Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מה עדיף יותר הצמיגים הטובים יותר מאחורה, או מקדימה? שאלה שעולה במיוחד גם עכשיו כשאנחנו בפתחו של החורף.

מפנה למאמר מהשנה (הקישור בסוף ההודעה) שנתקלתי בו השבוע באתר צמיגים בריטי. המאמר מביא סקירה של ארבעה ארגוני תחבורה גדולים באירופה: TCS השוויצרי, מישלין הצרפתית, ADAC הגרמני, ו- OAMTC האוסטרי. כולם עוסקים בשאלה לעיל, היכן להתקין את הטובים על הסרן האחורי או הקדמי. השאלה מקבלת מענה מפורט מארבעת הארגונים הללו המגובות בבדיקות בשטח ומזוויות שונות.

כמו שתראו התשובה (במפתיע או שלא) היא לא חד משמעית, להרכבת הטובים על הסרן הקדמי ישנם יתרונות וחסרונות, כמו גם להרכבתם על הסרן האחורי.

נקודות חשובות שאני קיבצתי מהמאמר:

יתרונות לצמיגים טובים יותר מקדימה לעומת)הרכבת הצמיגים הטובים מאחורה(

* בנסיעה ישרה בגשם מתמודדים טוב יותר עם כביש מוצף במים

* מספקים אחיזה טובה יותר גם ברטוב וגם ביבש

* מרחק העצירה קצר יותר בכביש רטוב בדגש גם על ה ABS. ביבש ההבדלים קטנים יותר.

* האחיזה בנסיעה בכיכרות טובה יותר

* הרכב מאיץ יותר טוב ויותר יציב בהאצה מהמקום.

יתרונות לצמיגים טובים יותר מאחורה (לעומת הרכבת הצמיגים הטובים מקדימה(

* אחיזה ושליטה טובה יותר בסיבובים ובכניסה לפניות (בדגש על רטוב(

* אחיזה ושליטה טובה יותר במעבר בין נתיבים (בדגש על רטוב(

* אחיזה ושליטה טובה יותר בהתחמקות ממכשולים פתאומיים בכביש

* יש יותר שליטה לנהג לתפעל את הרכב במצבי חירום דרך הסרן הקדמי, לכן הטובים צריכים להיות על האחורי שם אין לנהג שליטה (תוספת שלי: תקר פתאומי או התפוצצות צמיג בכביש מהיר הסיכויים היותר גדולים שיקרו לצמיגים הפחות טובים. לכן, אם הם מורכבים מקדימה לנהג יותר שליטה לייצב את הרכב) .

* קטע כלכלי: בכניסה למהמורות בדרך כלל הקדמיים ניזוקים, לא משנה מה מצבם הכללי. לכן אם הפחות טובים מקדימה, אם הם ינזקו יש פחות נזק כספי, הם ממילא היו אמורים להיות מוחלפים בפרק זמן יותר קצר.

ארגון TCS השוויצרי מתייחס גם לרכבים עם/בלי בקרת יציבות ESP

על פי בדיקתו, בכביש רטוב רכבים בלי בקרת יציבות, כדאי צמיגים טובים מאחורה.

בכביש רטוב ברכבים עם בקרת יציבות, אם יש הבדלים גדולים בעומקי החריצים בין זוגות הצמיגים אזי- צמיגים טובים מאחורה. אם אין הבדלים גדולים בין הצמיגים (עד 1.5 מ"מ) אזי- צמיגים טובים מקדימה.

על פי הממצאים בסקירה, המסקנה הדי גורפת של רוב הארגונים היא, שבראייה כוללת של מגוון מצבי הנהיגה בדגש על מצבי חירום, יש יתרון להרכבת הצמיגים הטובים יותר על הסרן האחורי, קריא מאחורה.

בסופו של דבר ההחלטה איפה להרכיב היא אינדיבדואלית וקשורה לאופי הנהיגה של הנהג. אולי מה שחשוב יותר הוא, שכל החלטה שנהג לוקח על פי היתרונות שמתאימים לו, יקח בחשבון גם את החסרונות של העניין וינהג בהתאם לתנאי הדרך.

בכל מקרה כדאי לקרוא את כול הסקירה, המאמר חשוב ומקיף מאין כמוהו וכנראה גם בעל תוקף רב.

https://www.oponeo.co.uk/blog/better-tyres-in-the-front-or-rear-test-results

והכי חשוב, נהיגה בטוחה וזהירה לכולם!

פורסם

בקיצור, צריך 4 צמיגים טובים באותה המידה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ההמלצה לצמיגים טובים מאחורה מניחה שהנהג הממוצע לא ישלוט על היגוי יתר ושהוא יכול להיות קטלני יותר מתת היגוי.

מניח שזו גם הסיבה שרכבים בעשור האחרון מכוילים לתת היגוי.

עם זאת, היגוי יתר נשלט ותת היגוי הרבה יותר קשה לשליטה (קריא סיבוב ההגה נגד כיוון הפניה ובניגוד לרצון "המוח").

רק צריך להתאמן מעט ולהכיר.

אני עם צמיגים שחוטים מאחורה, מקדימה יחסית טובים (אחרי רוטציה שעשיתי), מרוצה מאוד, ההחלקות נשלטות ואין תת היגוי.

Miata ND2

פורסם
תוספת שלי: תקר פתאומי או התפוצצות צמיג בכביש מהיר הסיכויים היותר גדולים שיקרו לצמיגים הפחות טובים. לכן, אם הם מורכבים מקדימה לנהג יותר שליטה לייצב את הרכב

אני לא בטוח כמה זה נכון..

