסיעה שיתופית (בעייתי בימי קורונה) או שלמפעל יש הסעות (כנ"ל).

דרך אגב, מה אופי העבודה? מה התשלום השעתי ולכמה שעות אתה מחוייב בחודש? האם אתה מקבל את התוספת המחוייבת על שעה נוספת בכל יום (בהנחה שמדובר ב-5 ימי עבודה בשבוע)?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

phpclub

כוונתי שדחיתי הצעות גבוהות משמעותית ממה שציין כאן, אבל נמוכות מהשכר שהיה לי כל השנים.

האם להתפשר או לא,  לא מצאתי תשובה, כרגע  יושב על הגדר. (לא פשוט, אבל מעריך שבכל מצב אצטרך להתפשר על שכר פחות אטרקטיבי ליכולות שלי)

מציע לא לזלזל בפנסיה גם בשכר נמוך יחסית. זה הביטחון שיש לכל אחד לעתיד. (גם סכומים קטנים מצטברים לסכומים יותר גדולים)

פורסם

תראה, יוגב בפוזיציה אחרת לגמרי מפות"ש אתה לא יכול להשוות מי שעובד בשכר מינימום וכנראה בתנאים לא נוחים לבעל מקצוע ותיק שיכול להרשות לעצמו לוותר בתחום השכר כדי לקבל יתרונות אחרים (איכות חיים, יחס זמן עבודה\בית, עניין בעבודה, קרבה למקום העבודה וכו'), ועדיין לקיים רמת חיים נאותהולחסוך לעתיד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איני מזלזל בפנסיה כלל וכלל, אני פשוט חושב שבהינתן סיכוי גדול (עם החיסונים) שתוך כמה חודשים מתחילים להתאושש, לא בהכרח זה צריך להיות השיקול, זה כמובן מאוד אינדיוידואלי, פשוט המשרה נשמעת לי לא משהו בכלל

עכשיו אני שם לב, 10 שעות עבודה ביום כלומר יש שעה נוספת+ ביום שלא תהיה להפרשות.

פורסם

פות"ש - לאיזה טווח זמן העבודה הזו? ההנחה שלי היא שאתה צעיר, העתיד לפניך והעבודה הזו היא סוג של גישור. האם אתה מתכוון להתחיל ללמוד בשנה"ל הבאה? האם יש לך מקצוע שיש לך סיכוי למצוא בו עבודה כאשר משבר הקורונה קצת ירגע?

פורסם
לפני 14 דקות, phpclub כתב:

איני מזלזל בפנסיה כלל וכלל, אני פשוט חושב שבהינתן סיכוי גדול (עם החיסונים) שתוך כמה חודשים מתחילים להתאושש

הסיכוי הזה הוא סימן שאלה גדול. מאוד.

אני לא חושב שיש לשאלה הזאת תשובה אחת, זה לגמרי תלוי בשלב בחיים ובאופי.

אני באופן אישי מבחינת אופי, אבחר לעבוד גם תמורת שכר זעום, כמו פותח השרשור. זה טוב לבריאות הנפשית. כשישתפר המצב יצוצו גם אופציות טובות יותר מבחינת תעסוקה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@sperial

סוזוקי גרנד ויטרה.

1. אופי עבודה- אבטחת מתקן בסיורים\ סטטי.

2. הגעה עצמית בלבד.

3. מי שמגיע מרחוק, מתחייב לבוא בשעה שנקבעה.

זה בין היתר התנאי לקבלה לעבודה.

4. החישוב לשכר ברוטו- 34 ש"ח שכולל שעות נוספות.

ממוצע 10 שעות ביום.

עם נכניס גם את ימי שישי (מידי פעם), זה עוד 500-600 ש"ח תוספת לשכר.

5. בגלל ההכשרה נדרש להתחייב על פני שנה בעבור סכום כסף.

6. משוחרר מקבע של 5 שנים כנהג משא כבד.

בשנה האחרונה מחפש עבודות וללא מזל.

עד שמצאתי את זאת. 

פורסם

מה הקנס יציאה מהחוזה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אפשר לשאול למה אתה צריך לנהוג כל יום 100 ק"מ לעבודה באבטחה בסכום של 7000 ש"ח ברוטו? 

לצאת ב5:15 בבוקר ולחזור בשעה 16:45 כל יום זה כמעט 12 שעות ביום.

מה האינטרס?

• מעניין 1
פורסם (נערך)

בתנאים האלה הייתי בודק שתי אפשרויות:

1. לעבור להתגורר יותר קרוב למקום העבודה. כמובן תלוי במצב המשפחה, אבל בתנאים שאתה מתאר תוציא בין רבע לשליש משכרך על אחזקת הרכב, 

2. אם אתה רוצה להשאר בתחום הנהיגה ואין עבודה במשא כבד לנסות, למשל, לעבור לנהיגת אוטובוס.

3. אם אתה בכל זאת רוצה את העבודה הזו, לשקול להחליף את הרכב ברכב יותר קל שישתה פחות דלק (אני לא יודע כמה הרכב שלך צורך, אבל רק מידית המשקל העצמי ברור לי שמדובר בגמל).

בסופו של דבר אתה הולך להרויח שכר די נמוך, ולשרוף שליש ממנו על אחזקת רכב כבד, שאיני יודע מה מצבו, אבל בשימוש כזה עלול להגיע לצורך בהחלפה יחסית מהר. אתה מכיר את צריכת הדלק של הבהמה הזו, תביא חשבון שרק על עבודה תשרוף במקרה הטוב 25,000 ק"מ בשנה. חשב כמה דלק זה (לפי הצריכה שאתה מכיר), כמה עולים שני טיפולים (באופן גס נקרא להם קטן וגדול), לפחות שני צמיגים בשנה (או רביעיה בשנתיים) - וכל זה בלי בלת"מים. איזה אומדן גס כזה מביא אותי למה שכתבתי כמה שורות למעלה. אה. שכחתי. אני לא יודע מה מצב רכבך מבחינת קילומטראג' ומבחינה טכנית, אבל בנסועה הזו גם שלב הצורך בחלפה יגיע יחסית מהר.

עריכה: אני אהיה קצת יותר בוטה: אם אין לך גב כלכלי חזק זה לא הזמן לפינוקים. כנראה שאתה זקוק לרכב יותר צנוע. שקול להחליף את הויטארה לסופרמיני יותר צעירה וחסכונית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...