Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני גר בצפון והתחלתי לעבוד באיזור המרכז, יש לי נסיעה של שעה וחצי על כביש החוף כל יום.

אני מעוניין לרכוש רכב שיוכל לסחוב אותי לעבודה, לא מדובר בדרך הררית, הכל מישור.

העדפה היחידה שלי, כאמור בגלל שזה רכב ראשון, אז עניין הבטיחות (ABS,ESP וכריות אוויר) וגם עניין הדלק. הגיר לא משנה.

אשמח לקבל המלצות, אם אין רכב שיכול לעמוד בתקציב הזה אז אשמח לרכב לנסיעות בתוך העיר ומקסימום בין עירוני עד 40 ק'מ בחוף.

תודה רבה!

פורסם (נערך)
סיטרואן C4

אשמח אם תוכל להסביר קצת יותר את ההמלצה ואם יש לך נסיון עם הרכב אז כמובן לשמוע :)

להבנתי הצריכת דלק של הרכב הזה לא סבירה והוא גם טיפה גדול.

תודה

עריכה אחרונה על ידי maxibrian
פורסם

הנסועה שלך לא קטנה לכן לצריכת דלק תפקיד חשוב, הייתי מחפש פיאט פנדה, היא חיסכונית מאוד ופשוטה מכאנית, ידנית כמובן.

חפש דגמים משנת 2011 גם זה בתוספת קטנה כי בשנה הזאת הרכב קיבל מנוע חזק יותר עם 69 כ״ס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הנסועה שלך לא קטנה לכן לצריכת דלק תפקיד חשוב, הייתי מחפש פיאט פנדה, היא חיסכונית מאוד ופשוטה מכאנית, ידנית כמובן.

חפש דגמים משנת 2011 גם זה בתוספת קטנה כי בשנה הזאת הרכב קיבל מנוע חזק יותר עם 69 כ״ס.

קראתי הרבה המלצות שלך פה וחיכיתי להודעה והנה הגעת...

קיצר, אני לא מבין גדול במכוניות וגם לא במנועים. עד עכשיו הסתכלתי על 100 כ"ס ומעלה... 69 יעשה את העבודה?, נשמע לי חלש מעט.

לחפש את הדגמים החל מ2011 בפנדה?, אין דגם קצת יותר קטן ויפה?

תודה.

פורסם

בהנחה שהתקציב הוא עד 10K ש"ח (או שאני טועה)

קיבלת המלצה מצויינת!

יותר קטן? פיאט 600 או מיני של פעם

יותר יפה? תעלה בתקציב

לגבי הכוח, 69 כו"ס על רכב ידני קל יהיה זריז משמעותית מאשר 100 כו"ס על רכב כבד ואוטומט

פורסם

אתה נוסע הרבה ובתקציב הזה תוכל לקנות רק רכב ישן יחסית שילוב של שתי הגורמים האילו זה לרוב מתכון להרבה כאבי ראש במוסך וחור בכיס.

למה לא תחבורה ציבורית? רכבת וקורקינט/אופניים חשמלי אולי?

פורסם (נערך)

לכביש בין עירוני המנוע של פנדה עושה את העבןדה, אל תשכח שהיא שוקלת 850 קילו בערך.

אתה כן תרגיש מחסור בכוח עם רכב עמוס או בעליות.

בכביש חוף אין בעיה למסוע על 120-130, מנסיון של 3 שנים עם פנדה 2011.

מב שכן צריכת דלק במהירות שפויה יותר כמו 100-110 תתן לך צריכת דלק מעולה שתוכל גם להתקרב ל 1/19-20 תלוי בנהיגה שלך.

אין לה תאוצה מהירה או כוח רב, אבל היא מתגמלת אותך בצריכת דלק טובה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מניסיון עם המנוע הזה על ה-500, גם בעליות וגם ברכב עמוס הוא מתפקד יפה, אפילו כשהמזגן דלוק, בזכות המומנט שמגיע מוקדם. אתה בטוח שהפנדה שוקלת 850 ק"ג? ה-500 שוקלת מעט יותר (משהו כמו 15 ק"ג יותר אם אינני טועה), אבל עושה רושם שהיא נמוכה יותר וקשה לי להאמין שבגלל מעט גובה אנחנו מדברים על הבדלים בסחיבה.

כמובן, סחיבה של מנוע גדול אין כאן (לצורך העניין המאזדה 3 זריזה יותר, אבל ההשוואה לא במקום כמובן), אבל הסחיבה מפתיעה מאוד ביחס לנתונים הפושרים על הנייר.

בעיר בסך הכול הרכב די זריז, מחוץ לעיר פחות, עדיין אין בעיה לנסוע 120-130 קמ"ש, העסק לא רועש מדי וצריכת הדלק טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
רכבת ישראל זו לא אופציה?

היום אני נוסע ברכבת כל בוקר, חשבתי אולי לחפש אלטרנטיבה ולקנות רכב.

מה בקשר להמלצה לרכב לנסיעות בתוך העיר באותו התקציב?

תודה לכל העונים!

פורסם

הפנדה מעולה לעיר, יש כפתור שנקרא city אשר גורם להגה להיות ממש קל, מאוד תורם לחניות למשל.

דור לפי icar הרכב שוקל 860 קילו.

כניראה אנחנו נוסעים בעליות שונות.

כי עם רכב עמוס או בעליות רציניות המחסור בכוח מורגש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מצטרף להמלצה על סיטרואן C4, עוד יותר אם אתה מסתדר עם גיר רגיל ותמצא אחת כזו שמורה.

הן נמכרות בסביבות 8-9,000 ש"ח לרכב מלוקק, ואם תדע להתמקח, אולי תוכל להוריד עוד. קשה למכור אותן, אבל הן מכוניות מצויינות, בוודאי מבחינת בטיחות, נוחיות ו... כן, גם חיסכון בדלק.

נכון שפנדה תהיה יותר חסכונית, אבל אין מצב שהיא תגן עליה בעת תאונה חס וחלילה, כמו שהסיטרואן, או כל מכונית בגודל הזה תשמור עליך.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...