פעם התפוצץ לי צמיג קידמי באמצע כביש 6, במהירות תלת סיפרתית. הרכב נהיה מאוד מפחיד לנהיגה, כל נגיעה בבלמים גרמה לרעידות מוגזמות. לבסוף גלשתי לשוליים עם בלם יד מורם, פשוט היה מפחיד לגעת בבלמים הרגילים (שפועלים חזק על הגלגלים הקידמיים).

לעומת זאת פעם היה לי פנצ'ר בצמיג אחורי, בקושי הרגישו את זה בנהיגה.

מניח שזו גם הסיבה שרכבים בעשור האחרון מכוילים לתת היגוי.

זה כך מאז שאני זוכר את עצמי, כלומר לפחות 3 עשורים

עם זאת, היגוי יתר נשלט ותת היגוי הרבה יותר קשה לשליטה (קריא סיבוב ההגה נגד כיוון הפניה ובניגוד לרצון "המוח").

זה לא כל הסיפור.

נהג מהשורה, ברגע שמרגיש החלקה (לא חשוב באיזה סרן) לרוב יפעיל את הבלמים.

במקרה של תת היגויי, הפעלת הבלמים מעבירה משקל לסרן הקידמי ותורמת לשיפור האחיזה.

במקרה של היגוי יתר, הפעלת הבלמים עלולה להביא לסיחרור.

לכן נהוג לחשוב שעבור הנהג הממוצע, רכב שמקוייל לתת היגוי הוא בטיחותי יותר. ולכן היצרנים מכוונים את הרכבים בהתאם.

אישית אני מעדיף כמוך, שהצמיגים הטובים יהיו מקדימה.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
אני לא בטוח כמה זה נכון..

פעם התפוצץ לי צמיג קידמי באמצע כביש 6, במהירות תלת סיפרתית. הרכב נהיה מאוד מפחיד לנהיגה, כל נגיעה בבלמים גרמה לרעידות מוגזמות. לבסוף גלשתי לשוליים עם בלם יד מורם, פשוט היה מפחיד לגעת בבלמים הרגילים (שפועלים חזק על הגלגלים הקידמיים).

לעומת זאת פעם היה לי פנצ'ר בצמיג אחורי, בקושי הרגישו את זה בנהיגה.

זה לא כל הסיפור.

נהג מהשורה, ברגע שמרגיש החלקה (לא חשוב באיזה סרן) לרוב יפעיל את הבלמים.

במקרה של תת היגויי, הפעלת הבלמים מעבירה משקל לסרן הקידמי ותורמת לשיפור האחיזה.

במקרה של היגוי יתר, הפעלת הבלמים עלולה להביא לסיחרור.

לכן נהוג לחשוב שעבור הנהג הממוצע, רכב שמקוייל לתת היגוי הוא בטיחותי יותר. ולכן היצרנים מכוונים את הרכבים בהתאם.

אישית אני מעדיף כמוך, שהצמיגים הטובים יהיו מקדימה.

נקודה מאוד חשובה, אכן בהיגוי יתר לחיצה על הבלמים תביא לסחרור הרכב. במצב כזה צריך לעזוב את דוושת הבלם ולהפנות את ההגה לכיוון שהזנב נזרק כדי לייצב את הרכב בחזרה. הנהג הממוצע פחות מיומן בעניין הזה ולכן צמיגים טובים מאחור, פשוט יגדילו את הסיכוי שלו לא להיכנס למצב ממנו יהיה קשה מאוד לצאת.

לגבי הפנצ'ר, אכן פנצ'ר עם ירידת אוויר חלקית, פחות תרגיש בצמיג אחורי (קרה גם לי בעבר), יחד עם זאת אם יתפוצץ הצמיג האחורי, לא חושב שתהיה אותה שליטה מסויימת לנתב את הרכב לשוליים כמו כשזה קורה עם הקדמי.

לדעתי אופי הנהיגה של הנהג צריך להילקח בחשבון כאשר מחליטים איפה למקם. למשל באופי הנסיעה שלי אני תמיד מסתכל קדימה בכביש, מהנקודה הכי קרובה אליי עד לנקודה הכי רחוקה שאני רואה, מקטין את ההסתבכות שלי בצורך בבלימת חירום בגלל הפתעות בכביש. בנוסף, אני נוסע הרבה בכבישים הרריים מפותלים בצפון. באופי נהיגה כזה אני מעדיף בבירור את שני הטובים מאחור.

לעומת זאת, נהג שנוסע בכבישים מהירים ישרים, ונצמד לעיתים לזנבות של מכוניות אחרות (רואים את זה בתדירות גבוהה בכבישי ישראל) יתכן ויעדיף את השניים הטובים מקדימה שיעניקו לו יכולות בלימת חירום טובות יותר (ביבש כאמור היתרון הזה מצטמצם מאוד)

יחד עם זאת, אישית אני חושב שנקודה בסיסית בשיקולים, צריכה להיות ההמלצות של ארגוני תחבורה חשובים בעולם לאורך השנים (וגם במאמר לעיל). המלצות אלה המגובות בנימוקים מבוססים קובעות כמו שנאמר, שבראייה כוללת של מגוון מצבי הנהיגה, בדגש על מצבי חירום, יש יתרון להרכבת הצמיגים הטובים מאחור.

עריכה אחרונה על ידי shimshia
  • תוכן חדש...