Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MaxxBass

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממשיך את הת'רד כאן מכוון שהוא ננעל (?!) כשדברים יצאו מהקשרם.

ככה..

כושי - תראה קשר להשוות את חברת WAVES לחברות אחרות כי הכוח אדם שעובד מאחוריה על אלגוריתמים מבוססי פלאגין שעוברים באיכותם ציוד איכותי נותנת לה לגיטמציה להוציא את הדברים האיכותיים ביותר.

300$ בשביל הפרוססור הזה זה כלום בהשוואה לפלאגינים שלהם למחשב מבוססי תוכנה שעולים 5K$..

אני אישית חוסך לזה.

אני מציע להוריד את הפלאגאין הדמו למדיה פלייר לנסות את זה.

אייל - לגבי אקוסטיקת רכב, אתה צודק באקוסטיקה צריך להיות יותר פרטני, הכוונה שלי היא למיקום רמקולים,חומרי בידוד, חומרים סופגים ומחזירים, מבנה פנימי.

חדר מטר על מטר גם יכול להיות "אקוסטי". עקרונית יהיו תדרים שלא יוכלו להתקיים בו אבל הוא יהיה יבש/רטוב בצורה הסובייקטיבית שהמתכנן רוצה.

ואכן אני די בטוח שלמכוניות היוקרה יש מתכנני אקוסטיקה לפי מה שפרטתי ולא רק למניעת רעשי חוץ (דרך אגב- לגבי מניעת רעשי-חוץ יש כמה וכמה יצרנים שמשלבים מיקרופונים ורמקולים שקולטים את הרעש בחוץ ומשמיעים אותו בפאזה הפוכה, בהתאם לאקוסטיקה הפנימית כדאי לשלול אותו כמה שאפשר).

הרבה מאוד טכנאי סאונד לא יהיו מוכשרים לשפוט בתחרויות - אני בטוח.

אני דיברתי על וותיקי הסאונד בארץ. להם האוזניים האובייקטיביות ביותר. הם מסוגלים להתאים את עצמם לכל שיפוט אובייקטיבי בנושאי הסאונד, גם דברים שאין להם נסיון, מדובר על אנשים ספציפיים (מי כמוני יודע - חלקם היו המורים שלי).

לכן הטענה שלי הייתה ששופט אובייקטיבי צריך באמת נסיון בסאונד.

טכנאי אולפן לאו דווקא מקשיב רק לרמקולים הכי איכותיים - להפך המטרה היא שהתוצר הסופי ינוגן על הרבה מאוד סוגי רמקולים - מהרדיוטייפ דגם'78/מונו ועד מערכת היי-פיי ב100K.

-נועם

פורסם

1. המוצר הזה לפי מה שהם כותבים בא בעיקר להחליף סאבוופר ומיועד לאלו שלא רוצים סאב בבגאג'. אומנם לא ניסיתי אותו אך קשה לי להאמין שהוא יכול להוות תחליף מלא לסאב, הוא לא יכול לגרום לרמקולים 6.5" להפיק את אותם תדרים שסאב טוב יכול ובטח לא באותה העוצמה ולכן הוא יכול אולי לעניין מספר מסויים של אנשים אבל בטח שלא מתחרי SQ (ובוודאי לא SPL) שמעדיפים להשתמש ב"דבר האמיתי" ולא במשהו שידמה אותו.

אפשר ליישם אותו גם על סאב אבל דווקא את תדרי הסאב באס קל יותר להפיק ברכב בשל הCABIN GAIN. אני לא רואה במוצר הזה משהו מלהיב או שימושי במיוחד. לשמוע במחשב לא ממש מעיד על איך זה ישמע אצלך ברכב.

יש מוצרים בעלי רעיון דומה כבר מספר שנים, לדוגמא:

http://www.audiocontrol.com/MobileAudio/Products/SpecialProcessors/TheEpicenter.html

2. חדר בגודל של רכב לעולם לא יהיה טוב מבחינה אקוסטית, אולי אפשר לשפר אותו אבל טוב הוא לא יהיה. כמו כן בשל גודלו הקטן קשה ליישם טיפול אקוסטי.

חשיבות גדולה יותר תינתן למראה הדש בורד, צורת הרכב, שימוש בחומרים יוקרתיים ובקיצור לאסתטיקה ולא לאם הם מסייעים לכך שהאקוסטיקה בתוך הרכב תהיה טובה יותר. מגבלת הנפח היא כל כך גדולה שגם אם היו נותנים לכך חשיבות גדולה עדיין קשה עד בלתי אפשרי לטפל בו.

