Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

נרכש בעבר בסופר פארם.

זמן מה מאוחר יותר, החלתי להתעניין באיזה סוג כוהל בדיוק מדובר.

התקשרתי לכמה סניפי סופר פארם, אף אחד לא יודע.

התקשרתי ליצרן, ענתה פקידה שגם לא ידעה, אמרה שתחזור אליי.

https://imgur.com/a/Wjh1kGa

המוצר נמכר בזמנו ללא קופסה או מסמך. באינטרנט אין מסמך כלשהו המתייחס למוצר זה, אלא רק לדגם ה-70%.

האם למישהו יש מושג?

תודה!

פורסם

מצאתי לך משה במרשתת.

בדוק אם כתוב משהו בתוית בצידו האחורי של הבקבוק.

מכל מקום - אם אינך בטוח מה מכיל הבקבוק על תעשה שימוש בתוכנו!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני משתמש באלכוהול 95-99 אחוז לניקוי הלחמות ורכיבי אלקטרוניקה. אלכוהול ברמת ריכוז גבוהה אינו מתאים לחיטוי נגעים בעור.

איזה כייף לי :)

פורסם

משמעות השילוש usp היא אתנול בלבד ב-95 אחוז,

ללא תוספות בכלל, וללא מתנול.

יענו ברמת העיקרון ראוי לשתייה, אבל מכיוון שלא כתוב על זה "מיועד לשתייה" אז... אל תשתה. ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

USP פירושו United States Pharmacopeia, תקן התרופות של ארה"ב.

הסימון בשילוש מעיד על עמידה בתקן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא כל כך פשוט. כוהל מפוגל לעולם לא יסומן כ-usp:

http://www.capitolscientific.com/reagent-chemicals-and-lab-chemicals/alcohol-ethanol-ethyl-alcohol

שים לב - usp בקטגוריה משל עצמו, לא מפוגל וגם ולא למאכל

להבדיל, רשימת המפוגלים למיניהם (סימון usp לא מופיע שם): https://www.spectrumchemical.com/chemicals/Denatured-Alcohol

ובחזרה לאלכוהול לא-מפוגל - שוב, 190proof שזה 95 אחוז, מככב עם הסימון: https://www.spectrumchemical.com/search/go?p=Q&lbc=spectrumchemical&uid=942433914&ts=custom&w=Usp%20Alcohol&isort=score&method=and&view=list&sli_jump=1&af=grade:usp

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בדף האינטרנט מצויין כי המוצר מיועד ל"הכנות רוקחיות", כלומר להכנת תרופות. ועדיין לא הייתי מעיז לעשות בו שימוש, בודאי לא לשתיה.

כהול מפוגל יסומן גם בנוזל, מילדותי זכור לי כוהל מפוגל ששימש להבערת "מנורות כוהל", והנוזל היה צבוע סגול.

פורסם
אני משתמש באלכוהול 95-99 אחוז לניקוי הלחמות ורכיבי אלקטרוניקה. אלכוהול ברמת ריכוז גבוהה אינו מתאים לחיטוי נגעים בעור.
שאלת תם - למה אי אפשר להשתמש באלכוהול 95 אחוז לחיטוי?

יענו ברמת העיקרון ראוי לשתייה, אבל מכיוון שלא כתוב על זה "מיועד לשתייה" אז... אל תשתה. ;-)

אני חושב שאם הוא היה מהסוג שמוצא בקבוק של משהו לא ברור עם ריח חריף, ומיד שופך את התוכן לגרון של עצמו, הוא לא היה מתייעץ על זה בפורום, הוא היה פשוט עושה את זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שאלת תם - למה אי אפשר להשתמש באלכוהול 95 אחוז לחיטוי?

70-75% הוא הריכוז היעיל ביותר לצורך חיטוי כי האתנול נעזר במים לחדירת התא של האורגניזם.(ועדיין כמות האלכוהול מספיק גבוהה לצורך חיטוי)

בריכוזים גבוהים יותר כמו 95-98% האלכוהול יתקשה לחדור את דופן התא ופעולת החיטוי לא תהיה אפקטיבית.

בנוסף, אתנול בריכוזים כאלה גבוהים יתנדף מהר מאוד עקב לחץ האדים הגבוה שלו.(וזה למה זה הריכוז המתאים ביותר לרכיבים אלקטרונים)

פורסם

מוזר שאתה לא מצליח למצוא את ה MSDS שלו.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
בדף האינטרנט מצויין כי המוצר מיועד ל"הכנות רוקחיות", כלומר להכנת תרופות. ועדיין לא הייתי מעיז לעשות בו שימוש, בודאי לא לשתיה.

כהול מפוגל יסומן גם בנוזל, מילדותי זכור לי כוהל מפוגל ששימש להבערת "מנורות כוהל", והנוזל היה צבוע סגול.

אין שום בעיה למרוח על העור אלכוהול נקי או אלכוהול מפוגל, בכל ריכוז שהוא. קצת נשבר לי מההפחדות האלה.

לפעמים מוסיפים צבע לאלכוהול מפוגל, ולפעמים לא, יש לי אלכוהול 95 אחוז מפוגל הישר מהטמבוריה שהוא שקוף לגמרי (עם כל האזהרות האפשריות על התווית נגד בליעה).

פורסם (נערך)

לא השתמשתי בכוהל מפוגל מאז שהפסקתי להשתמש בערכות הפיזיקה\כימיה שבהן אהבתי לשחק בילדות.

לפי דף האינטרנט שקישרתי עקרונית המוצר המתואר אמור להתאים גם לשתיה, אלא שבהעדר סימון מתאים על הבקבוק אנימעדיף את הזהירות.

לגבי מתאנול (שהוא הרכיב הרעיל בכהל המפוגל) - אן לי מושג כיצד הוא נספג אם הוא נשאף או נמרח על העור, מעדיף לא לעשות ניסויים. הבריאות שלי חשובה מדי. ולגבי אלכוהול המתאים לשתיה - בעבר נמכר בכל סופרמרקט בריכוז של 95% (או 190 proof, אם תרצה - למרות שזה לא מדוייק), כיון ששנים רבות לא חיפשתי אותו איני יודע אם עדיין נמכר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

בחנויות של האוכלוסיה הרוסית ישנו אלכוהול לשתיה של 95. מכינים ממנו כל מיני משקאות מדוללים על בסיס תמצית פירות. או סתם שותים עם דג מלוח או לחם שחור רוסי .

פורסם

די להפחדות, פרק ב':

ספיגת המתנול דרך העור היא קרוב לאפסית.

אלכוהול 95 אחוז לשתייה הוא מרכיב נפוץ ביצירת ליקרים למיניהם, קניתי לא מעט לפני רפורמת המס שהקפיצה את המחיר שלו לשמים (אני מקבל את זה בהבנה לאור הירידה המקבילה במחירי הוויסקי...)

• תוכן חדש...