Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיצובישי גרנדיס 2008 הגיע ל 90000

לפי הספר צריך החלפת טיימינג, מסנן אויר, שמן ומסנן מנוע, שמן בלמים, שמן תיבת הילוכים, מים קירור מנוע.

את הטיימינג (כנראה גם את שאר הרצועות ימליצו) אני אעשה במוסך היבואן, השאר אני יכול לבד.

מסנן אויר, שמן ומסנן מנוע עשיתי כבר.

ארצה לעשות לבד את שאר ההחלפות: שמן בלמים, שמן תיבת הילוכים, מים קירור מנוע.

שאלות:

1)שמן בלמים מספיק להחליף רק במיכל או צריך את הפרוצדורה גם להחלפה בצנרת עד הגלגלים?

2)איך מחליפים שמן תיבת הילוכים, וגם מים קירור מנוע? האם מספיק רק לפתוח הפקקים למטה לשפוך הנוזלים הישנים ולמלא מחדש או יש פרוצדורה מיוחדת ברכב הזה?

אשמח אם מישהו יוכל לייעץ ולהעביר לי המידע מאוטו-דאתא על היכן נמצאים הפקקים/ברזים מתחת לרכב לצורך ההחלפות כדי שלא אפתח סתם ברגים אחרים וגם אם יש שם את תיאור התהליכים לטיפולים האלו.

פורסם

1. נוזל בלמים מחליפים בכל מערכת כלומר דרך הפטמות בגלגלים ודרך המיכל עצמו. זה נעשה באמצעות משאבת וואקום יעודית או על ידי פימפום הדוושה באמצעות אדם נוסף.

2. שמן גיר תאתר את הבורג בתחתית אגן שמן הגיר. בדוק כמה כמות תצא ותכניס בדיוק אותה כמות דרך פתח המדיד.

החלפת נוזל קירור נעשית על ידי פתיחת הפרפר בתחתית הרדיאטור ומילוי נוזל מחדש. כמובן שיש לבצע את הליך ניקוז האויר על ידי מילוי איטי דרך פתח הרדיאטור והוצאת בועות האויר.

לגבי טיימינג גם זה לא תורה מסיני בריכב שלך. אין שום סיבה בעולם שתלך למורשה יבואן על זה כי אתה תצא בכמה אלפיות. לצימצום משמעותי של עלויות אתה יכול לקנות את סט הטיימינג ומשאבת המיים בכמה מאות בודדות ועם הכוונה טובה של חברי הפורום פה והכלים הנכונים אתה תוכל להתמודד. תרצה כלים יש לי מה שתצטרך תרגיש חופשי לקחת. גם הכוונה אוכל לתת לך על הצד הטוב ביותר..אל תתבייש לפנות כי לזה נועד הפורום. אתה ללא ספק תחסוך כמה אלפים טובים.

פורסם

תודה מאור על תשובתך והצעת העזרה.

את נוזל בלמים אני יודע איך להחליף, רק אני לא בטוח שגם במוסכים עושים כמו שתיארת וכך צריך, נראה לי שהם רק מחליפים מה שבמיכל.

בהחלפת שמן הגיר האם לא מפעילים מספר שניות ומעבירים הידית לכל המצבים כדי שכל השמן יצא?

בהחלפת נוזל הקירור כך כמו שתיארת האם יוצא גם הנוזל שנימצא בבלוק המנוע? ואם כן יוצא הנוזל מהבלוק, אז איך נפטרים מאוויר הכלוא במערכת בלי לפרק צינורות? והרי יש תרמוסטט שסגור בזמן הזה.

את הטיימינג בכל זאת אעשה במוסך זה רגיש ולא רוצה להסתבך.

פורסם

כן, 4G69 2.4 אוטומט נפח 2378

הדגם: Grandis NAHNA MASC Sport

ועוד שאלה האם יש שמן לדיפרנציאל בנפרד מהגיר או שהם משותפים בשמן וכך בהחלפה?

פורסם

תודה מאור30

שמן ATF SPIII זה סוג השמן שצריך כמו בספר, מה זה שמן מקורי? בספר כתוב Dia Queen אני מבין שזה שם יצרן כאן בטח יש מלא חברות, מה כדאי?

מה לגבי השאלות האלו?

בהחלפת שמן הגיר האם לא מפעילים מספר שניות ומעבירים הידית לכל המצבים כדי שכל השמן יצא? ומסנן שמן גיר לא מחליפים?

בהחלפת נוזל הקירור כך כמו שתיארת האם יוצא גם הנוזל שנימצא בבלוק המנוע? ואם כן יוצא הנוזל מהבלוק, אז איך נפטרים מאוויר הכלוא במערכת בלי לפרק צינורות? והרי יש תרמוסטט שסגור בזמן הזה.

תודה על העזרה

פורסם

כן...השמן המתאים לך הוא השמן שציינתי הוא מגיע בליטרים כל ליטר כ 60 שח. תעשה ריענון חלקי לשמן הגיר דרך בורג הריקון בתחתית הגיר. ואם קיים פילטר גיר תחליף גם אותו.

לגבי השאלה שלך של ריקון מלא בהעברת הידית אז לא כך מיתבצע ריקון מלא. תעשה ריענון חלקי.

נוזל הקירור לא ייצא לך במלואו מהבלוק אבל גם לא יישאר הרבה בבלוק כך שהריקון שתבצע דרך תחתית הרדיאטור או על ידי פירוק צינור תחתון יספיק ואויר ייצא מהמערכת על ידי ניקוז אויר כמו שהסברתי למעלה. אל תבהל מהטרמוסטט.

פורסם

אני לא יודע אם קיים ואיך מחליפים את מסנן שמן הגיר, איך יודעים? בחוברת השרות לא מופיע סעיף של החלפת המסנן רק סעיף של החלפת שמן גיר ב 90,000. (מופיע רק מסנני אוויר, שמן מנוע, דלק)

לא הבנתי איך לנקז האוויר לאחר מילוי נוזל הקירור, יש איזה בורג או שסתום ניקוז?

פורסם

ניקוז האויר בריכבך נעשה על ידי מילוי נוזל קירור בצורה איטית דרך פתח הרדיאטור עד לקצה הפתח, לאחר המילוי מעסה את צינורות הרדיאטור העבים עש שאתה לא רואה בועות אויר במיים. מניע את הרכב ונותן לו לעבוד שמיכסה הרדיאטור פתוח ואז שהמיפלס מתחיל לעלות והמיים מתחילים מעט לגלוש אתה סוגר את המיכסה ומחכה שהמאווררים יתחילו לעבוד תוך מעקב על שעון החום. 2 מחזורי עבודה של המאווררים וזה הכל.

• תוכן חדש...