מיקום רמקולים הוא גם דבר שאין לו חשיבות עליונה, גם ברכבי יוקרה. אולי ברכבי יוקרה נותנים לכך חשיבות גבוהה יותר אבל עדיין אף פעם לא מדובר במיקום אופטימלי אלא תמיד על מיקום עם פשרות רבות ובוודאי לא מיקום שיספק בשביל תחרות.

ברכבי יוקרה אכן משתמשים יותר בחומרי בידוד וכמו כן בחומרים איכותיים יותר והרכבה טובה יותר שפחות תקרקש אבל את זה כבר ציינתי בהודעה הקודמת.

3. אולי ל"ותיקי הסאונד" בארץ יש נקודת פתיחה טובה יותר אם ירצו להיות שופטים בתחרות לרכב אבל זה עדיין לא אומר שהם יהיו שופטים טובים. שופט טוב צריך לדעת לתרגם את מה שהוא שומע לניקוד וזה כשרון בפני עצמו וכזה שצריך הכשרה ספציפית.

שופט צריך ניסיון בסאונד אבל כפי שכבר ציינתי הניסיון הזה יכול להיות בכך שהוא שומע הרבה מוסיקה חיה, מערכות איכותיות, עובד בזה, מוסיקאי וכו' וכו'. זה לא אומר שהוא צריך דווקא ניסיון אולפני וזה לא אומר שמי שיש לו ניסיון שכזה, יהיה שופט טוב יותר.

זה כמו שאומרים שמאמן כדורגל צריך להיות שחקן אבל אברהם גרנט מצליח לא רע ואף יותר מהרבה מאמנים שהיו שחקנים ויש כמוהו אחרים בעולם, כנ"ל לגבי שופטי כדורגל ;)

פורסם

לגבי הMAXXBASS, הוא לאו דווקא נועד להחליף סאב.

להפך, אפשר גם להתשמש בו על הסאב.

או השימוש שאני רואה בו הכי מעניין - עקרונית כאשר הבאס בא מאחורה תמונת הסטראו משתנה..

לרוב האנשים זה לא משנה.. אני בכל אופן לא ביקרתי בהרבה מערכות-רכב לא סטנדרטיות אבל באלה שכן - זה הפריע לי מאוד.

אני מקווה שאני מצליח להסביר את העניין כמו שצריך..הMAXXBASS יכול לתת הרגשה כאילו הבאס בא מקדימה. מספיק שאני מוריד את התדירות של הCUTOFF בפרונטים ו(אצלי לפחות) שהסאונד משתפר פלאים. אני די חדש בכל התחום של אודיו לרכב, מקווה שאני עושה SENSE..

לגבי אקוסטיקה ברכבים - תגדיר אקוסטיקה טובה?

תמיד יש שאיפה ליותר ואני מסכים איתך שבמכוניות יוקרה צריך למצוא פשרות כי מכונית לא מיועדת אודיו היא מיועדת הרבה דברים (מכונית יוקרה).

לגבי שיפוט אתה צודק מאה אחוז. לתרגם לנקודות זה גם תחום בפני עצמו.

העניין הוא שאני מכיר הרבה אנשים שבאים מתחום ההגברות וסאונד למועדונים/בתי קפה/חדרי כושר למיניהם. הם לא יודעים מה זה סאונד בהשוואה למי שיודע להקשיב ויש לו אוזן מאומנת בצורה אובייקטיבית. אנשים מהתעשייה חייבים אובייקטיביות בגלל שהמוזיקה מיועדת לכלל היא לא מיועדת לפרט.

אני בעצמי עדיין לא מבין על איזה תחרויות מדובר. הבנתי שיש תחרויות SPL (ראיתי באתר של פיוניר על מערכת מטורפת של 115000W), תחרויות סאונד (האלה של הרוסים!?) ותחרויות עיצוב פנים.

נשמע ממכר:)

פורסם

שוב ממה שקראתי על המכשיר, זה לא נשמע כמו איזה פריצת דרך. אם תרכוש אותו אשמח לשמוע ועוד יותר אשמח לגלות שאני טועה.

אין דבר כזה האלה של הרוסים. תחרויות יש SQ שזה אומר איכות ויש SPL שזה אומר עוצמה.

• תוכן חדש...